Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kurgan

28 bejegyzést írt és 453 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pedig szeretem, mert jó hely. Mert van rajta hely mindenféle embernek: a játszótérre menőnek, a turistának, a deszkásnak, kutyásnak, az ebédidőben ejtőzőnek, az este sörözőnek. Szeretem, mert akadálymentes. Szeretem, mert a város közepén van, és arra használjuk, amiért…..
A Nemzeti Hírtévé elindulásának egyik sarokköve az időjárás-jelentés, amiről olyan büszkén számoltak be az első másfél órában vagy hatszor, mintha az lenne a világ egyik legnagyobb truvája. Pedig nem az, úgy, ahogy a köztévé csinálja, meg pláne nem az, hiszen a…..
Az alábbiakban 50 évvel ezelőtti hírekből válogatunk, a korabeli sajtó cikkei alapján. A cikksorozat összes megjelent tagja itt olvasható. Március 4: Új parkok, sok virág Budapesten. A Fővárosi Kertészeti Vállalat dolgozói, Budapest kertészei már szerelik a játszóterek…..
kurgan 2015.03.11 08:36:59
@Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos: igen, és ilyenkor az egyetlen megoldás a robbantás ugye, csak a hülye népek szokták inkább felújítani a vacak ódon épületeket. Ilyen logikával temessük be a hármas metrót, mert évtizedek óta nem költöttek a felújítására...
kurgan 2015.03.11 08:56:40
@Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos: aha, és ezért építettek helyette inkább egy metrót, minek a népnek nemzeti színház, ha egyszer metrózhat is helyette? jó hogy a népstadiont nem a vár helyére húzták fel. ilyen alapon azért a fél várost le lehetett volna bontani. Láttam én már olyan rekonstrukciót, ahol csak a külső falak maradtak meg, belül mindent lecseréltek - ha akarják ezt itt is megtehették volna. de hát nem akarták, mert kommunisták voltak, ezt kár kimagyarázni álszakmai érvekkel.
Helric Fredou múlt hét csütörtök hajnalban vetett véget életének szolgálati fegyverével, miután beszélt az egyik áldozat családjával. A jelentését már nem tudta leadni. A Charlie Hebdo elleni merénylet a sajtószabadság 9/11-e – olvashatjuk a nyugati médiában. Hogy az…..
kurgan 2015.01.12 23:14:53
@csan2: ezt úgy hívják, hogy internet, és nyomtató, fejlettebb országokban visznylag nagy sűrűségben előfordul.
kurgan 2015.01.13 21:20:49
@csan2: ez egy elég erőltetett elmélet. Azért 1 órán belül nem történt meg, napok kellettek hozzá, ne csúsztassunk. Pontosan ennyi idő kell ahhoz, hogy a neten valami szétterjedjen, egy vacak mémnek is sikerülni szokott, ekkora felhajtás mellett pedig, amikor minden ugyanarról szól, törvényszerű.
kurgan 2015.01.15 23:14:10
Egy hét. Ennyit bírt ki az X-Faktor sztájlisztja, hogy ne olyan ruhát adjon Tóth Gabira, amiből bármelyik percben kibuggyanhat a másodlagos nemi jelleg, márpedig a tegnap este megint hiperaktív énjét hozó, az összes fellépő után lelkendezve ugráló és sikongató énekesnő minden…..
A műsor megint egy Istenes Bence felszopással kezdődik, és nem, nem elég a kisfilm, ma már önálló táncos produkciót is kap, amiben az összes említésre méltó táncoslányt szárazbaszhatja a színpadon, élő adásban. Ez előrevetíti, hogy ma a bulizás köré épül a tematika. A…..
Nem poénkodunk, sőt kegyeletet sem sértünk, inkább csak dühösek vagyunk, de meglehetősen: a köztévé M1 nevű kormányszócsövén csatornáján ma este 19:30-kor leadott Híradójába volt idő a kormány tankönyvprogramjának dicsérgetésére, az ellenzék baszogatására két…..
kurgan 2014.08.07 08:35:47
@yabed: mondjuk ahhoz képest az egész ország ismeri. bezzeg ha "megpatkol" egy második vonalbeli fideszes politikus vagy akárki, biztosan hír lenne belőle. sajnos itt egy ember halálából is ideológiát csinálnak.
Nemzeti mezekben feszítő szurkolók, a nemzeti himnuszok éneklése és annak értékelése, egy-egy elvesztett mérkőzés oka kapcsán a nemzeti jelleg firtatása, vagy a különböző csapatokban a fehér és a fekete játékosok számának megszámlálása mindennapos élményünkké vált a…..
A blog láthatjátok alapvetően pozitív oldalról közelíti meg a dolgokat, de mostanában annyi barátnőmmel, ismerősömmel beszélgettem, aki azon siránkozik, hogy „csak neki nincs normális kapcsolata”, hogy ezt muszáj megosztanom veletek. Kezdjük az elején adott egy fiatal, csinos…..
Nem mondanám, hogy összefutott a nyál a számban a miniszterelnök úr "Boldog Húsvétot" feliratot viselő, Facebook-fotón közzétett sonkája láttán, de tény, hogy visszás érzések kerülgetnek ezzel az ünnepi, fanatikusoknak minden bizonnyal szívet-lelket melengető, az alkalomhoz…..
Schiffer-jelenség: a velünk élő szocializmus. Megkezdődött a társadalom demokratikus maradékának felszámolása. Megnéztük múlt vasárnap a választási eredmények kihirdetését a tévében, majd elmentünk aludni. Másnap jött a hétfő, a szerencsésebbek munkába indultak.…..
A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden vegyes szisztémában övé lenne az abszolút többség. Olyan demokratikus…..
Már többeknek feltűnt, hogy Orbán Viktor és vezetőtársai jártukban-keltükben jobb esetben csak politikai, rosszabb esetben végzetes szerencsétlenségeket hoznak a velük találkozó politikusokra. Az Orbán-átok legújabb áldozata Robert Fico, aki csütörtökön még gyanútlanul átadott Orbánnal egy el sem…..
Inkább legyen egy amerikai siló a spájzomban, mint egy orosz laktanya a kertem alatt - mondta nekem Barak László, felvidéki magyar költő Dunaszerdahelyen, amikor jó sorsom összehozott vele. Jobb, ha mutatom, mire gondolt, tessék. Limonádé, seggbe Tilos szánkózni az…..
Egy hónapja tüntetnek folyamatosan Kijev főterén az európai integrációért. A jólét és jogbiztonság távoli reménye, úgy tűnik, erősebb a hidegnél. Ami néhány száz diák dacos kiállásának indult, az mára egy jól szervezett, a nemzetközi média fókuszába kerülő,…..
Az Origo úgy tudja, hogy Krasznai Tünde pornós múltja miatt nemkívánatos személy lett a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat parlamenti karácsonyi ünnepségén. Az ünnepséget hátrányos helyzetű gyerekek javára rendezik meg évek óta a Parlamentben, ahol rendszeresen felléptek…..
Bejelentette a 2014-es európai turnédátumait a Nine Inch Nails, amik között megtalálható Budapest is. Trent Reznorék június 19-én lépnek fel a Budapest Arénában az öt év kihagyás után elkészült Hesitation Marks című albumukkal. A jegyvásárlás november 26-án kezdődik, de a…..
Szombaton önkormányzati választásokat tartottak Szlovákiában, itt a hétvége legnagyobb megleptésének gyorsértékelése: beköszönt  a Jobbik besztercebányai alapszervezete, ahojtye.  Hol van már a Csurka-féle Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) vagy a Slota-féle Szlovák…..
kurgan 2013.11.10 20:06:45
@Csehszlovák Kém: ó igenis mr. főnáciszakértő. Szerintem meg neked nincs igazad, úgyhogy döntetlen. Vagyis mivel te Prágából aztán kurvára nem tudhatod, mi a fasz van Szlovákiában, mégsem döntetlen, hanem neked nincs igazad. Ügyesen általánosítasz, ennyi a trükköd, kár, hogy az Index szerkesztői ezt beszopják.
Számháború alakult ki a Nagy Nemzeti Kígyózás, avagy az október 27-i Székely Menet részvételi aránya körül. A dotoho segít eldönteni, melyik szám a reálisabb. 200 ezer embert vártak eredetileg a szervezők 120 ezer ember vett részt az eseményen, a rendezők szerint 15 ezer…..
kurgan 2013.11.02 09:46:39
@Csehszlovák Kém: tanulás nem egyenlő a majmolással, koppintással. te ez utóbbit csinálod, az a helyzet.
A Jobbik pénteki, meglehetősen SZDSZ-esre vagy Benetton-reklámosra sikerült kampányvideója után szombaton máris jött az új imidzsük következő sokkoló összetevője, aminek láttán először majdnem lefordultam a székről a röhögéstől, aztán meg háromszor megnéztem, hogy…..
Székely deszkások, szevasztok, felvidéki zsiványok szevasztok! Hazaért mindenki? Hogy tetszett a legújabb Kész Átverés Show az Orbán-medencében? Regionalizmus az új pina! Pozsony, Diákhálózat (MKP-s civilek): 3 fő. Pozsony, Via-Nova (MKP), Fidelitas (Fidesz), Jobb Komáromért…..
A bennem lakozó Török Gábor azt mondja, hogy akkor tegnap el is dőlt minden. Bár amúgy is tökmindegy mi lesz tavasszal, mert vagy Dumb vagy Dumber nyer, hát nem hótt mindegy?Titokban azért reménykedtem, hogy sikerül legalább egy picit ünnepelniük is, elvégre valami piros betűs…..
kurgan 2013.10.24 12:38:56
@dr. Aullah: pedig teljesen logikus, hogy egy forradalom emléknapján tüntet az ellenállás. inkább a pátosz az, ami nem illik ide. a másik tökéletes nap ilyesmire március 15. augusztus 20 a közös pátosznap, akkor nem is tüntet senki.