Regisztráció Blogot indítok
Adatok
torzatka

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap lezajlott az Arany Penge reklámfesztivál díjátadója, ami meglehetősen érdekesre sikeredett. A helyszínválasztás mindenképpen jó volt, hiszen a Gödör tökéletesen alkalmas egy ehhez hasonló rendezvény lebonyolítására. Az este tematikáját nekem nem sikerült megfejtenem, a…..
torzatka 2009.05.29 13:10:09
@tracker77:
AZ MRSZ-ért bocsánat.

Nem akartam vitába bocsátkozni de azért mégis.:). Azt gondolom hogy a 21. szd-ban nem nem azt kellene nézni, hogy mennyire "koncepcionális" egy rendezvény. Ld. a fenti cikk:"Az este tematikáját nekem nem sikerült megfejtenem, a hostessek ugyanis valamilyen okból görögös ruhákba öltöztek és sarut viseltek...".
Egy ógörög, vagy időutazás, vagy narancs koncepció amellett, hogy elcsépelt, elég hülyén veheti ki magát egy olyan helyen ahol a brief (a videó szerint)az volt, hogy "talk of town". Kifejezetten egy olyan márkánál mint az Audi.
Így ezt tekinthetjük koncepciónak is. Azt hogy ezt milyen elemekkel valósítják meg az egy más kérdés. A lényeg nem azon van hogy milyen elvetemült ötletet erőltetsz rá valamire. Az egyszerűség letisztultság meghökkentés maga az ötlet.
Azt gondolom, hogy a letisztult világ, az elemek egyedi alkalmazása (mint pl LED fal) szerintem igenis kreatív (mint ahogy printben, vagy filmben a megvalósítás). És ha a koncepció az hogy meghökkentő, ugyanakkor presztízsnövelő rendezvényt kell csinálni, akkor igenis megfelel a briefnek is és a koncepcióval szembeni elvárásnak is.

Ha pedig Pengéről beszélgetünk, amit minden évben meghirdetnek, és pont azért nem kötelező arany ezüst és bronz pengét adni, hogy egy gyengébb évadban sem egymáshoz hasonlítsák a pályázatokat, hanem valóban a kreativitás legyen a mérce, akkor miért változik évről évre a szempontrendszer?

A komplex rendezvény mondatot nem értettem.
Ugyanakkor a zsűrit elnézve, azt sem értem, hogy a rendezvényes megoldások mit keresnek a díjazottak között.

Az év ügynökségéhez, és a kiiráshoz meg no comment. Egyet értek.
torzatka 2009.05.29 13:26:36
@tracker77:

Akkor igazából egyetértünk:) Csak elbeszéltünk egymás mellett. így minden világos, és érthető.

A pengéről meg csak annyit, hogy ha maguk a részvevők nem háborodnak fel azon, hogy egy olyan ügynökség kapja az év ügynöksége díjat, ami fent le van írva, akkor az egész szakma önmagát minősíti.
Azért egy jubileumi eseményre ilyet összehozni, nem ígér sok jót a jövőre nézve sem.