Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MagicIsDead

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kártyacsalókról sokfélét hall az ember. Van, aki tegnap kezdte, van, aki évek fáradtságos munkájával sajátította el a tudását. Van, aki titokban szeretne maradni, és van, aki telekürtöli a fél internetes világot azzal, hogy mennyire veszélyesen él. Kinek melyik út tetszik,…..
Megkezdődött az előrendelés Sófalvi Marci legújabb mutatványára a Sense of Touch-ra. Ez egy high-tech mentalista kütyü, aminek segítségével lehetetlen körülmények között meg tudod mondani, hogy több tárgy közül melyiket érintette meg a néző (sőt, bizonyos tárgyak…..
MagicIsDead 2010.07.10 16:38:42
Kicsit kibővíteném a Botond által elhangzottakat.

Az alap Sense of Touch 3 érzékelővel és egy vevővel van ellátva. A vevő egy numerikus kijelzőn mutatja a választást, de van rezgés funkciója is. A vevő az utolsó 10 választást képes sorrendben megjegyezni egy memória segítségével. A memória bekapcsolása akármikor történhet és ehhez nem kell a zsebbe nyúlkálni. A nézők előtt be és ki lehet kapcsolni. Az alap összeállítás még fejleszthető, ez annyit takar hogy fel lehet menni egészen 10 adóig.Ehhez nem szükséges visszaküldeni a kelléket, annyit kell tudnom hogy hányas számmal ellátott adót szeretne a vásárló és az alap csomag megrendelése után bármikor után tud rendelni még érzékelőt ha eszébe jutott egy olyan rutin amihez többet szeretne használni mint 3 adó.

Felhasználását tekintve eléggé sok oldalú dologról beszélünk. Például lehet vele egy fordított PK touch típusú rutint csinálni. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a színpadon van egy fotó az előadóról és a nézőnek meg kell érintenie a fényképet akár 1 helyen akár több helyen akár ugyanazon a helyen többször ez mindegy. Az előadó a színpad másik végéről akár bekötött szemmel képes megmondani hogy hol, hányszor és milyen sorrendben lett megérintve.

Kurutsuke típusú trükkök is tökéletesen működnek akár a hazudós játék verzió akár úgy hogy egy zsákból kihúznak több tárgyat és az előadó megtudja mondani hogy kinél mi van. Természetesen ezt úgy hogy az előadó a zsákot a rutin elejétől a végéig nem érinti.

Jelen pillanatban a kelléket Docc Hilford, Larry Becker és Luke Jermay tesztelik eddig igencsak kedvező visszajelzéssel. Még az is előfordulhat hogy ők is hozzá járulnak 1-1 rutinnal a dologhoz.

Ha bárkinek bármi kérése van nyugodtan tegye fel itt vagy telefonon vagy akár emailben.

Üdv,

M
Mystra Deck by Martin Adams Sófalvi Márton újabb trükkje jelent meg a nemzetközi piacon, ez egy speciális Bicycle csomag, ami több működési elv kombinációjából született. A leírás 11 trükköt ismertet (Open Prediction, ACAAN, Tossed out deck stb.). Jelenleg Pre-orderelni lehet 22…..
MagicIsDead 2010.01.08 21:30:59
@Laszlo Csizmadi:

Láttam régi munkáit nem keveset és azok tetszettek. A véleményem szigorúan a TV-s produkcióra értendők. Sztem Criss Angel ügyes bűvész amikor kézügyességi trükköt csinálja akkor nagyon szépen kivitelezi az effecteket de nekem nagyon nem tetszik a beépített nézők hadserege és a tv trükkök sokasága. Sok jó dolgot lehet csinálni a tv vagy színház által amit máshol nem és ezt jó dolog kihasználni sztem egészen addig amíg bűvészetről beszélünk. Javaslom, hogy olvasd el Luke Jermay ezzel kapcsolatos írását ami a Building Blocks-ban van érdekeseket ír róla. :)

@J.Márton: Marci még mindig azt mondom hogy jóval több mert rengeteg olyan effectet tudsz vele előadni amit svengalival nem. Mostmár ott van a kezedben szóval sztem érted miről beszélek.

Örülök ha tetszik és használni fogod. :)

Üdv,
M.
MagicIsDead 2010.01.11 10:29:24
@Laszlo Csizmadi:

Kedves László,

a Forgotten Art-on a shipping 5 font azaz 1500 forint bárhova a világon tehát Kanadába is szóval hidd el csöppet sem több a szállítás mint a pakli konkrétan az ár egynegyede sem.

Üdv,
M
Bűvész blog Adás-vétel, csere 2008.09.20 07:00:00
Abbahagytad a színpadi bűvészetet és van a szekrényben egy csomó kelléked, amit nem használsz? Több példányban van meg egy könyved? Vagy éppen régóta keresel valamit amit már nem is gyártanak?A bal oldalon egy 1927-es reklámot láthattok az akkori idők rangos szakmai lapjából -…..
MagicIsDead 2009.09.24 10:07:36
ELADÓ!!!

Dream Lock by Alan Wong

A borrowed ring is locked on a 4 digit combination brass lock, the dials are mixed by the magician and the spectator can hold on to the lock while the dials are mixed and spectator can test a few times that the lock cannot be opened. Spectator thought of any 4 digit number and put the numbers on the lock by herself. This proves to be the secret code that opens the lock! Spectator retrieves her ring from the lock in the end. There is no need to force any pre-conditioned numbers such as someone’s year of birth, anniversary or birthday.

You can do either of the following:
1. Ask spectator to name ANY 4 digit number

2. Tell the spectator you are going to project the secret 4 digit number to her mind and have the spectator name it.

3. Have 4 different people name a single number each to form a 4 digit number. (This plays big on stage) Whatever numbers the spectators have chosen, they put the numbers and open the lock with their own hands!

Alan Wong:
"I remembered my fascination when I saw the effect of a combination lock that opened on my year of birth. Later I came to notice an enhanced version that opens only on the month and day of your birthday. This further enhanced my interest and become a dream to develop a stronger effect with the combination lock possibilities where you are not limited to dates and years but open with any numbers named without any force and presetting work. After more than a year’s work, I am pleased to present you here my idea realized of such desired effect, the Dream Lock."

Important points:

Work is pure mechanical, nothing will break
Nothing to add or taken away
No electronics parts, no remote control
No magnets, no PK rings
No threads, no wires
No buttons, no switches
No gravity switch, no directional limit
No timers
No years, no birthdays (not limit to these although you can use these numbers)
Lock can be in spectator’s hand from the beginning to end of performance
Reset in 2 seconds and right under the nose of a spectator
Any 4 digit number can be named. Absolutely no force.
Remember this: Spectators set the chosen numbers on the lock. They open it themselves!

Link:
www.magicshop.co.uk/p2280/Dream_Lock_by_Alan_Wong/product_info.html

Teljesen új, soha nem volt használva!!!

Eredeti Ár: 20.850 Ft

ÁRA: 16.500 Ft

Érdeklődni: intomybrain@gmail.com
MagicIsDead 2009.09.30 00:09:02
"When using a gimmicked object, it is always a good idea to give it to a spectator to hold for a few seconds." Juan Tamariz ..
MagicIsDead 2009.12.26 15:08:55
Január 21-én lesz Holcz Gábor önálló estje aminek címe röviden csak annyi:  ILLÚZIÓK - Holcz Gábor bűvész és mentalista szórakoztató előadóestje a varázslatok világából. Az ajánló: Legyen részese egy mentalista show-nak, mely garantált szórakozást nyújt, s a…..
MagicIsDead 2009.12.23 09:35:56
Befejeződött a Csillag születik második szériája, s felvetődött bennem egy kérdés: "Miért nem volt számottevő sikere a bűvészetnek?" A két évvel ezelőtti CSSZ-ben és a mostaniban három kíváló bűvész tudott elindulni, s midannyiuknak csak egy elődöntő jutott…..
A bűvészetoktatással sokat foglalkoztunk már a korábbiakban is, eljött hát az ideje, hogy egy kicsit más szemszögből is megközelítsük a témát. Sokszor szóba kerül, hogy a fiatalok csak rövid ideig járnak bűvésztanárhoz, nem szereznek alapos tudást, s inkább az…..
MagicIsDead 2009.11.22 23:16:19
A mentalisták egyik jellegzetes mutatványa a telekinézis, amikor akaratukkal mozgatnak tárgyakat. Most bárki kipróbálhatja, hogy milyen lenne, ha valóban lenne ilyen képessége: a telekinézis élményét nyújtja a Mattel legújabb játéka a Mindflex. A játék fejpántja a theta…..
November 14-én lesz régiónk kétségtelenül legszínvonalasabb kongresszusa a Magibor. A kongresszust két évente rendezi Waldimir Mikek a festői szépségű szlovéniai Mariborban. Az idei fellépők:Cheffmagic - Danmark (3rd place Commedy FISM 2009), Yo Kato - Japan (1st place manipulation -…..
Barátom és szerkesztőtársam Botond, pedzegette azt a témát, hogy vajon jól gondolkodnak e a bűvészetről az emberek, én próbálom kicsit más szemszögből megközelíteni, miszerint: miként gondolkodunk mi bűvészek a külföldi bűvészéletről. A magyar nép alapvetően kicsit…..
MagicIsDead 2009.11.09 00:19:24
Elmondanám én is a véleményem a témával kapcsolatban.

1.Ezzel a ponttal annyiban nem értek egyet, hogy egy Anglia vagy USA-val számolva ez azért annyira nem így működik. Az emberek rendszeresen látnak bűvészt a tv-ben több csatorna által. sokkal jobban benne van a köztudatban mint nálunk. Természetesen ez még nem azt jelenti, hogy ne lenne olyan akinek lövése sincs róla.

2. Szerintem a nagyon vagyonos egy relatív dolog. Nyilvánvalóan egy Criss Angel, David Blaine vagy Derren Brown nagyon jól megél ebből. Természetesen nem őket kell venni alapul amikor ezt a részét nézzük a dolognak. Én elég sok olyan bűvészt ismerek akik csak a szakmán belül ismertek és ezt még leszorítanám Európa maximum USA-ra. Had jegyezzem meg, hogy most angol bűvészekről beszélek.

Angliában egy átlag bűvész megteheti azt, ottani átlag fellépési számmal megteheti azt hogy számunkra nagyon drágának tűnő 1-2 ezer fontos kellékeket megvesz a műsora fejlesztésére. Nálunk senki nem vesz fél millió forintért kelléket. Sokkal jobban megvannak fizetve és sokkal nagyobb eséllyel kapnak fellépéseket pontosan azért mert a bűvészet mint olyan jobban benne van a köztudatban.

3. Ezen a ponton teljesen egyetértek Gáborral. Lehet valaki akármilyen jó a fellépésekért meg kell dolgozni magától nem jön.

4. Erről az a véleményem hogy külföldön is és itthon is van aki szereti a bűvészeket és van akit abszolút nem érdekel ez természetesen máshol is így van.

5.Ezen a ponton is teljesen egyetértek Gáborral.

Üdv,
M
Sófalvi Márton új mentál termékkel jelentkezik ez pedig nem más mint a Succubus. Ez egy Pocket Billet Index és egy Pocket Writing Pad, ami már kapható a theforgottenart.com-on. Részletek: There are two versions to choose from: the first version can hold 12-24 billets and the bigger version…..
MagicIsDead 2009.10.07 19:23:46
az az igazság, hogy a leírtakon túl nem nagyon tudok hozzátenni. Mert a kellék leírásában minden fontos tudni való ott van.

Bűvészpapa kérdésedre válaszolva ez nem olyan mint egy heirloom wallet és nem is arra való.

A kellék egy pocket billet index és egy pocket writing pad (zseb író) egyben. Nyilván az ember a megfelelő outot nem úgy prezentálja, hogy benyúl a zsebébe és kiveszi a megfelelőt mint egy heirloom wallet-nél. Itt van rá lehetőség, hogy a jóslatot előre lerakd az asztalra vagy más módokon de mindenképp a trükk kezdetétől látható helyen tartsd. az heirloom walletet én személy szerint soha nem szerettem annak ellenére hogy használom az heirloomot és még a bonus packet is. Lényegében az újítás ebben az, hogy egy pocket billet index és egy pocket writing pad egyben van nálad egy zsebben. Tehát a kelléket arra használod amire épp kell ha PW-zni akarsz akkor arra ha billet index kell akkor arra.

Numizmata: Lecoq amit mondott azt a rutinokra értette nyilván lévén h nem valószínű, hogy most hallanak a magyar mentalisták először erről a fogalomról. Ennek ellenére nem úgy tudom hogy sokan használnának itthon ilyen kelléket. Nyilván sok olyan mentál trükköt használnak itthon is ami multiple outot használ valamilyen formában de az hogy használok 4 outot és az hogy használok 40et az nem ugyanaz.

Szóval mindent összevetve a dolog abban új hogy több billet fér bele mint az eddigiekbe és hogy PW pad egyben.

Kenton Knepperel beszélgettem ez ügyben, hogy ez mennyire új ő azt mondta, hogy ő ilyet még nem látott hogy valaki ezt a 2 dolgot rakta egybe úgymond de olyat sem ami ilyen számú out-al dolgozik.

Hangsúlyozom ez billet indexre értendő nem pedig különböző kártya indexekre mert az megint más téma.

Üdv,
M.
 Csak, hogy ne kelljen mindenkinek külön letölteni torrentről: ..
Ma este lesz Derren Brown várva várt The Events nevű új sorozatának premierje. Ami biztos: egy órával a számok kihúzása előtt Derren meg fogja jósolni a lottószámokat. Blogjában azt írta: "meg fogom próbálni megjósolni a hat kihúzott szám mindegyikét, de legalább…..
Már több rangos bűvészbolt árulja Sófalvi Márton új ebookját (többek között a magicshop.co.uk) és mától a Figaro Bűvészboltban is lehet kapni, méghozzá nyomtatott formában. A füzet olyan mentál mutatványokat tartalmaz, amik nem igényelnek drága kellékeket, hanem a jól…..
MagicIsDead 2009.09.01 18:57:13
Persze

intomybrain@gmail.com

itt nyugodtan kérdezhetsz

Üdv
M.
Sófalvi Márton (Martin Adams) saját "Gothic" nevű trükkjét a Titanas Magic Productions fogja DVD-n kiadni hamarosan. A DVD-t múlt héten forgatták Görögországban, íme a teaser: ..
MagicIsDead 2009.06.01 15:50:01
Szeretnék tisztázni pár dolgot ezzel a dologgal kapcsolatban. A dvd-t egy igen hosszú kutató munka előzte meg, hogy kiderüljön, hogy ezt a metódust valaki használta-e már ilyen formában. Olyan nevek segítettek nekem ebben mint Lee Asher, Marc Spelmann, Sean Fields, Dee Christophet, Luca Volpe, Titanas. Nemtudom, hogy az itt jelenlévők mennyire vannak tisztában azzal, hogy ők a mai bűvészetben mennyire nagy névnek számítanak, de ha valaki számára ismeretlenek akkor röviden annyit róluk, hogy mindannyian büszkélkedhetnek azzal hogy Derren Brown, Criss Angel vagy éppen David Blaine egy vagy több tv műsorában kozultánsok voltak vagy jelenleg is azok. Ezáltal szerintem már tisztán látható, hogy milyen szakértelemmel rendelkező bűvészek voltak a segítségemre. Természetesen itt szó nincs arról hogy én most kitaláltam valami olyat ami még nem volt. Manapság már nem is nagyon lehet kitalálni olyat ami minden szempontból megvizsgálva új. Egyszerűen arról van szó, hogy egy olyan megvilágításba helyeztem egy ötletet amire azt még eddig soha senki nem használta.

A trükk abban a körben amibe most belecsöppentem nagyon nagy tetszést váltott ki, volt aki megkérdezte hogy a megjelenés előtt betehetné-e a close-up műsorába. Görögországban a forgatások napjai alatt volt szerencsém pár órát Paul Harissel eltölteni, gondolom az ő nevét nem kell bemutatni és neki is nagyon tetszett az ötlet és amikre ezt használni lehet. Nekem személyszerint ez elismerésnek bőven elég, álmomban sem gondoltam volna hogy a bűvészet egy ilyen elismert alakjának ezt egyszer én élőben bemutathatom és hogy egy igen pozitív és dicsérő reakciót kapok tőle.


Csizmadi Lászlónak szeretnék válaszolni miszerint, hogy a videó lelett véve mert koppintás. ezután szeretném tisztelettel megkérni, hogy ne jelentsen ki olyat velem kapcsolatban amiről foggalma sincs. Az oka amiért lelett véve a hosszú nagyjából 9 perces videó az az hogy elve 2 napra volt tervezve hogy elérhető lesz, ennek az oka rém egyszerű nagy cégeknek lett elküldve, hogy nagyjából tisztában legyünk, hogy első körben hány dvd-t kell gyártani az igények szerint.


Remélem sikerült minden kérdést, kételyt eloszlatnom.


Üdvözlettel, Sófalvi Márton