Regisztráció Blogot indítok
Adatok
crown

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Magyar Televízió ezzel a kisfilmmel mutatta be új, óbudai gyártóbázisát a Média Hungaryn. Azt a stúdió- és irodakomlexumot, amit havonta 800 ezer euróért, vagyis körülbelül 225 millió forintért bérel. Vagyis évente 2,7 milliárdért.És akármennyi is fizet, soha nem kapja meg…..
crown 2009.05.28 10:17:23
@Capra: A helyzet sokkal rosszabb, mint gondolod. A szákházat már korábban eladta (úgy rémlik 2007-ben)a Magyar Televízió, nagyságrendileg 6 milliárd forinttért. Miután eladták maguk felül a szákházat és nem volt még kész az új kénytelenek voltak visszabérelni kb. évi két milliárdért. (Már ezért is csúsztatás, hogy mind a két helyért bérleti díjat kellet fizetni. A Szabadság téren nem kellet volna fizetni, ha várnak a régi eladással, az új elkészültéig.)

Most jön a legjobb rész: Az MTV 18 év alatt kifizet kb. 48,6 milliárd forintot bérleti díj formájában. 18 év után azonban nem kerül az MTV tulajdonába az új épület- hanem ekkor eldöntheti, hogy megveszi-e!

Én nem vagyok egy nagy menedzser, de ha lenne havi 225 millió forintom, akkor minimum lízingelném az épületet bérlés helyet.

Nagyon szépen kérem, hogy ha valaki meg tudja magyarázni nekem, hogy ez pénzügyileg mért éri meg az MTV-nek az magyarázza el.

crown 2009.05.28 10:42:58
@Steppenwolf: Nekem már a hócipőm tele van, hogy mindig hülyének néznek minket. A legnagyobb pofátlanság, hogy utána még fényezik az üzlet előnyit.

Én ezt a stúdiót banki kölcsönből építettem volna, állami garanciával.(Így is úgyis az állam fizeti. Nem?)
crown 2009.05.28 10:51:07
@Steppenwolf: Még egy dolog. Én különböző újságokat olvasva úgy látom, hogy az ehhez hasonló ügyek részben ki vannak ám vizsgálva az Állami Számvevőszék által. Én abban látom inkább a hiányosságot, hogy ők kivizsgálják, felhívják a figyelmet az esetleges hibákra, de ezt követően már érdemben nem foglakozik ezekkel az észrevételekkel senki, ill. semmilyen szervezett.