Regisztráció Blogot indítok
Adatok
poszterlight

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tardona Van jövője Tardonának? 2011.03.24 11:05:00
 Egyre inkább felmerül bennem a kérdés... Van jövője Tardonának? Vagy jobb ha szembesülünk az igazsággal, és kialakítjuk magunknak a házunkat nyaralóháznak, mert hamarosan valahol máshol kell megélni a napi problémákat.Tardona sajnos azok közé a falvak közé tartozik,…..
poszterlight 2012.02.11 19:51:36
@boczki: Ha segítenék a fiatalok ingatlan vásárlását, akkor mi változna?
Újra megnyitnák az iskolát?
Valamikor réges-régen, a fiatalok nem csak a számítógép előtt görnyedtek, hanem például eljártak a KISZ-klubba ping-pongozni. Volt olyan szombati paprikás-krumpli főzés a klubb udvarán, amihez mindenki hozta otthonról amit tudott. Jó volt, együtt voltak a fiatalok, és később felnőtt fejjel is egy kicsit közelebb voltak egymáshoz. De ennek az alapja a helyi iskola kell legyen. Fennmaradás, túlélés? Nem egy lehetőséget szalasztott el a település néha csak azért, mert: Milyen dolog az, hogy egy messziről jött idegen jól jövedelmező vállalkozásba akar kezdeni és abból sokat keresni Tardonán?
Azért ebből a jól jövedelmező vállalkozásból csak jutott volna néhány munkahely és némi iparűzési adó ...
De ez a hajó már elment. Az egyetlen ami ér valamit és viszonylag fiatal keltezésű, a horgásztó. Jó helyen, jó kezekben, sok munkával. Munkával! Persze ötlet az kell. Na meg tenni akarás, és hogy az önkormányzat rugalmas legyen és ne fékező erő.
Hát ... Így nem lett turistaház a temető fölötti dombtetőn kávézóval és panoráma terasszal. Pedig micsoda kilátás ...
  Sok esetben valóban nagyon zavaró és idegesítő lehet a helytelen nyelvhasználat, de nagyon fontos a tolerancia! Gyakran mégis azt tapasztaljuk, hogy a magasabb iskolai végzettségű emberek “kijavítanak” bennünket. Nincs olyan ember, aki “hibátlanul” beszélne. Mert, pl.…..