Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Uncle Spam

5 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fogyasztás érdekében a társadalom változásait mesterséges eszközökkel generálják. A családok szétrobbantásával ugyanis nő az eladható termékek köre is. Már nem az egy telefon, egy mosógép, egy hűtő világát éljük, hanem az önálló életre berendezkedett, Szuperegok…..
Uncle Spam 2009.06.21 13:42:46
@yanchi345:
Nos, az egyéni érdekérvényesítés közösségre gyakorolt hatása és a közösségi döntések egyéni élethelyzeteket befolyásoló szerepe közötti különbség némiképp árnyalja az általad felvetetetteket. Ha a közösségi döntések mögött valóban közösségi alapokon nyugvó érdekek közvetítése rejlik, és nem egy zárt vezetői közösség hatalmi játszmáinak ügyes manőverezése, akkor értelemszerűen a közösség használatába adott javak előállításához, és működtetéséhez kapcsolódó kiadások fedezetét jelentheti például az adó is. Sajnos az adó azonban a történelem során sohasem kizárólag ezek forrásaként került be a közösségek gazdasági rendszerébe, hanem mindig az aktuális hatalmi struktúrák udvartartási rendszerének közvetett finanszírozásához járult hozzá. Nagyon igaz, hogy ahol nincs családi összetartozás, és nem segítik egymást a kis mikroközösségek sem, ott hiábavaló nemzetek szintjén erkölcsi, gazdasági felemelkedésről beszélni. A külső társadalmi elvárásoktól való függetlenedés ezért a közösségi színtereken keresztül közvetített gazdasági hasznossághoz mért értékelvűségre vonatkozik, és nem a társadalomtól, valamint az egyének összetartozásán alapuló kisebb csoportjaitól való elkülönülést jelenti. Ha a minta közösségi szinten egységes, ugyanakkor látható, hogy hatalmas belső feszültségekhez vezet, akkor a közösség hosszú távú életkilátásait az a kisebb közösségi csoport biztosíthatja, aki gondolkodásmódjának, életvitelének közvetett példájával jelzi a vállalhatóbb irányt. Ez pedig kétségtelen, hogy néha ideiglenes elkülönüléssel is együtt járhat.
 Csak a szeretetre számíthatunk akkor, amikor az életben maradás a tét.A társadalmi összefogás megvalósításához nem gazdasági érvek kellenek. Különösen nem akkor, amikor az egyenlők között mindig lesznek egyenlőbbek. Nehéz lojalitást várni azoktól, akiknek néhány ezer…..
Tavaly októberben egy csapat ateista kampányt indított a londoni buszokon, amelyek oldalán elhelyezett hirdetéseken azt üzenték az embereknek, hogy talán isten nem is létezik, így aztán mindenki jobban tenné, ha az aggódás helyett elkezdené élvezni az életet. Ez a kezdeményezés…..
Uncle Spam 2009.06.12 14:08:36
@br: Buzgómócsingok?
Én nem vagyok vallásos, de ez azért sok egy kicsit. Hőbörögsz, mert nem olyan az élet, amilyen megálmodtad? Nyugi, senkinek sem olyan. De ezek az Emberek ( a Te buzgómócsingjaid) legalább emberi értékeket igyekeznek közvetíteni, a legtöbbjük valóban segít másoknak, és nem csak beszél róla, nem hirdeti magát és nem kampányol azért, mert végre összefeküdt a nagy Ő-vel, aki olyan kicsi, hogy nagyítóval kell keresni. Dumálni, állandóan csak a mocskot dobdálni másokra, kis hazánkban oly sokaknak természetes, hogy csoda egyáltalán, hogy vannak még olyanok, akik hisznek az emberi értékekben...
 Ha a hasonló gondolkodású emberek egymás felé nyújtják a kezüket, akkor olyan értékkel gazdagodhat a világ, amely kiegyensúlyozhatja a negatív érzelmeket, az irigységet, a szeretetnélküliséget, a hatalom iránti olthatatlan vágyat. Ahhoz azonban, hogy mindez megvalósuljon,…..
 Hideg szél fúj, olyan mintha október lenne. Ballagok éppen a Duna felé, és égnek lelkemben a növekvő árfolyamok, büdösek, furcsák ezek a szomorú mindennapok.Dübörög a szekér, látszatvalóságot visz majdnem értékekkel. Csattognak az új héjaszárnyak, keresik a prédát,…..
Uncle Spam 2009.06.01 12:03:31
@Életvanbenne: A dolog azért ebben az esetben egy kicsit árnyaltabb. Nem az esetleges szakításokkal van gond, hanem azok Miértjével. A "könnyű" szakítások oka ugyanis általában az, hogy az illető nem felel meg az elvárásainknak. Ezeket pedig sohasem lehet igazán teljesíteni. Sajátos vonás az is, hogy az őszinteség szinte teljesen hiányzik a kapcsolatokból. Többet akarunk mutatni annál, mint akik vagyunk, és olyan közösségi minták alapján kezdünk élni, amely úgy érezzük, hogy kiemel az átlagból, ám paradox módon éppen ezért lassan egyforma "értékekkel" szaladgáló emberek között élhetünk majd. Vállalni önmagunkat, talán csak ennyi kellene. MINDIG ÉS MINDENHOL. Különben a sokféle szerep között állandóan "Súgók"-ra kényszerülünk...
Uncle Spam 2009.06.05 15:34:31
@Életvanbenne:
Az élethez való viszonyunkat alapvetően a tetteink határozzák meg. Akkor érdemes ott lenni,amikor szükség van rá. Sokan a szép szavakkal úgy érzik pótolható a tett. Néha talán így van. De alapvetően az lesz befolyással lelkünk és életünk minőségére, hogy ne akkor nyúljunk valaki után, amikor már fuldoklik, hanem észre vesszük azt is, hogy szeretne megtanulni úszni...

Szeretettel,

Unclespam
 Ha visszatekintünk az emberiség történelmére, könnyen felfedezhetjük azokat a hasonlóságokat, amelyek a különböző társadalmak fejlődéstörténetében előfordultak. Az analógiák oly annyira szembetűnőek, hogy megdöbbentőnek hat, vajon miért nem volt képes az emberiség…..
Uncle Spam 2009.06.04 08:55:37
@pillangóvadász: Kedves Pillangóvadász!

Több dolog miatt is hálás vagyok Neked vagyok azért, hogy ezt a kis etűdöt elküldted. De a legfontosabb, hogy Igaz. Hatalmas nevetéssel zártam én is a saját utazásom. Köszönöm! Így "ismeretlenül" is Feléd nyújtom a kezem, örülök, hogy Itt vagy! Igen, pozitív hatással legyünk a világra, a környezetünkre, arra, amiben és ahol élünk. Nehéz megfogni, hogy mi a jobb, talán ezt a belső hangjaink súgják meg a leginkább. Mindannyian érezzük, hogy mi az igazán helyes, gyakran mégsem merünk erre az útra rálépni. Félelmeink hatalmasok, egy csodálatos nevetés pedig valóban többet adhat, mint a legtöbb segítség. Nem tolakszik, azt adja, aki vagy. Pál Apostol tanítása, hogy mindenkit fogadjunk el olyannak, amilyen, ne ítélkezzünk, ne kerssük a saját javunkat, ha adunk. Buddha az egyéni boldogságot helyezi előtérbe és talán a kettő metszéspontjában lehet az, amit a XXI. századi ember a legkönnyebben megvalósíthat. Attól lehetünk igazán boldogok, ha önzetlenül adunk. Jutalom nélkül. Ez az igazi jutalom. Azt gondolom, hogy sokan gondolkodnak, éreznek így, csak talán nem merik még vállalni. A fizikai valóság fizikai javai hatalmas kötést jelentenek az emberiség jelentős része számára. A szabadság itt van, csak el kell engedni a tárgyi világhoz való ragaszkodás késztetését.