Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szurok.fu

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Távozz, Szentlélek 2009.06.01 06:45:00
Magyarország nem keresztény ország, de a rendszerváltás óta – a két forradalmi ünnepet és a tűzijátékosat kivéve – a pirosbetűsök az egyházi hagyomány szerint alakulnak: karácsony, húsvét, pünkösd. Az első kettő nem okoz zavart, a keresztények megülik a maguk…..
szurok.fu 2009.06.01 15:35:05
@Apáca blog: Kedves Mindenki!

Tóta W Árpi cikke valóban sértő a templomba járó emberek, és legfőképpen Istenre nézve. …de azért az is valami, hogy foglalkozik a témával.

Isten hosszútűrő és kegyelmes, …a templomba járók néha kevésbé, …nekem pedig lenne némi hozzászólásom:

1. „Magyarország nem keresztény ország” véleményem szerint „barbárok népek” :-) leszármazottai vagyunk, akikre hatással volt a görög és a zsidó-keresztény kultúra, ennek természetes következménye, hogy a mai nap pirosbetűs.

2. rosszul vagyok az un zsidó-keresztény szembenállástól, ami itt, illetve az Eichmann (
index.hu/belfold/tegnapiujsag/2009/05/31/eichmann_nem_bant_meg_semmit/ ) cikkel kapcsolatban felszínre tör. Mi keresztények a zsidó örökségnek köszönhetjük identitásunkat, ennek tudatában minél inkább e kultúra megértésére kéne törekednünk. A zsidók pedig szintén sokat tanulhatnának a keresztényektől, de nem mindig élnek ezzel a lehetőségekkel valós és vélt sérelmeik következtében. …nem kéne már tovább lépni?

3. Mi emberek legyünk éppen „templomos lovagok” vagy éppen „felvilágosult liberálisok”, vagy éppen én magam egyben megegyezünk: Isten segítsége nélkül neveltetésünktől, intelligenciánktól függetlenül leginkább az ostobaság határozza meg döntéseinket. Pünkösd arról szól, hogy nem muszáj ennek így folytatódnia.

Szeretettel ajánlom mindenkinek a Biblia (Ó és Új Szövetség), – amennyire lehetséges – alázatos és Istenre figyelő tanulmányozását!