Regisztráció Blogot indítok
Adatok
karizma7

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az MSZP kétségtelenül a Magyar Dolgozók Pártjának utódja. Lehet, hogy jogilag nem az (őszintén szólva fogalmam sincs); szellemiségben azonban mindenképp. A világ persze hatvan év alatt nagyon megváltozott. Más a "nemzetközi helyzet", más a társadalom felépítése, más…..
karizma7 2010.01.28 19:23:11
mennyire értelmetlen a történelmi korok ilyenképpen való összehasonlítása. arról a tényről nem is beszélve, hogy társadalmi réteg összehasonlítást kívántok végezni ott, ahol ez azért elképzelhetetlen, mert 1830, 1938, és 2010ben egészen más társadalmi rétegződések voltak. Ne kelljen már nekem jobbnak tartanom a jobbágysorban tartott emberek százezreinek helyzetét a földjüket a tszbe kényszerített parasztoknál. (most láttom pontilyen erre utaló szavai, mármint a 1830 állapotra, annak jobb voltára "eltűnt", de leíratott)

az adott korszakokról való romanticizmussal való gondolkodás megérthető, de óvatossággal kezelendő.
számomra példaértékű például ravasz lászló református püspök bűnbánó jellegű irása, amely horthy, a két világháború közti magyarország világát ítéli el, olymódon, hogy az ige fényében teszi ezt. itt jegyzem meg a jogfolytonossághoz. a kormányzó úr hivatalosan átadta a hatalmat szálasinak. hm, ez is egy jogfolytonosság. lásd:
beszelo.c3.hu/cikkek/horthy-miklos-1868-1957
a pontiilyen által említett 1938 már az első zsidó törvény éve, nem ránkkényszerített, hanem a magyar felsőház által alkotott korszellem. a kor gondolkodást jól tükrözi az előbb említett, bűnbánatot tartó ravasz püspök szavai:
„beltenyésztés miatt dekadens, hanyatló, gyökértelen, talajtalan, gazdátlan lélek" ( a zsidó). s ezt nem a kurucinfo írta.
menthetelen, ez a korszak, védhetetlen, akárcsak az '50 évek.
voltak, akik felmeltél a szavukat akkor '38 ban (pl Móricz, Csók István). s az a Kéthly Anna, akinek a neve ellentétben sok korabeli közszereplővel kevésbé ismeret, de érdekes módon teljességben vállalható és valóban példa, hisz mind a szélsőjobb, mind a kommunizmus ellen felemelte szavát, sőt vállalta a börtönt.

a szerepünk az, és ezt itt többször leírtam, hogy akár demokratikus jobb, akár demokratikus baloldali gondolkodásuak vagyunk, ismerjük el ezek létjogosultságát és a magyar társadalom számára való hasznosságát. sőt ismerjük fel, hogy ez a két gondolat közelebb van egymáshoz mint a szocdem a bolsevizmushoz és a konzervatí gondolkodás a radikális, szélsőjobbhoz. ne az elgyen furcsa, hogy egy önkormányzatban az mszp a fidesszel együtt kormányoz, hanem például a jobbikkal való bármely koalició. azt is leírtam itt többször, de közben az idő igazolta is, hogy ma már nem riogatás a fasiszta gondolkodás újra éledése. ugyanolyan visszataszító az ezzel való kampányolás, mint a bagatelizálása, és megtűrése vagy csak kampányfogásnak tartása.
a magyar politikai elit azért hamiskártyás mert egyrészről a kádárizmus kisemebrének egyszerű materiális vágyaira rájátszó és/vagy ál nemzetiskedő, már-már valamiféle magasebbrendű kiválasztottságot hirdető nyelvezettel megszólaló...PROGRAM helyett.
Írhatjuk egybe is: a nagyontoleráns ember. Toleranciájához ugyanis hozzánő a nagyság. Ő ugyanis nagyon toleráns. Mindenkit megért, mindenkit tisztel, mindenkit elfogad. Hosszú monológokat ír a tolerancia szükségességéről. Nem spórol a közhelyekkel. Lételeme a közhely.…..
A minap a buszon (a pótbuszon) különös élményben volt részem. Mellettem ült egy középkorú nő, vele szemben egy másik középkorú nő, és mind a ketten a Blikket olvasták. Önkéntelenül is rávetődött szemem a betűkre, láthattam az irdatlan betűkkel odarótt címeket, és csak…..
Azt olvasom az Indexen, hogy egyes felmérések szerint a Jobbik szavazóinak ötöde három éve még MSZP-szavazó volt.Első pillantásra ez meglepő adatnak tűnik, kicsit mélyebben belegondolva azonban távolról sem az. Hatalmas tévedés azt hinni, hogy az átlagos MSZP-szavazó (három éve…..