Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gombost

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez egy igazi gyöngyszem. Amikor először megláttam Ravi Borgaonkar előadását, igencsak elcsodálkoztam rajta, hiszen manapság már viszonylag ritkán lát az ember ilyen banális bugot. Kezdetben hitetlenkedve olvastam, majd pár másodpercnyi meghökkenés és homlokráncolás után ez…..
gombost 2012.09.26 21:20:47
@_2501: Tényleg javítva, van tesztoldal (factory reset kód helyett IMEI kiíratás) és nálam nem mûködik.
Budapest nagyon kicsi. Tegnap este ahogy beléptem a Romkertbe és tettem 2 tánclépést máris egy ismerős arcot pillantottam meg magam mellett, nem is akárkit. A múlt hét szerdán Romkertben megismert srácot, akit úgy jellemeztem, hogy pont elég széles a válla pont annyira helyes és…..
"Maga bekokózott?" - kérdezte Lucy Koh bírónő az Apple VS Samsung ügy újabb bírósági epizódjában az Apple egyik ügyvédjétől. Bár már többször éreztettük véleményünket, miszerint az Apple-Samsung csata kimeríti a nonszensz fogalmát, és inkább már az új…..
gombost 2012.08.17 16:44:00
@Spanish VVax: Ezt pontosan mivel tudod alatamasztani? Mert az, hogy a haverjaiddal a vizipipa szeanszokon beteptek meg nem egy erv.
Ha úgy kezded a requestedet, hogy "Hi there". Van nevem, sima, és nicknév is, próbáld már meg azt használni. Ha nincs egy friended és/vagy ajánlásod sem. A szerencsejátékokat sem szeretem, nem rajtad fogok elkezdeni hazárdírozni. Ha arra nem veszed a fáradtságot, hogy angolul…..
gombost 2012.08.02 13:29:19
@neménvagyok: Nem baj, ha nyelvtannáciskodsz, én is szoktam, de elõbb tanulj meg magyarul! Az bizony fáradtságot.
A találmányok olykor megölik feltalálójukat. Marie Curie története jól ismert, a sugárzó anyagokkal kísérletező tudósnő rákban halt meg. A Huffington Post összegyűjtötte a történelem 10 legérdekesebb olyan találmányát, amely megölte feltalálóját. Íme, ebből…..
Különös módját találták a görögök az Elgin-márványok visszakövetelésének alátámasztására: operát írtak. Az Elgin-opusz: a Parthenon romlása című Theodore Stathis-művet május 29-én mutatták be az athéni Megaron Mousikis Koncertteremben. A mű – miként a Greek…..
gombost 2012.06.05 08:27:17
@ROTFL Manó: A British Museum ingyenes. Persze értem, hogy mit akarsz mondani, de szerintem most kisebb gondjuk is nagyobb ennél.
A 33. év áprilisában, egy pénteki napon, pontosan 33. április 3-án halt meg Jézus – állítják földrajztudósok, aki egy földrengésből állapították meg a dátumot. A kutatók érdeklődését Máté evangéliuma keltette fel, ahol a 27. fejezetben olvasható, hogy Jézus…..
gombost 2012.05.26 07:57:24
@Grofesz: Nem. 0 és 1 között is volt egy év:
1-ben volt 1 éves
2-ben 2 éves
...
33-ban 33éves.
Czimbalmos Tivadar: Ősi hazánk a pallagkultúra. Az erdélyi őstörténet-mesélő 35 ezer éves táj-kultúrát mutat be, elméletének szépsége mint a havasoké. Ilyen messzire kevesen látnak az 'ember' történetében, közülük sokan az ős Anyákat, anyanyelvüket és szülőföldjüket…..
gombost 2012.04.26 09:46:56
@Dream_walker: Kepes vagy.leirni ilyen boduletes baromsagokat es a masikat nevezed hulyenek. Szebb idokben teged mar gumifalak kozott kezelnenek.
Sárdobáló Kiberterror 2012.04.17 07:00:00
Update: az Anonymous a hétvégén megtámadta a brit MI6 és az amerikai CIA titkosszolgálat honlapját.Hanula Zsolt remek kis interjút rittyentett az egyik Anonymous-taggal. Az illető azt állítja: az ő tevékenységük, kormányzati és céges oldalak feltörése, megváltoztatása,…..
gombost 2012.04.17 13:10:23
@komplikato: Persze, nyilvan vannak kozottuk hozzaertok, de azert a tulnyomo tobbseg inkabb csak idiota.
gombost 2012.04.17 14:10:47
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Ez igen nagy melle. Ok nem egy szervezet. Nincsenek vezetok. Csak par hulye, akik hackert jatszanak. Ezeket a nem tul eletszeru parhuzamokat pedig hagyjad mar.
gombost 2012.04.17 21:34:46
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Nem baratom. Rossz erzes, hogy ezt nekem kell kozolnom, de te egy konnyen befolyasolhato tucatember vagy. A stilusod, fogalmazasi kepesseged es a helyesirasod pedig egyuertelmuen elarulja, hogy egy zacsko szotyival vagy egy szellemi kasztban. Mondhatod, hogy nem erdekel hogyan irsz, de attol meg hulye maradsz, ha nem tudsz irni (kulonosen mivel csak a buta embert nem erdekli).
Az Anonos haverjaidrol meg annyit, hogy a megszerzett kartyaadatokkal ugyanugy visszaelnek, mint akarmelyik utolso tolvaj.
Azt mondani, hogy jo, hogy vannak, mert elkaptak par pedofilt, egyenlo azzal, hogy egyeterteni a sziriai kormanyerokkel. Mert bar nem ejtenek foglyokat, biztos megoltek par rossz embert is.
Sokan elkövetik a hibát, hogy a rendszerváltásra mint egy dátumhoz köthető eseményre tekintenek, nem pedig egy hosszú, több éves folyamatra. A rendszerváltás nincs lezárva, még váltjuk a rendszert. Magyarország 40 évig egy piactagadó, tervutasításos gazdasági rendszert akart…..
Fotó: Valuska Gábor   Ha jobban belegondolunk, az emberiség története is egy nagy beszívással kezdődött. Mert mi más az Édenkertben a Tudás fájának tiltott gyümölcse, mint az első hallucinogén, ami az embert istenné teszi? Ilyen értelemben a kígyó volt az első…..
gombost 2012.02.22 00:08:54
@Pitypalatty úrfi: Láthatóan nem sok közöd van (és nem is volt) a drogokhoz, ami nagy szerencse neked és adj hálát érte az... na mindegy.
A végleges leszoktatáshoz kell agymosás, vagy valamilyen másfajta addikció, ez nem megy másképp, különben előbb, vagy utóbb visszaesik.

Másrészt kicsit sok már ezekből a drogos sztorikból. Már a csapból is ezek folynak, különös tekintettel az Indexre. Lassan én is írok egy könyvet, vagy egy blogot.
gombost 2012.02.22 00:19:26
@Pitypalatty úrfi: Sőt, ami azt illeti még így is azt mondják az okosok, hogy tényleges leszokás nem létezik, a függőség megmarad, csak van aki élete végéig meg tudja állni a visszaesést.
Nos sajnálatos módon én cseberből vederbe estem, mert bár a drogokról leálltam egy ideje, de kemény dohányos és koffeinfüggő vagyok, valamint alkoholt is többet iszom, mint az -mondjuk így- társadalmilag elfogadott.
breach NAV source breach 2012.01.06 16:35:00
 Egy gyors hír: az internetre szivárgott a Norton Antivirus forráskódja. A Symantec kis huzavona után  elismerte a breach tényét, bár állításuk szerint viszonylag régi, négy és öt éves kódrészletekről van szó. A cucc valószínűleg nem tőlük került ki, hanem…..
breach china wtf 2011.12.26 20:59:00
Az van hogy egy hónapja a chinapol felszámolt egy cc trader fórumot, és most jutottak el odáig a szakértők hogy beletrafáltak egy 20,000 rekordos db dumpba, ami a Taishin International Bank rendszeréből származott. Az adja meg ennek az infó falatkának a pikáns kis zamatát hogy a dump…..
breach Marriott vs N. Attila 2011.11.24 13:03:00
quickpost, copypaste, src: itcafe Bűnösnek vallotta magát szerdán Baltimore-ban egy 26 éves magyar hacker, akit azzal vádolnak, hogy feltörte a Marriott International számítógépes rendszerét, és azzal zsarolta meg a szállodaláncot, hogy amennyiben nem hajlandó őt alkalmazni,…..
Filmdroid Donnie Darko 2011.10.08 20:12:00
Azt hiszem, nem én vagyok az egyetlen, akinek Gary Jules Mad World c. számáról egyből a Donnie Darko zseniális zárójelenete ugrik be. Akinél ez nem játszik, annak sürgősen ajánlom a film azonnali megtekintését, mert ez az az alkotás, amit bűn kihagyni.Igazából az a film is ez,…..
breach LulzSec fail 2011.09.26 01:48:00
Az FBI szorgalmasan húzogatja a strigulákat LulzSec ügyben. Bár már a múlt héten is írták, akkor még soványan voltak a konkrétumok a cikkekben. Most már van értelme összeollózni az infókat. Lássuk. Cody Kretsinger (== Recursion) 23 éves Phoenix-i (Arizona) lakos a Sony breach…..
Pár éve elhunyt apámnak születésnapja volt a minap, ilyenkor mindig jobban hiányoznak a vele folytatott beszélgetések, viszont nagyjából ezzel egyidőben a vonaton egy hasonló korú, de még mindig nagyon aktív úrral beszélgethettem. Mi több, ismerték egymást apámmal, egy helyen is…..
 Ugyan a hír már pár hetes, mégis megéri foglalkozni vele, mert az Androidos társadalom talán egy kicsit érdemtelenül elment mellette, valamint mert a héten új aktualitást is kapott. A Neverhood nem mai játék, 1996-ban jelent meg az igen speciális, gyurma(!) elemekből…..
Mivel már többen érdeklődtek, ezúton is szeretném megerősíteni, hogy jövő csütörtökön, azaz április 21-én lesz sörözés, ismét a H.A.C.K-ben (Fogasház, VII. ker, Akácfa utca 51.). Kezdés várhatóan 18:00-körül, de pontosabb infókkal még jelentkezem aznap.Apropó, ahogy…..
Érthetetlen - illetve dehogy, a válság már megint, muhaha -, hogy a bankok belső rendszere miért nem alkalmazza a kerekítést. Tamásnak 0,03 forint, azaz 3 fillér tartozása képződött, ami természetesen hamar megfiallt, szaporodott-sokasodott, végtelen hurokba fordulva harapott a…..
gombost 2009.05.29 18:24:53
@pipacsaripacspapucs: Ha valamihez nem értesz, legalább ne szólj bele. Akkor most leírom, úgy, hogy te is megértsd:
Mondjuk van egy forint számlád (eddig ok?), mondjuk utalni akarsz róla 5 USD-t (még mindig tiszta?), mondjuk az USD devizaárfolyama (nem valós adat, csak az egyszerűség kedvéért) 100,51 HUF, remélem a szorzást már nem kell leírnom. És engedd meg, hogy csavarjak még egyet a történeten:
Mondjuk van egy Mastercard hitelkártyád és az USÁ-ból rendelsz valamit, aminek mondjuk 5 USD az ára, ezt a Mastercard (a saját árfolyamán) átváltja eurora, a te bankod pedig forintra. (ha valami nem tiszta olvas el nyugodtan többször)
gombost 2009.05.29 23:50:18
@Mylady: Tisztázzuk a fogalmakat. A konvertálás, amikor a forint és a devizaszámlád (vagy két devizaszámlád) között oda-vissza átvezetgetsz. Amikor egy forint számláról (mint az én példámban is) külföldre küldesz pénzt, az bizony utalás, mégpedig nem más, mint devizautalás. A lényeg mégsem ez, hanem, hogy (amint külön ki is emeltem), egyrészt a kártyás tranzakcióknál (márpedig a poszt kártyáról szól) _és_ a kamatterheléseknél (márpedig a poszt _hitel_kártyáról szól) szintén előfordulnak tört összegek.
gombost 2009.05.30 10:36:18
@Mylady: "ismétlem: utalni, lekötni csak egész összeget tudsz"

Ebben megegyezhetünk. Papír alapon. Kipróbáltam, a bankom internet bankja simán megeszi a tört összeget. Lekötni nyilván nem lehetne, de ez nem is releváns az ügy szempontjából.