Regisztráció Blogot indítok
Adatok
d_ (törölt)

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Mindenki! Holnap elutazom vidékre és vasárnapig magatokra hagylak benneteket, mert sajnos nem leszek internet közelben. Természetesen nem maradtok blog nélkül, előre beállítottam a posztokat, minden reggel 6-kor kerülnek majd ki az oldalra. Vigyázatok magatokra és jók legyetek!…..
d_ (törölt) 2009.06.10 14:23:07
@Bambano:

"pont a multinál tartom nehezebben kivitelezhetőnek ezt, mert ehhez fekete jövedelem is kell. Azt a pénzt, amit betesz a zsebedbe, valahogy ki kell vezetni a könyvelésből és ez nem annyira triviális dolog. Azoknál a cégeknél működik ez egyszerűbben, ahol a bevételnél is szokás kavarni."

Multiknál valóban ritkábban van ilyen kavarás. Én amiről eddig hallottam, -nem velem történt meg-, hogy kaptak a dolgozók zsebbe többet néha, de ezt a cégnél elviekben úgy oldották meg, hogy osztalékot vettek ki/fel, és annak egy részét osztották tovább a melósoknak. Az osztalékadó összegészében kedvezőbbre jött nekik ki, mint ha bérből származó jövedelem után adóztak volna a cégnél. A munkabéreket tényleg sok munkáltatói járulék terheli alapon... (a rendelkezésre álló, erre fordítható "rendkívüli fizu" összeg adott volt, a melósnak több került így a zsebébe, mintha mindenféle magas járulékok csorbítják az összeget (munkaadói és munkavállaói együtt), mert értelemszerűen csak maradékot lehetett érdemben kiosztani...)
Ez nem multi, de egy elég nagy cég...

Biztos vannak egyéb lehetőségek is...