Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Papego

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedden Geréb Ágnest őrizetbe vette a rendőrség, szerdán jópáran tüntettek a szabadonbocsátásáért, tegnap előzetes letartóztatásba került.(Fotó: Pozsonyi Zita, Blikk)A demonstráción és az arra való felhívásban is elhangzott egy mondat, ami remekül rávilágít a…..
Papego 2010.10.09 16:53:15
@antisystem: Bocsánat, de az is egyfajta saját döntés, hogy én a kórházban érzem biztonságban magam és ott akarok szülni. Senki nem kényszeríti rám, hogy kórházban szüljek...

Azt pedig végkép nem értem, hogy mit akarnak rám kényszeríteni szülés során....
Papego 2010.10.09 17:00:58
@nexialista: válasz:

Ennyi kellemetlenséget el lehet viselni egy egészséges újszülött érdekében......
Papego 2010.10.09 17:11:03
@antisystem: "gyógyszert, beavatkozást, akármit... persze, ha te abból indulsz ki, hogy "az orvos úgyis jobban tudja", Remélem, hogy jobban tudja mint én, hiszen Ő az orvos.

"kálilugos eset": tényleg szörnyű és sajnálom. Nem azt mondtam, hogy nem történnek tragédiák a kórházakban, de az ilyenféle szörnyűség nagyon-nagyon ritka és szinte érthetetlen.

Geréb Ágnes alapvető dolgokat nem tart be:
** az újszülött orrából nem szívta le a váladékot. A gyermek egészségesen megszületett, anyuka maga mellé vette és azt vették észre pár óra múlva, hogy a gyermek megfulladt.
** a gyermek válla elakadt. Ahelyett, hogy vágott volna, inkább még tekergette egy kicsit a gyereket...
** ikerterszülést vezetett le otthon, aminek a végeredménye egy halott és egy fogyatékos kisbaba

Ezen esetekben, ha a szakma szabályai szerint jár el, a tragédia elkerülhető lett volna!

De mindenki ott szül, ahol akar! Engem nem különösebben érdekel.... csak a véleményemet írtam le!
Azt a történetet, amit leírtam, én már lezártam és a szükséges konzekvenciáit is levontam (orvosváltás). Amiért leírom az puszta kíváncsiság: egyszerűen szeretném tudni, hogy az orvosok hogyan vélekednek erről, amikor nem betegként (beteg gyerek anyukájaként) védik velem…..
Ismét ugyanannál a bábaasszonynál csúsztak bele egy újabb életveszélyes esetbe. Még mielőtt a torkának ugranánk, az ugyan csoda, hogy még praktizál, de ha teszem azt, az elmúlt 3 évben is ezt tette, és nem volt róla egy hír sem, akkor a komplikációk száma egyáltalán nem…..
Vidéki egyetemista, kollégiumban diák, miután elég rosszul érezte magát az egyik hétvégén, fájdította a hasát, gyakori széklete, hasmenése volt, próbálta diétával, teával kúrálni magát, elvégre nem szaladgál egy fiatal gyakran orvoshoz.A családdal otthoniakkal beszélt,…..
Hölgyolvasónk vesszőfutása folytatódik. Újabb, kegyetlenül logikus kérdések vetődnek föl, s mire sikerül feltárni a valós problémát, a kór elhatalmasodik. Hú, de nagyon ismerős lemez...:(( Az összképhez hozzátartozik az is, hogy a méhszáj-szűrőprogram mellett kifejtett…..
Papego 2010.01.21 09:53:08
@petya.bacsi:
A tanár nem napi 10 órát dolgozik és egy hónapban nem ügyel 4-5 napot (beleértve a hétvégéket és az ünnepnapokat is)

Egyébként egyre szarabb lesz az eü. ellátás és ehhez hozzá kell szoknia minden embernek, akinek nincs ismerőse vagy pénze, hogy megfizesse a normális ellátást!
Ez van, ezt kell elfogadni!

Hőbörögni és dumálni, elítélni és szidni lehet az orvosokat, de úgyis mindenki a saját bőrén fogja megtapasztalni, hogy mi a helyzet! Ja... és pár év múlva orvoshiánnyal és ami még nagyobb probléma, nővérhiánnyal fog küzdeni az eü. Hogy ez ne tűnjön fel, majd még több kórházat zárnak be, a maradék pedig több hetes - hónapos előjegyzésekkel fognak dolgozni.
Papego 2010.01.21 09:57:00
@Papego:
Egyébként az orvos társadalom alját a nőgyógyász és sebész szakma 80%-a teszi ki. Persze itt is vannak kivételek, de a nagytöbbség az, aki kiskirálynak képzeli magát és pénz nélkül szarik rá, hogy mi van a beteggel.
A sokkreklám nem újkeletű reklámtechnika. A befogadók ingerküszöbének emelkedésével egyre gyakrabban nyúlnak hozzá a hirdetők, különösen, ha úgy érzik, az az üzenet, amit át szeretnének adni elég fontos ahhoz, hogy ellensúlyozza a sokkolás esetleges negatív hatásait.…..
Papego 2010.01.13 13:05:53
@nyomasek: Amikor felismerik a rákot, akkor "besorolják": mennyire korai rákról van szó, milyen ráktípus...stb. Tehát azt kijelenteni, hogy a mellrák túlélési esélyei 15 év után 50-60 %, akkor ha minden évben minden nő elmenne szűrésre, nem igaz!!!

Sajnos nagyon sok esetben már előrehaladott állapotról van szó, amikor nagy eséllyel adott áttétet! Sajnos itthon a fájdalommentes emlő mammográfia/uh szűrésre kb a nők fele megy el! Most gondold el, hogy jó eséllyel ezen nőknél időben fedezik fel a rákot és 80-90%-ban teljes gyógyulás lehetséges! A maradék - szűrésre nem járó - nők esetében már akkor veszik észre a tumort, amikor már előrehaladott állapotban vannak, tehát a gyógyítási esélyük jóval kisebb.

A 15 éves 50-60%-os túlélési arány ennek tudható be!

Tehát, aki időben elmegy szűrésre, annak nagyon jók az esélyei. Persze vannak agresszív típusai is, ami szerencsére ritka, de nagyon rapid és gyógyíthatatlan!
(Új írásunk a témában: Hogyan képezzünk jó orvosokat és hogyan tartsuk itthon őket? )Hogyan nyírjuk ki a magyar egészségügyet? Hát úgy, hogy üldözzük el a fiatal orvosokat! Nem szokásunk sajtóközleményeket kiposztolni, ám most az egyszer kivételt teszünk, mert egy…..
Papego 2009.06.03 12:53:29
@CyberPunK:

Nézd, felőlem szidhatod, sőt le is pofozhatod az orvost.

Ígyis-úgyis te szívod meg, legfeljebb duplán!

Sajnos az a baj, hogy nem láttok az orrotoknál tovább!!!

Belgium, skandináv országok eü.ellátása: Alaposan, szájbarágosan, kedvesen, ráérősen foglalkoznak a betegekkel az orvosok. Miért? Mert egy nap (területenként változó) max 15 beteget látnak el. Időpontra jönnek, nem kell várakozni, az adminisztrációt nem az orvos végzi...stb.

Az orvos külföldön gyógyít, itthon pedig adminisztrál, gyógyít és napi 30-40 beteget után már fáradt.

Papego 2009.06.03 12:59:04
@USbfREAk:

Bocsika, de ki a fene ad pénzt pld. a röntgenes orvosnak, aki átnézi a mammográfia v. tüdőszűrő leleteket. Ki adott már pénzt a patológusnak, aki azt is nézi többek között, hogy rákos sejtről van-e szó vagy sem....stb. (de ide sorolhatom: reumatológia, pszichiátria, elfekvő intézetek stb.)

"Halálra keresem magam" terület:
- nőgyógyászat
- sebészet
- maszek fogászat

ez kettő... és hol van a többi?
Papego 2009.06.03 13:01:08
@CyberPunK:

Látom, nem bírom megértetni veled, hogy ha az orvos feszült, fásult...stb. akkor a Te ellátásod kárára megy, nem pedig arról van szó, hogy a pénztárgépbe egy nullával többet ütött....

Mindegy... "lesz ez még így se"