Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lord Ickenham

2 bejegyzést írt és 222 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai napon ismét egy hazai gyártású társasjátékot hoztam nektek bemutatásra. Az egykoron Korongcsata néven forgalmazott játékot a MŰTEX gyártotta és a Skála-Coop boltokban volt megvásárolható.A MŰTEX neve ismerősen csenghet sokak számára, hiszen a játékiparban is tevékenykedett a Műanyag és…..
Az ősz egyik legfontosabb bemutatóját természetesen nem hagyhattuk mi sem kibeszéletlenül: az új James Bond-filmmel kezdünk, utána egy rövid magyar blokk következik a Külön falkával és A feleségem történetével, a legvégén pedig jön a Nincs idő meghalni spoileres boncolgatása. És igen, azt is…..
Lord Ickenham 2021.10.10 14:41:33
@Baski Sándor: Meglesz!
Lord Ickenham 2021.10.10 22:12:06
@Baski Sándor: Na, hülyét csináltam magamból. Tegyük hozzá: jól toltátok.
Személyi változások Vattamány Zsolt mandátumát Ripka András képviselő vette fel, a régi/új képviselőt a Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottságba (PKB) delegálták, a Művelődési, Kulturális és Szociális Bizottság (MKSZB) elnöki pozícióját pedig Veres Zoltán vette át.   Szolgálati lakások A…..
Budapest szívében, Erzsébetvárosban, a Damjanich utca 4. szám alatt kapott új épületet a FreeSZFE Egyesület, és ahogyan az várható, az ellenzéki érzelműek ünnepelnek, a kormányoldaliak pedig dühösek. De vannak jópáran, akik a szekértábor-mentalitáson kívül állva értékelik a történéseket. Szerintük…..
A Hot Wheels kisautók mindig híresek voltak az elrugaszkodott, extrém stílusukról illetve a meglehetősen vad színvilágukról. Ez régebben is így volt, a Matchbox-ok visszafogott, realisztikus megjelenéséhez képest a Hot Wheels mindig egy extrém megjelenéssel operáló, feltűnő ellenpólus volt.…..
Minden család életében nagyon nehéz kérdés az óvoda/iskola keresés autista gyermekének. Vannak egyértelmű helyzetek, amikor szegregált gyógypedagógia csoport jöhet csak szóba, illetve a másik véglet, amikor kisebb megsegítéssel a gyerek jól tud működni és beilleszkedni egy átlagos csoportba. De az…..
Rengetegszer előkerül a kérdés, hogy mégis hogyan tudnám rávenni a gyereket erre, arra… egyszerűen semmit nem akar csinálni, semmi nem érdekli… Nyilván itt is vannak kivételek, de a kézzel fogható motíváció (vizualitás itt is kiemelten fontos!) 10-ből 9-szer működik. Igaz, meg kell találni a helyes…..
‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért lájkold a Moped blog Facebook-oldalát. ‹⊗› Aki eddig nem tudta volna, most majd megtudja, hogy a nagy motor a gyengék fegyvere. Talán még emlékeztek Péterre és az ő baromi sokat futott, bontatlan blokkos Simson S51-ére, amivel úgy 4…..
Drága olvasóink, Verebély Marcellel nagyon jót beszélgettünk, olyannyira, hogy a teljes interjú pont meghaladta azt a karakterszámot, amit egy átlag Index-olvasó egy ültő helyében hajlandó befogadni. Viszontámazonbande. Túl sokat melóztam rajta, hogy elengedjem a felét, szóval úgy döntöttünk, hogy…..
A, mint autizmus Ovit keresünk 2019.03.30 08:01:39
Ovikeresésben vagyunk. Bármilyen bagatell is, most ekörül forog a világunk, hónapok óta. Tavaly is próbálkoztunk, sajnos utóbb kiderült, nem eléggé, nem is jutottunk be sehová, még a körzetileg illetékes oviban is azt mondták, ha tehetjük, inkább várjunk még egy évet. Nagyon kedves és őszinte volt a…..
Lord Ickenham 2019.03.31 14:50:46
@]{udarauszkasz: Kettőtök közül a feleséged a furcsább.
Lord Ickenham 2019.03.31 17:57:08
@Lilli_Csiribiri:
Bocs, hogy vitatkozok, de az oviban, suliban, stb. a jó(!) pedagógus meg tudja értetni a többivel, hogy Zsuzsi azért eszik villával, mert neki nehéz ezért és azért. Az óvónénik szoktak erre hivatkozni, de a jó(!) gyakorlat ezt cáfolja. Az, hogy nálatok vita van otthon ilyesmiből, az azért van, mert a szülőnek teljesen más a szerepe. Veled igenis játszmáznak, hála Istennek. Nem azért, mert rossz szülő vagy, épp ellenkezőleg.
Tudod miért nem akar majd a többi is villával enni egyébként? Mert villával sokkal nehezebb, mint kézzel befalni. Egy gyereknek esze ágában sem lesz villával szenvedni, kivéve, ha neki a "koszos kéz" a szenvedés. Egyébként meg az auti kaphat műanyag villát is: problem solved.
Lord Ickenham 2019.03.31 20:22:10
@Lilli_Csiribiri: Nem a "büfés" műanyag villára gondoltam, de ez mellékes. A lényeg: hozzáértés és szemléletváltozás nélkül semmi sem fog történni.
A BBC felkérésére 209 kritikus 43 országból összeállította minden idők 100 legjobb idegennyelvű (vagyis nem angol) filmjét. Magyar kritikus nem vett részt a projektben, és magyar film nem került fel a listára. (Az egyéni listák itt böngészhetők.) 100. Táj a ködben (Theo Angelopoulos, 1988) 99. Hamu…..
Lord Ickenham 2018.11.01 07:50:38
  Az úgy kezdődött, hogy a Tipton csinált egy széria napszemüveget Pink Floyd-lemezekből. Szépen fogyogattak, és hogy, hogy nem, a hír eljutott valahogyan a Pink Floyd ügynökségéhez, a Perryscope-hoz. Ők pedig azonnal lelkes fenyítésbe kezdtek, hogy az ügyvédeik másodperceken belül a földdel teszik…..
Lord Ickenham 2018.09.22 15:24:08
sörfigyelő Faxe 10% 2015.01.09 10:57:00
Illat: enyhe, semleges Hab: masszív rugalmas Szín: normál Külalak: szokásos viking fejes, de a lényeg a 10% jól olvasható  A legnagyobb eredmény a sör részéről, hogy életörömmel teli böfögéseket sikerült kihoznia belőlem. A harmadiknál a család már elég csúnyán nézet rám. Ezen kívül semmi…..
    "Kend fel, töröld le!" Közeleg 2018, idén augusztusban pedig a YouTube Red bejelentette, hogy jövőre 10 részes miniben folytatja a '84-es klasszikust, a Karate Kölyköt. Igaz, hogy aki látta az eredeti filmet valószínűleg sosem fogja elfelejteni a "daru rugást", a Cobra Kai-t és Mr. Miyagit,…..
Lord Ickenham 2017.10.21 09:10:20
Hazaértünk. Még mindig kedd. Hat óra van. A férjem már otthon van. Elrámolta a reggeli romokat. Ez kedves tőle. Hálásan megpuszilom. Kipakolom a füzeteket két stócba a konyhaasztalra; melléjük teszem a témazárókat is. Javított, nem javított. A férjem odalép, kezébe vesz egy füzetet, közben…..
Folytatódik a szomorú harcom. Aki nem olvasta az előzményeket, annak ajánlom a két hetes posztomat elsőként.Röviden arról van szó, hogy több éve nem sikerült az 576 KByte üzletből rendelnem bármit is és gondoltam teljesen poénból (ezt már rég nem lehet komolyan kezelni) utoljára rendelek egy játékot…..
Az M1 komolyzenei tehetségkutató rövidesen induló harmadik évadában már hiába keresnék a nézők a zsűriben Szenthelyi Miklóst. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas hegedűművészt a Bors szerint indoklás nélkül rúgták ki, a köztévé azonban a lap kérdésére az alábbiakkal magyarázta a döntést: "A…..
Amikor egy sorozat első részében tájfunok, tornádók, vulkánkitörések, járványok, zombik, alakváltók ÉS dinoszauruszok abajgatják a főszereplőket, a vélhetően utolsóban (sajnos nincs az az isten, hogy ennek folytatása legyen) pedig elhangzik az a mondat, hogy a Tesla-tornyok sorba kapcsolásával…..
Lord Ickenham 2016.12.24 08:58:05
‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért érdemes a Moped blog Facebook-oldalát is lájkolni. ‹⊗›   Külön öröm számomra, hogy végre sikerült egy Simson Start lencsevégre kapnom, bár nem volt egyszerű történet. Jó néhány hete már, hogy az egyik bevásárlóközpont parkolóházában…..
Lord Ickenham 2016.09.23 19:58:41
@Tefan: Klassz az az index, csak eléggé sérülékeny helyen van.
⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért érdemes a Moped blog Facebook-oldalát is lájkolni. ‹⊗›   Abszolút meg tudom érteni azokat, akik a rovarfejű új motorokkal szemben inkább a veterán motorok klasszikusabb formáit részesítik előnyben, és külön kalapemelés jár azoknak, akik…..
‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért érdemes a blog Facebook-oldalát is lájkolni. ‹⊗›   Többeteknek ígértem, hogy majd több képpel fogom a posztokat meghinteni, de most előre is exkuzálni vagyok kénytelen magam, mert az idei Moped Metál felvonulás számomra eléggé zaklatottra…..
Lord Ickenham 2016.07.27 13:05:23
‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért érdemes a blog Facebook-oldalát is lájkolni. ‹⊗› Az idei, sorban a negyedik Mopedmetál felvonulás számomra két, egymástól jól elkülönülő részből állt, úgymint előre tervezett kollektív rész, valamint meglepetésszerű egyéni szakasz.…..