Regisztráció Blogot indítok
Adatok
frsh

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
És én sem, de én sokkal kevésbé vagyok zakkant. Mert én nem motorral vágok neki a hóviharnak, és nem sátorban, hanem a kombi csomagtartójában fogok éjszakázni. Elindultam Nürnbergbe, a gigantikus játékvásárt, a Spielwarenmessét meglátogatni. Eredetileg holnap akartam, de kedden…..
Rekordot döntött a foglalkoztatottság. Az NGM nem is felejtette el kiadni az aktuális győzelmi jelentését: Az idei május-júliusi adatok lépték át először a válság kitörése előtti legmagasabb foglalkoztatottsági szintet. Azóta töretlen növekedés vette kezdetét, ami…..
Ma folytatódik a külföldi munkavállalással kapcsolatos tanácsokat, linkeket összegyűjtő sorozat. Legutóbb Ausztriáról írtam, ma csak egy kicsit megyünk távolabb. Németország a válság sújtotta Európában egyike azon kevés kivételeknek, ahol pörög a gazdaság, ennek…..
Harminchatodik és harminchetedik vendégeim a német Curley Sue Kempe (26) Berlinből érkezett hozzám a barátjával, a kiwi Matt-tel (24), aki Új-Zélandon született és nőtt fel. A srác szakácsként dolgozik. A pár Új-Zélandon találkozott, Curley angolt tanulni utazott…..
Sokat nem fűznék hozzá az alábbi videóhoz. Ha valaki nincs hozzászokva, hogy a motorjáról oldaldobozok lógnak két oldalra, ismételgesse az első pár napban: széles vagyok, széles vagyok. Én már fél éve használtam a rendőr Kawát, mikor sorok közti lavírozáskor megkaristoltam a…..
A Horexnél nem nagyon értenek a marketinghez. Ha mégis, akkor mi a magyarázat arra, hogy a legalább öt éve farigcsált, szük hengerszögű V6-os motorral épített VR6 Roadsternek ilyen ostoba reklámfilmet forgattak?  Most, hogy az 1218 köbcentis naked bike tényleg elkészült, igazán…..
Megszereztük a folyamatábrát, amely segít nekik eldönteni, hogy bírságoljanak-e, vagy engedjék útjára a külföldi rendszámú autót. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
frsh 2012.05.09 02:29:22
@Zzenit: Helloka, a 3000 Ft-os illeték akkor kell, ha tartózkodási helyet megadsz (ideiglenes lakcím) a kijelentkezéskor (ez az ára az lakcímkártyának, amin az szerepel, hogy külföldre távozott + az otthoni ideiglenes lakcím). A jegyzőkönyvben, amit megkapsz a kijelentkezésről, szerepel, hogy kéred a külföldön élő magyarok nyilvántartásába való felvételét. Ez volt az én esetemben. A feleségemet kézzel írott meghatalmazással jelentettem ki, ő nem akart ideiglenes lakcímet sem, mivel ő az autó üzemeltetője. Az ő esetében nem kellett illetéket fizetnem. A személyijét és a lakcím kártyáját leadtam, nem kapott semmiféle lakcímkártyát. a jegyzőkönyvben szerepel, hogy külföldön szeretne letelepedni, visszatérni egyenlőre nem kíván, nem kéri a külföldön élő magyarok nyilvántartásába való felvételét.
Még annyi, hogy az én esetemben meg kellett adni a külföldi lakcímemet is, az övében semmit nem kellett megadni. Ennyi.
Bringáznál a buszsávon, netán behajtanál szemben az egyirányúba? Lerohadtál, és vontatjátok a kocsit az autópályán? Ne tedd, tilos, ahogy sok más dolog is. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
frsh 2012.04.06 14:51:21
Németországi kreszhez két dolog, ha valaki arra jár:
1., balra kanyarodó főútvonalon is kell indexelni, ebből rengeteg van a falvakban, városokban.
2., kanyarodó sávban folyamatosan kell indexelni, amíg el nem hagyod
Ettől függetlenűl az alábbiak jellemzőek (legalábbis bajorországban:) )
- ha nem mégy 100-110-el főútvonalon, a seggedbe jön 1 méterrel, de nem előz meg (megoldás, lassítasz 80-ra, vagy megelőz vagy lemarad, jött már így mögöttem rendőr is :), az idióta)
- keskenyek a sávok, épphogy elfér egy autó (országút), de a kanyart levágják, erre számítani kell.
- városban tötymörögnek 40-el, kockák - helyzetfelismerés közelít a 0-hoz
- falukba beszáguld 70-el, korlátozó táblákra nagy ívben szarnak
- indexet nagyon ritkán használják (ha épp eszükbe jut)
- motorosok nem mehetnek előre pirosnál, stb. dugóban néha azért előre szoktak gurulni, de nem igazán számítanak rájuk, ezért nem is előzékenyek.
A magyar mentalitást jobb otthon hagyni, mert ha nagyon ostobán, agresszivan vezetsz, sok szabályt szegsz. akkor a népek beszólnak a yardra, aztán egyszercsak leállítanak. A közép- és kelet európaiakat amúgy sem csipázzák errefelé.
Ami pozitív, hogy nincsenek olyan barmok, mint otthon, városban nem száguld 50 helyett 70-80-al, nem vág be eléd, nem akadályoz, élni és élni hagyni szlogent betartják. Na röviden ennyi, mindig szoktam röhögni azokon, akik bezzeg németországoznak, ezek vagy túristaként voltak itt, vagy keveset vezettek errefelé :)
A cím csak fikció: ugyan tényleg elmebetegről van szó, mopedje is van, főleg azzal elmebetegeskedik, de ez csak egy film. A motoros filmek általában ótvar szarok. Ha csak az utóbbi tíz év termését nézzük és elvonatkoztatunk attól, hogy a legtöbb filmben a motoros csakis köcsög…..
Michael Knight Lex rendszám 2011.05.23 16:59:00
Csak egyetérteni tudok a külföldi rendszámú autóval folytatólagosan elkövetett adócsalás és közteherviselés alóli kibújás minősített esete törvényi szintű megakadályozásának ötletével.Hányszor megkapom e blog olvasóitól, hogy bezzeg nekem egyszerűen semmi nem jó, amit…..
Más Tészta Pecorino van? 2011.04.19 09:49:00
Pecorino van? … … Nem, nincsen nekünk olyan… És valamilyen juhsajt? … Háát, esetleg juhtúró jó lesz? – válaszol a csemegés, hogy azért lássuk, benne megvolna a jóindulat, csak hát túl sokat kívánunk. Efféle beszélgetést szerintem már minden…..
Az empátia azonban nem korlátozódhat a családosokra, kisgyermekesekre. Sokan szeretnének együttérezni, hiszen valamiben mindenki sorstársa valakinek. Ennek érdekében, és a közúti köznyugalom, az általános szeretet, békesség és megelégedettség érdekében javasolnék néhány…..
frsh 2011.01.12 15:00:37
@cookiedude: ez jó :), két ünnep közt pont ilyen rendszámú bérautóval voltam otthon, de nekem inkább Fürstenfeldbruck a jelentése :)
Amy az Anubis Travellel utazott Krétára, hogy aztán onnan tovakiránduljon álmai szigetére. Úgy látszik, annyira mégsem volt csudálatos, hogy a 4 órásra tervezett kirándulásból 3 nap lett, különben biztos nem panaszkodott volna. Ja, hogy a család fele Krétán maradt? 2010…..
frsh 2010.07.14 14:04:37
@Macropus Rufus: 7-ből 5-szőr repülővel voltam Krétán, legtöbsször 2 óra volt az út, néha 1:50 perc.
  A március 15-i ünnepen a nagyobb balhék (előrejelzésünktől eltérően) szerencsére elmaradtak, de azért a Jobbik - elsősorban leselejtezett komcsi katonatisztekből álló - lumpenfrakciójának egyik szép alakítását sikerült elkapnunk Naményi kollegával. A radikális párt…..
Most már eltelt két egész hónap a 2010-es évből, így bőven volt idejük a világ sörfogyasztóinak kiválasztani a 2009-es év legjobb söreit.  Hozzá kell tennünk mindjárt az elején, hogy természetesen nem ez az egy lista létezik 2009 legjobb söreiről, de mi az egyik…..