Regisztráció Blogot indítok
Adatok
corvinyusz

41 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
CORVINULL Tanszéki zárvatartás 2010.05.31 10:19:00
Biztos lehetetlen egy ilyen kérdéskört szabályozni, de esetleg meg lehetne oldani, hogy a tanszékek titkársásai egységes, vagy közel egységes nyitvatartással üzemeljenek.Az egyik tárgyból például egy hétfői vizsgára próbáltam feljelentkezni-sikertelenül.Minden vizsga hétfőn…..
corvinyusz 2010.05.31 23:32:26
@vigike: köszönöm a választ, a postba nem írtam bele,de nyoma van, hivogattam egész péntek délelőtt a tanszéki titkárságot 482-5101, 482-5054 telefonszámokon, és senki nem vette fel.
Írtam nekik e-mailt is, ez meg is tekinthető, erre választ sem kaptam.
Kínomban már a tanulmányi osztályt, és a HÖK-öt is felhívtam(ennek is nyoma van)hogy hátha tud nekem valaki segíteni. De senki se tudott, a titkárságon pedig senki nem vette fel a telefont egészen péntek délután 2ig reggel9-től.

Volt már ilyen esetem, esetünk, és általában a titkárságon meg szokták tudni oldani a problémát, ezért is próbáltam elsősorban ott intézkedni, elsősorban feléjük irányult a post. Nem véletlenül nem szoktam az ilyennel az oktatókat zaklatni, a titkárság el szokta tudni intézni.
Már nem egyszer sikerült így tárgyat is, vizsgát is intéznem, nem egy lehetetlen dolog ezt megoldani(máskor pl akkor a következő vizsgára jelentkeztem be)-bár ez nyilván tvszbe ütköző.

Az én bosszúságom itt elsősorban arra irányult, hogy van egy tanszéki titkárság, ahol pénteken nincs félfogadás. Nem egész napos nyitvatartást vártam. Csupán hogy, mint a legtöbb tanszék(pl számvitel, stb) legyen minden nap egy délelőtti és egy délutáni sáv, és pénteken is egy délelőtti. A legtöbb helyen így van, ezt beláthatjuk. Nem is feltételeztem,hogy itt nem, ha tudtam volna, már csütörtökön próbálok intézkedni 1-ig, de mivel úgytűnt, péntek 2ig van időm...

Például a Hökösök is azt tanácsolták, sőt jómagam is abból indultam ki, 7végén felkészülök, és odamegyek vizsgázni, biztos lesz 'nem jelent meg', és oda le tudok ülni.Vagy hozok magamnak széket. De mivel nem voltam biztos magamban, ezért hétfő reggel is hívogattam a tanszéket, hogy ne menjek be potyára. Ők nem vették fel, ezek után tárcsáztam az Ön mellékét-az idő szorításában.
A post nem Ön ellen irányult.A tanszék nyitvatartási rendje ellen.
corvinyusz 2010.06.01 00:10:11
@vigike: nem tudom, miért nem vették fel, én egész péntek délelőtt hívogattam őket.
A munkaszervezés az ő dolguk, én igazából csak arra gondoltam, hogy nekünk igen kellemetlen, hogy hivatalosan csütörtök 1-hétfő1ig senkit nem tudunk elérni a tanszéken.
A számvitel tanszék honlapját is igen jól ismerem, de általában ott kérésre bővítik a csoportokat, meg eleve legtöbb vizsgán mindig van nem jelent meg.
CORVINULL Költői kérdés 2010.05.18 11:31:00
Vajon mit kellene nekünk, hallgatóknak csinálni, hogy a G-karos HÖK munkatársai csináljanak is valamit?Ahányszor kérdezünk, mindig az jön vissza, 'próbáljátok velük megbeszélni'.Nem számít, hogy tanszéken belül sikerül egy napra, sőt egy időpontba rendezni az összes tárgy…..
corvinyusz 2010.05.18 18:53:39
@dobroczkiadam: köszönöm szépen,megtörtént.rendszeresen meg szoktam őket keresni, hogy segítsenek ebben, vagy abban.
de mint írtam is, általában ez az válasz.
'hm, hát próbáljátok megkeresni a tanárt.' 'hm, kérdezzetek rá a tanszéken' 'hm, nem lesz nektek elég jó az utolsó időpont?'
...
corvinyusz 2010.05.19 09:44:01
@dobroczkiadam: válasz ment hely hiányában priviben.
CORVINULL A tanár-értékelő 2010.04.09 19:24:00
Régóta vártam már, hogy megjelenjen egy ilyen program, ahol név nélkül lehet véleményezni a tanárokat.Ez sokat segíthet azoknak, akik nincsenek jóban felsőbb évesekkel, és tárgyfelvételkor buzgón vakarják a fülük tövét, vajon melyik tanárt is válasszam...Persze az órák…..
corvinyusz 2010.05.18 11:37:43
@oroce: ez minden felsőoktatási intézmény minden hallgatójára működik,és névtelen. a Halvel az csak az egyetemen belül van.

Én azt sajnálom, hogy sokan nem hiszik el,hogy ezek tényleg anoním rendszerek, és nem merik megírni őszintén a véleményüket.
Én mindig megírom, és még mindig az egyetemen vagyok...
Nagyon hasznos, mi 3évvel ezelőtt vért izzadtunk, mire sikerült a privát mailcímünkre irányíttatni a stud-os leveleket:)Tisztelt Hallgatók!Egyetemünkön minden hallgató rendelkezik egy alanyi jogon járó e-mail címmel, mely az intézmény belső kommunikációjának…..
corvinyusz 2010.04.27 10:56:53
@atalay: még nem próbáltam...
A február 8-án kezdődő tavaszi félév megújulást hoz az egyetemi adminisztráció életében. Megszűnik a nyomtatott leckekönyv, helyét az elektronikus index (röviden: e-index) veszi át. Aki keresztféléves képzésre most nyert felvételt, és már beiratkozott, nem is kapta kézhez a…..
CORVINULL Évközi hiszti 2010.04.26 22:47:00
Most kaptam egy levelet, melyben szavazásra buzdítanak, ám a cikk után elgondolkodtató kommentek is vannak...TE VÁLASZTASZ!A KKI alapú ösztöndíjszámítás rengeteg visszásságot hordozott magában, ezért egy egyetemi oktatókból és a Hallgatói Önkormányzatok képviselőiből…..
CORVINULL Megszűnik az indexünk 2010.04.26 21:09:00
Haladunk a korral!A Szenátus elfogadta az E-leckekönyvről szóló szabályzatot.Az új típusú leckekönyv bevezetését az alábbiak szerint képzeljük el:Az újonnan (keresztfélévben) belépő hallgatók már nem kapnának hagyományos leckekönyvet. A rendszerben lévő hallgatók pedig a…..
CORVINULL Időzavarban 2010.04.26 13:44:00
Közgáz. Aki itt tanul, tudja, mindenről vagy előtte egy nappal, vagy utána két nappal értesülsz, ha értesülsz egyáltalán...Végzős vagyok, remegve várom a diplomaosztó napját. Több, előre lefixált programom is lesz a nyár végén, ehhez már jó előre megnéztem a tanévi…..
elte VEKKER Diploma 2009 2009.01.28 15:33:00
A btk.elte.hu honlapon ezt olvashatjuk: Heti Világgazdaság (HVG) évente megjelenő, hivatalos statisztikákra épített felmérése – csakúgy, mint 2007-ben és 2008-ban – most is az ELTE Bölcsészettudományi Karát rangsorolta az országos abszolút 1. helyre „Diploma…..
CORVINULL Megújul a webmail 2010.03.01 21:33:00
Van újdonság, jóhír is a nap alatt, ez ma landolt a postafiókunkban: "Tisztelt Egyetemi Polgárok!Az egyetemi levelezőrendszer (webmail) egy komoly verzióváltás előtt áll, mely eredményeként egy sokkal modernebb, könnyebben kezelhető, biztonságosabb levelezőrendszert…..
CORVINULL Esik szét a C épület? 2010.03.01 10:48:00
A napokban a C épületet járva érdekes jelenségre lettem figyelmes.        Egyrészt feltűnt, hogy mennyi sebhely éktelenkedik az, alig néhány éve átadott épületen, másrészt ezek a számok is elgondolkodtattak, talán leltároztak, hogy mennyi is van belőlük?…..
Közfelhívást teszünk közzé, új diákszervezet alakult a Corvinus-on. Vagyis ha jobban belegondolunk, inkább újjáalakult egy régi diákszervezet Corvinus Informatikus Diákkör (CID) néven.Idézet a CID honlapjáról:A szervezetünk jogelődje a még 2003-ban alakult KID (Közgáz…..
CORVINULL Bombariadó a Corvinuson! 2010.02.24 09:53:00
Mint gondolom ti is tapasztaltátok, az egyetem Pesti Campusán az elmúlt hetekben több bombariadó is volt februárban: 10-én az E és C épületekben, 22-én mindhárom épületben, és ma is mindhárom épületben. Ez igen bosszantó, a délelőtti órák elmaradnak, a könyvtár se nyit ki,…..
corvinyusz 2010.02.25 15:08:39
@dobroczkiadam: igazad van, több negatívumot tudok felsorolni az egyetemmel kapcsolatban ,mint pozitívumot. Nézd meg a szavazásokat légyszíves, nem machináltam őket.

51-en írták, hogy többet vártak az egyetemtől, és 7en, hogy többet kaptak,mint várták.
A másik szavazásban 0 szavazat jött a tananyag nehézségére, ellenben 22 a kommunikáció hiányára!
Merem állítani,több levelet írtam a HÖK-nek, mint eddig bárki az évfolyamomból. Legalább 5 javaslatom volt a TVSZ bővítésére is, de még ígéretet se kaptam rá, hogy beleteszik, pedig tök logikus.
Pörgesd végig a postjaimat, írok megoldást is,nem csak problémákat! A KOMMUNIKÁCIÓT kicsit javítani. Bármi problémám van pl a fűtéssel kapcsolatban, kinek írjak? Ha rámész az egyetem honlapján a kapcsolat gombra, egy outlook ablak jön be! röhej!
Minden,amit hibaként, hiányként, negatívumként leírok, azt át lehet konvertálni, pozitívumra, de a kedvedért írok egy megoldás postot is,ha kell.

105 diák szavazott arra, hogy mindegy, hogy hogy,de értesítsenek már valahogy a bombariadóról, miközben úgysejtem a Kommunikációs iroda egy munkatársa kommentelt kicsit feljebb,hogy miért lennénk mi beljebb attól, ha kiküldenének egy e-mailt, hogy 'bombariadó van,de nem tudjuk meddig'...szerinted? Mert esetleg tudnánk, hogy az első 2-3 sávra nem kell bemenni. Nem ücsörögnénk órákat a környék teázóiban, kávézóiban. Ne mondja már nekem senki, hogy aki bent ül az egyetemen bombariadó alatt is, és fogadja a hívásokat az érdeklődőktől, az nem tud küldeni egy kör-emailt.
A HÖK az évkönyvi fotózásról miért tudott mailt küldeni, erről miért nem?Például? Miért nem érzi senki feladatának az egyetemen, hogy tájékoztassa a diákokat a bombariadóról?Nem feltétlenül a Kommunikációs Iroda, hanem Bárki, akinek módja van rá!
corvinyusz 2010.02.25 15:38:17
@Crawly: írtam már, kb 5perc alatt lehetne egy köremailt, körneptunüzenetet , facebook és twitterüzenetet küldeni, nézd meg a szavazást, főleg az e-mailre van igény.

@Mainstream: teljesen egyetértek veled.
ha akarnának,találnának módot arra, hogy tájékoztassanak!

néha olyan bagatell dolgokról kapunk külön üzeneteket, pl 10perce is jött egy különüzenet, de amiről kellene, ami fontos lenne, pl hogy a TVSZ változott most decemberben is, erről senki nem érzi,hogy tájékoztatni kellene minket. Ezt is írtam már nem egyszer a HÖK-nek is, szerintük ez nem az ő feladatuk...
Bezzeg az összes bál, gyűrű,fényképezés,az az ő feladatuk. a TVSZ változás,az nem...
corvinyusz 2010.02.28 19:11:56
@dobroczkiadam: tudom, hogy kötelességünk a TVSZ ismerete. De ha ha kapunk augusztusban egy e-mait, hogy megújult a TVSZ, nézzétek át,mert sok fontos pont módosult (pl kreditenként 3e ft a díj) akkor megnéztem volna, alapból nem szoktam minden tárgyfelvétel előtt összeegyezteteni, hogy most épp mi változott benne. A Főbb változásokról írhatnának...

Előbb a kötelesség, aztán a szórakozás. Először a fontos, mérvadó dolgokról szeretnék információt kapni, a bálokról, gyűrűkről ígyis tájékoztatva vagyunk az 50 plakát / hirdetőfal módszerrel.

Szeretném, ha a G-karos HÖK is aktivizálódna kicsit, tetszik, hogy ti ilyen updatek vagytok!köszi
Van egy tanszék, ami nem örvend túl nagy népszerűségnek, ám meg se próbálnak tenni ellene, sőt, mondhatni...A mostani vizsgaidőszakban a TVSZ-nek megfelelően 3 db vizsgaalkalmat írtak ki az egyik TUF-os tárgyból.Mindhárom vizsgaalkalmon a megjelentek kevesebb, mint 10%-a ment át…..
corvinyusz 2010.02.25 01:11:15
@Monorau Bukurea: Kb 50-60 embert érintett a dolog. Minden egyes problémával járjam végig a hierarchia minden lépcsőjét(Hök, Diáktanácsadók, TO) és végül miután mindenki csak a vállát vonogatja, menjek a rektorhelyetteshez? Azt hiszem idővel a járásomról megismerne a folyosón...

A számvitel tanszék szerintem a legnépszerűtlenebb tanszék az egyetemen, és nem csak a tantárgy nehézsége miatt, hanem pl. azért, mert olyan vizsgasorokat állítanak össze, amit ők maguk sem tudnának időn belül megoldani.
Azért, mert mint egy korábbi postban írtam, ha nem tudja 80 perc alatt befejezni a tanár az órát, a többi feladat megoldását, akkor se bocsájtja a diákok rendelkezésére. Szinte semmilyen megoldott anyagot nem adnak a diákok kezébe, és nyíltan el is mondta a tanár, hogy azért, mert akkor túl könnyű lenne a helyzetünk...
Azért, mert mindenkivel megvetetik a könyvet, és közben több órán dolgozunk külön kinyomtatandó lapokon, mint a könyvben.
Azért, mert évközben egy héttel előrébb tették a számvitel 3 vizsgát, mint a számvitel 2-ét, biztos véletlenül.
Azért, mert a számvitel szigorlat időpontját éppen arra a napra tették, amikor a módszertani szigorlat is volt, pedig annak az időpontja már hónapok óta ismert volt.
Ezekből a Tényekből süt a jóindulat, nem?Hát lehet ezt a tanszéket nem szeretni?

Mi nem összehasonlítási alapot akarunk,hanem igazságos, időn belül megoldható vizsgasorokat.
corvinyusz 2010.02.25 13:43:03
@dobroczkiadam: sehol nem írtam, hogy konkrétan engem érint az ütközés, de ismerek olyat, akinek ez nagy gondot okozott akkor, és igen sokat vacilált, melyik ujját harapja meg...
Igen,valószínűleg évfolyamtársak vagyunk,bár megsúgom neked, ismerek 6.éves is, akinek még nincs meg a módszere.

Nem, a módszertani szigorlat 5tárgyból van, és ezek között van egymásra épülő is jócskán, tehát ezeket eddig ha valaki nem teljesítette, az lehet szimplán azért is,mert tufolta a stat-ot is, és a stat2-t is néhányszor. Mivel szakirányválasztásnál azt mondták, kvázi nem hajlandóak keresztféléves szakirányokat indítani, nem adtak lehetőséget a csúszásra, mindenki szakirányra került, még az is, akinek teszemazt 150 kreditje volt, és jónéhány kritériumhiánya is volt mellette.
Hogy ez jó-e,vagy sem, azon nyilván lehet mélázgatni,de tény, nem volt más lehetőségünk. Más egyetemeken az5éves képzés kifutása után még adnak módot 1-2évig annak befejezésére, nálunk annyi ment körbe egy levélben, hogy akinek nincs meg x kreditje, annak javasolják, menjen át Bscre- de aki nem ment át, az is szakirányra került.
Ha valaki egyéb okok miatt nem tudja befejezni 5év alatt a képzést, nem ad neki az egyetem túl sok alternatívát, félév csúszási diplomamunka-leadásról a tanárok hallani sem akarnak. Vegyél fel 50 kreditet, mégha megszakadsz is, tulajdonképpen ezt mondják...

Nem vádolom kollektív hülyeséggel a tanszéket. Csupán undorítónak tartom, hogy egynapra rakják a szigorlatot más szigorlattal, csupán undorítónak tartom, hogy nem adnak a diákok kezébe semmit...
Felteszem a költői kérdést: vajon mit lehet tenni a mosdókat érő gerillamatricázások ellen? Vajon rá lehetne-e venni a tetteseket hogy az aktualitás elvesztése után eltávolítsák az ominózus reklámokat? A faliújságok 'spamelése' ellen már egész szépen kialakult a rend, de…..
corvinyusz 2010.02.24 16:05:05
@- Rendi -: szerintem nem a takarítónőben van a hiba, hogy nem vakarja le a matricákat.
hamár egyszer alaki jófej dolognak gondolja ezeket a béna matricákat, vegye a fáradtságot, hogy aztán leszedi.
Vagy használjon post-itet, azt könnyű leszedni
Nem épp ma kaptuk, de hát izé... Na, tudjátok, mindig van fontosabb nyáron, mint olvasói leveleket ctrl-c/ctrl-vzni. :)"Szeretnék felvetni egy problémát, mégpedig az öltöző(használat)ét. Amennyire néztem, még nem esett róla szó. Úgy gondolom, hogy a biciklivel az egyetemre…..
A Corvinus Egyetem Fővám téri főépülete sok érdekességet rejt magában, de ezen a blogon vendéglátós, illetve fogyasztói oldalról szeretném megközelíteni a "Szabadidőközpontot". Szégyen, de csak nemrég tudatosult bennem, hogy az óriási építmény csak 1950 óta…..
Corvinyusz Corvinull 2010.02.16 21:33:00
Akit érdekel, a Corvinull blogra szoktam irogatni mostanában, oda is kukkantsatok be néha.Nyusz..
Kaptam egy hosszú, ám nagyon érdekes e-mailt, kíváncsi vagyok, ti hogy vélekedtek a dologgal kapcsolatban, tapasztaltatok-e ti is ilyet.Sziasztok, mi még a hagyományos képzésben tanulunk, mi vagyunk a 'kifutó évfolyam', éppen ezért is meglepő, hogy nálunk jön elő ez a kredit…..
Corvinyusz Apa kezdődik! 2009.12.17 22:53:00
A könyvtárban könyvkupacok mögött bájosan szunyókáló emberek, a gépterem és a fénymásoló bejáratánál kanyargó sorok, és hamar fogyó Metropol. Ezek az utolsó hét minden mással összetéveszthetetlen jelei. Lassan kezdetét veszi a vizsgaidőszak.  Egy kalappal, kedves…..
corvinyusz 2010.02.15 01:34:32
@qay qwe:
ha gondolod megmutatom a neptunom, egy db tárgyam van,amit hétfőre vehetnék fel- az időpontokat a tanárok adják meg.

Az a különbség,hogy a tanárok fizetést kapnak azért,hogy dolgoznak, és kötelességük a TVSZ szerint olyan vizsgarendet összerakni, hogy a diákok normálisan le tudjanak vizsgázni. Ehelyett van, hogy egyszerre van egy tanszék két válaszható tárgyából a vizsga...
És mint a képen is látod, a tanárok nem írnak ki máskorra vizsgát, még ha kérjük se...
Azt már meg se merem említeni, hogy pl énis, egyetem mellett dolgozom, és bizony a heti 20órát valahogy ki kell centizni...ha hétfő, péntek és még egy félnap, akkor az.

szerintem egyetlen hallgató se kérvényezte, esetleg követelte,hogy az évkezdés olyan legyen,amilyen, általában mi csak kész tényeket látunk,nem értem, miért kened ezt is 'a mi kontónkra'...
most mi is meglepődtünk, hogy ilyen ez az évkezdés,a höknek 1000értelmesebb feladatot is ki tudok találni...
Ebben a bejegyzésben azt szeretnénk Nektek bemutatni, hogy milyen az, amikor egy hallgatónak panasza támad, ír nekünk, mi pedig válaszolunk. Természetesen nem csak válaszadásról lehet szó. Ha egy ügy megköveteli, a megfelelő szervezeti egységet felkeresve próbáljuk orvosolni a…..
Ezt hozta ma a mailposta, és teljesen jogosnak vélem a felvetéseit:"A vizsgaidőszakban hirtelen lebetegedtem, de sajnos már nem tudtam lejelentkezni az egyik vizsgáról. Mikor kijött hozzám az orvos, megkértem, hogy írjon igazolást, hogy a vizsgáról való távollétemet tudjam majd…..