Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stabiloldalfekvés

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Konzervatórium Könyvbemutató 2009.09.06 21:12:00
Amerikai neokonzervativizmus:  Könyvbemutató2009 Szeptember 10., 2009. Időpont: este 7 óraNyelv: magyarHelyszín: Ybl Palota, Károlyi Mihály utca 12. Meghívott: Békés Márton, az “Amerikai Neokonzervativizmus. Egy kisiklott ellenforradalom” c. könyv szerzőjeRészletek:…..
stabiloldalfekvés 2009.09.07 20:28:15
stabiloldalfekvés 2009.09.08 14:43:29
@Gabrilo: @SzilvayG (dszg):
No hát a humorfaktor elég alacsonyra sikeredett, Urak.
Persze természetes, hogy nem olvashattam az opust, hiszen az csak a beavatottaknak adatik meg...Az elevenbe találásra adott reakció rendszerint személyeskedő jelzők és egyebek használatában merül ki...
Egyébiránt valóban silánz minőségű a kivitel, de ez a századvég kiadványaira amúgy is jellemző. Az sajnálatos, hogy olvasószerkesztő nem látta a könyvet, pl. emlékeim szerint rögtön az elején valami ajánlásfélében el van írva egy politikus neve ü aki nem hiszi, járjon utána :P
Értem én, hogy a haveroknak reklámot csinálunk úton-útfélen, hiszen ez magyar sajátosság: ugyanaz a belterjes kör jópár apropó és változó nevek, szlogenek alatt rágcsálja ugyanazt. Ez a magyar tudományos élet, van szerencsém ismerni...De ettől még nem kell elvtelenül és kritikátlanul feldícsérni mindent, ami a mi kutyánk kölke és támadni/fikázni azt ami nem avagy nem ért velünk egyet. De ez persze meddő dolognak tűnik, mert az itteni, magukat főkonzervnek vallók szinte jobban hisznek saját tévedhetetlenségükben, mint liberós megfelelőik...
stabiloldalfekvés 2009.09.08 20:34:38
@BékésMárton: bizonyára ez lehet az ok.... Egyébként a könyveket talán nem kizárólag a baloldali, liberális és konzervatív besorolás szerint lehet elhelyezni bármiféle skálán. Mindenesetre valóban túlzásba vittem a bunkóságot, ezért elnézést.

@Gabrilo: szövegértelmezési problémáid vannak. Egyébiránt olvastam, képzeld el. Ja és kisbetűvel csak nemecseket, ha lehetne.

@SzilvayG (dszg): legalább nálad működik a humor- és iróniagépezet, amúgy a mondandódra még bólogahatnék is. Pusztán kissé zavaró, hogy heterogén társaságotok mindig kollektíve alaposan vállonveregeti azon tagját, aki éppen írt valamit.
Mandiner blog Loki! 2009.08.25 20:40:00
  Ebben a pillanatban értem haza besörözve a Népstadion mellől: a Reakció fele velem együtt intenzíven hangolt a meccsre, én viszont az utolsó két napon nem tudtam jegyet szerezni rá. Sebaj, marad a nagyképernyős tévé, legalább volt értelme megvenni. Robin Masters már…..
stabiloldalfekvés 2009.08.26 10:10:51
@tölgy: a tájékozatlanságot nem menti, ha úgyteszünk, mintha nem értenénk :P
stabiloldalfekvés 2009.08.26 12:42:40
@kispufi: persze, de akkoriban a dózsa tele volt mol és hasonló hirdetésekkel, szóval nem csak a Fradi volt ilyen értelemben kiemelten kezelve - ráadásul stadiont nem kaptunk, Torgyán bukásával pedig a helyzet gyökeresen megváltozott. Mondjuk azt komikusnak találom, hogy pártszimpátia alapján focihoz nem értő/iránat eddig nem érdeklődők most lelkesednek...pont egy Debrecenért, amelyiknek vezetése finoman szólva nem sportszerűségéről híres....
stabiloldalfekvés 2009.08.26 17:13:46
Az egymáshoz közeledő „nemzeti radikális” párt és a szélsőjobboldal szervezetei nem jobboldaliak a szó semmilyen értelmében sem és a konzervativizmussal semmilyen szinten nem állnak kapcsolatban. A szélsőjobboldallal, a „jobboldali” Marat-kkal szembeni…..
Rendkívül érdekes, hogy egy valaha volt kereskedelmi megállapodás hová jutott: hiszen ez a formáció, az Európai Unió lassan állami vonásokat kezd mutatni. Ugyanakkor a történelemben van még legalább egy föderáció, melynek fejlődéstörténete rendkívül izgalmas, és azt…..
stabiloldalfekvés 2009.08.15 12:12:48
"Ugyanakkor ez időtájt, 1798-ban még nem létezett a törvények bírósági felülvizsgálata"

Nos, ennek ellentmond az a tény, hogy a Supreme Court 1797-ben már felülvizsgált egy kongresszus által alkotott törvényt alkotmányossági szempontból (igaz, a szóban forgó szabályokat alkotmányosnak minősítette). Ld. az 1796-os Hylton v. United States ügyet.

Egyébiránt egyelőre nem értem, miért kíván a szerző párhuzamot vonni az USA első évtizedeinek tendenciái és az EU között. A berendezkedésbeni alapvető különbségek mellett a két joganyag egymáshoz való viszonya alma és körte: az Egyesült Államok jogrendszere a minden jogszabály felett álló, szupernorma-szerű Alkotmányon alapul, mellyel ellentétes szabályok alkalmazásától az eljáró bíróságok eltérhetnek - ha nem teszik meg, a Legfelsőbb Bíróság végső fórumként kötelező erővel állapíthatja meg az alkotmányellenességet. Ilyen, mindenek felett álló jogszabály az EU-ban nem létezik. Ennélfogva a Supreme Court és az EB összehasnlítása kissé sántít....
Az USA Alkormánya elvileg meghatározza, milyen kérdésekben enged szabad kezet a tagálami jogalkotásnak: lényegében az Alkotmány által nevesített ügyekre nézve hozhat csak törvényt a Kongresszus, minden másban a tagállamok autonómiája érvényesül. Az egy külön kérdés, hogy ennek a szabálynak a flexibilitását folyamatosan próbálgatják mind a szövetségi kormányzat, mind a tagállamok oldaláról azóta is. Az EU jogrendszere ezzel szemben nem kifejezetten vagy-vagy alapon (tehát vagy kzárólag közös, európai vagy kizárólag tagállami jogi szabályozás) működik - már amennyiben működik (ennek kritikája már messzebb vezetne).
  Ja, bocs, egyesülj. Nemrégen az ország legnyugatibb falvában, Felsőszölnökön töltöttünk néhányan pár napot, és ha már hat kilométerre voltunk a szlovén-osztrák-magyar hármashatártól, gondoltuk, meglátogatjuk a nevezetes pontot. Imhol:   Azonban az idevezető út…..
A korábban említett Nature-tanulmány kapcsán sokakban felmerül kérdés: A legfejlettebb országok kedvezőbb demográfiai mutatói nem csak a bevándorlók miatt ilyen kedvezőek? A logika körülbelül ez lehet: Minél fejlettebb egy ország, annál vonzóbb a bevándorlók számára. Mivel…..
Pánczél Hegedűs János írása      Hazajőve a családi nyaralásról az a hír fogadott, hogy "támadás ért engem". Gondoltam, hogy talán a baloldalon prüszkölni fognak néhány dolog miatt, de sajnos a támadás jobbról jött és egy régi kedves ismerős tette…..
stabiloldalfekvés 2009.08.08 23:47:25
mindig is éreztem, hogy BM múltjában van valami nagyon nem filoszemita, olyan gyorsan ugrott és nem volt rest acsarogva antiszemitázni, hogy az Pető Ivánnak is dícséretére válna...
Persze azt eddig is tudtuk, hogy számára csak az a vitapartner, aki egyrészt minden, általa írt cikket és könyvet elolvasott, másrészt maradéktalanul meggyőződöttt ezek alapján arról, hogy az adott kérdéseknek BM a legnagyobb tudora...Aki pedig esetleges ténybeli tévedéseit rendszerint meg sem kísérelte elismerni etc. (kevéssé társadalomtudósi attitűd, legalábbis nem a leghelyénvalóbb).
A szerepzavar szép jele, ahogyan egyik oldalról kulturálisan értékkonzervatív ortodoxként tündököl (vö. a hatvanas évek zenéjét, bármely más produktumát egy mondattal ellenkultúrának, értéktelennek stb. becsmérlő mondatait, meg az eszmefuttatásait az élére vasalt nadrágról - nota bene huszonéves az ifjú!) - másrészt az erőltetett lazaság (asszemezés, szkinhedorálra utólag odavetett megjegyzés - az ikes igék helytelen egyes szám első személybeli használata különösen felrovandó egy konzervatív magyarnak), mely valójában a középiskolai sutaságot idézően borzalmas (ehhez meg már túlkoros)

Szegény BM, ebből az általad generált, magánügyről szóló felesleges vitából nem jöttél ki jól, mondhatni kaptál egyet az arcodba. Talán visszazsugorodik normális méretére. Hidd el, leginkább neked lenne ez örvendetes fejlemény....
A magyar politikusok annál, hogy eszement hülyeségeket csináljanak, csak egy dolgot szeretnek jobban: hogy eszement hülyeségeket beszéljenek. Nyilván a jobbik eset, ha csak beszélnek a hülyeségekről, és közben mégis vállalható lépéseket tesznek. Orbán Viktor esetében azonban…..
stabiloldalfekvés 2009.07.20 10:46:43
@Lord_Valdez: "Nem, hanem az, hogy ők állami alkalmazottak. Az ő fizetésüket az határozza meg, hogy állambácsi mennyit tud fizetni."

Hát ez ebben a formában bezony nem teljesen igaz. Az ő fizetésüket az határozza meg, hogy állambácsi mennyit AKAR nekik fizetni. És pontosan az a képtelen helyzet áll elő ma Mo-n, hogy magasan kvalifikált emberek hosszú munkaviszonnyal is nettó 1500 eurót keresnek - ami elég siralmas képet jelent....
Talán Fricz Tamástól származik - de mindenképpen általa vált ismertté - Moldova Györgytől származik - és a politológiába Fricz Tamás lopta be - a következmények nélküli ország kifejezést, amellyel a magyar közállapotokat próbálta megragadni. Mára egyértelmű, hogy ez a…..
stabiloldalfekvés 2009.07.02 23:56:10
@Hülyetojás: miből is gondolod, hogy ez nekem jó? Ez egyáltalán nem az. Csakhogy az ilyen szintű hörgés a kartellezlésen kb. semmit sem ér.
stabiloldalfekvés 2009.07.02 23:58:45
@Hülyetojás: mellesleg a jogalkotási javaslataidat nem csupán a gvh vagy a minisztériumok tehetnék valóságá...bármely parlamenti képviselő benyújthatja indítványát ezügyben. Hogy nem teszi?!...jéééé, milyen érdekes....
Konzervatórium Jobb(ik)-tézisek 2009.07.02 12:00:00
A középjobb számára alaposan fel van adva a lecke, hogy szembenézzen a magyar társadalom (benne a cigányság, cigány-nem cigány együttélés) alapvető problémáival.  A publicisztika a Konzervatórium.hu-n olvasható. Kapcsolódó írások:Cigányútra tévedtünk SOS…..
Az Európai Parlamenti választások hatalmas eredménye, hogy a Fidesz jelentősen felszabadult a dilemma alól: egyértelművé vált, hogy a szélsőséges szavazók nélkül is képes a győzelemre. A publicisztika a Konzervatórium.hu-n olvasható.Kapcsolódó írások:Európa vagy…..
stabiloldalfekvés 2009.06.30 11:30:27
@Loppert Dániel: ezzel a megszólalással bizonyítottad, hogy a tehetetlenség és az ötlettelenség a fidesz minden szintjén jelen van. Ahelyett, hogy elgondolkodnátok, miért lehet sikeres a Jobbik valójában, ostoba elméleteket gyártotok (fiatalok új generációja számára menő jobbikosnak lenni - ez mérhetetlen ostobaság pl.). Mi az, hogy "szabadon garázdálkodhatnak"??? Tudtommal szólásszabadság van....Miről szeretnél vitázni a Jobbikkal? Mert ez nem igazán derül ki...
A szoci és szadeszos politikusok börtönbe zárásáról elmélkedett nemrég OV és KL is...szerintem náluk érdeklődj, hogy ez baromság-e vagy sem....
A tv2-t meg talán nem kellene felelős hírszolgáltatóként beállítanod...egyébiránt a magyar politikai élet jelenleg közepes súlyú pártját elég fura lenne elhallgat(tat)ni...
stabiloldalfekvés 2009.06.30 12:16:33
@Loppert Dániel: ki "sértegetett" cigányokat, ráadásul a tv-ben??? Miről beszélsz, ember?
stabiloldalfekvés 2009.06.30 17:14:05
@Panyi Szabolcs: tehát a tartalmi színvonal értékmérője az, hogy a szerző valamely folyóirat szerkesztőségének tagja?

A kiváló Loppert Úr legnagyobb baja, hogy egyetlen eredeti gondolata sincs. Még véletlenül sem tér el a fidesz mainstreamtől az, amit ír. Kíváncsi vagyok, hova teszi majd a cigánysértegetős meglátásait, amiikor majd a fidesz stratégia rájön, hogy a jobbik által felvetett cigányproblémákra reagálni kell....
Mandiner blog A ballibizmus napja 2009.06.29 11:41:00
 Két perzsa hastáncosnő között érdemes kinézni a magyar politika posványába is ezen a szép nyári napon: a ma délutáni parlamenti ülésen ugyanis a ballib kormányzás elmúlt hét évének esszenciáját fogjuk a képünkbe kapni: a vagyonadóról, a gyes átalakításáról és a…..
stabiloldalfekvés 2009.06.29 12:30:42
@rajcsányi.gellért (ergé):
a gyermekvállalásban nyilván szerepet játszanak az anyagiak - csakhogy nem kifejezetten a gyes összege (és időtartama) az, ami fontos. Olyan anya, aki ugyanis rendelkezett némi biztosítási jogviszonnyal (azaz legálisan dolgozott) a szülés előtt, a gyerek 2 éves koráig először tgyás-ra, majd gyed-re jogosult - mindkettőt a jövedelme alapján állapítják meg, jellemzően többszöröse a gyesnek (persze egy jó keresettel szülni menő anya esetében sem haladja meg sokkal a minimálbért - na ez a vicc...). A jelenleg még élő szabályok szerint gyest csak a harmadik évben kap az ilyen anya - kivéve, ha közben újabb gyermeket szül, hiszen akkor utána igényelheti valamelyik magasabb összegű ellátást. Ergo a gyes 3 évig jelenleg a sohasem dolgozó rétegek bevétele...
stabiloldalfekvés 2009.06.29 13:08:35
@Őrnagy Őrnagy:
@Zoli28:
a fentebbi hozzászólásomat is azért biggyesztettem ide, mert láthatólag nem egészen tudja mindenki, melyik ellátás kinek, mikor jár. Gyest nem kaphat az az anya, aki dolgozik! (tehát a magánbölcsis példa nem volt a legszerencsésebb)
De nem a gyes megkurtítása az, ami a legfelháborítóbb, maga a jelenlegi rendszer is vicc gyerek(ek)et nevelő szülők számára...ezek közül a gyes a legérdektelenebb. Persze az, hogy egyáltalán ezekhez a ma sem túl jelentős juttatásokhoz még hozzá akarnak nyúlni a kommancsok és libsik, szépen tükrözi beteges mentalitásukat.
stabiloldalfekvés 2009.06.29 13:34:54
@Őrnagy Őrnagy: nem, a gyed nem járt alanyi jogon, csak a gyes jár alanyi jogon.
@rognork: valóban, a gyerek egyéves korától lehet munkát vállalni, nálad a pont. Bár akinek jár a gyed - azaz dolgozott - annak nehezen hiszem, hogy a lejártáig érdemes lenne elmenni részmunkaidőben dolgozni és gyest kapni mellette.
A hozzászólásom lényege azonban éppen az lett volna, hogy azokat a juttatásokat kellene nemhogy megtartani, hanem megemelni, amelyek azoknak járnak, akik biztosítottak voltak már a szülés előtt is - mindez kiegészítve családi adózással stb sokkal hasznosabb lenne, mint a gyesen pörögni.
  Elment Michael Jackson, a Pop Királya. A '80-as (és talán egy kicsit a '90-es) évek zenéjét megtestesítő ikon 50 éves volt.   Mi egy névtelen rajongó top10-es (pontosabban Top3+7-es) listájával emlékezünk Jackóra: 1. The Way You Make Me Feel (Bad, 1987) 2. Smooth…..
stabiloldalfekvés 2009.06.26 12:54:13
@babraba: hű, ez már rajongói düh..:P
Akkor mi a kultúra? Amit mások (okosok?) annak kiáltanak ki, azt értéknek tekinted, noha valójában nem tetszik, nem érted, mi benne az értékes? Érdekes...
stabiloldalfekvés 2009.06.26 12:59:31
@babraba: még szerencse, hogy a lényegre válaszolsz mindig :D De sebaj, maradj meg abban a tudatban, hogy valaki hatalmas, pótolhatatlan távozott a világból...
Mandiner blog Az MDF szóvivői 2009.06.25 08:01:00
  Nem minden hím olyan kérlelhetetlenül elutasító, mint a vezénylő tábornok. Mivel a speciálisan Dávid Ibolya relációjában értelmezett, az erősebb házikedvenc baszására alapított elmélet feltétlenül megáll, érdemes szemügyre venni, hogy gyengébb kankutyákként kik…..
Mandiner blog Kicsoda Budaházy? 2009.06.23 13:31:00
  Szeretném tudni, hogy kicsoda Budaházy György. Ha egy forrófejű betyár, akkor mélységesen felháborodom azon, hogy lecsukták. Ha viszont tényleg embereket akart megölni, az nem vicces.   A wikis önéletrajza szerint 1969-ben született, a budafoki Budai Nagy Antal…..
                       „A nemzeti, etnikai, faji vagy vallási gyűlölet keltését, valamint a faji felsőbbrendűségre vagy fajgyűlöletre alapozott eszmék terjesztését a büntető törvény akkor is szigorúan bünteti, ha…..
stabiloldalfekvés 2009.06.23 23:25:08
@Ron bácsi: a tasz nyilván túllihegi ezt a dolgot, jó eszdéeszes módra....De voltaképpen akkor most a posztod erről vagy az alkotmánymódósításról szól?!
stabiloldalfekvés 2009.06.24 11:23:23
@Ron bácsi: a kettes pontodhoz lenne egy kérdésem. Mi az az ÜGY, aminek árt a tasz fellépése?
 A tüntetők nem szervezettek, komoly vallási vezetők nem állnak mögöttük. Nem akarják megdönteni a rezsimet, kizárólag a választási csalásra fókuszálnak. De azok, akiket támogatnak, nem irányítják és nem kontrollálják őket. Ugyanakkor kering egy olyan hét pontból…..
Ha a Republikon módszereit alkalmazzuk, mindenki számára világossá és egyértelművé tehető, hogy Picasso jobb festő, mint Vermeer, Verne Gyula jobb író, mint Móricz. Miért? Mert mindkettő több művet alkotott a másiknál... Ja, és Beethoven és Dvořák ugyanolyan jók (vagy…..
stabiloldalfekvés 2009.06.23 23:24:06
@Domi28: @Yoffy: Schöpflin egyáltalán nem ismert professzor Európában. A poszt szerzője viszont mellette dolgozik, ezért kissé visszatetsző az írás célja....de egyébiárnt is ostobaság ez az egész....
Konzervatórium Ál-ballib poszt 2009.06.18 12:04:00
Sokat írnak az SZDSZ-ről a jobbos fórumok, többet, mint az MSZP-ről. Ezekben az írásokból a felületes olvasónak az derülhet ki, hogy ellopták Magyarország kulcsát és a tolvaj az SZDSZ. Ezek a vádak azért nem relevánsak, mert bár valóban mucsázott (megengedhetetlenül) az…..
A 19-20. század ateizmusa lényegében moralizmus: tiltakozás a világ és a történelem igazságtalanságai ellen, mivel egy ilyen világ nem lehet a jóságos Isten műve. Ha pedig nincs Isten, az igazságtétel az emberre marad. Ez azonban gőgös, fennhéjázó gondolat volt - remény…..
stabiloldalfekvés 2009.06.16 09:31:15
@Gabrilo: azért a közügyekben való részvétel nagyobb halmazába belefér a közvetlen demokrácia is...
                  Tegnap este lejött egy olyan cikk az Indexen, amitől még a a legvisszafogottabb embernek is fröcsögő nyállal kommunistázni támad kedve. Megint az ügynökügy került elő, az 1956-os intézetnek sikerült azonosítania a Nagy…..
stabiloldalfekvés 2009.06.13 15:05:18
@francesco lorenzo: Kenedi egyrészt nem történész, legalábbis oskolázottságát és végzettségét (azaz annak hiányát) tekintve, másrészt nem arról van szó, hogy ő az szdsz-ben bízik legjobban (bár az szdsz-ben bízni bármilyen téren már önmagában röhejes és perverzió - lenne, ha igaz lenne ilyen formában), hanem hogy ő egész konkrétan a kezdetektől a szadeszhez tartozó személy. Ezért sem kellene őt, mint valamiféle független, az igazságot mindennél jobban szomjazó szakértőt feltüntetni....
Nem látom át, hol az alaptalan gyanúsítás...az általad legaktívabbnak nevezett múltfeltárók egyrészt már eleve egy 89-90-ben egyszer és nagyon alaposan megrostált (nem kizártan később még néhányszor újrarostált) anyagot látnak; másrészt sajátos módon az a néhány ember, aki kezdetektől hozzáférhetett a maradék, kutatható anyaghoz, valahogy mégis szedsz-környékinek tűnik....ráadásul ismert tény, hogy Kenedi mások előtt láthatta, kutathatta ezeket....a kutató azt hoz nyilvánosságra, amit éppen akar - ugye nem hisszük el pl., hogy a most emlegetett személyek tevékenységéről illetve az iratok sugallta 89-es megbizatásaikról mindössze most szereztek tudomást a bőszen kutató múltfeltrárók????!!!!!
stabiloldalfekvés 2009.06.13 19:39:34
@francesco lorenzo: bajom egy szál se, csak arra utalnék folyamatosan, hogy azok a múltfeltárók (?), akik a médiában ezeket a bombasztikus bejelentéseket teszik időnként (időzítve?), érdekes módon mindannyian kapcsolódnak a mostanság bukórepüésben közlekedő szabad madarakhoz....
A kutatói engedélyekkel kapcsolatban nem a mostanról írtam, hanem a kezdetekről, amikor kevés, körön belüli privilegizált emberke férhetett hozzá az iratokhoz.
A rostálásról: 89-90-ben ugyebár megrostálták, azt is megkockáztathatjuk, hogy nem teljesen cél nélkül, fűnyíróelv szerint semmisítették meg az iratokat - azaz lapulnak érdekes dolgok magánszemélyeknél még mindig. Az iratok egy része még sokáig különböző állami szervek irattáraiban volt, ahol akkor és olyan szempontok mentén rostáltak, ahogy csak akartak....
Ellened érvelek, hiszen at mondtad, nem nyom a latban, hogy Kenedi szadeszos. Szerintem meg nyom. Pont. Nem szeretem, ha magukat történésznek állító, szadesz szimpátiával átitatott emberek ítélkeznek erkölcsileg mások felett - ha valakinek, akkor nekik biztosan nincs erre alapjuk...Vagy hozzanak mindent nyilvánosságra vagy ne szivárogtassanak és jelentessenek meg időnként ki tudja, milyen alapon összeállított random listákat. Mert ez nem tudományos kutatás, csak politikai indíttatású szarkavarás. (Arról is lehetne lamentálni, mire való az 56-os intézet, de ez egy másik tészta, olyan mint a Gerő-féle Habsburg-buli és egyéb pénzosztodák....)
stabiloldalfekvés 2009.06.13 22:50:47
@francesco lorenzo: ez is lehetne megoldás :)
Egészen egyszerű egyébként: sajnos (?) szdsz-eseknek és szimpatizánsaiknak a kérdéseit sem hiszem el. Ezért azt sejtem, hogy nem véletlen az ügynöklisták időről időre való felbukkanása. Továbbá bosszant Kenedi olyan színben való médiatündöklése, miszerint ő egy független kutató, tudós, történész.
Konzervatórium A hübrisz zsoldja 2009.06.12 18:15:00
A jó politikai közérzet előfeltétele a jó politikai kultúra. Politikai kultúra pedig csak ott van, ahol a társalgás és a civilizált vita feltételei adottak; márpedig az eszdéesz sokat tett azért, hogy ez a politikai kultúra ne alakulhasson ki.   A publicisztika a…..
stabiloldalfekvés 2009.06.13 19:49:02
@Keer: miért, itt szétverték a homárok demonstrációját? A szétverésre nem emlékszem kristálytisztán.... Áldozatot szívesen hoznék, ha a segélyesek is végre hoznának....Az MNB elnöke pedig igen sajátosan gondolkodik, ha úgy gondolja, hogy helyes más országban adóelkerülnie....egyébként azzal, hogy kis hazánkat "ebbe az országba" kifejezéssel illetted, minősítetted is magad...ez olyan tetemcafatos, micisapkás mentalitás....
Régóta gondoltuk, és fogalmazgattuk magunkban, mi lehet ennek a következménye. Erre még nagyobb meglepetés kopogtat be. A magyar politikai élet ritkán produkál meglepetéseket, de ha igen az általában nagyot szokott ütni. Így volt ez 1994-ben, amikor az MSZP abszolút többséget…..
stabiloldalfekvés 2009.06.09 09:13:29
@Shenpen: én a Jobbik kapcsán nem merülnék el ideológiai elemzésekben etc. A zemberek többsége azért szavazott rájuk, mert érthetően megfogalmaztak olyan dolgokat, amelyeket nem az elmélet szintjén, de napi valóságként megélve égető problémaként látnak. Lehet, hogy nem adtak adekvát, értelmezhető, mitöbb használható, alkalmazható válaszokat ezekre a problémákra, de a többi párt, beleértve a fideszt is, évek óta úgy tesz,. mintha ezek nem léteznének/marginálisak lennének. Ennyi a titok, nem több.
Konzervatórium Európa, Európa 2009.06.08 10:49:00
Az MSZP jelentős európai arcvesztésével a következő években számolni kell, és ez azt is eredményezheti, hogy a pártnak biztosi helyétől is meg kell válnia. A publicisztika a Konzervatórium.hu-n olvasható...
stabiloldalfekvés 2009.06.08 09:02:03
@vincze.mate: Bokros elég nyilvánvalóan kijelentette tegnap este, hogy a néppárti frakcióba fog beülni. Ahol egyébként Szájer/Schmitt akkor lehetne a főnöke, ha az egsz frakciót valamelyikük vezetné.
stabiloldalfekvés 2009.06.08 10:28:09
@vincze.mate: perszehogy nem, csakhogy alapvetően nem a fidesz reprezentánsai fogják majd eldönteni, Bokros beülhet-e. Egyébként a reakcióm éremben arra az ostobaságra vonatkozott, hogy B.L. főnöke (?????) Schmitt/Szájer lehetne...
stabiloldalfekvés 2009.06.08 23:10:12
@vincze.mate: ha jól sejtem, pl. a nem igazán konzervatív múltú Barroso is néppárti :P
A gazdasági válság közepette, a kormányozatlanság és az amorális vezetés érájának végén, egy hagyomány-, család- és vállalkozáspárti korszak kezdetén olyan erényekre van szüksége a társadalomnak, amelyet csak és kizárólag a konzervativizmus biztosíthat számára, a…..
stabiloldalfekvés 2009.06.02 12:58:09
@BékésMárton: de hát ez az új magyar konzervativizmus a jelek szerint egy szűk értelmiségi kör terméke és hatását nem látom túlterjedőnek ezen körön....Magyarázd már meg kérlek, hogy miért axióma, hogy konzervatív fordulat lészen?!
stabiloldalfekvés 2009.06.02 15:41:44
@Vendéen (dszg): de a kérdés nem igazán az, hogy LEHETSÉGES-e a konzervatív fordulat. A poszt szerzője azt állítja, hogy LESZ. Tehát biztosan bekövetkezik. Engem (és a jelek szerint nem csak engem) az érdekelne, hogy ezt a bizonyosságot mire alapozza?
Az életforma-ellenforradalmat nem tudom értelmezni, biztos bennem van a hiba.

Egyébiránt ez a feudalizmusos kiszólás igen sajátos volt...az mit takar vajh, hogy a feudalizmus jobban tetszene a szerzőnek? Persze ezt nyakonöntve némi legitimizmussal, megspékelve az ötevenes évek benzinfaló brummogását életformaként hirdetéssel és a többivel...érdekes arcél, mondhatom.
stabiloldalfekvés 2009.06.02 16:14:35
@Kopi3.14: az első éjszaka joga tényleg nem létezett, ez egy vulgármaterialista ostobaság, amit azóta is sikeresen ültetnek el sokak fejében. A társafdalmi mobilitás meglehetősen minimális volt - de kissé cinikusan azt is mondhatnám, ma sem sokkal jelentősebb....
Kedves Szerző, a cikk lényegét érintő szerintem az a kérdés, hogy miből következtethetünk arra, hogy tényleg lesz konzervatív fordulat. Vagyis valami olyan, ami a társadalom jelentős részének (többségének?) attitűdjét változtatná meg. Mert értem én, hogy mit mond Vendéen (dszg), csakhogy a fiatalok egy részére egy idő után ez mindig is jellemző volt, ugyanakkor nem látom, hogy ez hirtelen egyre több embernek lenne követendő példa. Még kevésbé látom azt, hogy az a bizonyos tekintélytisztelet - legyen a tekintély forrása egyházi, iskolai, bírói, miegyéb - sok követőre találna a mai Mo-n. Ezért kérdezem, hogy vajon hogyan lenne ez elérhető?