Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Polgár

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Húsz év után megválok az SZDSZ-től: máshol folytatom a politikát. A teljes írás a galamus.hu-n olvasható: www.galamus.hu/index.php..
     MSZP-s szórólap 2004 decemberéből. Évről évre nem felejtettünk. De az idő telik, a körülmények változnak, utoljára idézem fel ebben a formában a magyar balliberális oldal történelmi bűnét.   „Ez a nép­sza­va­zás ugyan­is…..
Miscellaneous Political Compass 2010.11.22 21:55:00
A különféle politikai ideológiák definiálásakor hagyományosan a bal-jobb felosztásban szoktunk gondolkodni. Baloldaliak a szocialisták, jobboldaliak a konzervatívok, mindenki más meg helyezze el magát valahol közöttük. Ez az egy dimenziós besorolás azonban sokszor problémás.…..
Polgár 2010.11.23 21:29:12
www.politikaiterkep.hu/

A magyarított változat.

Egy baloldali libertarius.
Polgár 2010.11.23 23:30:42
@SCUMM: S ez sok mindent megmagyaráz a magyar közéletről.
„Szőrös töke van a légynek, ha nem hiszed, nézd meg!” Részlet egy népszerű dalból  Nem tudjuk, mikor sikerült kifejlesztenie Paul Lendvainak azt a testét borító különleges, teflonszerű anyagot, amelynek felhasználhatóságát jelenleg brit tudósok…..
Polgár 2010.11.18 19:56:03
@rajcsányi.gellért (ergé): annyit tudunk, hogy a nem hivatalos csatornákon is kapcsolatot tartott magyar hivatalos (nem elhárító) szervekkel.
Szerintem Thachert is el kellene küldeni a búsba, mit vásárolgatott fokhagymát is Bp-en...

Nagyon kellene vigyáznotok, mert annyira keresitek a "teljesen tiszta", a kommunizmustól egy "cseppet sem fertőzött " embereket - hogy csak az echte fasisztákat fogjátok megtalálni.

Nagyon úgy néz ki, hogy miután némi ejnye-bejnyét lehetett olvasni a hites médiumokban - most a szolga-népnek el kell terelnie a figyelmet a lényegről.
„Próbálják elképzelni, hogy mégis lehet másként, erre teszünk kísérletet” – mondta ma az ellenzéktől szurkolást és támogatást kérve egy ismételten rettentően tanulságos parlamenti vita végén Orbán Viktor. A kormányfő megtalálta a helyes kifejezést, igen,…..
Polgár 2010.10.19 12:58:12
@simonmondja.: Elfelejtik a fogyasztás növekedést üdvözlők, hogy ez eleve magasabb importot indukál - túl az általad is említett példán.
Növekedést viszont a beruházások alapoznának meg.
http://www.facebook.com/#!/fglaszlo - innen loptam:
Orbán azt teszi, amit azok a maffia vezetők, akik az éttermek tulajdonosaitól védelmi pénzeket szednek. Először beküldenek pár balhés figurát, akik kicsit szétverik a berendezést, majd megjelennek és közlik, hogy ha őket bízzák meg, rendet fognak tartani. Vagyis miután a miniszterelnök elvette a jövendő nyugdíjasok pén...zét, bejelentette, hogy tessék inkább az ő állami nyugdíjrendszerét választani, az biztonságos.
A védelmi maffiák működési logikája végigvezethető sok példán. Blokkolták az egészségügy átalakítását, majd kijelentették, hogy az sikertelen. Lehetetlenné tették a 2/3-os többséget igénylő személyi döntések meghozatalát, majd vádlón muta...ttak a hatalomra: képtelenek megválasztani a vezetőket. Embereket vittek az utcára és mikor azok tomboltak, a Fidesz a kormánypártokat okolta, hogy nincs közbiztonság, erőszak van az utcákon.
Számtalan eset igazolja, hogy a Fidesz törekvései mindenféle erkölcsi szempontot eltöröltek, a cél a totális hatalom. És sajnos ezzel szemben a baloldalinak nevezett pártok csak hasonló, öncélú hatalmi logikával voltak képesek szembeszállni, ennek köszönhető a két választási ciklusig tartó baloldali uralom. A probléma az, hogy mindkét oldal a populista, a másikat ellehetetlenítő politikát helyezi előtérbe, és eközben a kormányzás, mint olyan, csak ennek a logikának alárendelve, másodlagos szempontként szerepel. Ugye Gyurcsány ismeri be a híres beszédében, hogy mindenáron (vö. akár hazugsággal, semmittevéssel is) meg kell a hatalmat szerezni és csak utána gondolkodni azon, hogy azzal mit is kezdjenek. A Fidesz elviselhetetlen, otromba és szélsőségesen önző, kizárólagos országlásával szemben ezért nincs ma semmiféle ellenállás. Nincs ugyanis ettől eltérő, legitim gondolat, csak olyan, amelyik ellentétes módon, ám ugyanezen a logikán keresztül akar hatalmat gyakorolni.
Most, hogy egyre többet tudunk meg a második Orbán-kormány terveiről, egyre hangosabb lett azoknak a szava, akik csalódottságuknak, kiábrándultságuknak, időnként pedig egyenesen félelmüknek adnak hangot. Ezeket a véleményeket figyelve akár arra is gondolhatnánk, hogy a Fidesz…..
Polgár 2010.10.17 13:42:24
hetivalasz.hu/jegyzet/orbban-tudja-meri-teszi-32590/
A HV nem csalódott:
"a kormány a legtermészetesebb módon onnan igyekszik elvenni, ahol van, és ahonnan - a teljes mértékben jogos álláspontja nyomán - e behajtás a legkisebb macerával fog majd járni. És Orbán, hosszú ideje a kormányfők közül először, inkább a nagyobb hatáserejű ellenfelet, a multik világát választotta küzdőpartnerének a kétségtelenül számosabb, együtt ugyan nagyobb zajt kelteni képes, ám de saját érdekeit, hála az előző rendszer hagyományainak, a tapasztalatok szerint sokkal kisebb eséllyel megvédeni képes lakosság, „az emberek" helyett. Ezért pedig az első követ éppen az vesse reá, aki a „tudja, meri, teszi" hármasának egymást, önmagát legitimáló törvényrendjét elismerni nem tudja, meri..."

Ha valami megértia Pécsi Vízmű esetét, az extra-adókat, a MAL főnök letartóztatását - rohan, hogy saját szobájában is kifüggessze a NENYI-t, akár már angolul is: www.nefmi.gov.hu/english/political-declaration

Egy kicsit hasonló a helyzet az Alapítványra: megalkották a rendszert (ez esetünkben a jogállam) - de nem gondoltak arra, hogy jöhet egy mutáns.
A FT figyelmeztetése nem sokat ér blogs.ft.com/beyond-brics/2010/10/15/hungarys-new-taxes-shouldnt-comfort-investors-tmuch/ Orban is surely right in his analysis. But the charge has been led by powerful economies, which either have big financial reserves (such as China), or access to capital markets (such as the UK and the US). A small and financially-vulnerable country like Hungary will have to take care if it follows a similar route.
Örülök, hogy ennyien csatlakoztatok a Charta XII. kerületi klubjához és annak különösen, hogy a tagok nagy része aktívan is részt vesz a klub életében. Arra gondoltunk, hogy szervezhetnénk egy találkozót, ahol személyesen is megismerhetjük egymást. Az időpont abszolút vita…..
Polgár 2010.10.16 16:25:06
@ydoki: Javasolt témák

1. Egy civil szervezet lehetőségei a 4/3-os politikai hatalom árnyékában. (A delberatív demokráciáról pl. Babarczy Eszter tudna sokat mondani.)
2. A DC hátterének bővítési lehetőségei - pl. Ungár Klárával.

???
A szigorú költő szavai ezek Hubay-Vas-Ránki musicaljéből, az Egy szerelem három éjszakájából. Így folytatódnak: „… akármi újat sütsz ki, csak a szúrni, vágni, ütni marad ultima ratio.” Arról vitatkozik a szigorú költő a szelíd költővel, hogy vajon a…..
Polgár 2010.10.09 20:05:37
@steve22:
a demokráciát lefordíthatjuk népuralomnak, amit a többségi eredmény fejez ki. Könnyű belátni - szerintem - hogy ez önmagában a populizmus, demagógia irányába vezet, megágyaz - a diktatúrának.
A liberális demokrácia abban különbözik, hogy kialakítja a maga intézményrendszerét, kereteit - pl. kisebbség jogainak intézményes biztosítása, fékek-ellensúlyok szerepe, hatalmi ágak szétválasztása, átlátható döntéshozatal, hatástanulmányok előírása, közös, konszenzusos döntéshozatal a működésre (pl. alkotmány, költségvetési törvény, stb., stb...).
Ha mindezt elhagyod - még mindig demokráciáról - többségi uralomról - beszélhetünk.
Vagyis: abban igazad van, hogy demokrácia csak jogállamban lehet működőképes - de ezt mondod magad is.
A Köztársaság téri emberdaráló emléke kísérti a Magyar Szocialista Pártot. Az alant olvasható dokumentumgyűjteményből - indirekte - mintha az derülne ki, hogy a párt új, Jókai utcai székházának valamelyik helyiségében egy ártatlan, fiatal leány testére elektródákat…..
Polgár 2010.08.04 08:33:36
@balfék: Szily önmagát szereti.

Nem kell mindent az MSZP-vel megbeszélnie - elintézheti házon belül is.

index.hu/gazdasag/magyar/2010/08/03/szechenyi-terv/

A kormány szerint a Széchenyi-terv egy új gazdasági irány alapköve, az MSZP szerint nem több mint az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) újracsomagolva. A Fidesz vitairata az egyszerű emberek nyelvén beszél, néha mégis belegabalyodik.
Ma Fónagy János bejelentette, amit már a Kötött pálya olvasói tudhattak: a személyszállítás előtt is megnyílik öt vidéki vasútvonal. A magyar állami vasutakról immár rendszereken átívelően a lassúság, a tehetetlenség és a piszok jut a legtöbb ember eszébe. A számtalan…..
Polgár 2010.06.23 14:30:01
Hogy meri azt mondani a jobboldali kormány, hogy a nemzet letéteményese, hogy meri azt mondani, hogy nemzet politikát folytat és különben is, hogy meri kisajátítani a nemzet fogalmát? Meg mi az, hogy nemzeti együttműködés? Az utóbbi napokban folyamatosan találkozhatunk a bukott…..
Polgár 2010.06.06 21:40:14
Egyszer egy indiai hercegnő édesapjától kapott gyűrűvel felkeresett egy hindu bölcset. Azt kérte tőle, hogy véssen a gyűrűbe olyan bölcsességet, mely a szomorú napokon vigasztalja, a nehéz helyzetekben bátorítja, a boldog időszakokban pedig óvatosságra inti. A bölcs pár nap…..
Polgár 2010.06.04 13:52:40
@plastik02: www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=134087&is=1
Az átadás-átvételnek magának is ideje lenne "elmúlnia"...
Miután elkészültünk a négy párt programjának értékelésével, többen kérdezték tőlünk szemüket felhúzva: akkor most Ti azt mondjátok, hogy az MDF-re vagy a Jobbikra kell szavazni, mert övék a legjobb program? Nem, semmi ilyesmit nem mondunk. Több okunk is van, hogy ne mondjuk…..
Polgár 2010.04.06 15:49:39
@Mitígérnek.hu: Válaszoltak a pártok?

Talán sokkal nagyobb csinnadrattát kellett volna kelteni - így félek, nagyon halkszavú lett ez a kezdeményezés - ugyanakkor jó lenne folytatni, pl. költségvetés vagy valamelyik rendszer-átalakítás idején.
A gazdasági válság közepette, a kormányozatlanság és az amorális vezetés érájának végén, egy hagyomány-, család- és vállalkozáspárti korszak kezdetén olyan erényekre van szüksége a társadalomnak, amelyet csak és kizárólag a konzervativizmus biztosíthat számára, a…..
Polgár 2009.06.01 17:35:15
@gyrk: a cikk inkább arról szól, hogy szerzője, a hivatkozott oldalak szerzőtársai megideologizálják, hogy miért a Fidesz győzelmét akarják - s talán remélik, hogy nézeteiknek lesz szerepe a következőkben.
Azt ma még nem írják (nem írhatják?) le, hogy a jelenlegi kormány hibái mellett a Fidesz legkevésbé sem konzervatív politikával áll több, mint 2/3-ra.
Polgár 2009.06.02 00:55:26
@BékésMárton:
"A szokásos neutrális-semleges szarakodás helyett én valóban bevallom, hogy jobboldali konzervatívként a Fideszt támogatom. mégis mi mást kéne tennem? "
Ez érthető, aki belenéz az írásba.

"A közvetlen demokrácia egy hülyeség, éppen ezért szóra sem méltatom." - akkor mi a helyzet a népszavazásosdival? S azért sem tarthatod hülyeségnek, mert ma már a technikai feltételek adottak ahhoz, hogy akár naponta legyenek - elektronikus - népszavazások.


"A cikkben világosan le van írva, hogy közeleg egy konzervatív korszak, "

--S ettől már igaz is?