Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Komlósy Cs

32 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tritonál Itt hagyom 2018.05.18 02:34:31
Nagyon furcsa, hasogató érzés. Nem is tudom, van-e még jogom újra felbukkanni itt, ennyi idő elteltével. Olyan, mint ha egy szellemvárosra bukkanna az ember, annyi különbséggel, hogy ezt a lepusztult romvárost ő maga teremtette.  Elönti egy kis melankóliával kevert szégyenérzet. Időközben teltek az…..
A minap volt szerencsém egy alternatív jelenben járni, ahol a kormányon lévő szocialisták pénzügyminisztere  az Európai Uniós rangsorban egy hellyel hátrébb csúszik - mondjuk hetedikről a nyolcadikra. Láttam az ellenzéket, ahogy másnap a lángoló minisztérium épülete…..
Nem várt izgalmakkal indult a hétfő reggel. Először futótűzként terjedt el a a hír honatyáink körében, hogy valahol, valamikor ténylegesen sikerült már (ha nem is mindent igényt kielégítően) a nép képviseletét, úgymint állampolgári érdekérvényesítést realizálni, valami…..
Miközben nyálcsorgató angol közgazdászok lepték el a Nemzetgazdasági Minisztérium parkolóját, és az utóbbi hetekben megszaporodott unortodox mikuláscsomagok receptjeiért esdekelnek, a magyar felsőoktatás jövője is tündérmesei pályára állt a héten. A rémhírterjesztők…..
Cirka három éve volt az LMP nevezetű vidám flashmob formációnak arra, hogy definiálja önmagát és programját, s nem utolsó sorban: hogy választ adjon önmaga kínzó kérdésére. Szó se róla, sokat kellett bábáskodni felette, de végre meghatározta irányát az a párt, amely - ha…..
Egy kellemetlen incidens pont eggyel több az ideálisnál - szivárogtak ki kormánypárti hangok a Műszaki Egyetemen történt vízipisztoly-ügyet követően. Nincs ezen mit csodálkozni, hiszen a 2010-es forradalmi őrségváltás óta tyúkszaros életünk minden apró szegmenségben ott…..
Tritonál Az arc nélküli emberek 2012.08.29 16:24:03
Az élet számos területén találkozunk arcátlansággal és arctalansággal is, azonban a mai bejegyzés témája teljes mértékben elüt ettől, egy régi restanciámat igyekszem pótolni. A háttéremberek, a szürke eminenciások azok, akiknek az emberek nem sok jelentőséget tulajdonít az…..
Tritonál Homo rehabilitis 2012.06.28 00:06:00
Kétoldali agyérgörcsöm és baloldali heresérvem van már attól, ami manapság a magyar közéletben zajlik. Tudniillik a kormányhoz (nem annyira bevallottan, ám annál köztudottabban) közeli, magát ízig-vérig magyarnak valló csoportok máson sem rugóznak, mint azon, hogy éppen a…..
Tritonál Segíts! 2012.05.03 20:59:00
A minap „kellemesen” telt, hála a MÁV-nak kétszer is sikerült egy kövér 40 percet elidőznöm a kelenföldi illetve a tatai állomáson. Ilyen apróságokon az ember már fel sem húzza magát, volt nálam könyv, kellemesen elvoltam. Mikor hazafele jöttem volna egy idős hölgy…..
Tritonál Iskolai élmények 2012.05.01 14:14:00
Tisztán emlékszem, mikor gimnáziumi éveim során először lázadtam a többség mentalitása ellen. Nemigen szoktam erről anekdotázni, dicsekedni vele, talán egy-két ismerősnek  részegen ha elmeséltem...most mégsem tudom magamban tartani. Egy jelentéktelen biológia dolgozatról…..
... avagy a Schmitt-ügyről először és utoljára.Végre egy emberként lélegezhet fel az ország, mert hát valljuk be, a kucsmánk teli volt már ezzel az egész Schmitt-üggyel. Kis lépés nekünk, nagy (le)lépés Palinak, de amit a leginkább érdemes kihangsúlyoznunk: hatalmas…..
Mindig is kíváncsi voltam, hogy egy olyan takarékos-zamatos, gondos-okos-megfontolt gazda, mint a Magyar Állam mihez kezd, ha egyszer az életben rászakad a világ legnagyobb lottófőnyereménye, 3000 milliárd forint.Ehhez még nyugodtan tegyük hozzá a nyugdíjvédelmi nagyasszony, Selmeczi…..
A Vastagbőr különösképpen vonzódik a szürreális politikai performanszokért, nem is értjük, hogy miért, így a hétvégi Jobbikos tüntetés egy igazán finom csemegével indította el a 2012-es évet. Kezdetnek mindjárt ott volt Szegedi Csanád, a Jobbik EP képviselője (01:52-től):…..
Nehogy lemondjon, tisztelt Schmitt Pál! Ezekben a vészterhes időkben tényleg csak Ön gondoskodik a Nemzet legmagasabb szintű szórakoztatásáról! Másfél év is elegendő volt Önnek, hogy bátran le merjük írni, hogy Torgyán doktor óta nem volt ilyen szórakoztató figura a magyar…..
Bizony, manapság egyre többször jutnak eszembe David Fincher klasszikusának szentenciái, ami az aktuális kormányzati ámokfutásnak is nagyban köszönhető. Körülbelül eddig a pontig tudtam az új össznemzeti 'seggre magyar!' hozzáállást követni, és mosolyogva tűrni, hogy…..
In medias res kell kezdenem: ezt józanon nem lehett kibírni. Történt ugyanis, hogy Diána SP koncertre invitált, és persze a diploma megszerzése után minden hülyeségben benne vagyok, tehát nem kellett kétszer mondania, Janival és Verkával kiegészülve felkerekedtünk, és átmentünk…..
Az utóbbi szemeszterek megpróbáltatásai mellett sajnos nem maradt időnk a blog üzemeltetésére, azonban a nyári időszakra mindenképpen fel szerettük volna izzítani a blog már csak pislákoló parazsát. Az volt a terv, hogy a blog régi hangulatát idéző cikkel térünk vissza, abban…..
Komlósy Cs 2011.05.28 11:36:58
Tegnap megkezdődött Képíró Sándor pere (egy különösen ízléstelen sárgacsillagos performansszal az elején, jót nevetgéltek a fiatalok), akit az ügyészég háborús bűntett elkövetésével vádol, mégpedig az 1942. január 23-i újvidéki események miatt. Érdekes egy tárgyalás…..
Komlósy Cs 2011.05.06 09:48:55
Komlósy Cs 2011.05.06 09:49:32
Szép jubileumot ünnepeltek tegnap este a Sándor-palotában, a köztársasági elnök rezidenciáján. Schmitt Pál a 2010-es államfővé választása, majd a 2015-ös újraválasztása óta sorozatban nyeri el a rangos állami, társadalmi és nemzetközi tisztségeket, amik a 2012-ben hatályba…..
Örvényhívó felhívta a figyelmünket rá, hogy van egy mulasztásunk, ezt pótoljuk most. A poszt ötlete már akkor megfogant, amikor a hazatérő Somos bros. történeteit végighallgattuk az országról, a városokról, a stadionokról, és úgy általában az egész világbajnokságot…..
Mivel úgy vagyunk nekiindulva, hogy ma este játsszák a dél-afrikai világbajnokság döntőjét, komoly terjedelemben estünk neki a felvezető beharangozónak, ami index anya hasábjain is megjelenik majd. Gyáva módon Az újságírás szabályait szem előtt tartva konkrét állásfoglalás…..
Komlósy Cs 2010.07.07 23:39:41
én meg 2 óra latolgatást követően erre fogadtam:
i31.tinypic.com/nfmdlu.jpg
Kár, hogy Pedro elszórakozta a végén :(
Majdnem tökéletesen az jött, amit vártam: németek nyomozzák a labdát, a spanyoloknak bemegy egy a sok tili-toli után (hát nem Puyoltól vártam, elhihetitek), a németek a végén kinyílnak, majd kontrából kapnak mégegyet és slussz. Pedro-n múlt, majdnem tökéletesen jött..
Nem sok királyabb dolog létezik a labdarúgásban egy angol-német egymásnak feszülésnél. Az angolokat utálja mindenki, aki hiszi, hogy tényleg a rúgd és fuss a legmélyebb meglátásuk erről a játékról, a németeket meg csak simán utálja mindenki, és elképzelni sem akarjuk, mit…..
Komlósy Cs 2010.06.27 15:06:07
Komlósy Cs 2010.06.27 20:11:05
@heinrich: Azért Ferdinandot nem hagynám ki ebből a sorból...