Regisztráció Blogot indítok
Adatok
queenofblades

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrégiben két új pszichológiával foglalkozó magazin is megjelent. Hogy honnan ered ez az új divat, nem tudom, mindenesetre örömtelibb fejlemény, mint amikor néhány éve egymást érték az új parapszichológiai, ufológiai, ezoterikus és egyéb népbutító lapok. Az elsőként…..
queenofblades 2009.05.29 23:52:52
én nem értek egyet barb több ellenző kijelentéseivel
például a japán kultúra bírálását illetően:
ha jól tudom akkor elég furcsa társaság, a gyermek öngyilkosságok száma náluk a legmagasabb, vajon miért? mert olyan hatalmas elvárásoknak teszik ki szegényeket, aminek nem mindig tudnak megfelelni, ráadásul le vannak terhelve rendesen és ez nemcsak a japán gyerekekre vonatkozik. iszonyúan hajtanak és hibát nem ismernek abban, amit csinálnak. És mi van a harakirivel? az nem elég durva? saját vérüket ontották, aztán meg ott volt a világháborúban a kamikazi dolog, ami szintén érdekes...én valamiért nem lennék japán...
a művészek és az alkotók témához meg annyit tennék hozzá, hogy én az unokatestvéremmel, de más ismerőseimmel is nemegyszer kitárgyaltunk jópár festőt és művészt, akár zenében, vagy az irodalomban jeleskedett és arra a megállapításra jutottunk, hogy nagyon egyikük sem volt százas! Gondoljatok csak bele! Hány olyan elmebeteg alkotást sikerült létrehozniuk az évek folyamán?? Mi van Salvador Dalíval, vagy mondjuk Van Gogh szerintetek teljesen százas volt?? ott van még Edgar Allan Poe és még rajta kívül sokan mások, akik az ihlet megjöveteléhez szívesen nyúltak a kábítószerekhez, egy kis ópium meg miegymás... Arany János is csak a gyermeke elvesztése utáni időben teljesedett ki művészileg, hogy mit ne mondjak. Vagy ott van Wagner, szerintem ő sem volt teljesen rendben...De nem hiszem, hogy mondjuk a szifiliszes Ady Endre is boldog lett volna, vagy a homoszexuális Oscar Wild. ott van a The Doors frontembere Jim Morrison, de a Beatles tagjainak is voltak érdekes dolgaik. Kedvelték a kábítószereket ők is, sőt még a legalizálásuk mellett kardoskodtak.szóval nem hiszem azt, hogy mindegyik zseniális alkotó, művész szellemileg és testileg egészséges lett volna és ez a jelenre és a jövőre is igaz. A legbriliánsabb művek mindig a legkülöncebb művészek kezéből került ki.
queenofblades 2009.05.30 00:01:33
@csaba.s:

Nagyon tetszett a kommented! :)Főleg ez a rész: Mellesleg művészemberként alátámaszthatom, hogy valóban egy ugrásnyira található lelkemben az őrültség és a zsenialitás, a melankólia és a feldobottság érzete. :o) Humorérzékkel kéretik fogadni ezt a sort, nem támadással. Köszi! :o)
:DDD Az előbbi kommentemben nem tettem hozzá, hogy a sok felsorolt művészt vagy rajtuk kívül míg a többieket is elítélném a dolgaik miatt, csak objektíven akartam pár példát felhozni a "nem normális" dologra. :) Ha nem lettek volna ilyen különcök és furcsa dolgaik, akkor a világ szegényebb lenne azokkal a dolgokkal, amiket ők létrehoztak és igenis úgy gondolom, hogy egy művésznek valamennyire "őrültnek" kell lennie, hogy nagyot alkosson! Én az őrült zsenik oldalán állok! :)