Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sorcerer86

63 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világ legsűrűbben lakott területe volt a 15 hektáros japán Hashima szigetvárosa. A város és az innen induló tengerfenék alatti bányajáratok építésekor 1300 kínai és koreai munkaszolgálatosnak kellett meghalnia. 1974 óta börtönbüntetés terhe mellett senki sem tehette be a lábát a Pokol szigetére.…..
Sorcerer86 2018.01.18 10:27:16
I. rész - Önzetlenség - Gyerekkoromban sokat utaztunk, hol vonattal, hol pedig busszal.Az anyai ágról való rokonokat, rendszerint több órás úttal tudtuk elérni.Történt egyszer, hogy egy hajnali buszjáratra vártunk Mezőkövesden a buszállomáson.Akkoriban Miskolc felé ésszerűbb volt busszal…..
Üvöltésem KONTRA PARADOXON 2015.04.11 08:48:26
Oroszlán vagyok, ki a város dzsungelében üvölt,Vezető vagyok, ki csak az alkalmazottakat védi,Harcos vagyok, ki fegyver és tőr nélkül harcol,Vallásos vagyok, de sohasem a bigott! Függő voltam, ki néha még iszik alkoholt,Munkafüggő, kinek szenvedélye volt a bolt,Védelmező, kinek…..
Üvöltésem A FEGYVEREM 2015.03.03 00:00:21
A valóságot végre tiszta szemmel, valójában látom,ezért látom néha úgy, ez nem más csak egy álom.A csodák mindig velem vannak, és ez nem mese,a rémálmaim nem viccesek, sajnos a felük se. Ha közhelyes voltam, csak a világot tükröztem,a beszűkült elmék tokjába mégis így…..
Üvöltésem HÉT TELEM DEBRECENBEN 2015.02.09 23:29:21
Hej, Debrecen,Ha reád emlékezem!...Hetet éltem én tebenned,És mindamellettNagyon jól esett nekem,Hogy végül eljöhettem, - Alkoholista nem vagyok. És mégis voltak éjszakáim, pedig nagyok. Jó, hogy az embernek húsmája van, Ezt okosan teremté az isten, Mert hogyha zsír lett volna…..
Kotakuról futottam bele egy érdekességbe, amikor a blog lehozta a BuzzFeedPop lenti videóját. Angol nyelven értők élvezhetik, felsorolja az 50 legbosszantóbb pillanatot videojátékokban (hol konkrét játékokban, hol általánosságban), és szokás szerint erősen konzolterhelt, szóval…..
Sorcerer86 2014.04.13 13:44:38
Három hónapig jár álláskeresési járadék, miközben az álláskeresés átlagos ideje közelít a másfél évhez.Három hónapig adni munkanélküli segélyt körülbelül annyi értelme van, mint 3 évben maximálni a nyugdíjak folyósítási idejét – köszönő viszonyban sincs a…..
Sorcerer86 2013.04.29 15:31:15
Én, mint a nickemből is látszik a 80-as végén születtem. 2000-es évek második felében álltam munkába. Nem volt szülői segítség, mindketten már nyugdíjasok, sokat dolgoztak. Egyedül kellett végig taposnom mindent, az igaz hogy egyetemen állami képzésben vettem részt, azt nem én fizettem ki, nem voltak ilyen lehetetlen feltételek mint ma, de a munkaerőpiacra önerőből, minden utolsó megalázó munkát is elvállalva léptem be. És most 7 év után elmondhatom hogy lehet félre tenni, és munkanélküliség esetén abból tengődni ha;

1. Az ember egyedülálló és egy szobát fizet nem egy egész lakást, kocsit, két-három gyereket stb.

2. Volt annyi esze hogy már egyetem/főiskola, szakmunkás képző mellett elkezdett nyaranta, szabadidejében dolgozni így "bedolgozva" magát az aktuális munkahelyekre majd ugyanott folytatta az iskolák után a karrierjét és 4-5 év alatt eljutott egy olyan szintre ahol a havi 80-100 ezres megtakarítás már nem akadály. (mindezt még mindig az aktuális szobában lakva sokadmagával, gyerek, kocsi stb nélkül.)

3. Külföldre ment ösztöndíjjal és a 2. pontot valósítva meg 4-5 év után hazajött a külföldi cég magyar leányvállalatához magasabb beosztásba.

4. Több nyelvet is hajlandó volt megtanulni a középiskolai / egyetemi tanulmányai alatt így nagy előnyhöz jutva a munkaerőpiacon.

Az a tapasztalatom az én korabeli ismerőseim, barátaim között, azt várják hogy a sült galamb a szájukba repüljön, nem mennek a munka után, de panaszkodnak. Csak sajnálni tudom őket és biztatni, hogy tanulj nyelveket, menj külföldre, képezd magad!

Nekem mind a 4 pont megvolt önerőből, maguknak?
Modorosblog A túravezető 2011.06.05 16:58:00
-Hejj, micsoda túrák, micsoda emlékek, kalandok... amikor összetrombitáltuk a családokat, aztán szombat reggel 8-kor találkoztunk a szentendrei HÉV-állomáson, a Nyugatiban vagy éppen a Bécsi útnál, a buszoknál? Sok kis csúnya, gombafrizurás, SZTK-keretes gyerek tépőzáras…..
Sorcerer86 2011.06.06 12:08:03
@erid: Igen jó volna, de hogy adom be a főnöknek hogy 60 napig túrázok? Az évi 22 nap meg közel sem elég erre... Fekete-táppénz?
Lomtalanítás van a városban. Évről évre, ugyanúgy, bármiféle megállapodás vagy szabályozás nélkül kirakják az emberek a szemetüket a legkisebb műanyagvillától, a legnagyobb hálószoba bútorokig bezárólag az utcára. Aztán, mint Hobó egyik zeneművében, mindeki rohant…..
Üvöltésem Hasznos linkek 2011.04.15 10:25:00
Klikk a képre a nagyobb változatért! Álljon itt néhány hasznos link bizonytalanoknak, hitetleneknek, tudatlanoknak vagy csak szimplán unatkozóknak... http://iamawesome.com - Király vagyok? http://iamnotawesome.com - Megpróbálod tagadni az előző oldal állítását, de ő…..
Üvöltés első része, Hobó előadásban... - 1987 - ..
Ma isméte egy külföldi, de itthon is könnyedén elkészíthető fogással várunk benneteket a napi ajánlatban, körte tatin, egy finom és könnyű francia desszert. Hozzávalók:4 db körte (fejenként fél)egy csomag leveles tészta8 db egész csillagánizscukor porcukor tejszínA körtét…..
Igen, fejlesztettünk finom, rendesen betöltött, laktató Jumbo szendókat. Hétfőn kerülnek ki a büfébe, BLT, sült virslis, sonkás, szalámis, sült tarjás töltelékkel.   Mivel Sorcerer86 rengeteg vidám percet szerzett nekünk (és még fog is ezzel a kommentjével, és a belőle…..
Sorcerer86 2010.12.10 12:15:23
Sorcerer86 2010.12.13 11:59:48
@Sorcerer86: Mégse megyek az inygenes szenyáért, kezelik a fogam... :(
 Hát csak jöttek a Pásztorok – melegedett bele az elbeszélésbe Nemecsek –, egyre közelebb jöttek, és nézték nagyon a megtakarításainkat.  Mondom a Kolnaynak: „Te, ezeknek tetszik a mi megtakarításunk!” És még a Weisz volt a legokosabb, mert ő…..
Egy robotruha, aminek láttán talán még Tony Stark is elégedetten csettintene. A közel 90 kilogrammos XOS 2 Exovért 17-szerese növeli viselője erejét, s a Raytheon társaság szóvivőjének állítása szerint a technológia akár 5 éven belül szerves részévé válhat a katonai…..
Sorcerer86 2010.10.07 10:07:28
@bgp: Jól mondod, az internetet is a DARPA fejlesztette elsősorban katonai célokra, a számítógépek elterjedése is részben a hadiiparnak köszönhető. A háborúk nem kellenének, de a nagy tőkés hadi cégek kellenek! Fejleszteni részben rombolással is lehet...
Valószínűleg elég sokat kell arra várni, míg otthon mindenki felöltheti a közeli boltban vásárolt Vasember páncélzatát, ám ha annyira nagy rajongója vagy a világbéke privatizálójának és magad is valamennyire úgy szeretnél kinézni, mint a Marvel képregényhőse, akkor…..
eat IT Reggeli poszt, délután 2010.09.30 15:36:00
Közkívánatra nyitunk egy reggeli témájú posztot, ami az oldaldobozban is kint lesz egy darabig. Ide várjuk kommentekben a kívánságokat a reggelivel kapcsolatban, például a Nokia 1011-es méretű szendót párizsival jobban szeretem, mint a minit pármai sonkával és hasonlók. A…..