Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Segih

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyesek szerint növelni kellene a minimálbért. Mások szerint nem. Megint mások szerint inkább csökkenteni kellene. De mi is az igazi probléma a minimálbérrel? Őszintém: Ismer bárki olyan embert, aki minimálbérre van bejelentve, és a valóságban is annyit keres? Én még csak…..
Voltam okmányirodában ügyet intézni. Fel kellett adnom egy csekket postán. Készpénzt minimálisat szoktam csak magammal hordani, bankkártyával szerettem volna fizetni tehát. Adom a csekket és bankkártyát. Postás kisasszony rögtön szól: - Ez készpénzfelvételnek minősül…..
IDDQD A 100 legjobb videojáték 2012.11.19 12:28:18
Az amerikai Time magazin honlapján közölt egy százas listát a legjobb/legfontosabb videojátékokról. Érdemes megnézni (mondjuk ebben a felhasználóbarát nézetben), tanulságos abból a szempontból, hogy egy erős konzolos gyökerekkel, viszont kevésbé jelentős…..
Vajon kubai típusú unorthodox kommunizmusra készül a 100% Magyar Posta, amikor vegyesbolttá alakul? Vagy felfedeztek egy népcsoportot, akik kizárólag a Postára járnak, oda viszont naponta? Zsolt szerint a kiskereskedelem az alapszolgáltatás rovására megy, ami ugye alapból hátrányos…..
Segih 2012.07.27 20:44:28
Itt nem azt kell szidni hogy milyen szar az ország, mert az ország olyan amilyen az emberek teszik. Bár ez azért kicsit idealistán hangzott.
De ha az emberek ennyire nem empatikusak, ahogyan az itteni kommentelők fele, és ahelyett hogy csak szitkozódnának minden miatt és kicsit is belenéznének abba amit szidnak, vagy utána járnának, na akkor lehet hogy máshol járnánk, de ehhez már erő kéne.

Azt már elmondták előttem hogy miért kp felvételnek számít a vásárlás/csekk befizetés, de aki nem olvasna vissza annak elmondom ismét hogy azért mert pl csekkbefizetésnél nem a postának fizetsz, hanem ő csak közvetít, még ha egy sparban fizetsz kártyával, akkor azt a sparnak fizeted... Olyan egyszerű.
Persze ha az ablakban ülő kezelő ezt nem mondja el, akkor nyilván ez nem szép, de a másik oldalról az sem szép hogy a kártyás fizetés téynét általában nem közlik előre, illetve azt sem hogy kérsz-e számlát vagy sem, márpedig az megint módosítja a kezelés menetét, és idegesítő lehet ha a kezelőnek a végén kell ezzel vacakolnia.
Épp ezéért sokszor nem csak a posta hibás a hosszú sorért, hanem a drága ügyfelek is, csak ezt vhogy nem szokták mondani....

Az eltűnt levelek esete pedig megint marha egyszerű. Nincs olyan posta/futárszolgálat ami 100%-os kézbesítési rátával dolgozik, de mivel a posta kezeli a legtöbb küldeményt itthon , így még ha ővé is a legjobb arány akkor is nála tűnik el a legtöbb küldemény ami persze szomorú, de nekem nehogy azt mondja valaki hogy ő maga sosem hibázott a munkájában.... Nem veszem be. Csak itt az a különbség, hogy egy küldemény több ember kezén megy át, és nagyobb a kockázat a hibára, arról meg nem is beszélve hogy sokan közel minimálbéren vannak kb, és annyi pénzért ezt a rengeteg dolgot eltűrni, néha ügyfélrészről, és legtöbbször magától a postától, /és itt jegyezném meg amit többen is, a szerencsekk, sorsjegy, biztosítás elvárásokat, amit maguk a kezelők is rühelnek, de csinálniuk kell hogy ne legyenek munkanélküliek/ nehéz elviselni, és nem csoda a frusztráltak, de hogy ezt az ember megértse már egy kicsit empatikusnak kell lenni, ami ugye nehéz.

"Kedves" @KecskeDotyi
Azért kell többet fizetni ha elsőbbségiként adod fel, mert az egy különszolgáltatás, és 97%-ban garantálja neked hogy másnapra ott lesz a küldemény, mert valóban elsőbbségiként kezeleik minden munkafolyamatban, és ezt a busás 25 forintot kell ráfizetni ami rohadt sok ám! A normál levél meg azért normál mert az 3-4 nap alatt ér oda, mert később dolgozzák fel. Ez egy ilyen dolog, ami hasznos is lehet, meg nem is.
De ha belegondolsz ésszerű. Kb olyan mintha egy wellness szállodában háborodnál fel hogyha te nem csak masszázst akarsz x forintért, hanem szaunát is, pedig az már x+n forintba kerül. Jó lehet hogy nem a legjobb példa de kb. Egyébként ezzel tisztában lennél, ha kicsit utánajárnál, mert az összes postán meglehet nézni, meg lehet kérdezni.

Az meg a másik dolog hogy jópár ügyfél
azzal sincs tisztában hogy hogy kell jól megcímezni a levelet, amiért nem a posta felel, vagy nincs tisztában azzal hogy kell igénybe venni egyes szolgáltatásokat. Persze nem is az a dolga hogy postás szakember legyen, de néha olyan alapvető dolgokról nem tud, ami már bántó.

De még mielőtt valaki kitalálná hogy én csak a postás segítem, nem nem igaz. Csak igyekszem Objektív képet mutatni.
Mert a postának is van a kontóján.
Én is rühellem hogy lassan már csak levelet nem lehet normálisan feladni, de igen, ennek meg a pénz az oka, de akkor az egész dolog oka a kapitalizmus, ami extra profitra hajt.
Sőt van még hibája, számos.

De azt azért ne felejtsük el, hogy még mindig a Magyar Posta az egyik legnagyobb foglalkoztató az országban, és még ha nem is fizet oly sokat, azért sokezer ember dolgozik náluk, és nem hiszem hogy az a 80 ft-os szerencsekk fogja dugába dönteni a családi kasszát, de lehet hogy megment egy munkahelyet...

ja és hogy a postás kártyával kedvezményesen lehet feladni a csekket /és csak a csekket, ezt hozzá kell tenni/, azt hiszem ezt minden egyes postán dolgozó megérdemli a sok cseszegetésért feljebbről, és még mindig sokkal kevésbé kedvezményes, mint a vasutasok családtagjainak ingyen utazása!!!

Még mielőtt kitalálnátok. Nem-nem vagyok postás, de volt lehetőségem betekintést nyerni a dolgokba.

Próbáljunk kicsit pozitívabban hozzáállni egymáshoz!

Kösz aki végigolvasta. Here is a poteto for you