Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egak

1 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Heti retro: Commodore 64 2012.09.07 08:42:09
Tudom, a Jetpac következne a rovatban, de hadd előzzön be egy hardvertéma, aminek nemrég volt aktualitása. Augusztusi pihenőnk alatt ugyanis szép csendben harmincéves lett a Commodore 64 (1982 augusztusában jelent meg), és bármilyen hihetetlen, erről a gépről nem volt még nagyobb…..
egak 2012.09.07 09:28:39
@sikitomi: Szintén, csak én 10 évesen, és nem C64-en, hanem nagyapám C128D-jén. :) Még meg is van a régi floppy-m, amire a programjaimat írtam.

Jut eszembe, meg kellene néznem a skandináv lottós programomat. Volt benne egy bug, amit nem találtam meg, és azóta is kísért... :D
IDDQD A game over halála 2012.03.06 07:36:00
Minap meséltem Tylernek, hogy felhúztam magam egy XBLA-játékon. Letöltöttem a Radiant Silvergun remake-jét, és kipróbáltam, de már a második pályán meghaltam – és utána kezdhettem az egészet elölről. Mire Tyler szeme felcsillant, mintha Mariót látta volna Zeldával…..
egak 2012.03.06 11:54:01
@tede: Néhány újabb Nintendo játéknál már hallottam ilyenről (Super Mario Galaxy, Donkey Kong Country Returns). Ott ha egy pályán sokszor meghalsz, akkor a játék felajánlja, hogy végigviszi neked. A büntetésed egyrészt az, hogy a gép által gyűjtött cuccokat nem kapod meg, másrészt meg a szégyen, hogy a gépnek kellett megcsinálnia helyetted. :)
egak 2012.03.06 11:55:03
@egak: Ja, bocsánat, nem tudok olvasni. Most látom, hogy nem ezt írtad.
Az új Friends-vonal, mint tudjuk, főképp a lányokat hivatott bevonni a legózás gyönyöreibe. Ez kétségen kívül helyénvaló, a LEGO hosszú évekig kutatta az új célcsoport igényeit, és ehhez mérve fejlesztette ki az új Friends-készleteket. Az én véleményem kicsit azért…..
Nem kell mindent halálosan komolyan venni, így a végigjátszásokat sem. Tamás egy gigantikus méretű készletről küldött tanulságos végigjátszást.  Szülinapom környékén akaratlanul elterjesztettem a baráti körben, a kezdődő Lego függőségem és ez jó ötletet adott nekik…..
egak 2012.03.01 11:21:38
@vTomi: A törzshelyemen újabban kitapogatják, hogy mi van benne, és alkoholos filccel, kisbetűvel ráírják a csomagolás hátára, sőt, a dobozban is úgy rendezik, hogy "1-4", "5-8", stb. (Persze van náluk "címkézetlen" doboz is, ha valaki zsákbamacskát akar.) Nem írom ide, hogy hol, mert nem szeretném, ha bajuk lenne belőle, de privátban szívesen megírom, ha érdekel. :)
egak 2012.03.01 12:28:01
@vTomi: @Yooha: Ők rendes áron adják (sőt, olcsóbbak, mint a legtöbb hely), és nincs árkülönbség a címkézett és a "nyers" zacskók között. Eddig ahányszor vettem náluk címkézettet, az mindig az volt, ami rá volt írva. Ha este hazaérek, elküldöm.
Amikor a Sport Géza minden nap arról szól, hogy szépek-e, jók-e, netán csúnyák a 2012-es év Forma-1 autói, mi visszamegyünk 2006-ba és mutatunk valamit, ami legóból igazán impozáns. Gyönyörű képek, szigorú objektivitás, Legomano80 egy Ferrarival a színpadon! A múltkori…..
Felnőttkori LEGO-korszakomban már több készletet is beszereztem, de most nagyravágyó lettem. Valami nagyra vágytam. Már a katalógusban kinéztem magamnak: hű de jó lesz! Aztán a Müllerben ott pöffeszkedett a doboza a polcon. Ejha, elég szép darab lesz ez, ha már a doboza ekkora!…..
egak 2012.02.08 09:08:43
@Hammer: Ott valami el lehet mérve, a dobozt elnézve nekem még milliméterben is soknak tűnik.

Nagyon tetszik, de szerencsére már megvan a 8017-es TIE Fighter (brickset.com/detail/?Set=8017-1), szóval kicsi az esélye, hogy ezt is megvenném. Amúgy is negyedévente egyszer veszek legót, és a következő mindenképpen a VW kisbusz lesz. :)
Tavaly egy szép hosszú posztban összegyűjtöttük, hogy bloggereink milyen készleteket szeretnének megszerezni 2011-ben. Itt az ideje elővenni a listát, hogy ellenőrizzük, mit tettünk végül, magunkévá, és mit nem. Sajnos nem küldött mindenki választ, mi már csak egy ilyen…..
egak 2012.01.02 13:48:01
Egyrészt egy lakókocsi, de még nem döntöttem el, melyik:
7639 Camper (
brickset.com/detail/?Set=7639-1)
vagy
4435 Car and Camper (brickset.com/detail/?Set=4435-1)
És ami biztos:
10220 Volkswagen T1 Camper Van (brickset.com/detail/?Set=10220-1)
Plusz még legalább egy szuperhősös és egy LOTR készlet, valamint sok-sok minifig. :)
A "szerkesztőségünkbe" leggyakrabban beérkező, és a kritikákban legtöbször megjelenő panaszotok/panaszunk a készletekkel kapcsolatban az építési útmutató. No nem azért mert nem lehet kirakni a doboz tárgyát, és nem is azért mert nem elég érthető (sőt!) hanem, azért mert a…..
egak 2011.12.21 15:01:02
@ainex: Igen, valami ilyesmit én is észrevettem. Egyébként úgy rémlik, hogy a krómozottakat már egy kis csillaggal jelölik, utalva a csillogásukra.
Mission impossible? Korántsem, kiszámolhatod melyik, mikor éri meg. „Állampapííír, vaaaagy Bankbetééét?, Bankbetééét vaaaagy Állampapííír? A szavazást lezárom! Hölgyeim és Uraim az Önök döntése alapján 88%-os szavazati aránnyal a bankbetét nyert.” – így hangzana az eredményhirdetés Magyarország…..
Mielőtt teljesen megtöltitek a postaládánk a hírrel: jövőre érkezik a Gyűrűk ura! Talán még emlékeztek páran, mikor azon keseregtem, hogy milyen kár, hog nem vagyunk szivárogtatós blog, pedig olyan kontentünk lenne, hogy csak még. Na, a mai lett volna az a nagy hír, amit aztán…..
egak 2011.12.17 10:12:17
@Stefánia vagdalt: "Warner Bros. Consumer Products and The LEGO Group announced today a partnership that awards the world’s leading construction toy brand exclusive rights to develop build-and-play construction sets based on THE LORD OF THE RINGS™ trilogy and the two films based on THE HOBBIT™."

Eszerint a Warner kapzsiságán múlik, ugyanúgy, mint a Harry Potteres legóknál. Azokkal nem vagyok képben, de gyors utánanézés után nem tűnnek kifejezetten olcsónak... :(

@kopeszkugelu: Az utolsó mondatodra reagálva: ezzel én is valahogy így leszek. :)
Egy (nagyobbacskára nőtt) blog életében "természetes" fejlemény eljutni addig, hogy blogos pólót nyomtasson, majd adjon el a rajongóinak.    Na ez az pont, ahova mi nem szeretnénk eljutni. Nem mintha nem tudnánk valami őrült menő cuccot összehozni. Csakhogy mi tudunk…..
Kicsit megkésve bár, de folytatjuk a karácsonyi ajánlónkat. A poszt eredetileg nem száz százalékosan ide készült, de bízom benne, hogy így sem lesz teljesen érdektelen. Ma azoknak is szeretnénk villantani pár ajánlatot, akik egyáltalán nem legóznak (és nem is tervezték ezt a…..
egak 2011.12.14 12:06:59
Ha már űrsikló, akkor nyomjuk nagyban. :)
brickset.com/detail/?Set=10231-1
Én még nyáron vettem meg, és teljesen stabil, nincsenek vele olyan problémák, mint a 10213-assal.
IDDQD Gémerek az NHL-ben 2011.09.05 08:00:00
Ha van az ős videojátékos-sztereotípiától távol álló elfoglaltság, a profi jégkorong lehet az, annak is a legfelsőbb foka, az NHL. Az észak-amerikai csúcsligában pár évtizede divat a kapusok sisakjainak egyedi festése, van aki minden meccsre más mintájú sisakban korcsolyázik…..
Flashmobot rendeztünk, méghozzá az elsőt az Egy nap a városban történelmében. Az ötletet egy kanadai videó adta, amiben tucatnyian tapsolták meg az a nőt, aki felvett a földről egy korábban szándékosan elhelyezett üres flakont, és kidobta a szemétbe. Az üzenet egyértelmű:…..
Frissítés (június 30.) - Szépen halad a letöltés-számláló. Nemrég már elérte, és azóta bőven meg is haladta a 14 milliót! Az elmúlt napok ilyenkor szokásos RC esője után szerintem senkit nem ért váratlanul, hogy az Opera ma kiadta asztali böngészőjének legfrissebb,…..
egak 2011.06.28 22:28:42
@muli79: Megjelenés > Gombok fül > Böngésző, és az első oszlopból húzd rá az eszköztárra a helyére.

Én egyébként simán frissítettem 11.11-ről, és nem vett le egy gombot sem. A nagyításnál mondjuk zavart, hogy eltűnt a százalék, de azt a jobb gomb a kis felfele nyílon > Testreszabás > Megjelenés > Stílus > "Szövegcímkék, gombképek oldalt" beállítással vissza tudtam hozni.
  Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a…..
egak 2011.06.26 22:17:57
@Judit:: A @tff: által belinkelt jogszabály szerint kötelesek tiltólistát vezetni. Tehát ha te egyszer azt mondtad, hogy nem, akkor nem és kész, hiába frissítették az adatbázist.
egak 2011.06.26 22:21:11
@Almaspite: OFF: nekem is benyelte, de a radarra felvette a kommentemet, és azt írta, hogy az utolsó hozzászólás -18 másodperce érkezett. :) Aztán szépen csökkent ez az idő, és amikor elérte a 0-t, akkor tényleg megjelent a hozzászólásom. Szóval ez egy jó módszer lehet annak az ellenőrzésére, hogy tényleg beért-e a kommented.
A kerti sakk SZOT-üdülőkben príma mulatság volt - emlékszem. Persze már akkor sem értettem, miért jó dögnehéz bábúkat cipelni, ahelyett, hogy az ember normál méretben játszana ezekkel a dolgokkal. A Scrabble-nél sem értem a dolgot, inkább csak furcsaságként mutatom, hogy mik…..
A (kvázi-)moduláris környezet is lehet imádnivaló. Sőt. A comunidade0937 atrium0937 városáról még több kép erre fekszik. Biztosan a Halálos fogás (Deadliest Catch) az oka, de én annyira szeretnék halász lenni. Bár a zöldfülü-szezonom nem tudom hogy élném túl, de akkor is.…..
egak 2011.06.22 09:53:08
Érdekes szerkezetek tűntek fel a minap előrendelésre az Amazon.com-on: Mintha nem láttuk volna ezt a gépet egyetlen 2011-es legós előrejelzésben sem. Vagy valakinek ismerős ez a kamion? Láttad már őket valahol tán? Mondjuk a tévében? Ha azt mondom Transformers, dereng valami? …..
Biztosan sokan olvastátok a nemrég megjelent, ránk nézve picit szomorú felmérési eredményeket, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagországainak lakói kinyilvánították, mennyire érzik jól magukat a bőrükben úgy általában. Amit eddig is sejtettünk,…..
egak 2011.06.15 20:50:52
Csatlakoznék @migueldiez: -hez. Amikor a városban járok, közel sem látom olyan rossznak a helyzetet, mint ahogyan az interneten olvasni lehet. Szerintem Budapest egy szép város, csak nem elsősorban a hibáira kell odafigyelni. Tetszett, hogy ez a blog hasonlóan állt hozzá, ezért is került sok alkalmi látogatás után pár napja az RSS olvasómba.
A LEGO Akadémiára egyelőre mi itt Európában nem tudunk beiratkozni, így marad a távoktatás.Nem tudom, volt-e már példa arra, hogy egy 16+ (vagy akármilyen) készletet "fiatalítanak", és kiadják újból a kisebbek számára. A 10213 esetében ez történik.A Föld zárt…..
Khm, hát azt a na erre jó frázist most már igen sokszor elsütöttük, de mit lehet tenni, ha már megint egy elképesztően ötletes trükkel találkoztunk. A Microsoft mozgásérzékelőjét egy portugál fiatalember, bizonyos Luis Carlos Inácio de Matos önjáró, és a gazdit hűségesen…..
egak 2011.06.07 09:46:45
@Cica75: Nem nézted elég ideig. Az elején csak azt mutatja, hogy milyen nehézségekbe ütközik most. A lényeg 1:19-től kezdődik.
Most, hogy már mindenki látta a subbán/velveten/istentudjahol, mi is közzétesszük, ezt a legújabb, ám csak második legjobb covert. Lakatos Márk Fluorita Lux ftw.Felhívom kedves olvasóink figyelmét arra, hogy (i) a videón RedAster ékszerek naygszámban találhatók, (ii) Fluor nem…..
egak 2011.06.05 23:13:14
@egak: De utálom az internetet. Tud valaki egy módszert, amivel a fentihez hasonló kommenteket lehet írni úgy, hogy nem hatnak nyersnek, követelőzőnek és bunkónak? :) Nekem még nem sikerült találnom.
egak 2011.06.05 23:34:10
@tutuka: Rendben, jogos. :) Konstans beszólását pedig csak futólag olvastam át, a buzizást észre sem vettem.

Második hozzászólásodra reagálva: akkor ezek szerint velem van a gond. 7 év sem volt elég, hogy ehhez hozzászokjak. :)
egak 2011.06.06 08:45:13
@rrroka: Jól van, na. :) Írtam, hogy engem alapvetően nem zavar ez a téma, csak Fluort érzem már egy kicsit soknak.
Ez volt a kedvenc kérdésem tavaly, amit javasoltatok, amikor kértelek benneteket, hogy adjatok ötleteket, az E3-as booth babe-ekkel (azaz a standoknál álldogáló csini csajokkal) készítendő interjúimhoz. Aztán jó pár kérdést fel is tettem az utamba akadó, jobb sorsra érdemes…..