Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AdSa

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kis-Szoplák, Nagy-Szoplák, Lányok a bozótban, pajzán munkásnő és felhőpornó - huhh, ez kemény poszt lesz! A Pilis-tető alatt már kétszer is elhaladtam, a tavalyi és az idei Kinizsi Százas résztvevőjeként, de egyszer sem volt időm felmenni a csúcsra. Most pótoltam, és a Nagy-Szopláktól nem messze,…..
Hajónapló Szombat. 2013.02.23 08:27:58
Tegnap egész nap szakadt a hó. Hogy biztosítva legyen a magas páratartalom azonnal el is olvadt. Most eső esik, gondolom égész éjszaka ezt tette, undorító lucskos az egész világ. J még alszik, piheni ki a tegnapi napot, még neki is sok volt a végén a pattogás, én bent a…..
Hajónapló Kedd. 2013.01.29 17:50:00
Vasárnap délután nekiálltam összerendezni a kőrisfa anyagot amiből a fa blokkok "kabátja" lesz. Ez a faanyag saccra vagy 6 éve szárad a "ház körül", tudomásom szerint már rég megszűnt a Hárosi Falemez Művekben a gyártás, aminek a hulladékaként vásároltam aprópénzért.…..
Hajónapló Kedd. 2012.10.23 22:17:44
Rengetegen voltuk. hazatérve nézem a Híradót, a BM közleménye szerint viszont mindössze 20000-en... Mit mondjak, amikor ezeket a képeket készítettem akkor még viszonylag kevesen voltunk, odaértem fél háromkor, még fel tudtam kapaszkodni a TV-sek dobogójára és onnan fotóztam,…..
Hajónapló Szombat. 2012.06.23 10:13:00
Gond van. A gumicsónakos "F" gépén írok, úgy tűnik megadta magát a laptopom. Tízpercek amíg egyáltalán reagál egy billentyűparancsra, de a mobilnet programját már nem lehet kivárni, hogy feltöltse, az adatállományból se tölt be semmit. Kicseréltem a winchestert a régire, ami…..
Hajónapló Csütörtök. 2012.06.07 02:07:00
Azt hiszem már csütörtök van. Legalábbis jócskán elmúlt éjfél. Kedden délelőtt esett az eső, délután rácsoztam. Szerdán azaz mostmár tegnap, bár miután még nem feküdtem le, tehát nekem ma reggel elment "J" szemészetre, kihasználtam, hogy egyedül vagyok és zavartalanul…..
AdSa 2012.06.08 05:56:21
@AdSa: Elnézést a botlásért !
Ezek szerint még emlékszem cirill betűre - a Bszjo fonetikusan Vszjo...

Hogy a tévedésem elnézzétek, itt van egy elénekelt példány belőle- némi svájci akcentussal...

www.youtube.com/watch?v=1aXggQLDZvY
Hajónapló Szombat. 2012.06.02 21:19:46
Behurcoltunk egy rakás szerszámot a lakatosműhelybe és nekiálltunk a rácsoknak. Az ablakra való nagyjából kész, az ajtóhoz leszabtuk a nagyját. Nagy a késztetés, hogy az ember minél előbb összeállítsa, nyíljon, csukódjon, de könnyebb a meló, ha már az elemi szálakba berakom…..
Hajónapló Hétfő. 2012.05.28 07:42:00
Tegnap arrébb kötöttűk kicsit Amapolát, mert csáklyával megmérve hátul a vízmélységet ipegcsakhogy megvolt ami kell. Ha kicsit lejjebb megy a vízszint máris felül a kormány, ráadásul a tapogatásból azt éreztem, hogy itt kivételesen nem tiszta iszap van a fenéken, hanem…..
AdSa 2012.05.29 05:45:03
@A Tengerész: A dolog úgy áll, hogy 9 év MAVIR után reggeltől estig a kertet próbálom visszahódítani a természettől... Meg a ház fa részeit is kenni kéne, meg Tibi barátom hívott a Kék Szalagra, meg ott van Erdély (nem nyugdíjasnak való benzintankra), meg... de hiszen ezt Te is tudod.
A madarakkal az a helyzet, hogy hétfőre tervezik az ornitológusok a munkát, csak megvárják. Egyébként az egy érdekes munka volt, napelemekkel műxik, a képet egy spéci wifi antenna küldi be a 4 km.-re levő alállomásba, majd onnan üvegben jön tovább a központig.
Dódi évfolyamtárs volt az Ütegben, én A-ba jártam, ő talán C-be. De utána együtt katonáskodtunk Kiskunfélegyházán. Nagyon szerettem a keser-édes humorát. Feléjük lakott egy Krén József nevű - szintén elvesztett - cimbora is, talán őt is ismerted. Dódi jelentkezett, válaszoltam is neki, de nem igazán emlékezhetett rám. Semmi gond - nálam a leltárba bekerült, hogy él, és jól él.
Hajónapló Szombat. 2012.04.14 09:15:00
Tegnap délelőtt városbanügyintézés volt, délután felhegesztettem a darukarok tetejére a bikákat, amik a pozíció rögzítésre szolgáló kötelek bekötőpontjai (ezeket le kellett vágjam a befogáshoz amikor az ívet görbítgettük), lecsiszoltam és lefestettem két réteg…..
AdSa 2012.04.14 19:57:45
@emeritus: Szia Dódi ! Beleestem megint abba a hibába, hogy előbb írtam, és csak utána olvastam. Örülök, hogy vagy, hogy vagyunk. És a magyar nyelvet nem olyan könnyű feledni - ha nem akarja az ember.
UPDATE: ÚJ BEJEGYZÉS A TÉMÁBAN IDE KATTINTVA OLVASHATÓMegteheti-e egy állam Európa földrajzi közepén, hogy hagyja bedőlni saját légitársaságát? Vajon a szűken vett gazdaságosság oltárán fel lehet-e áldozni egy olyan vállalatot, amely túl azon, hogy közvetve több, mint 25…..
AdSa 2012.02.19 21:09:35
@superfrog: Ez a vénasszony dolog elég durva.

Gondolom a rád először kezes-lábast adó asszony 18 évesen másképpen nézett ki, mint amikor befejezve (egyetemi ?) tanulmányaid 50+ vénasszonnyá vált. És addig is etetett, szállást adott.
És azt is feltételezem, hogy makacsul ragaszkodott akkor is a munkahelyéhez, hogy az unokái számára ezt-azt megvehessen.
Ő az Anyád.
Hajónapló Szerda. 2011.07.27 09:55:00
Érdekes tegnap már jobb volt a derekam mint ma. Mindegy fekszem, nem csinálok semmit csak olvasgatok, meg kicsit Denivel sétáltunk. 23:07 Nem tudtam már ennyit heverészni, bár jólesett. Délután nekiálltam befejezni a mentőgyűrűk tartóit. Ezek a fekete gurtnik a rájuk varrott…..
Hajónapló Szerda. 2011.02.09 20:55:00
 Kicsit lehűlt az idő, de sütött a nap reggeltől estig. Ki is használtam az időt, ha délelőtt nem vonultunk volna ki, be is fejeztem volna a VHF rádió kültéri egységének tartóját, de kellettek csavarok, ehhez boltba kellett menni, ha már menni kell akkor álljunk meg…..
Hajónapló Szombat. 2011.02.05 20:18:00
Gyönyörű napsütés köszöntött ránk reggel 7-kor és a hőmérséklet is gyorsan emelkedett. Eleinte még elkelt az öreg honvédségi mikádó (aminek története van, majd elmesélem a végén) de hamarosan még mellényben is izzadtam. Szétszedtem a már teljesen kiürült tűzifasátrat,…..
Hajónapló Szombat. 2011.01.29 18:22:00
 Hideg volt ma, de csodás napsütés és szélcsend. Elkezdett hártyásodni a jég Amapola mögött. Érdekes dolog ez, a part felől kezd el nyomulni és lassan körbevesz minket, a hajó körül már egészen vastag néhány nap alatt, miközben előttünk 10 méterre esze ágában sincs…..
Hajónapló Kedd. 2010.11.16 18:34:00
 Amikor a gáztűzhelyt átalakítottam vezetékes földgázról PB gázra, hogy a hajón tudjuk használni, egy eredeti gyári dűznikészletet használtam, amit erre a célra árultak. Az égőknél be is váltak, de a sütő az nem jó. Akármit csinál "J" (meg én a beállító…..
AdSa 2010.11.16 20:10:57
Hajónapló Szombat. 2010.02.06 07:10:00
Beleolvastam a Bors cikkének kommentjeibe a neten. Idézek egyet és itt válaszolok is rá Csa-csának."Gratula, de nem gondoltak arra mi van ha történik valamelyikükkel valami? Mondjuk sors ne adja mit csinál a hölgy egy hajón élete végéig! Remélem van még 10-20 évük hogy…..
Hajónapló Péntek. 2009.12.04 19:15:00
Ma reggel, miközben bandukoltam a Kvassay híd felé, érdekes dologra lettem figyelmes. A tavaly ültetett facsemeték, melyek gondosan két párhuzamos karó közé voltak kipányvázva, most a felső végükkel összeérő karók közt feszengenek, héjukba bevág a "V" alakban lefelé…..
Hajónapló Péntek. 2009.09.25 11:40:00
Nagyon jót tesz nekem, na meg Amapolának, hogy lassan három hónapja már hogy a hajón lakom.  Nincs az itthoni alaposabb zabálás, hisz a hajón leginkább csak kétszer eszünk naponta, így semmi gond a fogyókúra. Említém, hogy az év elején észleltem, hogy a farmerom…..
Kerékagy Óvatosan a hekkevéssel! 2009.06.13 00:13:00
Múlt héten adták át hatalmas késéssel az Újpesti vasúti hídon a bicikliutat, elmentünk letesztelni. A következtetés egyszerű: a célnak megfelel, végre újra van összeköttetés Újpest és Római között, de az építőiparnak ez a burkolat se lesz nagy büszkesége, szétrázza a…..
AdSa 2009.06.13 08:29:07
@görbe világ: Érdekes. Csak nem zavarja a kerekezőket a KRESZ figyelmen kívül hagyása ?
Hajónapló Szerda. 2009.06.03 23:43:00
Elvittem két könyvet a postára, egy köteles példányt a Szabó Ervin, hatot meg az Országos Széchenyi Könyvtárnak. Ha már a várban voltam, megnéztem a könyvtárban a Fiume emlékkiállítást, nekem csalódás volt, több hajózási emléket vártam, a régi képeslapok nem igazán…..
AdSa 2009.06.05 20:53:21
Elolvastam az archivált blogokat, nem volt egy rövid tevékenység - de megérte. Talán 2007-ben egy horvátországi ötárbócos kapcsán elmélkedtél az idegen zászló alatti hajózás okairól. És lám, most el kell gondolkodnod rajta. Pedig érzem, hogy hatalmas dolog lenne valahol északon megmutatni a hajót, elmondani, hogy egy tenger nélküli kis ország hajdanvolt hajósa építette.

Én talán az Üteg utcai technikumot magyarázatként azért hozzátenném. Onnan fenntröl pedig Reich Pista, Tönköly Samu, Kovácsházi Ernő és a többi tanáraink büszkén figyelhetik a tevékenykedésed. Nem hiszem, hogy gondolták valaha, hogy egy diákjuk 64 évesen esztergál, hegeszt, fest és mázol, villanyt szerel (no ennek von Haus aus mennie kell !). A famunka pedig nem is szerepelt a tanmenetünkben.

Előző blogbejegyzésem után előjött még két epizód az életemből.

Talán 1962-ben a sátorparancsnokom voltál az iskolai táborban Parádóhután. Élénken él bennem a reggeli patak-mosakodások emléke, Dévényi "Jozsó" tanár úr reggeli tornája, Kovácsházi Ernő IZS motorja (megy izs, meg nem izs), és a Csucsi-bácsi által vezetett túra fel a Kékesre. Csodás tábor volt - nem KISZ, hanem iskolai, de ez akkor fel sem tűnt. Bár az is lehetett volna.

A másik 1971 Veszprém-Vilmapuszta. Egyetem után, Te mint némileg továbbszolgáló legöregebb katona ( a Játék Őrmesterrel történt afférod következtében), én meg mint az első előfelvételis évfolyam őrmesterként már másodszor bevonultatott katonája találkoztunk. Ültünk az adókocsiban és jókat nosztalgiáztunk - akkor. Mennyi témánk lehetne manapság ?

Aztán volt 6-8 év az életemben 1986 után, amikor a Tromosban vitorláztam. Tudtam a Tengerészről, tudtam, hogy Te építetted, de a találkozásunk valahogy elmaradt. Nagy Guszti bácsi kollégám és jóbarátom - a Papa -( az első üteges évfolyamból) emlegetett gyakran, nagy tisztelettel a hajód okán.

P.S.: A Játékhoz intézett mondatod - "Őrmester, én már írtam-olvastam, amikor maga még két kézzel kente a
sz@rt a falra" - adaptálva, de a forrást mindig megjelölve, többször plagizáltam a pályám során.