Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Yda

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Filmnéző 2019 sorozatai szerintem 2020.01.26 11:54:57
Eltelt egy újabb év és rengeteg remek új és visszatérő sorozattal lettünk gazdagabbak. A korábbi évekhez hasonlóan ismét nem egy toplistát készítettem, hanem szimplán egy felsorolást a tavalyi évben általam megnézett sorozatokból, legyen az jó vagy rossz. Sok olyan sorozat is volt, ami egyébként…..
Yda 2020.01.27 12:35:46
Plantbased A HOT! mexikói 2019.05.25 10:22:04
    Minden családnak vannak alapreceptjei. Olyan ételek amik rendszeresen az asztalra kerülnek. Nálunk a chilisbab volt az egyik ilyen étel. Én is nagyon szerettem, de amikor vegán lettem számolnom kellett azzal, hogy a nagy adag darált hússal készülő chilisbabról is le kel mondanom, ahogy…..
  Amikor 2013 őszén felmentettek a OSZK főigazgatói posztja alól, az az egy gondolat vigasztalt, hogy biztos voltam abban, megnyugszanak a politikai kedélyek, ha egy olyan embert tehetnek oda, aki az ő kinevezettjük, aki azt teszi, amit mondanak neki, s aki nem “problémás” számukra. Befejeződnek…..
Egy jó filmet is nehéz összehozni, hát még hármat, mégis rendszeresen meg szokták kísérteni a sorsot a trilógiává bővítéssel. Fel se fogják a legtöbben, hogy mit vállalnak magukra. Ha történetileg nem is szorosan egybefüggő filmekről van szó, a trilógiává válással egy lezárt egységbe rendeződés…..
Yda 2018.11.04 11:56:00
@chrisred:
Nem fontossági sorrendben és a teljesség igénye nélkül:

- a vatikáni szál miatt
- Vincent karaktere és jellemfejlődése" miatt. (Andy Garcia)
- az idős Michael-t játszó Al Pacinó játéka miatt.
- a Cavalleria Rusticana miatt.
- a sziciliai képek, zenék, hangulatok, színek miatt - hogyan teremtsünk -légkört, vagy nevezzük "ecsetkezelésnek".
- Michael és Kay kapcsolatának alakulása miatt. (sziciliai kocsikázás)
- a lánya halála miatt
- a befejező képsor és az alatta szóló zene miatt
- és még sorolhatnám, de nem akarom...

én ezekért szeretem a harmadik részt.
„Nem volt isten, hogy meggyógyítson, magamtól meg nem ment (…)Nem volt isten, hogy elpusztítson, magamtól meg nem ment”30Y – Szívemhez szorítom     Sokan a poklot az Istentől való teljes elszakítottsággal azonosítják. Egy kisiskolás nem tudhat sokat erről, legfeljebb érezheti a taglózó…..
A mai bejegyzés egy vedégcikk, ami ugyan nem kapcsolódik szorosan a blog tematikájához, de úgy voltam vele, hogy fontos erről beszélni. Mielőtt valaki megijedne, a cikk nem erőszakos "térítésről" szól, én sem vagyok vegán, sem vega, nem is tervezek az lenni, de a cikkben leírtak elgondolkodtattak,…..
Szél Detti megkésett megvilágosodása. ..
Yda 2018.10.04 10:25:50
@Ménár Atya: Egy igazi troll az, értelmesebb fajtából, amilyen szerintem te is vagy, nem áll nyíltan arra az oldalra, akinek/ért dolgozik, sokkal inkább megpróbál relativizálni és hitelteleníteni, pont úgy ahogy az orosz propaganda teszi a nyugati értékekkel politikai rendszerrel, a nyilvánvaló valósággal, és a bennük való bizalom lassú erodálásával. (Sokszor nem is állít, éppen csak kérdez - aprómunka, sunyi és alattomos, és a végén hat is, ahogy a vízcsepp is kivájja a követ.) - Úgyhogy ebben az esetben @Arty1977 hasonlata anyádról és a csöpögő csapról telitalálat és jól rávilágít erre a módszerre! - megintcsak szerintem.
Az emberiség történelme során számos vallási és filozófiai irányzat keletkezett már és tűnt el, így azokról az irányzatokról, amelyek manapság is léteznek, elmondható, hogy kiállták az idő próbáját, azaz olyan eszméket kínáltak, amelyekkel sokféle korszak embere volt képes azonosulni. A jelenleg is…..
Az emberek 80%-a élete során legalább egyszer megcsalja a párját – derül ki dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus hűtlenségről szóló előadásából. Sokatmondó, hogy már Magyarországon is létezik olyan társkereső oldal, amely kifejezetten a félrelépésekre szakosodott: házasságban, párkapcsolatban…..
Yda 2017.06.16 12:37:48
@levendulavagyok: "KenceFince" gondolatai, csak a jéghegy csúcsa. Régóta érlelődik a konfliktus, ami ha így megy tovább a nemek közti egyre mélyülő szakadékhoz, majd háborúhoz fog vezetni. Ez pedig nagy gáz lenne, ha nem mindennek a végét jelentené. Nem lehet érdeke senkinek. Pl. Neked vagy Gournak akik már megtanultak alkalmazkodni, használni és kihasználni a jelenlegi viszonyokat semmiképp sem. :) - A férfiak csoportjai lehet, hogy olyanok, mint a hagyma héjai és csak egy elenyésző domináns kisebbségük rendelkezik azokkal az adottságokkal, amikkel le tudják fölözni a tejfölt a jelenlegi viszonyok savójáról, de azért óriási hiba lenne a "lúzer" többséget, egységesen balfasznak, vagy hülyének elkönyvelni. Elsősorban a válásoknál tapasztalható egyenlőtlen elbírálás, a gyerekelhelyezés, az apasági csalások miatt, egyre nő a feszültség az oldalukon, amit könnyen robbanásig fokozhatnak a sokadik generációs feminizmus újabb és újabb agymenései. Ezek a feszültségek tünetként, férfijogi mozgalmakban nyilvánulnak meg. Amikről "KenceFince" írt, az ő alapvetéseik. Ez is (mint minden) Amerikából indult, de meglepődnétek, hogy pl. Magyarországon is mennyien vannak és egyre többen lesznek. Több irányzatuk van és a "Red Pill" (Piros pirula) gondolattal szimbolizálják magukat. Neo ébredése a Mátrixban, amikor a valóságot, a piros pirulát választja a kényelmesebb önbecsapás helyett. Több irányzatuk létezik, de az kb. egységes, hogy kezdetnek azt képzelik el, hogy mindkét fél részéről minden lapot az asztalra, mégpedig felfele fordítva. Aztán a kezeket is az asztal fölé (rossz hír - a kabátujjakkal és a cinkelt lapokkal együtt :) ) - ennek része lenne pl. az automatikus DNS teszt, az egészségügyi vizsgálat részeként, születéskor. Van olyan irányzat, amelyik még újratárgyalná a jelenlegi rendszert, hogy megreformálja (www.ferfihang.hu), de olyan is van, amelyik egyszerűen kilépne a jelenlegi rendszerből (MGTOW). És ők már nagyon durvák. Nem bíznak a nőkben, nincs tárgyalás. Tudják, hogy ennek végsősoron csak egy módja lehet, vagyis le kell mondaniuk a punciról, marad az önmegtartóztatás, vagy az önkielégítés, és az egyre tökéletesebb virtuális valóság, a jövő útja a virtuális szex, ami idővel megkülönböztethetetlen lesz a valóságostól. (www.huffnagelpista.com)
Addig kellen megállni ezen az úton, ameddig, még lehet. - Van egy 2016-os 2 órás, amerikai dokumentumfilm, egy feminista (most már volt feminista) dokumentumfilmes nő készítette, a címe "The Red Pill". - Mindkét nemnek melegen ajánlott! Nagyon tanulságos. Most 9 pontos az IMDB-n. - Tehát mégegyszer : addig kellen megállni ezen az úton, ameddig, még lehet!
Yda 2017.06.16 13:36:59
A parlagfű (latin nevén Ambrosia artemisiifolia) évről évre sok százezer ember életminőségét rontja a növény virágzásának idején, mivel virágpora a jelentős allergének közé tartozik. A mintegy 100 évvel ezelőtt, Észak-Amerikából behurcolt parlagfű agresszíven terjeszkedik, és ennek a folyamatnak az…..
Yda 2017.05.10 15:38:58
@kocsmaros60: Nagyon jó lenne hinni a mesékben és a városi legendákban. Az egyik ilyen mese "ezekről a gyerekekről" szól, többféle verzióban olvastam már a Neten. A legvadabb változatában, a "városi gyerekek" vidáman rohangálnak a parlagfű tenger közepén és semmi bajuk sem lesz, majd visszatérve a városba, újra jönnek a tünetek. E történet különböző változatai, nagy népszerűségnek örvendenek pl. a Facebookon. Vagyis nem is létezik a parlagfű pollenallergia, valójában csak a szennyezett levegő az ártalmas. Ha valaki tényleg allergiás a parlagfűre, mint pl. én - már több mint 20 éve - az elképedve és dühösen olvas ilyesmiket. Ráadásul szakmámba is vág, amiből következően sokat vagyok jó levegőn és néha elkerülhetetlenül keresztül kell vágnom ilyen parlagfüves területeken. A parlagfűnek annyi a pollenje, hogy sárga lesz tőle a terepjáró, sárga az a nadrág, amiben átmész rajta. És súlyos allergiás tüneteket okoz. És közvetlenül a parlagfű pollenje okozza! - Abban, hogy az emberi szervezet érzékenyebbé válik ezekre az anyagokra nyilván nagy szerepet játszanak az egyéb káros környezeti tényezők és az életmód is. De javaslom senki ne próbálja egy gyulladt, könnyező szemű, éppen taknyát-nyálát összefolyató (bocs), levegőt csak szájon át kapó embernek megmagyarázni, hogy az nem is attól ám és nem is úgy van! - Miii vaaan???!!! - :)
Zoltán közel 40 éves családapa, gyerekeket nevel és szexfüggő. Az igazi okát nem tudja a függőségének, csak próbálja összerakni a képet: gyerekkorában sok elutasítást kapott, később már a lányoktól is. Anyjával szoros kapcsolatot ápol a mai napig is. Nem tud nő nélkül létezni. A függőség sokszor a…..
Yda 2017.04.05 14:07:46
Ez az agy biokámiája miatt van így. Belenyúlunk a jutalmazó (örömérzetet okozó - dopamin) és ezt a túlpörgött állapotot visszaszabályzó (gaba - ez egy aminó vajsav) rendszerbe. A lelki okokra visszavezethető túlzott "örömkeresés", egy egyensúlytalan állapotot hoz létre, amit a szervezet igyekszik a dopamin termelés visszafogásával leszabályozni. Erre a leszabályozásra az ember az örömöt kiváltó dolog újabb, még gyakoribb, nagyobb adagokban történő ismétlésével, bevitelével reagál. (alkohol, szex, kábítószer stb.) Növekszik az igény és nő a tolerancia szint. A szervezet védekezik és erre mégjobban leszabályoz. Ez az intenzív leszabályozás, az embert a negatív tartomány, a depresszió felé tolja, egy negatív spirálba kerül, amit az addig örömet okozó dolog, még intenzívebb bevitelével igyekszik ellensúlyozni. Ilyenkor azonban, már nem egy normális egyensúlyi állapotból indul az örömérzet felé, mint az elején, hanem egy mély negatív állapotból, és az egyre növekvő adagok csak arra elegendők, hogy elérje, vagy legalább megközelítse a normális egyensúlyi állapotot és újra embernek érezhesse magát. Ez minden függőség lényege. A szexfüggőnek már nem okoz örömet a szex, a napi túléléshez van rá szüksége.
Azért nem múlik el, mert létezik egy sejtszintű, egy biokémiai szintű, emlékezés. Amikor jön az ingerület, valami ami a dopamin termelést serkenti (szer, viselkedés stb.) a szervezet felismeri a jól ismert mintát és az ismert módon reagál rá. 10 év tiszta időszak után is, később már bármikor. És mivel a folyamat a különböző függöség típusoknál ugyanaz, ezért egy már valamitől függővé vált emberre, az összes függőséget kiváltó dolog veszélyes. Esetünkben a poszter a szexfüggőségét nem gyógyítgathatja mondjuk alkohollal. Van erről egy jó előadás (1ó 10 perces) ha valakit érdekelne:
www.youtube.com/watch?v=qbMwAAHInV0
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. 2016 december 17.-e óta nem ittam. A függőségem minden momentumát, őszintén, kendőzetlenül követheted itt a blogon, a sikereket, és a kudarcokat is. Ezen kívül meg fogom osztani veletek a mindenféle gondolataimat, agymenéseimet is az élet dolgairól.…..
Yda 2017.03.06 15:19:14
@VWanda: Itt nálunk Pécsen, hozzá kerülnek az első beszélgetésre azok, akik segítséget kérnek. Ott négyszemközt és személyesen elmondja nekik ugyanezt az 1 óra 10 percet. Ez alapvető élmény mindenkinek -még az orvosoknak is, akik szép számmal ülnek páciensként a székében. A beszélgetés után, ő küldi tovább az illetőt, a Bázis valamelyik mentorához, hogy elkezdjék a rehabilitációt. De az első alkalommal mindenkivel ő beszél. - Itt az előbb kialakult egy eszmecsere a genetikai érintettségről is. Ebben az előadásban szépen elmondja azt is, hogy a magyar lakosság hány százaléka érintett (10% - ez nagyon magas) és hogy ennek hatására pontosan mi működik másként az ember szervezetében. - Számomra ez is több volt mint érdekes.
Az idei díjszezon egyik legmagabiztosabb résztvevőjének bizonyult a szóban forgó alkotás, már szeptemberi, torontoi bemutatkozása óta komoly esélyesként emlegették, és ellentétben az ilyen idejekorán felkapott darabokkal (ld. Steve Jobs), népszerűsége töretlennek bizonyult.  De…..
Yda 2017.02.22 19:13:53
@danialves: Szóval 5,5 ? - Gondolom csakazértis tartod. :)
Yda 2017.02.22 19:21:31
@danialves: Elolvastam. - Végre látom, milyen nyomoronc vagyok. :) Jobb későn, mint soha.

(nincs kötődésem, sem a témához, sem a filmhez, sem semelyik szereplőhöz, Nicole Kidman-t soha nem bírtam valamiért, a Gettómilliomost nem szerettem, nagyon nem az én filmem volt, nem szerettem.)
Yda 2017.02.22 19:22:48
@Yda: csak egyszer nem szerettem, de ez azért van mert paprikás krumplit főzök - mennem kell.
Meryl Streep a legnagyobb színésznő, aki valaha a filmvásznon megfordult. Ezzel a kijelentéssel szerintem nem vállalok túl nagy kockázatot. Ez a nő fantasztikus! Bármilyen szerepet - műfajtól és rendezőtől függetlenül - el tud játszani. Nincs számára lehetetlen. Meryl Streep…..
Az amerikai Save the Children alapítvány azt a célt tűzte ki, hogy 2025-re egyetlen újszülött se jöjjön úgy a világra, hogy nincs mellette szakképzett egészségügyi dolgozó, aki megmenthetné az életét. Ehhez megdöbbentő kampányfilmet készítettek. A születés körüli…..
    Most, hogy a Nemzeti Tanévnyitó után már Nemzeti Oktatás folyik az iskolákban, hadd járuljak hozzá egy igazán konzervatív javaslattal a hoffmanni reformokhoz: legyenek újra egyenruhák az iskolákban! Nem megijedni.   Nagy-Britanniában járva ismét feltűntek azok a bizonyos…..
Yda 2010.09.16 17:28:33
"Gyerekek" :)! Ti nem vagytok "a fiatalok"!!! A cikk írója eszméletlenül mellé lőtt. Micsoda szemforgató és milyen ismerős érvelés technika! :):):) - Itt politizáltok, mert mindegy nektek mi a téma, csak sikerüljön kilukadnotok megint, mindig ugyanarra! - A fiatalokat k.ára nem érdekli, hogy ti egyenruhát akartok húzatni velük, mert ők ezt keményen és biztosan nem akarnák!!! Sok a konzervatív, jobbikos középiskolás, de csak addig, amíg a bőrdzsekijére rávarratja a nagymagyarország matricát és ezeket az elveket akár rockerként is hagyják neki képviselni. Hagyjatok fel a "cukormázas, romantikus" álmaitokkal! Ne a ti tapasztalataitokból és gyerekkorotokból induljatok már ki, mert ez több mint megmosolyogtató! A fiatalok soha nem terítik ki az összes kártyájukat az idősebb korosztályoknak! Ti sem tettétek anno. - Ha azt is hiszi magáról, hogy jobboldali és konzervatív, valójában mindent megadna azért, hogy különbözzön!!! Tőletek és a többiektől is! Vagyis miközben esetleg köp egyet, ha azt hallja liberális (hála a sok egyszerű igazságnak amit - néhány okos felnőtt nyomán - ő is megvilágosodásszerűen megért) valójában fiatal és úgy érez, gondolkodik, ahogy egy fiatal. És akkor a többiekről még nem is beszéltem, akik nem így gondolkodnak! - Húzzanak azok egyenruhát, akik ezt a nagyszerű ötletet kitalálták és járjanak abban!!!
- Lesz mindig egy ilyenfajta nagyon szűk réteg és igény is lesz rá, de ők nem hasonulni akarnak a többséghez, hanem éppen hogy különbözni, ezzel is demonstrálva, hogy ők az elit! És NEM, NEM akarnak többen lenni, mert akkor már nem lennének az!
- Ez így egy nettó hülyeség! - szerintem.
“Az elmúlt két hónap „forradalmi" törvényei és konkrét személyi döntései lényegében kiiktatták az alkotmányból a hatalommegosztás szervezeti biztosítékait, és ezzel az emberi jogok garanciáit” – írja Búcsú a jogállamtól című cikkében Halmai…..
Sokan kivesézték már a rettenetes ötletet a kötelező vasárnapi zárva tartásról, most, hogy a KDNP is felkarolta ezt a jó ezer évvel ezelőtt aktuális kezdeményezést. Nem akarom sokadikként elkezdeni védeni a kapitalizmust és a szabad piacot, benne a nyitvatartási idő szabadon…..