Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ensorcelant

0 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Abban nincs semmi újdonság, hogy az elmúlt nyolc év médiaipari változásainak egyik durva velejárója a névtelen, arctalan, tényeket nem tartalmazó vagy elferdítő cikkek megjelenése az olyan kormányhoz közeli sajtófelületeken, mint a TV2 (Andy Vajna), a közmédia, a Ripost (Ómolnár Miklós) vagy az…..
ensorcelant 2018.01.24 08:35:24
@Gabor Jeges: És szerinted az egyszerű fidesz hívő ezt összerakja így? Nem hiszem. Ha véletlenül sikerül is neki, elintézi azzal, hogy megint azt a nagyszerű népmentő miniszterelnök urat bántják!
Biztos nektek is vannak olyan kedvenc filmjeitek, melyekből árad az instant jókedv és bármilyen pillanatban nézzétek is meg őket, tuti nagyszerűen érzitek majd magatokat utána. Olyan filmekről beszélek, melyek egyszerűek, szépek, kedves a történetük és teli vannak pozitív dolgokkal, ugyanakkor nem…..
Szép, fekete nő áll egy szál magában, mint a szálfa, olyan egyenesen, miközben három rohamrendőr ront rá. Ez a fotó járta be a netet tegnap, a Huffington Post képes volt például a Tienanmen téri híres jelenethez hasonlítani. (A HuffPostnak mondjuk van mit kompenzálnia fekete ügyben: nézzék csak…..
ensorcelant 2016.07.12 23:25:02
@BircaHang Média szerkesztősége: Ez milyen cuki már, hogy ha a demokráciáért tüntető diákok elérték volna céljukat Kínában, akkor Észak-Korea szintjén lennének. Tényleg, Észak-Korea a demokratikus értékek miatt van olyan gazdasági helyzetben, amilyenben! Nálunk is a demokrácia tehet róla, hogy egyre több a létminimumon tengődő, és a külföldre tántorgó? Légyszi, magyarázd már el!
ensorcelant 2016.07.12 23:28:29
@Veridicus76: Ezt te tényleg elhiszed? Mert akkor nagyon durva hallucinogén cuccot tolhatsz! Jobbat, mint a "kéményre mászó drogos"!
Steven Spielberg megkerülhetetlen szereplője Hollywoodnak. A nagy játék filmes pályáját az 1970-es évek elején kezdő rendező stílusával és merészségével kitörölhetetlen nyomot hagyott az álomgyáron. Sokan mondják, hogy ez kivételes érzékenységének és érdekes…..
Mandiner blog A Halál Kalifátusa 2015.11.27 07:01:00
Vendégszerzőnk, Békés Márton történész írása   „Az umma turizmusa a dzsihád.”(Iszlamista jelszó) „Muszlim testvéreim [ummati], hajnalodik már, várjátok a végső győzelmet!Az Iszlám Állam az igazak véréből születik,A jámborak szent háborújából [dzsihad] ered.Ők…..
ensorcelant 2015.11.27 19:12:10
@Molnárgörény: Annyira jó, hogy így tisztában vagy a menedékkérők összetételével! Ezt honnan veszed egyébként? Az m1-en hallottad? Vagy kiszoptad valahonnan? Tudod te, hogy miről beszélsz egyáltalán? Tudod, hogy milyen háború elől menekülnek a szírek? Ez nem az a hagyományos háború ám, ahol van 2 tábor meghatározott frontvonalon, és időnként lőnek egymásra. Annyira szeretném, hogy Magyarországon néha olvassanak, járjanak utána az emberek mielőtt nyilatkoznak valaki életéről-haláláról! Vagy legalább ne legyen már ilyen pökhendi minden okoskodó!
ensorcelant 2015.11.28 07:54:49
@Molnárgörény: Ja, szóval láttad a sajtóban megjelent képeken. Már értem! Mutassak neked néhány száz fotót, amin csak gyermekes családok vannak? Mert olyanok is készültek ám! A sajtó azon felétől, akik azt akarják bizonyítani, hogy családok érkeznek. Talán nem feltétlenül kéne beszopni mindent, amit az interneten találsz! És igen, személyes tapasztalatom is van, mert 9 hét óta először nem vagyok kint gyermekeket etetni és öltöztetni. Igen, úgy néz ki, hogy a merényletek 8 elkövetője közül 2 a menekültekkel érkezett. A másik 6 meg EU polgár volt. Úgy is mondhatom, hogy háromszor annyi EU polgár volt a merénylők között, mint bevándorló. Akkor le kéne lőni az EU állampolgárait is, mert potenciális terroristák! Köztük téged is. Csak, hogy maradjunk a gondolatmenetednél! Elhiszem, hogy félelmedben nincs jobb ötleted, mint az agresszió. Félsz, mert nem ismered a kultúrájukat, a céljaikat. Egyébként meg ha én menekülnék el a hazámból (sajnos még sor kerülhet rá a magadfajták miatt), én sem egy szegény, nyomorult országban akarnék letelepedni, hanem egy gazdaságilag erősben, ahol munkát szerezhetek, a gyermekeim iskolába járhatnak, stb. Csak ehhez gondolkodni kéne, hogy meglásd, nem pedig fröcsögni a közmédia szennyét!
ensorcelant 2015.11.28 08:45:48
@annamanna: Ez a történet, amit elmeséltél, pont olyan, mint a Korán. Pont annyi igazságtartalma lehet mindkettőnek. Te higgy ebben nyugodtan, én meg éltem a közel-Keleten, láttam mi folyik ott. Ezek az emberek vagy a háború sújtotta hazájukból, vagy egy török menekülttáborból érkeztek, ahol a körülmények gyalázatosak. És ne akarjuk mi innen, a meleg szobából teli hassal megmondani nekik, hogy meddig tart a menedék, hogy azért csak a túlélés jár, az emberi körülmények, a gyermekeik biztos jövője már nem. Félre ne érts, ezeknek az embereknek szerintem sem itt lenne a helye, hanem a hazájukban, az otthonaikban. De jelenleg az a régió élhetetlen. És nem csak az IÁ miatt. Ott van még az Asszad rezsim, az Al-Nusra, a lázadó fegyveres csoportok, egy országgal arrébb az Al-Kaida.... Sorolhatnám, hogy mi előle menekülnek. Az ottani helyzetet kéne megoldani. De az orosz (és most már Francia is) bombázások csak még több menekültet generálnak.
A bevándorlókat jelentő migránsok kifejezés mára egy Európát elözönlő , zömében iszlám hitű és életvitelű  szír, afgán és egyéb arab embertömeget jelent, akik különböző érzelmeket váltanak ki az európai emberekből. Először volt hogy örömmel, virággal fogadták…..
A dalekok minden civilizációt meg akarnak semmisíteni “A civil szervezeteknek jelentős pénzügyi támogatást adunk – csak halkan mondom.” (Orbán Viktor, miniszterelnök) A Fidesz-KDNP az alábbi szűkszavú, szikár közleményben egészítette ki a miniszterelnök úr által…..
ensorcelant 2015.09.23 10:52:06
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Aztán melyik álcivil bandát pénzeli ezzel az üggyel kapcsolatban? Csak, hogy én is képben legyek!
ensorcelant 2015.09.23 13:09:38
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Hát ez ott bukott meg kedves birka, hogy Norvégia királyság, nem pediglen köztársaság. És tényleg dühödt civil hordák költik a Soros pénzét. Gratulálok!
Amerikában nagy hagyománya van az iskolai évkönyvi fotóknak, vagy ahogy arrafelé mondják Yearbook-nak. A fentebb látható fotókon híres rocksztárok iskolai fotói láthatók, amelyeken kifejezetten…..
Hát ezt a jóravaló, de kissé együgyű kopasz fiatalembert már sose eresztik ki a ligetből? Ott áll a fák között, mint egy kék ingbe és barna nadrágba öltöztetett fasz, kapaszkodik a kis cédulájába, hogy el ne szédüljön magától, és már vagy huszadjára mondja el a faél…..
AKIK 1990 ELŐTT SZÜLETTEK, AZOKNAK KÖTELEZŐ VÉGIGOLVASNI – NAGYON IGAZ!!! (A közösségi oldalakon időnként felbukkanó, a "régen minden jobb volt" közhelyes nosztalgia-érvelésekkel teletűzdelt írás paródiája.) Mi még tudjuk, milyen az, hogy trágyás talicskával menni a…..
Gólem egyre közelebb ér a pálmaliget széléhez, indulhat a rettegés, kérem szépen, szemében őrült tűz, a karján egy darab óra, a kezében egy édenhoteles boríték, amivel fenyegető mozdulatokat tesz, a stábtagok gyerekei sikoltozva menekülnek a hegyekbe. Ma Béjvacs udvart tart,…..
Mindenki nyugodjon le a fenébe, itt a pap és széttépi a Bibliát! Erős nyitás, na. És ne felejtsük el, hogy két rész van hátra, aztán a következő szezonig marad a nagy büdös üresség, szóval hamar eszkalálódnia kell valaminek, hogy az évadzáró cliffhanger kivigye Alexandria…..
ensorcelant 2015.03.17 19:10:24
@nicu71: Mivel 2 szereplő is vele kapcsolatosan lett kinyírva, gondoltam, hosszú távra terveznek vele.
Drága Réka! Olvastam leveled, és mit mondjak, nagyon köszönöm. Jó, hogy időben szóltál, nem vettem még meg a neked szánt csokrot, sem a félárú múzeumjegyet. Most akkor nem is fogom. Mert közölted: nem kéred. Azt is megírtad szerencsére, mit kérsz nőnapra. Azaz dehogy…..
ensorcelant 2015.03.10 20:45:59
@pitcairn: De te állítottad, hogy kollektivisták vagyunk. Az pedig ugye az egyéni érdekeket figyelmen kívül hagyva, csak a csoport (társadalom) részeként tekint az egyénre. Ezért írtam, hogy nem, mi nem vagyunk kollektivisták. De úgy látom, hogy igazándiból csak megtetszett ez a szó (csakúgy, mint a de facto, illetve a társadalom mérnökösködés kifejezés) mert igen gyakran használja. Akkor meg előtte nézze meg a jelentését!
ensorcelant 2015.03.10 21:38:56
@bbjnick: Hú, ez megint milyen nőgyülölő bejegyzés lett már, de bocs: "egy férfi meggyőzhető, hogy a gyereke érdekében vállaljon efféle áldozatot, egy nő nem; a nők bármilyen ostobaságra és aljasságra képesek, nem riadnak vissza gyerekük manipulálásától, terrorizálásától sem". Mitől alakult ki ilyen rossz véleményed a nőkről? Milyen tapasztalatod van? Téged manipulált egy nő (anya, feleség..), hogy általánosságban így vélekedsz a nőkről? És van párod? Róla is ez a véleményed? Szerintem ez a mondatodat olvasd el újra, és tényleg keresd a miérteket.
Másrészt. Azt írod, hogy a férfiak azért nem pereskednek a gyermekükért, mert úgysem nyerhetnek. Dehát baszki pont az volt benne a behivatkozott kutatási anyagban, hogyha perel érte, akkor 40% az esélye, hogy megkaphatja a gyermek felügyeletét. És minél idősebb a gyermek, annál nagyobb esélye van rá. Én meg azt mondom (pont olyan önhatalmúlag, mint te amikor eldöntötted, hogy a nők mindannyian képesek a gyermeküket manipulálni és terrrorizálni), hogy a férfiak ezt csak kifogásnak használják, mert számukra terhes és fárasztó lenne a gyermekről gondoskodni. Na, tessék. Írtam egy hülyeséget a te kapitális marhaságodra válaszul.
ensorcelant 2015.03.10 23:07:52
@bbjnick: Jó véleményed van a nőkről??? Ez a jó vélemény??: "a nők bármilyen ostobaságra és aljasságra képesek, nem riadnak vissza gyerekük manipulálásától, terrorizálásától sem, hogy "igazuknak" érvényt szerezzenek." Ezt is te írtad. Ha ez a jó vélemény,... Emellett kapásból azt állítottad, hogy nem vagyok képes az értő olvasásra, pedig képzeld, igen.
A szakember, aki azt ajánlja egy apának, hogy ne pereskedjen a gyermekéért, ha az apa szerint nála lenne jó helyen a gyermek, az nem jó szakember. Illetve, lehet, hogy a 90-es években még így volt, csak az utóbbi 10 évben van tapasztalatom ezen a területen, arra van rálátásom. De ha egy apa szerint a GYERMEK érdeke az, hogy ő nevelje, akkor kutya kötelessége vállalnia a pert. Mert a bíróság igenis mérlegelni fog. Most írom le azt hiszem negyedszer! (kutatási anyag) Értő olvasás, ugye?! Kicsit úgy érzem, te úgy gondolod, hogy egy válásnál csak az apa járhat rosszul. Sajnos csak a gyermek járhat rosszul. A felnőtt vesztesége (akár anyáé, akár apáé) szinte elhanyagolható a gyermek vesztesége mellett. Ezt kéne felmérni elhamarkodott gyermekvállalás, illetve azonnali válás előtt. Félre ne érts! Nem azt mondom, hogy egy rossz házasságot fenn kell tartani feltétlenül. De azt tapasztalom, hogy a házastársaknak a legkönnyebb megoldásként a válás jut eszükbe minden probléma megoldására. Nagyon ritkán találkozom azzal, hogy bármelyik fél is arra törekedne, hogy más megoldást találjon. És ez szomorú. Szerintem. Jó éjt!
Boldog nőnapot az érintetteknek. A mai nap alkalmából úgy gondoltuk érdekes volna egy lista, amelyen igazi hősnők vagy igazán tökös női horrorkarakterek kapnak helyet. Fussunk is neki! Milla Jovovich (Alice) - Resident Evil franchise Milla Jovovich 2002-ben későbbi férjura…..
Gólem zöld Tommy Hilfiger-ingben és kicsit hipófoltos(?) farmerban áll a villa előtt, az ízületek recsegve tiltakoznak minden mozdulat ellen, ma este fordulat gyön, mondja bárgyú vigyorral, bár lehet ez nála a természetes arckifejezés, az eddigiekből erre következtetek, ilyen fej…..
ensorcelant 2015.02.26 13:37:13
@bonifac: Tematikázáshoz nekem is mindig rá kell gyújtanom, pedig egyébként nem cigizek!
Már közel két hete történt a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni gyilkos merénylet. A lapot ritkán vettem kézbe, nem igazán érdekelt, nem is mindig értettem a karikatúrákat és a cikkeket, hisz nem Franciaországban élek, nem követem annyira az eseményeket, hogy világos legyen a kontextusuk. Cabut és…..
ensorcelant 2015.01.20 12:12:49
@Muad\\\'Dib: A szőke nős viccek sértenek jónéhány millió akár természetes, akár festett hajú nőt. (fogalmam sincs hányan vagyunk a világban) Mégsem kérjük a betiltásukat, vagy kitalálójuk halálát. Sőt, ha jó a vicc, magam is nevetek rajta, ha meg nem jó, akkor lesz@rom.
A keresztény valláson kívül fejlődött ám az iszlám is. Csak emberek bizonyos csoportja nem tartja vele a lépést. Ezek a csoportok az iszlámra hivatkozva ölnek, tartanak rettegésben embereket. Ha másik vallású ember teszi ezt, azt is elítélem, és bármikor kész leszek azt kiírni Je suis Mohamed, ha Mohamedet gyilkolják le.
Hogy van az, hogy a Charlie Hebdo rajzolhat, írhat, amit akar, de ha valaki megdicséri a párizsi terroristákat, akkor megbírságolják vagy börtönbe küldik? Miért lehet az egyiket (ha lehet), és miért nem lehet a másikat? Hol a szólásszabadság határa francia viszonylatban? Nagyon…..
ensorcelant 2015.01.18 08:41:23
@J.László: Én meg találkoztam valakivel, aki ott volt amikor mesélték. A Charlie Hebdo nem csak Mohamedet ábrázolta, hanem gúnyt űzött a zsidó, vagy akár a keresztény vallásból is. keress rá az újságra, és meg fogod látni, hogy nem zsidóbarát. Semmit sem tisztel, és a szatírának lehet, hogy nem is kell. Annak ellenére, hogy nem tartom viccesnek az újságot, hadd tegyék. És ezért nem jár nekik halál! Mint ahogy a Móriczka nevű lapnak sem, pedig igen degradálóan, lealacsonyítóan ábrázolja általában a szőke nőket. Mégsem veri be a szerkesztőség ablakát és a karikaturisták fejét a feldühödött szőke csajok csürhéjének tagjai. Mert 1-1 szőkenős viccen magam is jót nevetek, a szarokat meg leszarom.
Bencusnak jól áll a kockás, ezt meg kell, hogy állapítsam, ingben, fosszínű farmerban közli, hogy mióta kiderült tegnap, hogy Zsu a pampulaszájú Lacibetyárt viszi ki magával a hóra, megfordultak a százalékok, de hát ki tudja, melyik versenyző van a fantomképcsalád tagjai alatt,…..
ensorcelant 2015.01.16 09:42:55
Azon gondolkodom mostanában, mennyire nem értik az emberek a sajtószabadságot. Ami különösen megdöbbent, hogy még azok sem, akik a sajtóban dolgoznak. Először a Heti Válaszos Szőnyi Szilárd írta azt, amit, most meg Sebestyén Balázs fejti ki véleményét a rádióban: „miért…..
ensorcelant 2015.01.10 09:36:46
@Anticommunist Hungarus: Nógrádi szakértelmét egészen addig nem kérdőjeleztem meg, amíg nem kezdett el haknizni a Világpanorámában a szerencsétlen elmeroggyant Szaniszló mellett. Ha Sebestyénnel bármiben is egyetért, az csak még inkább húzza le a posványba, szerintem!
Prafea 15 karácsonyi film 2014.12.05 09:30:00
 Nincs karácsonyi hangulatod? Csinálj egy forró csokit, helyezkedj kényelembe, és nézd meg a következő filmek valamelyikét, a legjobb program egy hideg estére. Nézzünk 15 karácsonyi hangulatú filmet, a klasszikus Reszkessetek betörőkön kívül! Igazából szerelem (2003)  A…..
A mai részben úgy dől be Abraham kártyavára, mint annak a rendje. Ahhoz képest, hogy a rész megnézése előtt egy olyan minimális spoilerbe futottam bele, hogy ettől az epizódtól majd egy egész életre elmegy a kedvem anyám finom tyúkhúgylevesétől , nos (megvan a jelenet) bármikor…..
ensorcelant 2014.11.11 14:03:30
@doggfather: Az 5/3-ban szerepelt. Tényleg nagyon hullámzó a színvonal, 1 jó rész után (No sanctuary; 4 walls and a roof) jön 1-2 szinte nézhetetlen. Kíváncsi leszek, hogy a félévadzáróra mit tartogatnak a készítők, mert ezután a 2 haláluncsi rész után kell 1-2 ütős rész.
ensorcelant 2014.11.11 19:04:42
@Battenfeld: Szerintem is jó ebben a sorozatban, hogy igazán nem maga a történés a lényeg, hanem az emberek reakciója, ki akar ember maradni, és ki csak túlélni.Ebben rejlik egyébként a gyengesége is: Aki zombikaszabolós filmre vágyik, annak sok a lelkizés, aki a drámát szereti, annak meg gusztustalanul véres.
Itt számomra nem lelkizés volt, hanem időhúzás ebben a részben, az előző meg kifejezetten felesleges szálat hozott be.
Mindentől függetlenül ki kell emelnem az epizód címét. Hagyjuk is egy kósza pillanatra, hogy mi történt Beth-szel. (De aki nagyon tudni akarja, annak tessék: az eddig szende szöszi szerepben tetszelgő csajszika most hirtelen tököt növesztett. A hogyan és mikéntre később térek…..
ensorcelant 2014.11.04 16:46:48
@Chat Géza: Kedves Géza! Talán lehetne egy kicsit úriemberesebben is a hölggyel szemben! Eddigi HV-kból számomra is az jött le, hogy nem igazán kedvence ez a sorozat, egy kicsit "legyünk már túl rajta" feeling. Nem lebecsülve azt, hogy ezzel is munka van. Ha meg el tudná ütni hasznosabban is az idejét, miért nem teszi?! Egyébként a coubok munkásak ugyan, de a sorozat szempontjából irrelevánsak.
Tudom, a hogyvolt írók általában rosszul viselik a kritikát, de ettől függetlenül, lehet kulturáltan reagálni rá.
Üdv.
ensorcelant 2014.11.04 19:14:56
@Star Lord alias Micellás Zsizell: Teljesen igazad van.
Szerintem jó ötlet, hogy több szálon futtatják az eseményeket, bár ez a szál (Beth) nekem sem tetszett. Már túl sok a zsarnokoskodó agybeteg a sorozatban. A Garreth galleriből talán többet ki lehetett volna hozni, de a kormányzós melléfogás után már szinte kívánta az ember, hogy mindenkivel gyorsan végezzenek. Ráadásul ez a kannibálos dolog nem volt túl átgondolt. Valószínűleg csak azért kellett, hogy újra egymásra találjanak, de ne húzzák vele túlságosan az időt.