Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gordon Agáta

10 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Mellettük állok, nem bírok mozdulni, érzem, hogy nem lehet most elsunnyogva odébbállni, csal állok ott, nehéz rekonstruálni, pedig abban a pár másodpercben tisztán végigfut az egész történet érzelmezése a fejemben, most látom csak, milyen hihetetlenül gyorsan tudnak belül…..
 Csorba Csaba, és felesége, Erzsébet február 23-án vesztették el elsőszülött fiukat, a 27 éves Robit, és négyéves unokájukat, Robikát. Fölgyújtott házukból menekültek, amikor hátulról lelőtték őket. A kis Robi június 8-án lett volna ötéves: egy biciklit szeretett…..
Harangi Andrea írásának elbeszélője profi nem- és identitásváltó, aki kicsit elveszett a virtuális világban - kalandjait olvasva időnként magunk is elbizonytalanodunk, vajon merre jár és kicsoda is pontosan a túlfűtött(?) erotikus álmokat dédelgető főhős.Harangi Andrea: All,…..
 Az elmúlt héten szerdán Bódis Kriszta a Nyitott Műhelyben a filmklubra invitált mindenkit, aki segíteni szeretett volna Budai Barnabáson és családján, akik korábban a Hétes-telepről a Bódis Kriszta szervezte segítségnek köszönhetően tudtak új építésű házba költözni…..
 "Kedves Barátaim!Köszönöm, hogy adományaitokkal és támogatásotokkal lehetővé tettétek, hogy a Hétes-telepen megünnepelhessük a karácsonyt. Négy disznót vettünk és vágtunk, ebből 70 család kapott húst, mellé krumplit, karácsonyi édességet. Közösen főztünk…..
"A nyájas olvasó már értesülhetett az Irodalmi Centrifugából arról, hogy egy ideje szerelmem, Nade közelről fotózott test- és fejrészleteit (érdekes kérdés: a fej miért nem egyértelműen a test része, a szem például úgy külön sosem szerepel aktnaptárakban, pedig a testnek is…..
 "Ám ha elcsitul bennem a gyermekes dacés szólok és kérlek és feltekintek,nem lehet nem látnom mosolyod" - Forgácsolódó kisebbségi nemzedékek hátrányai szorzódtak fel az életében. Nincstelenséget, gyökértelenséget és kitaszítottságot örökölt…..
„ÉS NEM Ő AZ EGYEDÜLI eset a magyar bíróságokon, hiszen amikor nők kijelentik, hogy erőszakot követettek el rajtuk, folyamatosan NEM HISZNEK NEKIK, ráadásul hibáztatják őket. Megfélemlítik az áldozatokat, hogy minél kevesebb nő merjen elmenni oda, ahol a rend őrei vannak,…..
Háznagy Elzától pánikméretűben jönnek a hírek az összeomlásról. A svájci frank alapú lakáskölcsöne máris a duplája, ideje elhúznia külföldre dolgozni. Hajóra, Hamburgba a hideg tengerre, villanyszerelni. Menj, Elza, engedi Szása, jó lesz neked. Szépen tudsz szlávul és…..
IrodalmiCentrifugA Feldmár Cseppek 2008.10.17 09:00:00
Az antirasszista férfi (akinek rasszista szülei voltak) esete a négerekkel...Felelős vagy azért amit teszel. Hogy barátságosan kezet rázol a feketével, miközben apád koszosniggerezik a fejedben. És tudod, hogy kikapcsolhatatlan hangjára nem kell figyelned.A magad útját járod. -…..
Itt női tanács kell, vének és tapasztalt női tekintélyek, hogy itt igazságot tegyenek.És nem csak itt. Hanem hogy kimondjanak érzelmeket magyar és cigány nők egymás iránt, tapasztalatokat, dinamikát, élést és visszaélést, csináljanak mérleget.Egymásnak mik vagyunk? Mióta? Mik…..
 Falcsik Mari a Milyen ma Magyarországon nőnek lenni? témánkhoz szólt hozzá - egy összehasonlító, érdekes adatokból válogatott összegzéssel rajzolja meg a nő és a férfi életterét, túlélési esélyeit itt, e Kárpátoktól ölelt kis országban. Hogy egy költő számára a…..
"Hol a hétvégék családi rémunalma, amelyet az alkohol pattint fel lassan telítődve az agyakban? A bulis kamaszok, a melós családapák, a mulatós romák, vasárnap délután a likőrözgető lányok, a szombat éjjeli hányások nyoma a járdákon?Szokatlan béke, valami felnőtt belátás,…..
 „Nehéz ez. Nehéz férfinemtudás. Nehéz a nőt behálózni, hogy ne hagyhasson el, hogy beengedjen, hogy elismerjen és ne érezzen mást, hogy gondozzon tovább, "semmiért egészen", ahogy a Szabó-diktátum írja, a férfi örök csecsemő-része.” – Gordon…..
"Tisztában vagy-e azzal, hogy az ökölcsapásnál a puszta bőr súrlódik a puszta bőrön, s hogy azonnal apró mikrosérülések jönnek létre az ütés pillanatában mindkét testfelületen?" - Irgalmas Zsófia az iwiw (international who is who) alapelveként is ismert hat kézfogás…..
IrodalmiCentrifugA Be Proud! 2008.07.11 09:01:00
BP! Be Proud! Ha nem is Budapesten...Fifth Avenue, New York, 2008. Június 22-től 29-ig tartottak a büszkeség örökségének napjai - ünnepként élik ezt meg a felvonulók és a lakók is. Egy New York-i olvasónk küldött néhány képet arról, ott hogyan történik."Nagyon szomorú,…..
Gordon Agáta 2008.07.11 09:01:00
Adrian: How an enemy can serve your goal?

"If we live in a norm that does not know us, if we live with people that are not like us, we don’t receive what we need to be happy. But if we are outside the norm as outcast, than we may end up hating ourselves." Adrian's opinion about the Hungarian LGBT march and about how can we reach the self-respect.


Yes, to be true to your self is to respect yourself, but no one can respect themself, if they do not know who they are, what are the similarities and the differences that bring them together with others or not. I’m always very unhappy to see that the majority of us has no idea why is he what he is, and why is it a value to be different, why is it a value to be gay. We learn respect and self-respect based on the norm we grow up in, the people we grow up with. If we live in a norm that does not know us, if we live with people that are not like us, we don’t receive what we need to be happy. But if we are outside the norm as outcast, than we may end up hating ourselves.

How do we get out of it? (Maybe gay children should be put in the custody of gay parents?)

I was on the gay pride on Saturday, and after, full of emotion I wrote
an article on how I have to thank the skinheads(?) for being there and hate-fearing us, that without them we would be just a march of colourful clowns that people point at. But with them we are part of the media, the intellectual discussion, part of politics an law.

It is strange how an enemy can serve your goal.

It is strange how we end up being functionally the absolute minority, the archetype, being alone in one very different family.

But at the same time we as LGBT form the 54% of all population, and our genetic material is as old as sexuality itself, from the first sexual being the ocean worms, to the most evolved primate.

We are there everywhere, in time, continent, probably even planet.

And still just like women who are always in majority (55%), we did not choose to lead, and to rule, to create a norm where we can be the best anyone can be.
 ... avagy jelentés a 13. melegfelvonulás megerőszakolásáról. "Acsarkodó kutyusok és rebbenő csőrikék: ismét találkozott a szittyamagyar a vérbuzival. [...] Férfiak fizetnek férfiakat azért, hogy megvédjék magukat egymástól, és megfélemlítsenek minket.Nem ilyen…..
Gordon Agáta 2008.07.06 09:10:00
Szeretnék beszámolni a tegnapi Meleg Méltóság Menetről. Az eseményen feleségemmel együtt vettem részt, sok hetero szexuális ember mellett. Tehát nem igaz, hogy csak homo szexuálisok és leszbikusok vonultak fel. A menetben volt egy hölgy kerekes székkel, egy másik, aki begipszelt lábbal tette meg a pokoli utat. A szélső jobboldali támadás már a vonulás első perceiben megkezdődött. Dobáltak kövekkel, tojással, üvegekkel. A résztvevők szerint a náci tüntetők nagy vízipisztolyokkal lőttek, amiben az út mellett álló wc-k tartalma volt. Sokan áttörték a kordont, átmásztak rajta. Őket a rendőrök fékezték meg. A nácik sokszoros túlerőben voltak a menet résztvevőivel szemben, nálunk nem volt sem kő, sem vegyi anyag. A közvetlen környezetemben senki sem sérült meg, de a részt vevők beszámolója szerint voltak könnyebb sérültek. A Hősök tere előtt, akkora volt az ellenállás, hogy a rendőrök a környező mellék utcákba menekítették a felvonulókat. A Városligetnél kezdődött az igazi pokol: kövek, üvöltözés, könnygáz, egy sérült nő a földön. A nácikon látszott, hogy jól szervezettek voltak. A nagyobb csomópontoknál és a mellék utcákban is voltak dobáló különítmények. Szerintem ők nem ellen tüntetni jöttek, hanem ölni, sérüléseket okozni, garázdálkodni. Ennek köze nem volt a sajtóban rájuk aggatott "ellen tüntető" címkéhez. Az támadások ellenére, a felvonulók és mi is, próbálták megőrizni a méltóságukat, jókat beszélgettünk...



üdvözlettel: Bársony Zsolt szociális munkás





Annyival egészítem ki a beszámolót, hogy lélektanilag egy nagyon furcsa helyzetben voltunk. Kordonok között (ketrecbe zárt) kisebbségként, két oldalt rendőri sorfal között vonultunk, miközben a kordonon kívül állat módjára üvöltöttek, szidalmaztak minket, és minden lehetséges eszközzel dobáltak. (Valahogy egy normális világban fordítottnak kellene lenni a helyzetnek, a vadállatoknak lenne a rács mögött a helyük). A Hősök terén a felvonulóként patt helyzetbe kerültünk. A rendőrség beterelt minket egy körülzárt részébe a ligetnek, ahonnan nem volt lehetőség mozdulni. Körülöttünk pedig a rendőri gyűrű és a gyűlölködő tömeg vont áthatolhatatlan kört. Itt beszélgettem egy hölggyel, aki azt mesélte, hogy a világ több pontján már részt vett Meleg Büszkeség Napi felvonuláson, de ilyennel még sehol nem találkozott. Megállapítottuk, hogy egy olyan országban élünk, ahol a politika rájátszik arra, hogy mindig legyen egy bűnbaknak kikiáltható csoport és itt az eltérő vélemények, azok nem vélemények, hanem a másik eltiprására, megsemmisítésére vonatkozó cselekvésben nyilvánulnak meg. Közben a rendőrök egy „folyosót” nyitottak a liget zárt része és a földalatti között, így a földalattiba „bevagonirozva” a felvonulás résztvevőit, kimenekítettek bennünket. Mi, amikor a felszínre értünk és szétszóródtunk, akkor onnan tudtuk, hogy már kívül vagyunk, mert Árpádsávos zászlóval vonuló fiatalok jöttek velünk szembe.



Megalázó körülmények között zajlott ez a felvonulás. Ki büszkén vállalva melegségét, ki szolidaritást vállalva a melegekkel, és nemet mondva erre az örült társadalmi légkörre vonultunk, sajnos nagyon kevesen. Ott kell lenni, nemet kell mondani az erőszakra.



Németh László
 "Vannak gyűlöletfüggővé vált személyek is. Ezen azt értem, hogy vannak emberek, akiket már csak a gyűlölet hoz izgalomba, indítja be szervezetük mozgósító (pl. adrenalin) és agyuk endorphin- és más hangulatemelő rendszereit. Ezek a hormonkoktélok a drogok kiváltotta…..
Az Irodalmi Centrifuga különkiadása: A bozótvágó kések évszakaA ruandai gyilkosok vallanak - Jean Hatzfeld könyvéről a fordítóval, Lángh Júliával beszélgettünk 2006. szeptember 21-én este hattól.Hová vezet a gyűlöletbeszéd és a hatalmi politika? Mi a nők szerepe az…..
Gordon Agáta 2006.09.21 09:00:00