Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BEARCAT

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Air Power Blog Air Power Hírek 7. 2011.08.01 13:25:00
Az ötödik után megnyílik a légierő és légvédelmi hírek hetedik része...Zord..
BEARCAT 2012.01.08 12:32:28
@KGyST:

Szia.
Szeptemberben ilyen számok kerültek napvilágra:
www.netarzenal.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/2011.09.05.html
Tegnap a HM immár az MTI-n keresztül is bejelentette az UH-1N beszerzési program létét, s ezzel az - egy évnyi előkészítést követően - hivatalosan is nyilvánossá vált. Most itt az ideje, hogy szemügyre vegyük ezt a típust, üzemeltetését, hosszú távú…..
Ma Fredrik Reinfeldt svéd miniszterelnök bejelentette, hogy a NATO felkérésére Svédország 8 Gripen vadászgéppel, egy C-130-assal és egy „felderítőgéppel” részt vesz az 1973-as ENSZ BT-határozat kikényszerítését célzó Unified Protector hadműveletben. A gépek…..
Air Power Blog Áldott karácsonyt! 2010.12.24 02:57:00
BEARCAT 2010.12.24 16:23:42
Air Power Blog Air Power Hírek 2. 2010.05.30 15:20:00
Megnyitom a második hírszekciót, az elsőt berekesztem.Zord..
BEARCAT 2010.07.17 13:59:43
@Beat it!:

Lajta monitor! HE-HE ez aztán a remek hír és szerintem egyáltalán nem "nagyon off".
Air Power Blog Air Power Hírek 1. 2010.01.05 15:22:00
Molni javaslatára, a motor nyűgjének (sok komment egy bejegyzéshez) esetleges terápiájaként egy bejegyzést nyitok, melyre az új híreket lehet bekötni, és azokat kommentálni. Amikor újabb bejegyzést teszek, az beelőz, de idővel ez a hírbejegyzés ismét vezetni fog. Időnként…..
Ma Szekeres Imre az Országgyűlés külügyi bizottságában bejelentette, hogy két magyar Mi-17-es és harminc fős személyzetük Afganisztánba települ 2011-ben. A deklaráció hosszas bizonytalanság végére tesz pontot, még akkor is, ha szerintem erre a misszióra korai lenne mérget…..
BEARCAT 2009.11.25 19:33:31
Alexander Mladenov barátomnak köszönhetően egy kis betekintést nyerhetünk Graf Ignatievo, azaz a 3. vadászrepülő bázis múlt pénteki (091016) nyílt napjába. Csak annyit előszót írnék ide, hogy megítélésem szerint a bolgár légierő is turbulens időket él meg…..
BEARCAT 2009.11.25 18:18:06
Érdekes ez a szerelő hiány. Pár hónappal ezelőtt szabad időmben lófráltam és megláttam a Honvédség kihelyezett toborzóirodáját egy rendezvényen. Mindenféle standok előtt álldogáltak az emberek, de ott nem. Hát dumálok egy jótután a reppenek egy kicsit a szimcsin és lelépek gondoltam. Meglepett, hogy nem az eddig már többször látott kedves katonalány és igencsak izmos férfi társa nem volt jelen, hanem két új arc strázsált a pultnál.

Egy őrnagy volt és egy százados ha jól emlékszem. A későbbiek során az őrnagy a Banán, míg a százados a Vigyorex nevet kapta tőlem, mindjárt kiderül miért. Banán unottan egy banánt majszolgatott, Vigyorex meg mellette állva vigyorgott a vakvilágba.

Magamat érdeklődő, egy kicsit a repülés világában járatos civilnek álcázva odamentem dumálni. Az első megdöbbenés ekkor ért, ugyanis igen csak fagyos volt a fogadtatás. No semmi gond kicsit jobban érdeklődő civilre váltottam és megkérdeztem milyen állást tudna nekem biztosítani a hadsereg. „Hát mit akarnál csinálni?”- kérdezte Banán két harapás között. „- Hát, valahol a neten olvastam, hogy kevés a szerelő a Gripenre, hát az érdekelne nehéz oda bekerülni?”

„Micsoda hol olvastál te ilyen hülyeségeket? Van ott elég szerelő, meg egyébként is nem lehet csak úgy odakerülni! A Honvédség saját iskolájában képzik ki oda a megfelelő embereket és ez saját képzés lehetővé teszi, hogy mindig elég szerelő legyen. Pont elegen vannak azok nincs felvétel. Ha nagyon érdekel a repülőgép szerelés menjél Nyíregyházára, bár ott csak polgári képzés van.”

Hát ezzel a tudással is gazdagabb lettem tehát Banán szerint nincs hiány, sőt van saját képzés is, remek. Vigyorex valami miatt nem tudott afelett nyugovóra térni, hogy hülyeségeket olvasok és nem ajánlotta az internetes …… -ok olvasását. Rendben témát váltottam bár a fagyos légkör ezután sem változott.

„Valami Lettországba, vagy Litvániába járnak a NATO gépek légteret őrizni, a mieink voltak már?” Kérdeztem és szegény Banán majd meg fulladt, amikor válaszolni akart. „Persze mennek majd, de lehet hogy nem mert ugye felesleges is lenne, a többiek már ott vannak tehát minek. Erről szól a szövetségi rendszer, ami az egyiknek nincs az van a másiknak és kész”

Nah micsoda képzést kapok én itt!

„És abból sem igaz semmi sem, hogy csak egy vadászgép védi a légterünket ugye?”
-Banán:”Gondold már végig, ki akarná megtámadni a NATO-t? Nah ki? Senki sem mer velünk kekeckedni, mi vagyunk a legerősebbek az egész világon. Látod, nem kell mindent elhinni amiket a …………. neten olvasol. Az az egy Gripen 1 perc alatt felszáll mert a pilóta benne ül és az 1200-al repesztve pillanatok alatt utolérné a 700-al kóricáló eltérített Bőőinget, és több tíz kilométerről lelőné a Mach 3-as rakétájával, nem kell csak egy gép. De nem az ilyen helyzet jelenti a legfőbb veszélyt Magyarország számára. Tudod mi? Az országba dolgozni jövő más országbeliek. Tegyük fel, hogy a törökök meg a kurdok összecsapnak. Namost az itt élő törökök, meg kurdok is háborút kezdenek a városainkban. Érted? Na ez a fő veszélyforrás napjainkban. Erre a tizennégy Gripen még sok is gondolj csak bele!”
Hát én aztán alaposan belegondoltam. Megeresztettem még egy kérdést, utolsónak szántam és az is lett.

„Ha a NATO-t nem meri senki sem megtámadni akkor miért kell vigyázni a balti államok légterére?”
Hát ez volt az a kérdés, aminek hallatán Vigyorex már nem mosolygott ellenben szúrósan nézett, Banán meg sürgősen szemtest keresett a banánhéjnak, gondolom, nehogy elcsússzon rajta.

És itt ért végett a sztori a toborzás szellemét nem véltem felfedezni, sok minden mást azonban igen. Gondolom nem azért viselkedtek így mert tegyük fel alapból nem voltam szimpi nekik. Érdekes, hogy akárhányszor csak láttam a kihelyezett toborzóirodát mindig sorban állás volt a szimulátornál, itt még csak meg sem említették, hogy ha akarom esetleg kipróbálhatom.

A helyszínt és a bővebb személyleírást azért kerültem a történetben nehogy az illetők dicséretet kapjanak, mert még azt is el tudom képzelni, hogy már az a feladatuk hogy elriasszák az érdeklődőket.
Az amerikai hardcore felderítők (RF-4, U-2, stb.) jelmondatának csekély módosításával (az eredetiben unarmed szerepel) alkottam ezt a címet, mely alatt külön megemlékezem arról az örvendetes tényről, mely jópár kommentben már megjelent itt a LégierőBlogon: a Magyar…..
A cseh haderő 211. repülőszázadának települt állománya május elseje óta – hazai kötelezettségeinek teljesítésével párhuzamosan – őrzi a NATO-szövetséges balti köztársaságok légterét is a litvániai Siauliaiból a NATINADS…..