Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bohun

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kislány a föld alatt 2013.07.23 11:27:21
No, elkészültem, és láthatóan igényesen be is pakoltam. Egyébiránt beidőzítettem pár bejegyzést, hogy amíg hazaérek, ne felejtsetek el.  De ha valami mégis kéne, itt keressetek:Az új címem. forrás Azt hiszem, postagalambbal lesz a leghatékonyabb. Csak így a…..
Mint említettem korábban, a fóbiáim listájának hossza és abszurditása Mr. Monkéhoz közelít. Valószínűleg azért tartok nyulakat, hogy bátorság tekintetében is legyen sikerélményem. Leendő egyházrégészként ugyanakkor talán meglepő, hogy valami sajátos, bizarr módon…..
Tavaly nyár óta folyik megfeszített ütemben egy különleges középkori falu feltárása Fejér megyében, a 62-es főút Perkátát elkerülő szakaszához kapcsolódóan. A lelőhelyen szinte a teljes középkor időszakának leletei megtalálhatóak a 10.-től a 16. századig. A…..
Bohun 2010.10.23 19:58:13
@Tajfel: Én igazából úgy látom, hogy a nyomvonal kijelőlése éppenhogy jót tett. A leírásból láthatjuk, hogy az elmúlt évek mélyszántásai jelentős puszulásnak tették ki a lelőhelyet. Most azonban - természetesen az autópályás feltárások módzsereiből adódóan számos információvesztéssel ugyan - de páratlan lehetőség nyílt egy jelentős lelőhely feltárására. S mindemellett, szerintem nagyon profi szakember gárdát sikerült összegyűjteni a néhai KÖSZnek e helyszín feltárásához. Ezúton is gratulálok Zsófinak, Lorándnak és Áronnak! További kitartást és szép eredményeket! Nagyon kíváncsi vagyok majd egy kötetre is, amely minden bizonnyal - néhány éves feldolgozómunka után - meg fog jelenni.
 Szijjártó Péter és az LMP-s kopogtatócédula  ..
Július elején röppent fel a hír: már csak az engedélyeknek kell megjönniük, és beindulhat a Csipak Művek beruházása, az Új Városközpont építése. Aztán jött egy sor csakhogy, de, valamint hoci, és most úgy néz ki, hogy ez itt és így nem fog felépülni. A tervek szerint…..
A BKV biztonsági őreivel mindenki találkozott már, ha budapesti akkor biztosan, ha vidéki, akkor nagy eséllyel. Ők azok a csúnya (nagydarab, kisdarab, kétlábú, féllábú, öreg, fiatal, fogatlan, sokfogú) nők/férfiak, akik feltűnően unatkoznak, szotyiznak, vagy beszélgetnek a…..
A barabási rendőrök 2010. április 10-én négy személyt igazoltattak az ukrán – magyar határ közelében. A tiszakerecsenyi határ meglehetősen eldugott részén fémkeresőző személyekre a helyi lakosok figyeltek fel, akik határsértőknek nézték a gyanús idegeneket, így…..
Bohun 2010.04.30 20:21:56
@Gremi: Sokkal többen nyitottak, de magam jelenleg úgy tapasztalom, hogy a szakmán belül még van egy generációs szakadék, így egyelőre a nyitottabb fiatalabb nemzedék még kevésbé jut szóhoz. Én is ott leszek a találkozón, nagyon kíváncsi vagyok magunkra! :)
Pontosan tudom, hogy Jan Slota olyan, mint egy hisztis kisgyerek, aki csak azért rumlizik, mert fel akarja hívni magára a figyelmet. A nevelési tanácsadók bölcs javaslata szerint ilyenkor hagyni kell a kölköt, hadd sírjon, mert ha magasról szarunk rá, legközelebb nem lesz műsor.…..
Bohun 2010.04.18 10:47:28
@petimegmondja:
EZt a Samo-ügyet honnan szerezte a kedves kommentelő? Samónak még a nemzetisége sem biztos, nemhogy "birodalmának" kiterjedése! A "bőven 1500 év" is erősen vitatható, ugyanis - bár csak szőrszálhasogatás - a 6. század előtt nem nagyon szokás szlávokat lokalizálni erre a területre. A cseh és a lengyel dinasztiák a magyar trónon meg nem nagyon kapcsolódnak a szlovák nemzethez. Ilyen erővel az amerikai nemzetet is vissza lehetne vezetni az indiánokig és az eszkimókig, és kijelenteni, hogy ők több ezer évesek... (bár valakik biztosan megteszik)
Subba Verekedő hölgyek 2010.04.17 12:00:00
Zsazsa és Daddy az állítólagos khm, karibi útjukon. ..
Bohun 2010.04.17 12:20:12
NYELVISZTÁN Moldáv mint olyan 2010.03.24 15:42:00
Létezik-e egyáltalán moldáv nyelv? Azonos-e a románnal, vagy különbözik tőle? Milyen történelmi események vezettek oda, hogy egy modern európai nyelv a 21. század elején is politikai játszmák, diplomáciai csatározások eszköze legyen? És mit tudunk mi Moldováról, ami,…..
Bohun 2010.03.24 20:49:01
@Bromwyn: Szerintem érdemes. Turisztikailag is igen sok szép táj van. nekem például legjobban az északi része tetszett, főleg a Prut-menti várak (Soroca és környéke). Ha érdekel, írhatok még néhány izgalmas helyet.
A lakosok - mint mindenhol a világon - vendégszeretők és nagyon kedvesek, románul nem mindenki beszél, de oroszul eddig mindenhol el lehetett boldogulni. Jó a konyhájuk is és - amint feljebb már olvashattuk - jók a boraik is (bár nem feltétlenül híresebbek, mint a Tokaji). Nekem eddig csak a rendőrséggel voltak problémáim (hol nem... :)!)
Bohun 2010.03.25 19:17:09
@egyittlakó:
"Értem én, de mit mondanak ezek a nevek egy románnak (angolnak), például egy esti beszélgetésen, valahol egy horvátországi apartman több családos társaságában?
Rossz magyar szokás ez, nem is tudom mit szólna némelyik mély magyar kolléga, ha az orosz rádió a hírekben Viktor Orbánovicsról beszélne..."
Nagyon remélem ez eddig is félreértett poén volt, mert amúgy eléggé értelmetlen. Kedves hozzászoló meglehetősen összekeverte a történelmi személyeket a mai őolitikusokkal. Ha már szóba került, Ştefan cel Mare-t oroszul Стефан III Великий-nek hívják. Ezeket a személyneveket minden (!) nyelv lefordítja magának, így a francia Luis-Ludovik-Lajos-Людовик-Ludovic stb.
Nem mellékes, hogy egy darabig éppen a románoknál volt szokás, hogy minden mai magyar nevet lefordítottak, így lettek Iosif Cociş-ok, Ioan Covaci-ok, Petru Maghiaroşi etc.
Jelenleg ez a divat a csheknél és a szlovákoknál él, az utóbbiaknál főleg, ennek köszönhetően olvashatunk a híreikben: sk.wikipedia.org/wiki/Hillary_Rodhamov%C3%A1-Clintonov%C3%A1
Ezek után Orbán felesége nyilvánvalóan Orbánová lesz, s ebbe bele sem tudunk kötni.
További kellemes beszélgetést!
Több, mint 40 éves pályafutással és 100 millió eladott albummal a hátuk mögött kérdés, hogy lehet-e még érdeklődésre számot tartó  egy Scorpions lemez? A válasz igen, főleg, ha az az utolsó lemez. Ha minden igaz és hihetünk a veterán német hard rockereknek, akkor bizony…..
"A mosdót csak rendeltetésének megfelelően használom. Ellenkező esetben o. f. intőt kapok !" Ez kicsit undi lesz. Szóval a konkrét esetben az igazgatóhelyettes egy iskolagyűlés után összhívta a felsős fiúkat, és nagyjából részletesen ecsetelte, hogy a takarítónő panaszkodott neki,…..
Levélírónk az Index egyik hírét kommentálja a saját iskolájukban kialakult helyzet alapján. Hány százalékának kell kisebbségi tanulónak lennie az osztálylétszámnak ahhoz, hogy integrációról beszélhessünk és hol billen át szegregációba az arány. "A Legfelsőbb…..
           Match Opera, Budapest; gyártó: Fehértó pékség, Nyíregyháza110 Ft (2 darabos csomagolásban, 219 Ft)Egy klassz színdarab kísérő elemeként elkanyarodtunk a Match Operába, ahol sajnos ugyanazt a belső pékséges csigát…..
Rabyn osztja meg velünk kétségeit azzal kapcsolatban, hogy lehet-e tanulás és munka mellett olyan átlagot produkálni, hogy a hallgató ösztöndíjat kapjon. Sokan tekintenek a tanítóképzőre úgy, mintha egyszerűen feleségképző lenne, pedig nagyon sok teljesítenivaló tárgy van,…..
Bohun 2010.02.19 19:21:50
@emiljuzso:
Tisztelt Tanárnő,

Szerintem jónéhányunk nevében is köszönetet mondhatok az egész "poszt" legfontosabb hozzászólásáért. Nem értem miért nem veszik észre oly sokan, hogy minden becsületesen végzett munka egyformán értékes. Mindegyik egyforma arányú erőfeszítést igényel, valamelyik inkább szellemi, más pedig fizikai. Soha nem fogom lebecsülni és lenézni a szomszéd villanyszerelőt és asztalost, csak azért mert nincs felsőfokú végzettsége, vagy másvalakit, mert nem "Dr. elől-hátul". Látom mennyi bántó és lebecsmérlő hozzászólás jön a magukat a világ közepének képzelő diplomás kiválóságoktól. Én azonban még emlékszem, hogy mennyi jó tanárom volt nem is olyan rég, és milyen sokat köszönhetek nekik (az oktatáson kívül pl. lelkesítést, bátorítást, műveltséget, órán kívüli segítséget, külön olvasmányokat stb.) A kedvenc gimnáziumi tanárunk pedig éppen a magyar tanárnőnk volt. Amikor nyugdíjba ment, saját kezeinkkel készítettünk neki közös ajándékot. Most már magam is tanár lévén azt tapasztalom, hogy a hallgatók átlagban semmivel nem rosszabbak, mint 5 vagy 10 éve. Az összképet csak azt rontja, hogy a kevesebb gyerekből többet vesznek fel, és ezáltal nagyon torz kép keletkezik. Hülyék és idegesítők viszont mindig is voltak és mindig is lesznek.

A posztolónak csak annyit írnék, hogy ha tanítani szeretne, és elhivatottságot érez, akkor ne foglalkozzon senkivel, hanem csinálja végig, hátha lesz belőle olyan jó tanár, mint amilyenekhez nekem volt szerencsém.
Ellenőrző Szakdolgozat pénzért? 2010.02.07 08:00:00
ifj. Farkas Gyula -a BME mérnök-fizikus szakának ötödéves hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányon- meglepő, de cseppet sem mulatságos felfedezését osztja meg velünk. Az ELTE ÁJK iwiwes honlapján kész szakdolgozatokat lehet venni, segédanyagokkal, jegyzetekkel,…..
Ellenőrző A kettes is jó jegy! 2010.01.27 08:00:00
Helicobacter kommentjét találtuk érdemesnek arra, hogy az Elégséges orvosok posztra válaszként megjelentessük. Érdekes egy orvosis szemszögéből látni a dolgokat, azért annyit hozzátennék, hogy a Btk-n sem két nap egy vizsgafelkészülés, még puskával sem... Úgy érzem,…..
Bohun 2010.01.31 20:57:47
@M. Péter:
sajnos nem egészen értem a válasz lényegét. Ha arra vonatkozik, hogy valaki különösebb megerőltetés nélkül is lehet színötös, egyszerűen azért, mert zseni, de legalábbis kimagaslóan tehetséges, akkor egy szóval nem írtam sehol, hogy kizártnak tartom a lehetőséget. Ha jól látom, kifejezetten az osztálytársaimra és évfolyamtársaimra gondoltam, és azt is lírtam, hogy általánosítás. Akkor mi értelme kötözködni?
Bohun 2010.01.27 14:56:37
@BISMARCK: ez eléggé telitalálat... és amúgy a magyar régészek külföldön is elég keresettek (bár egyesek szerint a régészet nem is bölcsész szak)
Bohun 2010.01.31 20:48:56
@flort: csak néhány ország: Anglia, Olaszország, Spanyolország, Franciaország, Írország, Dánia, Németország; és ahová csak szakmai együttműködés céljából hívták: Szudán, Törökország, Peru, Kazahsztán. Hírtelen ennyi jutott eszembe. Hát itt élek...
Maurice Thorez francia kommunista politikus mondta egykoron, hogy egy sztrájkot nem csak elkezdeni – de abbahagyni is tudni kell. A magyar munkásosztály mindeddig felettébb gyakorlott volt ez utóbbiban: sőt, odáig fejlesztették a sztrájk-abbahagyás művészetét, hogy néha el sem…..
  Emlékeztek még a Hotel Volgára? Az Index néhány éve szavazós játékot indított, ahol Finta József tíz épületét, és ugyanennyi rendszerváltás óta emelt budapesti épületet lehetett pontozni 0-10-ig. A Hotel Ibis-szé nemesedett nevű szálló a legrosszabb helyen végzett. Íme…..
  Vajon mivel melengetik szívüket vagy hűtik testüket? Vajon ebben rejlik a szláv virtus??? Vodka: (lenygelül wódka, oroszul во́дка) egy általában színtelen, szokás szerint gabonából vagy burgonyából desztillált alkoholos ital. Eredete pontosan nem tisztázott, de…..