Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr. Teddy

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Guardian egyenesen a maximálisra értékelte a lisszaboni koncertet, ahol először énekelt Axl Rose az AC/DC-ben, és a videók alapján valóban semmi gond nincs ezzel. Rose úgy énekel nagyon AC/DC-sen, hogy azért a saját hangja is megmaradt, de zeneileg egyáltalán nem zavaró, hogy nem Brian Johnson a…..
Mr. Teddy 2016.05.10 13:38:17
@Uncle Meat: Persze, nem tribute, csak sajnos pont Johnson esett ki, aki nagy százalékban adta az ac/dc zenéjének a karakterét a hangjával. Kicsit gonosz a következő felfogásom, de számomra az AC/DC az Angus és Johnson, a többi tag kb észrevétlenül pótolható (és ugye voltak is ott tagcserék, csak nem kerekedett ekkora feneke a dolognak, és nem véletlen). Szóval Johnson kikerült, akkor máris lefeleződött az autentikussága az együttesnek. Ha a pénz nem számítana, alapból nem zavarnak, de mivel úgy vettem meg a bécsi koncertre a jegyet, hogy "egyszer az életben ennek bele kell férnie", így úgy voltam vele, hogy inkább visszaküldöm a jegyem. Pontosan fél árért még hajlandó lennék elmenni a koncertre.
(Kb mintha veszel egy Barca meccsre jegyet, de a B csapat játszik valamiért. Ugyanúgy a Barca az, meg ügyesek a srácok, de mégsem az az érzés, egy olyan meccsre kimenni, mint ahol a nagy nevek játszanak.)
Megjelent a listabotrány kapcsán felállított ELTE-s vizsgálóbizottságnak a jelentése, amelyben megállapítják, hogy a HÖK működését meghatározó jogszabályi környezet hiányos. Ez így is van, de nem esik szó arról, hogy ezeket a hiányosságokat az egyetem pótolhatta volna, ha…..
Olvasom, hogy a magyar baloldalt okolja a Fidesz a Magyarországgal szemben kilátásba helyezett monitoring eljárás miatt. Nem a kinyilatkoztatás hírértéke okán (milliószor hallottuk már az elmúltnyócév napjainkat is átívelő egetverését), csak az újabb, impertinens csúsztatás…..
Mr. Teddy 2013.04.27 16:06:02
@hogyne,persze,igazad van!:
"...az emberek akik jelenleg nem tudjak/akarjak elmondani hova szavaznak, jovore sz ellenzekre voksolnak..."

Én pl. most ilyen vagyok, egy problémám van, hogy nem látok értelmes ellenzéket.
Mr. Teddy 2013.04.27 16:28:48
@hogyne,persze,igazad van!:
Igen, csak a probléma, hogy egyik mellett sem tudok kiállni teljesen. Kvázi a "melyik rosszat válasszam?"
Plusz ha korábban az egyikre, most meg a másikra szavazok, akkor a saját erkölcsi tartásomat köpöm szembe, anno arra (vagy inkább a másik ellen) szavaz az ember, most meg fordítva?

Marad a kétfarkú kutyapárt, ha lesz, vagy marad az ember otthon. Cserébe 4 évig kussol, mert aki nem voksolt, az bezony ne is nyilvánítson véleményt, ne tüntessen, mert aki anno nem tett semmit, az átmegy kibicbe.
Mr. Teddy 2013.04.27 17:22:54
@buday008: Amíg nincs semmi garancia, hogy nem hiába köpöm magamat szemem, addig inkább nem teszem meg. Mert ha megteszem, és marad minden, max a tv-ben más színűek lesznek a grafikonok, akkor bezony a pad alá estem.

Igen, mint előttem szóló, valami a kaksi és az étkezés helyének egybeesését látom én is. Valamint az, hogy innentől önmagam paródiája leszek, mert ugye a politikában nagyon sokszor jön elő "anno ezt mondta, és most így cselekszik", ugyanez ez állna elő itt is.

Ezért látom a látszatmegoldást a c opcióban. Miszerint nem megyek inkább el. Önmagamat nem köpöm szemem, de ugyanakkor nem is korrekt valamilyen szinten. Viszont azáltal, hogy az ember hagyja az egész politizálást, és megtanulja azt, hogy nem érdemes az egészen felidegesítenie magát, akkor elképzelhető boldogabb, nyugodtabb életet tud élni.
Üzenőfüzet Kontramarketing 2013.04.26 13:07:31
Vannak bizonyos határok, amiket talán az üzleti életben sem kellene átlépni. Íratlan szabályok ezek, amiket az emberi jóérzés szab meg. Szerintem ugyanis nem jó reklám az, amelyikben „buzi audisokat” emlegetnek, ugyanis egy levél nem ettől lesz személyes hangvételű, sőt. Az…..
Mr. Teddy 2013.04.27 16:34:06
@nick066: Nem, egyik sem. Bár, ha fizetnének, akkor az fasza lenne, mert akkor este lenne mit elinnom.

Hatásvadásznak tartom, aminek én is bedőltem. Megjegyeztem, hogy ez minek. Innentől jön a default válasz, villannak a bicskák, indulhat a flame. A blogot egyre többen tekintik meg, kommentelik, már rég nem a blogbejegyzés témája van a központban, de ez a látogatottság szempontjából lényegtelen. Kb mint az, hogy egy spam kisgyerekkel, vagy halálhírrel reklámoz, a lényeg, hogy a terméket eladják. A marketing ugyanaz, csak a köntös színe változik.
Mr. Teddy 2013.04.27 17:05:04
@hatja: Nincs, mert az utánam követő kommentelő provokációjának nem tettem eleget.
A "Budapesten minden rossz" típusú morgolódók egyik állandó témája volt, hogy miért nem képesek megtanulni nálunk az emberek, hogy jobboldalon állunk a mozgólépcsőn, hogy baloldalt gyorsabban  lehessen haladni (vesd össze autópályák leálló-, külső és belősávja). Nos a…..
Mr. Teddy 2013.04.20 15:50:11
@Jim Raynor:
Igen, ez jogos. A lényeg, hogy aki teheti álljon jobbra, de ha épp nagy cuccokat kell vinnie, vagy nem tud jobbra állni, akkor azért ne legyen az, hogy neki kelljen elnézést kérnie azért, mert más siet.

A szatyor cipelésére és a sietésre mindenkinek megvan az oka, de egyik sem élvez a másikkal szemben előnyt. Tehát ne sértődjön meg a siető, ha épp nem fér el, ez van.
Mr. Teddy 2013.04.20 16:10:05
@cellular:

Persze, nem kell ezen idegeskedni.
Igazából ennek az egésznek úgy kéne bekerülni az általános etikettbe, hogy ha teheted, akkor jobb oldalt utazz, viszont, ha sietsz és valami oknál fogva nem tudsz lejjebb jutni, akkor sem szabad megsértődnöd, mert a többiek így is figyelmesek voltak, és engedtek helyet. Nem szabad visszaélni az udvariassággal.

Persze a BKV is kiragaszthatna érthető jelzést, hogy miképp illik a lépcsőn közlekedni. Nem hinném, hogy a legutolsó nyugdíjas néniig mindenki neten olvassa, hogy mi az aktuális trend. Van aki egyszerűen nem tudja ezt. BKV utastájékoztatója elég karcsú és ez sok esetben okoz az utasokban feszültséget.
Mr. Teddy 2013.04.20 16:56:59
@henrik_:
Egy a baj, hogy ez nálunk nem így került a köztudatba. És ilyenkor a sietni vágyó kikéri magának, hogy csúcsidőben miért nincs ott az ő kis futópályája.
Énvezettem? Mennyi is a tandíj? 2012.12.18 11:45:15
Az egyik nagy kérdés a tandíj ügyben, hogy mennyinek is kellene lennie. A kérdést azért nehéz megválaszolni, mert intézményenként, karonként a költségek változnak, a hallgatószám is változik évente (s néha évközben is), s azért is, mert eddig nem volt közvetlenül…..
Mindenek előtt leszögezném, hogy nem örülök a nem tandíjnak hívott tandíj bevezetésének a felsőoktatásban. Egyáltalán nem tetszenek azok a folyamatok, amelyek a magyar felsőoktatásban reform néven zajlanak. Nyelvvizsga nélkül azonban senki ne kaphasson diplomát. Hat…..
Mr. Teddy 2012.07.24 10:44:46
@bucbuc: Nyugodtság van, nem kell felkapni a vizet. Nem írtam, hogy akinek van egy középfokúja, az már egyből szinkrontolmács lesz. De az tény, hogy nem olyan vészes a nyelvvizsga, és sok olyan terület van, ahol nyelvtudás nélkül a szak el sem végezhető, vagy csak úgy ha bemagolja a dolgokat, de nem érti.

De ennyi erővel léphetünk egyet hátrébb is. Ne legyen kötelező általánosban és gimiben sem a nyelvtanulás. Ha mindenki tudja a tuti, akkor hajrá, szabad akarat, döntse el mindenki.

Persze lehet még jobban boncolgatni, ha fölös lesz a nyelvvizsga, az egész diploma lehet fölös, és akkor áthárul a vállalatokra a teher, hogy döntsék el kit is kéne felvenni egy-egy adott pozícióra.
Mr. Teddy 2012.07.24 10:57:27
@hower: Ha már egy sima középfokú nyelvvizsga megkövetelésén vita folyik, képzelheted mekkora felháborodás lenne, ha kötelezően bevonnák a felsőfokú tanulmányok közé. (Jó van rá példa, Kandón pl. van egy kötelező angol szakmai tárgy, érdekes ilyen BME-n nincs).

Mondjuk már kezdem elveszteni a fonalat, mi is az igazi vita.
Kelljen nyelvtudás a diplomához?
Vagy a nyelvvizsga nem minősíti kellően a nyelvtudást, és úgy fölös ahogy van?

Mert azt aláírom, hogy a nyelvvizsga az nem minősíti a nyelvtudást rendesen, de akkor hogy legyen? Hárítsák át a felsőfokú intézményekre a nyelvszámonkérést/oktatást? Jobban illeszkedve a diplomához egy általános nyelvvizsgához képest, csak az amúgy sem könnyű egyetem mellé (tisztelet a kivételnek), nem lenne túl baráti aktívan nyelvből követelni. Főleg, ahogy írták fentebb is, nem feltétlen kamatoztatná az ember eme tudást. Bár ugyan ez az analízissel, filozófiával is a helyzet...
Mr. Teddy 2012.07.24 10:34:48
@Bambano: Csak példaképp írtam, hogy benne van a pakliban. Mellesleg itthoni külföldi székhelyű vállalatoknál (Audi, Bosch, stb) kötelező a német, interjún elbeszélgetnek veled magyar mellett angolul is, németül is.
Ha külföldi diplomákkal versenyképesek akarunk maradni, akkor nincs mese, kell az idegen nyelv. Az már a mi pechünk, hogy az angol a világnyelv és nem a magyar.
jabfc P10, avagy az idény vége 2009.05.25 23:49:00
Ugye mindenki számára ismerős az a kép amikor, az utolsó percekben a pálya szélén szurkolók százai várják a lefújást, hogy a pályára rohanhassanak, és ott a játékosokkal együtt énekeljék a "we are the champions"-t? Na akkor ezt tessék is gyorsan elfelejteni. A…..
Mr. Teddy 2009.05.31 02:38:47
Szóval az úgy kezdődött, hogy most sikerült regisztrálnom. Igen elvette az időmet a filmnézés, msn, ivás... Apropó ivás, meg kell mondjam most sem vagyok szomjas. Haverom felhív, jó ez tulzás, küld egy "Az SMS feladója visszahívást kér Öntől..." sms-t. Felhívom, 15 perc és nálad vagyunk, elmegyünk piáért, iszunk nálam, azt megyünk valamerre. Parancsot vettem, eljött, bolt, pia, (sör+mézes vilmos) megvétele, nála ivás. Faterja aztán jófej volt, ledobott minket kocsmába, ivás vol.2. Lényegében eltértem a tárgytól, szal ma ittam, és pont. Előfordult már ez máskor is, mint azon az ominózus meccs utáni estén is ahol koegákkal néztünk az aluminium doboz fenekére. Dr.Flowerpower (honnan jött a név?) nagyon jól megfogalmazta az aznapi estét, megerősíthetem úgy történt. Annyi kiegészítővel, hogy persze a kislányok hazamenetele után még nem ért véget az este. Az úgy volt, hogy Sün, Cseta, Gábor és jómagam maradtunk mint utolsó mohikánok. Gábor javaslatára menjünk át Margit szigetre. Ez meg is történt, bemegyünk ott egy helyre, igazából nem történt semmi, eltelt egy óra azt eljöttünk :D. Semmi említésre méltó nem történt, csak megjegyeztem, hogy a porcelánbusz tolgató verseny után még történt egy s más.

A lényeg, fasza a blog, remélem sokféle fajta írás lesz rajta, és legalább egy hely, ahol akár ketten hárman mint a puzzle-t összerakhatjuk "mi is történt a múltkori estén" :)

u.i.: Ja és Cseta for rektor és mindig legyen nálad törölköző!

uu.i: Kinek ígértem a Galaxis utikalauz stopposoknak könyvet?