Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sfc

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy kis szigetcsoport a Csendes-óceánon, amelyet ma Kiribati Köztársaság néven ismerhetünk. Területe összesen 811 km², de az általunk említett kis sziget (konkrétan a szigetcsoport fő szigete), amiért a második világháborúban elkeseredett harcok dúltak: Betio. Néhány…..
sfc 2011.03.16 22:12:47
@Shed: Ez azért ebben a formában nem teljesen igaz.
Ne felejtsd el hogy az esetek nagy többségében a tengeri és légi fölény az amerikaiak oldalán volt, bár kétségtelenül van némi igazad. Ahol a japánok nem a megszokott taktikájukat alkalmazták (lásd Iwo Jima) azért képesek voltak nagyobb veszteséget okozni az amerikaiaknak, mint amekkorát elszenvedtek. Amúgy az USMC történetében ez volt az első és azóta is az utolsó ilyen ütközet.
Számtalan település került iszonyú nehéz helyzetbe az árvíz, belvíz, lezúduló esővíz miatt. Mind eszközökben, mind emberi erőben hiány mutatkozik, az emberek átfázva, átfagyva éjjel-nappal dolgoznak a gátakon, hogy mentsék, ami menthető. Minden elismerésem azoknak, akik ezt…..
sfc 2010.05.22 16:58:15
@Conv: "én ebből nem azt veszem le, hogy a katonákkal lenne gondja ez esetben, hanem azokkal akik megtehetnék, mégsem teszik meg, hogy kivezénylik a katonákat, illetve kérhetnék, hogy kivezényeljék őket.."

."Talán azért, mert mi szeretünk dolgozni?"

Én meg ebből azt veszem le hogy igen. Ha nem a katonákkal van gond akkor miért a katonákat fikázzátok? És ezt nem személyesen neked címzem.

"Abba azért érdemes belegondolni, hogy az ott szerzett tapasztaltok adott esetben egy honvédő háborúban igen jól jöhetnek.
LOL :)"

LOLozhatsz de attól ez még így van.
Háborút tanulni leginkább a háborúkban lehet.
sfc 2010.05.22 20:09:41
@Conv: "Te is olvass vissza, azt írtam: "És ezt nem személyesen neked címzem." nem azt hogy személyesen neked írom. Van különbség. Ha félreérthető voltam bocsánat. A tapasztalataidat pedig szívesen meghalgatom, bár sorkatona sosem voltam viszont hivatásos vagyok immár 12 éve, a levélváltásban benne vagyok.
sfc 2010.05.23 14:22:30
@Conv: "A háború nerm egyenlő harci feladatmegoldással." De ha sok harcfeladatot jól oldasz meg akkor megnyered a háborút. És ahogy megoldod ezeket tapasztalatot szerzel.
"A háború ma stratégia, és távoli csapásmérés, rakétatámadás, nem gyalogos roham. Személyi harci cselekedeteknek jelentősége már csak befejező fázisban van, amikor valójában már megtörtént a győzelem, csak a személyi állománynak kell a területre bejutnia"
Már bocs de ez így nem igaz. Pontossan beépített területeken van nagy jelentősége a gyalogságnak. Ott nem sokra mennek sem a harckocsikkal sem a légierővel. Persze lehet egy várost egyenlővé tenni a földel csak ez mostanában nem divat.
Amúgy a logikád szerint afganisztánban és irakban az amerikai bokorugrók azért szenvednek veszteségeket mert az arabok még nem tudják, hogy vesztettek?
A blog szerkesztősége Szeghalomról kapott egy érdekes kérdést feszegető levelet. A téma itt-ott már felbukkant a lemil oldalain (a hozzászólások között), de most megragadjuk az alkalmat és nyilvános, célzott vitára bocsátjuk nately olvasónk kérdését. A levelét…..
sfc 2010.05.16 13:17:08
@GeoThrasher: "Pedig ők is megérdemelnék a főhajtást."
Ebben teljesen igazad van.

"csak az a baj, hogy, ha ezt most a Florian Geyer SS hadosztályba besorozott sváb gyerekek emlékére tartanánk, teszem azt a volt Széll Kálmán téren, akkor nagy eséllyel megint csak fasisztázás és antifasisztázás lenne belőle."

Ez sajnos aktuál politika, ahol legkevésbé sem a halottak tiszteletét veszik előre. Egyik oldal sem!
Noha nem vagyok haditengerészeti szakértő, bátran ki merem jelenteni, hogy laza négyszáz éven keresztül a Royal Navy (vagy – tágabb megfogalmazásban, kvázi jogelődként – az angol, illetve később a brit haditengerészet) volt a példaképe és viszonyítási pontja minden…..
Ma van 65 éve annak, hogy megkezdődött a II. világháború legnagyobb ejtőernyős hadművelete. Mivel ezen a blogon fel sem tételezem, hogy van olyan olvasónk, akinek "A híd túl messze van" kimaradt volna az életéből akár könyv, akár film formájában, ezért ez a poszt nem annyira a harcokat kívánja…..
sfc 2009.09.19 18:52:28
@Vérnűsző Barom: A kissebb egységekkel megpróbálni hol gyenge a front és ott támadni egy szerintem (javítson ki valaki ha tévedek)máig használatos doktrina úgy hívják erőszakos felderítés. Nem azt jelenti, hogy támadunk amig az utolsó katona el nem esik, csak addig, amig látjuk hogy itt egy nagyobb egység sem fog áttörni. Akkor visszavonulunk és átcsoportosítunk oda ahol nagyobb az esélye a sikernek.
A sorkatonai szolgálaton alapuló Magyar Királyi Honvédséget az 1868. december 4-én elfogadott XL. törvénycikk alapján szervezték meg, ezután indulhattak a magyar bakák vígan (?) a sorozóbizottságok elé. A véres világháborúk kissé lecsillapították a bevonulási kedvet, de a…..
sfc 2009.05.29 12:33:11
@NAR: Állóképeség fejlesztésre 8 hét éppen elég. Persze ha átlag testalkatról beszélünk. Mellesleg lehet, hogy azt tekinted ellenségnek aki odaküldött a lövészárokba, viszont nem az lő rád. Az ellenség meg nem biztos, hogy megérti a te leki problémáidat.