Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rapier

2 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hívhatjuk Father Christmas-nek, Santa Claus-nak, lehet Papa Noel, Sinter Klaas, Joulu Pukki esetleg Pere Noel, Kerstman, Jizo vagy Shengdan Laoren, de ismerhetjük Black Peter-ként, Christindl-ként, Julenissen-ként is. És akkor még nem mondtuk, hogy a Babbo Natale, Gyed Moroz, Jultomten nevek is…..
Nem hiszem, hogy magyar fürdőben vagy strandon gyakran találkoznának az emberek burkinivel, vagyis (általában, de nem mindig) egész testet fedő, muszlim nők által használt fürdőruhával, legfeljebb a tévében, az olimpiai közvetítéseken tűnhetett fel, hogy bizonyos nők nem hagyományos fürdőruhát…..
Rapier 2016.08.19 12:20:46
Ez a cikk egy nagy, átgondolatlan maszlag, már ne is haragudj, ráadásul hatásvadász is. Most mi van? Bikini, mint kötelezettség, a férfiak vágyainak kielégítése, vallásos okok...?
1. A bikini nem kötelező, csak lehetőség, tudtommal van úszódressz nőknek is (sőt szexibb is néha mint a bikini)...
2. Ha a nőket célzottan akarom bámulni, akkor nem strandra megyek férfiként. De ha látok egy szép nőt, egy csinos fürdőruhában, akkor talán joggal feltételezhetem, hogy amikor felvette az általa viselt ruhadarabot, akkor Ő ezt annak tudatában tette, hogy az milyen reakciókat válthat ki. Ugyanis normális ember csak olyan ruhát vesz fel, ami neki tetszik (az anyagiaktól most vonatkoztassunk el, a fürdőruha egyrészt nem alap ruhadarab, másrészt az igényesség nem a ruha árán múlik), és amiben el tudja fogadni magát, és mások erre vonatkozó verbális, vagy non-verbális véleménynyilvánítását is. Az önbecsülés nem a ruhába épített valami, nem attól lesz "jobb nő" valaki, hogy a fél segge kint van, hanem azért van kint, mert Ő úgy érzi van olyan jó a feneke, és ezt meg is akarja mutatni, gondolom én, vagy ez nagyon férfi logika...?
3. Ráadásul egy burkiniben feltűnőbb lennél egy európai strandon, mint ha meztelenül világítanál mondjuk pirosan.
4. Ha egy arab országban lehet elvárás az ő kultúrájukhoz akárcsak turistaként is alkalmazkodni, akkor itt miért lehetne ugyanez követelmény egy ide letelepülni szándékozóval szemben...? Másrészt, gondolkodjunk. Boldogan elköltözöl Németországba arabként, úgy gondolod Te német akarsz lenni, de lemész a strandra burkinibe, ahol a többi német úgy néz rád mint az ufóra, miközben Te folyamatosan azt érzed, hogy tényleg más vagy, mint ők... Nagyon helyesen látják, gondolják a nyugati barátaink, hogy a saját kultúránk makacs őrzése, az el-, és bezárkózás (mint közösségileg, mind ruházatban), bizalmatlanságot szül a többségi társadalomba, ami tovább erősíti a kisebbség kirekesztettség érzését, és még erősebb elzárkózáshoz vezet...Végül jön egy csúnya bácsi, aki erre a titokzatoskodó, bár velünk élő, mégis oly kevéssé értett, és ismert csoportra ráhúzza a vizes lepedőt, mert senki nem tudja megcáfolni, ellentmondani neki, hisz ki tudja mit csinálnak azok ott a gettóban...ismerős ugye? Na ezért nem jó ötlet ez a burkinizés. Igenis el kell fogadni, hogy a kisebbségnek kell alkalmazkodnia a többséghez, és nem fordítva, mert csak így lehet elfogadtatni magunkat másokkal. Sajnos ez sok kulturális áldozattal jár, de mi is leszálltunk a lóról, és felvettük a keresztet, nekik is menni fog.
– Gyere, elmegyünk Sibila nénihez – mondta Bernadete. – És beszélgethetsz vele magyarul! – Rosszat sejtettem. Kicsit úgy éreztem magam, mint egy imposztor, aki azt állítja, hogy beszéli a világ egyik legnehezebb nyelvét, mígnem összetalálkozik valakivel, aki leleplezi őt. Félve szálltam ki a…..
Rapier 2016.08.18 15:49:21
Először ezt!:) Saks: Hazugság=magyarság! Köszönjük a gratulációt, bár egy nem igazi magyarnak nehéz elmagyarázni a gáláns, és tapintatos viselkedés, sehol máshol a világon elő nem forduló megnyilvánulásait...de ez tényleg nem szégyen. Sőt erény! Hidd el!
Szóval, továbbra is szerintem a válasz így volt diplomatikus, és egyúttal gesztus értékű is. Egy tapintatos ember, a hozzá jóindulatúan közeledőkkel/vendéglátóival szemben akármennyire is féligazságot közöl, de akkor is így tesz. Én így gondolom.
A nyelv amiről ők azt hiszik, az nem magyar természetesen, de ez nem volt mindig így, és valószínű pont ez okozza a félreértést náluk manapság:
mek.oszk.hu/10700/10733/10733.htm.
Aztán persze lehet azt is mondani, hogy a nyelv, és a nevek alapján ítélve, hogy ők svábok voltak, vagy valamiféle német származék, és nem faj-magyarok (milyen az egyáltalán!?:)), de ez sem feltétlenül lenne helytálló, legalábbis nem volt már az az 1890-es években, mert akkor már min 100 éve itt lehettek, amikor elhagyták Magyarországot. Most anélkül, hogy belemennénk a ki a magyar, és mitől az manapság divatos hitvitába, szerintem visszanézve arra a nagy olvasztótégelyre ami a török utáni Magyarország volt, az Ő veszprémi sváb őseik, ha úgy érezték, és vállalták nyugodtan lehettek "magyarok", miután egy évszázadra itt találtak új hazát, aminek építéséhez/újjáépítéséhez ők is (sok más nemzet képviselőivel együtt) aktívan hozzájárultak. Még az is lehet, hogy nem beszéltek magyarul , de ez akkoriban nem volt olyan nagy csoda, hiszen volt aki itt született, mégsem tanult meg soha, mert megvolt nélküle, sőt könnyen lehet, hogy akár az én, és a többi kommentelő akkori ük-valakije sem volt még itt, vagy beszélt már magyarul, ki tudja...? Szóval nyugodtan tudják csak úgy, hogy az őseik magyarok voltak, Magyarországról (bár ilyen sem volt épp akkor) vándoroltak ki, és legyenek erre büszkék, nekem nem fáj, és szerintem igazán másnak sem, őket pedig ez láthatólag érdeklődéssel, talán valamiféle büszkeség tölti el. Win-win.
Rapier 2016.08.18 16:24:38
@lol7: Ezzel vigyázzunk csak! Kopjafa van, aztán' ki tudja mi van a túloldalra vésve...!;)

Tényleg örüljünk, hogy van aki szeret magyar lenni, őrzi a hagyományokat (nálam biztosan aktívabban, mert a botlábammal, még egy normális táncra se tudtak megtanítani anno az iskolában). A magyar hősök, meg történelmi események, dátumok tekintetében meg ne legyenek illúzióink, már egy tetszőleges magyarországi város, találomra kiválasztott járókelői sem tudnának valószínűleg maradéktalanul válaszolni a töri érettségi ez irányú kérdéseire (kivéve évente egy napot...:P). Amúgy talán nem annyira meglepő módon általában sokkal fontosabbak a nem anyaországi (határon túli vagy mi a hivatalos) magyaroknak a hagyományok ápolása, az ünnepek megtartása, mert náluk ez tartja össze a közösséget, és ad egyfajta rezisztenciát, a többé-kevésbé erőszakos, vagy lassú, és békés asszimilációs folyamatok ellen...pl. Erdély, vagy Venezuelában '56-os magyarok leszármazottai, ahol én erre példát láttam/hallottam ...Itthon húsvétkor lassan csak faluhelyen találsz otthon lévő, szépen felöltözött nőt, aki hajlandó "végigszenvedni" azt az egy napot, ellenben kint még talán élvezik is ezt a népszokást.
Rapier 2016.08.18 16:40:05
@monddazigazatmar: A linkelt tanulmányban, korabeli (1890-es évek) a betelepülést felügyelők feljegyzései alapján, magyarként veszik számba ezeket az embereket (a blogbejegyzésben szereplők őseit), -bár ugye ez mint beszéltük simán lehet sváb is-, és megjegyzi, hogy mind magyarul, mind németül tudnak (ez sem jelent semmit a Monarchia korában). Majd leírják, hogy bár az asszonyok inkább beszéltek otthon magyarul ("erősen túl-a-dunai hanghordozással"), de a férfiak hamarabb rászoktak a német használatára, mert a már itt pár évvel előbb kolóniát alapító német telepesek akkorra üzemeket hoztak létre, építkeztek, és az újonnan jött magyarországi betelepülők náluk vállaltak munkát, így értelemszerűen hozzájuk kellett igazodni. Ergo valószínűleg a kitelepülők már eléggé elmagyarosodtak 1890-re, amikor kitelepültek, ha már otthon is magyarul beszéltek, és valószínű ez később már kint Brazíliában változott ismét meg, és tolódott el a német irányába, a magyar kárára. Ellenben mivel annak még mindig valami kevert formája lehetett, így megkülönböztetésül rajta ragadt a "magyar" megnevezés...Erre értettem, hogy esetükben nem mindig volt az a "magyar", nem igazi magyar...:)
Rapier 2016.05.06 11:30:11
Jártál már a Krisna-völgyben? Láttál már itthon Tudor-korabeli hangulatot árasztó kastélyt? Ismered a magyar Jurassic Parkot? Tudod, hol van az egyik leggyönyörűbb vidéki zsinagóga? Balaton. Pécs. Győr. Eger. Pannonhalma. Hortobágy. Jól ismert turistacélpontok, ha belföldön…..
Eltelt a hétvége...Szombaton nem jött össze a randi, helyette egyik barátom, és a nője jöttek át látogatóba...beszélgettünk az élet nagy dolgairól, többek közt, hogy a gyerekkori társaságban jelentkező legújabb trendek szerint bomlásnak indultunk. Majdnem mindenkinek van nője,…..
...egy blogon... Miért? Nem tudom. Ez egy ilyen nap... Lesz. Ha majd felkel. De most még csak 2 óra. Már írtam három levelet, és lezavartam egy telefont... Persze. Lányok. Az előbbi három, az utóbbi egy következménye...De kezdjük az elején. Február van. Annak is a vége lassan.…..
Újra eljött a nap, mikor fiaink pályára lépnek! Emlékezhetünk, egy hete is csak egy zseniális egyéni villanás következtében sikerült feltörni a védekezésünket, ám most egy jóval gyengébb csapattal találkozunk. Az előző mérkőzésen tisztességes, jól szervezett és…..
Rapier 2010.06.21 15:55:10
Nos Elvtársak!

Sajnos újabb elrettentő példáját láthattuk az imperialista tény-hamisításnak! És csak remélhetjük, hogy az Örökké Ragyogó Nap Hazájába nem ez a megvágott, és pusztán csak a fogadóirodák kedvéjért szervírozott verziója jutott el a dicső csapatunk remek teljesítményét mutató meccsnek...Bízzunk benne, hogy a föld egyetlen igaz szegletében sikerült a Kedves Vezetőnek elérnie, hogy nagyszerű riportereink és hiradósaink kimenekítsék a FIFA, és az egyéb imperialista bűnszervezetek elől a valódi 7-31-es végeredményt megörökítő felvételeket, melyeken a koreai nép megláthatja harcos tigriseinek valódi küzdelmét, melynek során egyértelműen leiskolázta a nálánál jóval gyengébb portugál gyarmatosítókat, akik még arra se voltak képesek, hogy az általunk valójában ugyancsak legyőzött (természetesen...2-12-re) braziljaikat felügyletük alatt tartsák anno...
Nos, most hogy kénytelenek voltunk erkölcsi tartásunk megőrzése érdekében visszalépni ettől a sötét intrikákkal teli, és elüzletiesedett rendezvénytől(sehol egy kisebb 500 ezer fős élő kép...vicc...:/), most nincs más dolgunk mint hazatérni, és tovább építeni a Fény Ösvényét mely népünk, és a később az egész világ népeinek boldog jövőjébe vezet!
A hamisítvány minőségéről pedig annyit, hogy tisztán kivehető volt a számítógépes utómunkálatok jele, hisz a meccs (imperialisták által megjelölt) 59 percében c. ronalduu haja még futás közben hátra volt zselézve, míg a 61 pervben tisztán kivehető hogy a frizurája már 67,5 fokos szögben jobbra előre dől...ez is mutatja, hogy a gaz imperialisták milyen ostobának tekintik a dolgozó tömegeket, akik a napi 650% os teljeítés mellett is időt szakítanak a Vörös Tigrisek küzdelmének csodálatára...szomorú, de ne aggódjunk a Lágyanhulló Napsugár II. interkontinentális nukleáris csapásmérő rakétánkat a Kedves Vezető utasítására máris a FIFA székházára irányítottuk, így az igazság végül mégiscsak győzni fog!
Rapier 2010.06.21 16:45:12
@Májking: Először is, ez egy igencsak rossz, de szerencsére már annál túlhaladottabb(Angliát, és az egyéb feudális kövületeket szerencsére figyelmen kívül hagyhatjuk:P) kort idéző nick, és rossz ómen ezen a népi mozgalmi blogon...le kéne cseréleni, javaslom a 친애하는 동지-at...:P
Az a három fő csak a jéghegy csúcsa volt, valójában a szurkolói erőket otthon összpontosította a remek koreai vezetés, ahol is egy látványos parádé keretében a katonaság egy csekély részét kitevő 1 millió fő, élő alakzatban kirakta az Előre Korea! feliratot, egy a portugál válogatottat eltaposó vörös munkáslábat ábrázoló képpel egyetemben...De komolyan, hát nem érti a büszke magyar nép dolgozó fiaként, hogy puszta illúzió volt amit láthattunk és valójában az a 3, a tévében látható szurkolónk, 300.000 fő volt, csak a közvetítés hamisítása közben a helyükre lerészeg, drogos latinókat montíroztak, míg a szurkolói élmunkásaink, rendezetten, és kitartóan ünneplő tömegeit, -akik persze, ahogy említi eközben is láthatatlan harcot vívtak az imperilaizmus ellen,de ez természetes, sőt mindennapi-, szorgos kezek igyekeztek végleg eltüntetni a felvételekről...pedig ha láthatta volna a valódi meccset, a népi tömegek ujjongását belőtt góljaink után...a Kedves Vezető fel-felvillanó szelíd mosolyú arcmását...Óóó...mily felemelő látvány volt!!
Épp most tavasszal panaszkodtam valakinek, milyen nehéz összehozni egy rendes, többnapos túrát. A szűk keresztmetszet a megfelelő társaság. Van, akit gyalog nagyon bírok, de nem vagyok hajlandó vele motorozni, mert túrán képtelen tartani a formációt, ugyanakkor olyanokat csinál,…..