Regisztráció Blogot indítok
Adatok
very nice

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt már korábban is írtam, hogy szeretem az ismeretterjesztő ingatlanosokat. Mondjuk amit Duna House Amfiteátrum (nomen est omen)munkatársa alkotott, az már-már történelemtudományi publikáció. Ha van környékismertető ab ovo, akkor ez az. És hiába mondják, hogy historia est…..
Ennek a Párizsi utcai lakásnak először csak a meglehetősen szokatlan színezésű konyhabútorára figyeltem fel, de ennél sokkal nagyobb furcsaság is van benne. Az alaprajzát nézve azt hittem egy pillanatig, nincs bejárata, aztán rájöttem, hogy a konyhapadlón van. Illetve oda fut be…..
very nice 2010.02.01 16:52:37
@.gereblye:

nem biztos ,hogy jó oldalról közelíted meg a dolgot. Van A aki keres 100ezeret havonta és dolgozik 40 órát hetente, és B aki keres 3 milliót havonta, de dolgozik 60 órát hetente. Ha összeszámolod mennyi idő hírdetéseket feladni, telefonálgatni a vevő jelöltekkel, alkudozni, mutogatni a lakást, akár évekig, valszeg megéri egy profira bízni a lakás eladását pár százalékért, és nem foglalkozni az egésszel. Ez a baj a legtöbb emberrel, képtelen átlátni a saját korlátain, ül otthon a minimálbéres fizetéséből, és megvan győződve róla hogy ő tud mindent a világon a legjobban, és aki máshogy gonolja az vagy tökhülye vagy hazudik. Ezt nem pont rád írtam, nem tudom hogy ilyen vagy-e, csak eszembe jutott.
very nice 2010.02.01 19:57:53
@tom sailor:

ezt nem értem. mind2 lehet, egyébként meg tökmind1.
ha B vagy akkor nyilván mindig megéri közvetítőt választani. Ha A vagy akkor is egyértelműen megéri, abban az esetben, ha lusta vagy, vagy tudod magadról, hogy rossz üzletember, vagy csak nem beszélsz magyarul, vagy pl cigány vagy és tudod, hogy ez gond lehet:).

Itt Magyarországon sokan azt nem veszik figyelmbe, hogy azért még egy közepes szakember is jobban meg tudja oldani a feladatokat, mint egy olyan aki sose csinálta. Ebből aztán születnek a perek, a nagy megbánások, vagy tragikus esetben a lakásrobbanások mint pár hete pl.

Gond nélkül ad 10-20% borravalót a pincérnek, postásnak, de sajnál 1-5% amikor a legnagyobb és általában egyetlen vagyontárgyát értékesíti...
very nice 2010.02.01 22:34:50
@.gereblye:

olvasd el amit írtam. sok értelmetlen dolgot írsz, pl zsarolás- vagy nem tudod mi az, vagy direkt kelted itt a feszkót. Ha nem akarsz igénybe venni ingatlanost nem veszel és kész. Nincs zsarolás, nincs csalás. Akinek értékes az ideje nem fecsérli, inkább fizet másnak hogy az megcsinálja helyette.
w Játék határok nélkül 2009.06.29 07:30:00
1983-ban, hatévesen léptem át a nyugati határt először, Stuttgart irányában. Ebben akkor nem az volt a stressz, hogy a repülőjegyet elő kell jegyezni, meg összepakolni egy hátizsákot. Eleve kvóta volt az utazásra, mégpedig fejenként és háromévente egy alkalom. A szocialista…..
very nice 2009.06.29 18:44:58
egyébként kitaláltak más rendszert is mint a kapitalizmus, ráadásul pont egy magyar ember Liska Tibor az 1960as években. itt ki van fejtve a modell liskatibor.extra.hu/liskam0.htm egyébként meg semmi jelét nem látom a kapitalista-globalitása világ hanyatlásának, éppenséggel felfelé megy, megyünk sztem, nem lefelé. olyan recessziók, válságocskák 20 évente vannak mint ami most van, bele van kódolva a rendszerbe, a túlzott piaci optimizmus, és utána a pesszimizmus miatt. szép napot mindenkinek