Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adóhivatal

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valamilyen furcsa okból a hatalom fiziológiai elváltozást is okoz azoknál, akik túl sok ideig és túl kevés kontroll mellett gyakorolják. Például igen súlyos fokú halláskárosodás is fellép időnként, annyira súlyos, hogy néha még a fél lépésről arcába ordított üzenetet se…..
adóhivatal 2012.07.24 19:05:19
@Kis ember: Nem párttitkár, tanácselnök. Veszprém megyei tanácselnök.
"Jelenleg a Veszprém Megyei Önkormányzat
Közgyűlésének az elnöke. Elnöke a Közép-dunántúli Regionális
Egészségügyi Tanácsnak, a Veszprém Megyei Területfejlesztési
Tanácsnak, a Veszprém Megyei Védelmi Bizottságnak. Tagja a
közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácsnak és a Magyar
Olimpiai Bizottságnak" Ogy. honlap

(off:Egyébként tudja valaki mit csinál egy megyei önkormányzat? Az alkalmazottak veszik fel a fizetésüket. Ezek tényleg csak a saját hivatalukat működtetik. elnök+2-3 alelnök, intézményük, munkájuk, hatáskörük nincs.)
adóhivatal 2012.07.24 19:10:02
@Kis ember:" Párttitkárok párttitkártempóval."
Nem párttitkár, tanácselnök. Annak dologtalan.

"Jelenleg a Veszprém Megyei Önkormányzat
Közgyűlésének az elnöke. Elnöke a Közép-dunántúli Regionális
Egészségügyi Tanácsnak, a Veszprém Megyei Területfejlesztési
Tanácsnak, a Veszprém Megyei Védelmi Bizottságnak. Tagja a
közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácsnak és a Magyar
Olimpiai Bizottságnak" Ogy. honlap
adóhivatal 2012.07.24 19:11:35
@adóhivatal: bocs ez első nem jelent meg, kb. ötször frissítettem, írtam újra, erre mindkettő...
Nemrég olvastam, hogy ha Peking volt a magyar sport Trianonja, akkor London lesz a Don-kanyarja .A héten többször néztem a Junior Atlétikai VB közvetítéseit Barcelonából.A riporterek elárulták, hogy a magyar csapat 22 versenyzővel képviselteti magát a VB-n. Az erősebb MASZ szinttel…..
adóhivatal 2012.07.16 11:20:22
@baloo784: én hiszek neked, de egy forrásnak jobban hinnék...
Szerintem nem úgy van, ahogy mondod, de lehet, hogy igazad van. Meggyőzhető vagyok.
adóhivatal 2012.07.16 11:34:34
@Madárfejű Lajcsika:
A színházi hivatkozásod butaság, a többi egy részével egyetértek.
(Oroszországban is van támogatás a színházaknál, sőt még az UK-ban is lehet pályázni állami pénzre. Nem beszélve a francia, német, svéd finanszírozásról, továbbá a világ élvonalába tartozó lengyel és román színházakról.)
Én ugyan nem nézek sportot egy jó ideje - színházat annál többet, és nemcsak nézek - de a sport szerepét a szórakoztatásban nem nézném le ennyire, és főleg nem kategorizálnám így a kedvelőit.
   Tisztelt hölgyeim és uraim!Köszönöm, hogy tegnap öltönyt vettek, inget és a legszebb nyakkendőjüket. Emberemlékezet óta Magyarországon ekkora tömeg még nem demonstrált a kormány és politikája mellett. Az önök kormányszeretete megértette az…..
adóhivatal 2012.01.22 19:18:08
@Fabrizio Moro:

Nem mise volt az, hanem ISTENTISZTELET, és ökumenikus.

És nem a pap, hanem a hülyeség Istene nem szólalt fel. A papjai közül voltak, beszéltek.
Ma Egerben járt Dr. Schmitt Pál, hazánk köztársasági elnöke, ünnepi közgyűlésen fogadtuk őt az egri képviselőkkel együtt.http://www.heol.hu/heves/kozelet/schmitt-pal-egy-szo-sem-veszhet-karba-423263Bár nem szokásom jobboldali politikusokról véleményt írni, minősíteni (kicsit…..
Mandiner blog Bántó 2012.01.19 07:01:00
Fotó: Reuters   Lehet, hogy nem ismerem a részleteket, de Magyarország akkor is egy diktatúra. Nagyjából ez a hangulat burjánzott el a brüsszeli falanszterekben. Meg azokon túl is. Az ország megítélése mára hitvitává vált, ahol már nem számítanak a tények, elég a…..
Nem akartam azokról a méltatlan, lealacsonyító és a legsötétebb ork szellemiségről árulkodó vádakról szót ejteni itt a blogon, amelyekkel a ballib médiahorda beiktatása óta folyamatos ostrom alatt tartja a nemzet egységét megtestesítő köztársasági elnököt. Azt gondoltam,…..
adóhivatal 2012.01.17 21:00:07
@drmc: "Ez az ember úgy lett kétszeres olimpiai bajnok, hogy olimpián egy percet nem vívott."
Ez így marhaság.
Schmitt élsportoló volt, ezt nem kéne vitatni, és az olimpiákon is vívott. Döntőben keveset, vagy semmit, arra nem emlékszem pontosan. Olimpián nem volt a legjobb, de világkupát nyert egyéniben is.
Az igazi mondat ez:"Azt, hogy a becsület, az egyenesség és a tántoríthatatlan hazafiság még a közvetlen kormányzati felelősséget nem hordozó posztokon sem engedhető meg országunkban" :):):):):)
Megfontolja a főváros a Moszkva tér névváltoztatását - mondták önkoris illetékesek a HírTV kérdésére. Eredetileg ugye Széll Kálmán térnek hívták, egészen 1951-ig. A rendszerváltás óta időről időre felmerül a visszaállítás kérdése, meg olyakor új név választása…..
adóhivatal 2011.02.02 13:59:31
@aeidennis: Petőfi sincs már, tér meg van...
Minden együttérzésünk Sz.M.-é, de egész egyszerűen képtelenek vagyunk elfojtani a gonosz mosolygást, ha egy fanatikus Apple-hívőt kiborítanak. Nem az Apple termékei, hanem vallásos rajongói hozzák persze ki belőlünk a vásott homárlárvát. No meg az a vehemencia, amivel fel…..
  Hatékonyabb közigazgatás, „ispánok”, járások újbóli bevezetése? A tervekkel a magunkfajta reakciósok is egyet tudnak érteni. Három éve, a Reakció első számában megjelent fiktív kormányprogramunk címe A jövő visszahódítása volt. Nem sokkal ezután a Fidesz…..
adóhivatal 2010.09.23 23:41:26
Látszólag nincs köze a járásokhoz a mondandómnak, de mégis van.

A rossz közigazgatás javítását várják/várjuk a járásoktól/ vagy nem.

Miközben az új kormány azonnal a közigazgatás rongálásával nyomult, azt viszont nem teszi meg, amit olcsón lehetne. (Max Weber és Magyary Zoltán versenyt forog a sírjában)

- Ésszerűtlen (politikailag valószínűleg racionális, közigazgatásilag iszonyatos hatással járó) minisztérium át/szervezés.
Még mindig nem állt fel a rendszer. Kiváló, az aprómunkát végző, nagy tapasztalatú közigazgatási emberek sokasága még mindig nem tudja, hogy pontosan (hol,) mit fog dolgozni. Most nem az elhajtott emberekre gondolok. Még mindig van olyan ismerősöm, aki épp Navracsics minisztériumában marad, nem tudja, hol fog leülni.
A jelenlegi helyén több, mint két hónapja össze kellett pakolnia, hogy költöznek. Azóta NAPONTA kicsomagol, dolgozik, olykor a szervezetlenség miatt értelmetlenül, olykor keveset, olykor 16 órát. És ez nemcsak itt van. A túlzott centralizáció miatti döntésképtelenség meg naponta érezhető.
- A közigazgatás tanulható és tanulandó szakma. Valószínűleg nem a szakmai nívót növeli, hogy a minisztériumokba tizesével vesznek fel közigazgatási tapasztalat nélküli "szakembereket", olykor vezetőnek. Szakvizsga-követelmény eltörölve.

-Megyei kormányhivatalok.
Nem gondolnám, hogy logika nincs benne, de a megvalósítás. Miért kell kijelenteni, hogy (majdnem) mindent egybe, azonnal, azután kiderül, hogy mégsem lehet. Hol vannak olyankor a tanácsadók, a szakemberek, akik szólnának, hogy talán EU szabályokat mégsem írhatunk felül. És ehhez nem kell nagy közigazgatási elméleti ismeret, csak meg kellett volna kérdezni néhány gyakorlati szakembert.

Azután működni kellene jan. elsejétől egy olyan rendszernek, amelynek az alapvető szervezeti működési sémái sem ismertek a majdani működtetők előtt. Próbálna egy nagyvállalat egy átszervezést így megvalósítani. Azonnal eltűnne a piacról, akkorát bukna.
Miért vág, aki előtte nem mért?

Ha a megyei kormányhivatalok működése egyelőre homályos, ebben a homályban hol, mi lesz a helye a (gondolom megyei irányítás alá tartozó) járásoknak?

- Megyei közgyűlések.
Igazi magyar abszurd. A megyeszékhelyek zöme, de lehet, hogy mind, megyei jogú város, és mint ilyen nem része a megyének.
A megyei közgyűlések vezetői sokan, a hivatalaik dolgozói még többen a megyeszékhelyek lakói.
A megyei közgyűléseknek pénze alig, jogosítványa nem sok. Jelenleg (kis túlzással) azért tartunk fenn 19 megyei közgyűlést, hivatalokkal, hogy főleg a megye részét nem képező megyeszékhelyeken működő megyei intézményeket irányítsák. (Kórház, múzeum, levéltár, könyvtár, stb. A győri kórház, múzeum, levéltár, stb. győri dolgozói nem szavazhatnak a megyei közgyűlésre, mint ahogy a szolgáltatásaikat igénybe vevő győri lakosok se. De a fertőrákosiak, ők igen!) Ja, és fenntartják saját magukat. A vezetők építhetik politikai és egyéb kapcsolataikat.
(A megyei közgyűlési hivataloknak fontos szerepük van a választások szervezésénél is, ami viszont nem önkormányzati, hanem állami feladat lenne. )
A közgyűlések valódi szerepe annyi, hogy innen is húznak fizetést, vagy tiszteletdíjat a pártok emberei.
A megyei közgyűlések a jelenlegi rendszerben, módon teljesen fölöslegesek, pénzpocsékolók, és az önkormányzati logikával szemben működnek. Érdekes módon ennek átalakításáról nem hallani. Vagy csak tájékozatlan vagyok.

- Mi is az értelme a megyei jogú városoknak?

- Mindenkinek a könyökén jön ki, hogy a közigazgatás egyik rákfenéje a korrupció.

Kedves ergé!
Jól gondolom-e, hogy minden nagyívű átszervezésnél többet javítana a közigazgatás állapotán, ha az összes, nem valódi államtitkot képező szerződést kötelező lenne feltenni a netre?
Miért mard szinte titokban, de legalább is visszhang nélkül az, hogy nemcsak tőlünk távoli államokban, hanem a szomszédban, Szlovákiában is KÖTELEZŐ nyilvánosságra hozni az állami, önkormányzati szerződéseket, sőt nem is léphetnek életbe a nyilvánosságra hozatal nélkül.
Miért nem visítunk, hogy itt is ez kell?

Talán ennek a szlovák törvénynek a fordítását kéne kifüggeszteni a Nenyi mellé.

Helyett.
Vasárnap este érdekes üzenet landolt a postaládámban a Nagyítás című folyóirat főszerkesztőhelyettesétől, amelyben bejelenti, hogy "a Nagyítás leállt, több szám nem jelenik meg. Ha közöltünk írást, köszönjük, ha még nem, akkor szomorúan le kell mondanunk az…..
adóhivatal 2010.09.15 09:03:23
@lüke:
De komolyan.
Te olvasod is vagy csak úgy beszélsz a vakvilágba?
"bár mai hangneme a rákosista múlt paródiája"
Pl. olvastál-e mostanában BÁRHOL is a mai politikai élet lényegét jobban megragadó cikket Bodoky MVM összefoglalójánál?
Váncsa, Megyesi meg a legjobb újságírók közé tartoznak, és igen nehéz lenne rájuk fogni bármilyen bértollnokságot.

A Nagyításról: már többen is írták: a mai média-viszonyok között egy profin bevezetendő, nagy tőkeerejű lap indítása is kockázatos. Nemhogy egy válság kellős közepén, amatőr módon indítva. Amikor kezembe került (kb, öt-hat szám), az elején meglepődtem, Csontostól nem ezt vártam, soha nem nyílt ki a zsebemben a bicska, és minden számban volt több olyan cikk, mi érdekelt.
Az irányvonal, a minőség vállalható.
Kereslet meg nincs rá.
  A sanghaji világkiállításon való magyar részvétel elég sok kérdést vetett fel, az ügy szép megtermett állatorvosi lova az elmúlt időszak ballib kormányzásának. Büdös közbeszerzés, offshore nyertesek, komcsi titkosügynökből lett kiállítás-szervező, elszámolatlan…..
adóhivatal 2010.09.10 23:41:23
@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

Elhiszem, amit írtatok és nem is csodálkozom, és ugyanaz a véleményem.

A problémát ott látom, ahol Táskás Tóni kapirgál.

Ezt a cikket nem írtátok volna meg a kormányváltás, és az azt követő vizsgálat nélkül, vagyis itt a tényfeltáró újságírásnak (blogírásnak) vajmi kevés szerepe van. - gondolom. Apropó: mikor számoltok be arról, hogy most kik, hányan utaznak expot nézni - vagy csak vizsgálódni?
Ezért kell többek között a az ÁSZ élére pártkatona, hogy a saját stiklijeiket ne is lehessen vizsgálni, vagy ezekről érdemi infót szerezni. (Fogalmam sincs a debreceni estről, de könnyű azt mondani, hogy tényfeltárjatok, ha minden adatot blokkolnak.)

Mit gondoltok mit találnátok, ha pl. egy megyeszékhelyen elkezdenétek vizsgálódni , hogy a teljes egészében városi fenntartású helyi lap - már ára sincs, korábban volt - önkormányzati támogatásából éveken keresztül fizettek egy jelenlegi államtitkárt úgy, hogy ő semmit sem tett a fizetésért? Csak valaki megkért valakit, hogy ez így lenne jó.

És ezek tényleg az aprópénzek. És itt is, ugyanúgy, mint Bolgár úr esetében ismert nevekkel találkozhatnátok. Sőt sokkal ismertebbekkel.
És ezeket soha nem írja meg senki.
üdv.

(Ha majd azt eléritek, hogy minden minisztériumban, önkormányzatnál lesz olyan szoba, ahol a valódi államtitkok kivételével bárki érdekelt bármely számlát, szerződést megnézhet, akkor nem leszünk kiszolgáltatva az ilyen-olyan adatok csöpögtetésének. De, azért örülök az ilyen cikkeknek is.)
adóhivatal 2010.09.11 00:26:52
@Leskelődő:
Hát akkor: ön a tájékozatlan!
Még azt sem tudja, hogy olvastam azt a posztot! Nahát!
Hogy képes így hozzászólni! Miért nem leskelődik jobban?
Irgumburgum!
Amúgy meg: továbbra is valószínűleg tartom azt, hogy ez a cikk nem készült volna el némi hivatalos támogatás nélkül. Tudni nem tudom, ezért írtam oda a gondolom szót. És még az is lehet, hogy tévedek.
És, ha hiszi , ha nem én, ezeket a Bolgár uras umbuldákat is ugyanúgy utálom, mint azokat, amikről nem olvasok.

Joccakát!
Amióta kitettem a Brutális szurkolóverés a magyar-moldávon című posztot, amelyikben Papp Zsombor elmesélte, hogyan okozott majdnem tömegkatasztrófát a rossz szervezés az Eb-selejtezőn, és hogyan vertek meg teljesen indokolatlanul egy szurkolót a biztonságiak, izzanak a kommentek és…..
adóhivatal 2010.09.09 10:25:42
@Trex59:
Igen. Nekem is ez jött le.
Nem gondolnám, hogy O.V. utasítására, de BIZTOS, hogy miatta, "biztonsági" okokból csak egy kaput nyitottak ki a majmok. Fő a biztonság, hisz fontos ember ül a lelátón.

Erről az jut eszembe, hogy néhány éve (talán 2003) a Bernabeu stadionban láttam egy Real-Partizán meccset. Előtte az utcán vettem a jegyet.Pillanatok alatt bementem kb fél órával a meccs előtt. Ott nem voltak ilyen fontos emberek, csak az ENSZ-főtitkár, a spanyol miniszterelnök, a király épp nem, de a fia igen. Szóltam a szállodában lévő feleségemnek, aki a félidőben bejött csak szétnézni. Nem gondolta volna, hogy ilyen körülmények lehetnek egy focimeccsen... Amúgy őt a szünetben már a kutya sem vizsgálta, és a II. félidőt a díszpáholy alatt valamiért üresen maradt helyeken néztük.

Pedig nem sokkal voltunk 2001. után, továbbá a baszkok... De ott valahogy máshogy dolgoznak a biztonsági emberek. És utána a szövetségi sajtós sem ökörségeket mond. Gondolom.
Miközben Orbán Viktor forradalmi hevületben értékelte a Nagy Száznapos Menetelést, a csatorna kifejezte véleményét a dologról. Bátor húzás volt, nem mondom. (A képet itt találta Szily kolléga)...
Már hónapok óta vártam a filmet, kíváncsian és belelkesedve, hogy az általam is szépnek tartott Angelina Jolie mit fog alakítani a moziban a Wanted és a Mr. és Mrs. Smith után? Lehet, hogy ismét túl nagy elvárással ültem be a moziba, mert a film a címe ellenére kicsit sótlanra…..
   Kollégánk ismerősei még a tavaszi választások előtt egyazon napon látták Velencében (az Adria-partiban, nem a Sukoró mellettiben) Orbán Viktort és Angelina Jolie-t. Nem együtt! De hogy valaki felkeltette az év első hónapjait Velencében töltő filmsztár…..
Minden elismerésem az új kormánynak, amiért nem sokkal megválasztásuk után öt, korábban bezárt vasúti szárnyvonalon, jelképes menetrenddel visszaállították a személyforgalmat és jelezték: ezt hamarosan további szakaszokon is meg fogják tenni. Szimpatikus és bátor döntés ez,…..
w A tett első, a szó második 2010.08.11 05:06:00
Az uborkaszezon nevű időszak aktív pihenésre ad alkalmat. Amikor nincsen hírdömping, és Schmitt Pál is csak álmában bornírt egy picit, akkor van idő egyrészt körbenézni a világban, ahol nem uborkaszezon van. Hanem leég fél Oroszország, Ázsiát a víz mossa el, Korea kardcsörtet,…..
adóhivatal 2010.08.11 17:58:01
@Tóta W. Árpád: "ez tévedés, Iránban és Koreában is több párt van"
Egy kis pontosítás kéne.
Korea állam egyelőre nincs, a Korea kardcsörtet-ből nekem eddig Észak-Korea esett le, ebben viszont mintha délről lenne szó. Ott meg, tudtommal, nem annyira autoriter a kormányzat, bár ismereteim csekélyek. Vagy: Koreában több párt van, az azt jelenti: délen is több meg északon is - egy?
  Csütörtökön még úgy tűnt, Kósa Lajos kijelentése valamiféle megtervezett koncepcióba illeszkedik: „Szűk esélyünk van arra, hogy elkerüljük Görögország helyzetét, a helyzet ugyanis sokkal rosszabb, mint hittük.” Görögország emlegetésével persze…..
adóhivatal 2010.06.06 14:38:39
adóhivatal 2010.06.06 14:43:50
@br: "legszomorúbb, hogy Orbán értetlenségét fejezte ki és nem tajtékzott a dühtől ekkora elkúrás láttán."
Te komolyan gondolod, hogy Szíjjártó a miniszterelnök tudta nélkül szart ekkorát az asztalra?
  Kellemetlen ügy: egy, az online világban már régen elterjedt, és szintén régen cáfolt hoaxra építene mozgalmat Fricz Tamás politológus. A Magyar Hírlapban közölt cikkében (Mozgalom indul a magyar igazságért) egymillió aláírást gyűjtene a trianoni békediktátum…..
A tragédiát követő magyar reakciók ismét megmutatták, hogy a közös érzelmi bázis igenis létezik. Ennek segítségével mindig ki tudtunk jutni a kapcsolati hullámvölgyekből. Így lesz ez most is.   Újabb írásunk a lengyel tragédiáról: A lengyel egy igazi nemzet Ma…..
adóhivatal 2010.04.11 10:28:57
@dorset:
". Isten áldását kérem a hozzátartozókra és az egész lengyel nemzetre."
A baleseten volt Isten áldása vagy nem?
A tragédia Isten akarata volt vagy nem?
És, ha Isten megáldja a hozzátartozókat, és az egész lengyel nemzetet, akkor jobb lesz nekik?

Én az emberek részvétét, segítségét, együttérzését, segítőkészségét, szertetét SOKKAL fontosabbnak tartom.
Nyugodjonak békében!
2010. március 15. alkalmából többen részesültek állami kitüntetésben. Többek között Székely Judit, a Szociális Minisztérium szakállamtitkára. "MAGYAR KÖZTÁRSASÁGI ÉRDEMREND középkeresztje, polgári tagozata; több évtizedes eredményes vezetői tevékenysége, a…..
Miért iszik az ember pálinkát? Hogy berúgjon. Miért zuhanyozik? Hogy lemenjen róla a kosz. És miért olvas Debreczeni Józsefet? Hogy jót mulasson egy sértett pulykakakast formázó szerző Orbán Viktor-hisztériáján. Kedvenc politikai pulykánk ezúttal sajnos csalódást okoz, mert…..