Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laci939

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tequila + Sör + egy 99 forintos DVD (imdb-n jóval 3 alatt van). A végeredmény egy vázlat egy közelgő új bemutatóhoz  ..
Laci939 2012.05.13 07:30:40
A tegnap délutáni csúcsban akkora bringás dugók voltak, hogy nem hittem el mit látok. Utoljára Amszterdamban éreztem hasonlót:)                                              …..
Már régebben beharangoztam, végre itt is van a nyereményjáték. A feladat egyszerű (videóban részletesen el van magyarázva minden): Itt láthattok 15 képkockát, 15 filmből. Nektek az a feladatotok, hogy megírjátok az e-mail címemre (jobboldalt), hogy melyik ezt a 15 film.…..
Na, nekem ne morogjon senki, hogy miért nem tudott róla: a hosszú hétvégén a  BKK és a BKV szépen rákészül a budapesti villamosüzem 125. születésnapjára, különmenetek formájában. Még a nosztalgia kisföldalatti is fordul pár kört, de aki fel szeretne férni rá,…..
Nem hiába remek fotós Bálint barátom. Olyan apróságokat is kiszúr, mint amilyen a Sherlock Holmes 2-ben felbukkanó Budapest-felirat. A Watsonnak érkező csomagra van bélyegezve, épp csak az "utcza" neve nem olvasható ki.  Azon egyébként mindketten elmerengtünk, mit keres ott…..
A morgás joga Mutasd a dobozod! 2012.04.26 10:41:00
    Vajon kit szolgál a rendőrség, az állampolgár vagy a költségvetést? Ha rendőrségünkről van szó, mindent elhiszünk, és annak az ellenkezőjét is. Azonnal, fenntartás nélkül. A legabszurdabb pletykákról is bebizonyosodhat, az valójában nem rosszindulatú híresztelés,…..
A GPS-funkciós okostelefonok terjedésével néhány kerékpáros felfedezte magának, hogy nagyvárosok utcáin biciklizve ábrákat rajzolhat bele a világba. A műfaj rövid idő alatt elért végső határaihoz. A végső határt valószínűleg Micheal Wallace, művésznevén Wally…..
Laci939 2012.04.21 14:49:58
@ziccer2002: ezt felejtsük már el, hogy szabálytalanok a biciklisták. Hány autóst láttál már életedben, aki elsőbbséget adott a buszöbölből kiálló busznak, a zebrán átkelőknek, vagy betartotta a sebességkorlátozást? A hülyeség járműfüggetlen, de a pirosozást jobban észreveszed. (Én amennyire tudok, szabályosan megyek.)
A Nagykörúton olyan tempóban megyek, hogy ne lélegezzek intenzívebben.
Az autózók meg azzal tartják fel a forgalmat, hogy nem kerékpárral/tömegközlekedéssel indultak el, így dugót csinálnak. És engem büntetnek a dugójukkal, gyakran nem férek el. (Úgy gyorsulok, mint az autók, nem hiszem, hogy miattam panaszkodnának a lámpa után, igaz, a végsebességem egy nagyságrenddel kisebb.)
Főleg közlekedési kultúra kéne.
Laci939 2012.04.21 20:28:46
@ziccer2002: nem azzal van baj, hogy egy autó átcsusszan, hanem azzal, hogy percekig nem tud kiállni a busz, mert 30 autó (1,2 utassal számolva, ez kb. korrekt, 36 utas) épp átfér még a 100+ utast szállító busz előtt. Ha látom, hogy indexel a busz, azonnal megállok és elengedem, mert én egy darab ember vagyok, ők pedig egy busznyi. Megállok a piros lámpánál is, mert nem attól leszek időmilliomos, hogy átmegyek rajta, sőt, a péniszméretem sincs semmilyen kapcsolatban a piros lámpákkal. Mindent megteszek, hogy ne zavarjak, és főleg ne veszélyeztessek senkit (magamat se). Kérlek ne skatulyázd be az embereket!
Laci939 2012.04.21 21:17:26
@luciferko: Mondja, maga miről beszél? Még egyszer sem láttam olyat, hogy a buszvezető leszállásnál is kifele indexel, de ha ilyen lenne is, látom, hogy még szállnak le. A buszvezetők egyébként a legszabálykövetőbbek, csak ők állnak meg szinte a zebránál, holott egy sokkal kevésbé dinamikus járművet vezetnek.

28 perc várakozás az már sok, akkor átmennék valószínüleg körülnézés után. Rákosrendezőn se hagynám, hogy elmenjen a vonatom, mert én szabályos vagyok. Egyébként hol található mindkét irányban üres HÉV?

Én kifejezetten látom a javulás jeleit, kissé mintha túlságosan aggódnál!
Ahogy azt a BKK be is ígérte, nekikezdtek az Andrássy úton a sávcserének. Ez azt jelenti - a mindenféle bringásaktivizmusos polgárjogi harcok alfa-pontja mellett - hogy az eddigi felosztást megcserélik, az eddig a járda és parkoló autók közé eldugott kerékpárutat áthelyezik a…..
Laci939 2012.04.18 16:57:17
@igazi hős: Azért az se rossz, hogy míg az egész országban omlik szét a (tömeg)közlekedés, (lást mellékvonalak használhatatlanná ritkítása) a BKK eközben mindent megtesz azért, hogy ne legyen járatritkítás.
Kerékagy Ne légy állat! 2012.04.05 12:14:00
Ne bringázz a járdán! ..
Laci939 2012.04.05 17:35:25
@phaszfej: Mármint melyik volt vágy?
Az, hogy nem jármű? Ahhoz képest szép összegeket sprórolunk éves szinten benzinköltségen, hát még ha egyáltalán nem lenne autó.

A dugóban álló motorizáció pedig hol gyorsabb mint az a játékbicikli?
Laci939 2012.04.05 19:50:00
@plagi madár, az al kotmányt aláiro álamfö: gyalogos/bringás járdán=gyalog- és kerékpárúton, szerintem.
Járda: 10km/h, ha az út használhatatlan
Gyalog- és kerékpárút: 20km/h, de szabad az úttesten, ha túl nagy a gyalogosforgalom
Kerékpárút: 30km/h
Úttest: 40km/h
Úttest, lakott területen kívül, sisakban: 50km/h
Nem is olyan rég valamelyik piás bejegyzés kommentjeinél valaki megemlítette az "Almdudler" üdítőt, ami valóban nagyon finom és nagy szégyen, hogy a magyar piacon anno megbukott... Pedig tényleg van egy egyedi íze, amit azóta sem tudtam felfedezni más márkánál. Azonban…..
Twitteren már ajánlottam ma reggel, de gondolom, ez az ember és annak projektjei maximálisan megérdemlik az elismerő szavakat. Nem is olyan régen, amikor még ROFL-Net kiraktam ezt a videót, ahol valami fergeteges módon beleértelmezett mélyebb értelmet országunk kedvenc roncs tv-jébe,…..
Laci939 2012.04.03 18:28:24
Omnibusz Gigabeszerzés Moszkvában 2012.02.25 09:35:00
Amíg idehaza a BKV néhány használt busz beszerzésével bíbelődik, addig az orosz fővárosban, sosem látott méretű járműbeszerzés van kilátásban. Pár éven belül, a több tízezer Ikarust felszívó hatalmas városból is kikopnak a magyar gyártású autóbuszok.A felszíni…..
Laci939 2012.03.07 17:23:21
@Lenry: Védővám, kiforratlanság.
Kezdődik a biciklis idény! Olaszországban, egy hatékonynak tűnő – Angliából indult –kampánnyal próbálták felhívni a figyelmet a veszélyekre. Fehérre festett, leláncolt kerékpárokkal jelzik azokat a helyszíneket, ahol bringások haltak meg.Aki Pesten, Budán ül…..
Laci939 2012.02.25 20:16:37
@vili4u: Azt ha gyorsforgalmi úton kívül teszed, csak roszabb lesz, mert a kereszteződésekben találkoznak, ahol képtelenség figyelni két oldalról, gyakran takarásból érkező biciklikre. Egy egyenesen haladó bicikit ehhez képest sokkal könnyebb megelőzni. A bicikliút csak biztonságérzetet ad, biztonságot nem.
Munka után irány a metró. Látom, hogy épp beérkezik az állomásra, sietve futok feléje. Fenn a lépcsőnél álló BKV Ellenőr bérletre bólogató biztonsági őr manusnak mutatom a bérletemet és mennék is tovább. Erre ő: Várjon egy pillanatra. Oké, mutatom szép lassan az…..
Majdnem elsikolttam fölötte, pedig életemben egy fontos pillanat volt. Utólag a Mesterlövész videó elkészítése is, de ezt akkor persze nem tudhattam.Félelmetes belegondolni, hogy lassan 5(!) éve, hogy elkészült a legelső rész...Félelmetes. És ijesztő is egyben. Mennyit változtam,…..
Laci939 2012.02.16 22:07:18
Rövid, de döbbenetes statisztikát állított össze egy győri kerékpáros: a gázolásos balesetek több mint 90 százaléka a város utóbbi években épített kerékpárútjainak átvezetéseiben történt, pedig a bringautakat elvileg éppen a biztonságosabb közlekedés érdekében…..
Több mint három hét, pontosan huszonhat nap után kaptunk választ a Budapesti Közlekedési Központtól a csepeli kerékpár út sorsát firtató kérdésünkre. Nem biztattak sok jóval: a XXI. kerület Szabadkikötő úti kerékpárút projekt módosított ütemterv szerint halad, így az…..
Laci939 2012.01.09 20:33:56
Ne mondja nekem senki, hogy annyi kőtömb olcsóbb volt, mint ennyi festék, és macisajt-tábla: img854.imageshack.us/img854/9479/szabadkikoto.png

(Folytonos: már megépült bicikiút; dél fele nem folytatódik
Szaggatott: kerékpáros nyom, macisajt, felállóhely a Szabadkikötő út felénél)
  Ha holnaptól mindenki kerékpárral tesz meg legalább öt kilométernyi utat ahelyett, hogy autóba ülne vagy a tömegközlekedést használná, a közlekedési szektorban akár a felét is elérhetjük a 2050-re kitűzött üvegházhatású gázok kibocsátás-csökkentési tervében…..
Laci939 2011.12.15 20:33:46
@laci_52: "nem esik jól tekerni (...) öt kilométernél több (...) esős, havas, jeges, nagyon hideg vagy meleg időben sem"

Nekem napi 2x7,5km kellemes tempóban. Aki teker, nem érzi a hideget.
A jég tényleg lehet vészes, még nem volt hozzá szerencsém.
2011. október 25-én kellett volna átadni a kerékpáros forgalomnak az új csepeli kerékpárutat, amit Vitézy Dávid, a BKK vezetője ígért be még az ősz elején. A Weiss Manfréd úti 2885 méter hosszú kerékpárút építése azonban néhány hete megakadt. Az iho.hu szerint a…..
Laci939 2011.12.14 20:22:51
@CsImi: Az a része kész van, ami le van zárva, csak tábla és sárga festék hiányzik. Ha Szabadkikötő H és a Gubacsi híd között lehetne menni a bicikliúton, jó lenne. Úgyis az (lesz) az egyetlen jól használható szakasz (a járdán vezetett bicikliút jellege miatt).
Eddig ismeretlen orosz technológiáról bukkantak fel képek a neten. A videó bizonyítja, hogy orosz szakemberek áttörést értek el az utcai forgalomban menetközben átalakulni képes kerékpárral kapcsolatos kutatások terén. ..
Nem lesz különösebb aktualitása a posztnak, csak annyi, hogy Tylerrel minap beszélgettünk, és előkerült valahogy a Bad Day LA. A játék címe rögtön felidézte bennem a harctéri emlékeket 2006-ból, amikor a programot tesztelnem kellett. Írtam akkor egy lesújtó kritikát a…..
2perc.blog.hu..
A gödöllői HÉV századik születésnapja - pontosabban a Kerepes-Gödöllő szakasz megnyitásának és a vonal villamosításának századik évfordulójának - alkalmából november 26-án 10 és 14 óra közt nyílt napot rendeznek a cinkotai kocsiszínben. A szokásos járgányokon…..
Igazi sikersztori: 25 perc alatt sikerült 200 métert haladni... Szerencsére a buszsofőr aztán saját testi épsége érdekében inkább kinyitotta az ajtókat  ..
Laci939 2011.10.28 20:34:29