Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cakukatka

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
FittKismama Futok mégsem fogyok... 2016.02.17 17:30:14
Futni könnyű, belénk van kódolva: futottunk a vad elől vagy éppen a vadért. Mozgásszegény életformánk lekorlátozta a futómennyiséget a tömegközlekedési eszközök utáni rohanásra, a gyerekek utáni kergetőzésre a játszótéren. A test izmai mozgásra van berendezkedve, futásra, guggolásra, húzódkodásra,…..
Azt javasolta a minap Ágh Péter fideszes képviselő, hogy a jövőben ne kelljen az állami tulajdonú autók után kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást fizetni. Mert az úgy olcsóbb.És lőn: Ágh Péter fideszes képviselő javaslata a hét elején nemes egyszerűséggel…..
cakukatka 2011.11.18 07:50:25
index.hu/gazdasag/2011/oko/fizessen_kevesebbet_az_aramert/

Pont valami ilyesmi történik az árampiacon is. Nem fizetünk a hálózathasználatért, mert az úgy olcsóbb...
CCIE# Pursuit a warp 2010.06.29 22:39:21
 Még mindig nem volt időm írni az új bringáról, de néhány szóban most muszáj, pedig melóznom kéne.Az előző ehhez képest egy fotel volt, ez iszonyúan kényelmetlen. Vagy kiherél, vagy szétviszi a csuklómat, vagy a nyakam. Nagyon rossz, iszonyú instabil, nagyon elől van a…..
A Winklair által említett motivációs völgy számomra sem ismeretlen érzés, csak én lustaságnak hívom. A legrosszabb az egészben, hogy a demotiváltság a Ljubljana maratonon tört rám úgy félúton, meglepetésszerűen, azóta is tart. Persze ha diplomatikusan szeretnék fogalmazni,…..
Így!A www.edzesonline.hu és az Adidas jóvoltából.Már simán 10 felett vagyok az internetes nyereménypályafutásomban. Volt már egy rakat könyv, miegymás és most ez. :)..
Reggel óta ezen röhögök:The Ballon StoryA man piloting a hot air balloon discovers he has wandered off course and is hope­lessly lost. He descends to a lower altitude and locates a man down on the ground. He lowers the balloon further and shouts:“Excuse me, can you…..
cakukatka 2009.09.28 16:55:20
A mezőn van más kutyás program is. Mint kiderül, a flyball nevű sportot gyakorolják páran. Egy kutya vezényszóra inaszakadtából végigrohan négy kapun, becsapódik egy palánkba, ami a szájába lő egy teniszlabdát, aztán fordul és visszarohan a gazdihoz. Elképesztő. Én…..
Futóblog CCC-2009 2009.09.09 11:05:00
Furcsa dolog ez az ultra-terepfutás. Azt gondolom, most volt az első igazi, ilyen jellegű próbatételem. Ami egyszer nem megy, az máskor igen. Percek alatt el lehet jutni fizikailag a mélypontra, ugyanakkor lelkiekben pillanatok alatt felül lehet emelkedni a nehézségeken. Persze mindehhez…..
cakukatka 2009.09.10 13:00:49
@szasza75: nem vagyok márkafüggyő, de olyan nehezen sikerült megtalálni azt a cipőt, amelyik jó, és tartja a lábamat, hogy azt hittem: e mellett most kitarthatok egy darabig. De lehet, hogy igazad van - ha ezek a cipőim kifutnak, utánanézek, hogy mi van még a piacon.

Egyébként a másik cipőm egy Asics 2130-as, aminél az kellett megszoknom, hogy alacsonyabb építésű a sarka - és kb. most, 500 km után tökéletesnek érzem. Lehet, hogy a maratonra nem erőltetem ezt az új cipőt, hanem maradok ennél...
cakukatka 2009.09.10 13:04:57
@helenburgis: a randomszerűség nálam nem igaz - mindig ugyan ott, a belső talpélemen lesznek a hólyagok - és ha ugyanazt a cipőt erőltetem, akkor el sem múlnak...

Én amúgy futás alatt nem szoktam piszkálni (de persze nem százával futom a kilométereket) - utána viszont egy steril tűvel kiszúrom, de a bőrt rajta hagyom.
Futóblog Hogy volt, hogy volt! 2009.09.06 14:37:00
Befejeztük. Én már írtam Twitteren, hogy az utolsó kilométerek amolyan "sétálás / mászás" jellegű mozgássort öltöttek, ettől függetlenül, akárhonnan nézzük is, teljesítettem a 13,8 km-ess távot. (Winkler meg levetett trikóban, a szél beleborzolt frissen vágott…..
cakukatka 2009.09.07 09:42:14
@manor:
az én munkaadóm az egyik nagy BSI verseny névadó szponzora (E.ON), ennek megfelelően ingyen nevezhetek a BSI összes versenyére.

Én például az elit / vip standnál vehetem át a rajtszámomat, és ennek megfelelő, 2-3 számjegyű rajtszámot kapok. Tegnap pl 60-as rajtszámmal indultam.

Vissza is éltem vele, mert bevittem vele a barátnőmet a Széchenyi fürdőbe pisilni :-)

Amúgy mindenkinek szívből gratulálok.

Sok ismerős blogolót láttam a mezőnyben - Winkler pl. papírpoharakat rugdalt a budai rakparton - unatkozott, vagy mi???
Futóblog DaMartian WTF? 2009.09.03 09:51:00
Tegnap futottam 10,5-öt kellemetlen 7-es tempóban, de most így nyomom, cél ugyanis a 13,8 kili vasárnap. Az a nagy stratégiám, hogy 150-160-as pulzussal végigtekerem. Tegnapi útvonalunk egyébként a Tabán - Vérmező oda-vissza - Erzsébet-híd - Gellért-tér - Móricz - BAH reláció…..
cakukatka 2009.09.04 08:40:18
@doncii: nekem nincs ilyen kütyüm, de logikusan ez nem azt jelenti, hogy ugyanazt a futást az XML file mozgatásával többször is feltöltheted magadnak?
cakukatka 2009.09.04 13:07:08
@DaMartian: tudod, a jó magyar ügyeskedés...

Végül is a gps-t is rá lehet erősíteni a villamosra, ha kilométert akar valaki futás nélkül gyűjteni. De ha már ti ott a Nike-nál mindenféle versenyekre/challengekre használjátok, akkor lehet, hogy más viszont visszaélhet vele.
Na megvolt a pihi az ájronmen után, hiányzik már a mozgás...Múltkor már mentem egy laza 5 kilit, most is futottam egy 10 kilit reggel 1:05 alatt.Ez az egy órás 10 kilis futás reggelente elég kellemes. 135-ös átlagpulzus - laza aerob sáv. 18C, ideális idő.Holnap is futok…..
Május végén írtunk az izraeli félmaratonról (futás az izraeli hadsereggel), a fiúk elkészítették idő közben a videójukat is. Egyfajta hétvégi hangulati levezetés gyanánt most ezt is bemutatnánk. Ki hova megy futni egyébként a hétvégén? ..
... száguldás bringán!... és befejelés futáson :)·         Zánkára soha nem tudtam eljutni eddig, mert soha nem voltam elég jó úttörő.De most sikerült!Egyedül mentem, őrült sok cuccal. (3 forduló kellett hogy felvigyem a szobába)Este…..
Futóblog Merre futtok? 2009.07.06 09:00:00
Nekem például a Margit-sziget messze van. Meló után még dugóznom is kell, hogy odakeveredjem, így elég ritkán jutok el oda. Ráadásul a sziget tele van emberekkel, akiket kerülgetni kell. Szasza ezzel ellentétben 2 kili felvezető futással egyből odaér például. Hozzám közel van a…..
BBB aerobar 51 + összekötő elem:             A szivacs még nincs fent...Inyenceknek jelzem hogy:Kormány ALATT megy, és EGYENES a vége.Holnap meglátom hogy lesz e szombaton félmaraton, vagy inkább egy hosszú…..
cakukatka 2009.06.24 08:59:35
Itt van egy jó összefoglaló, hogy milyen a helyes tri bicaj beállítás - nem egyszerű, az biztos.
www.slowtwitch.com/mainheadings/techctr/bikefit.html
A lényeg, hogy az országutinál jóval előbbre van a testsúlyod, kevésbé nyújott a lábad, és ha könyökölsz, a felkarod nagyjából 90 fokot zár be a törzseddel.
Ez sajnos nem fog teljesülni, ha a jól beállított országutidra rápakolsz egy könyöklőt - ehhez előre kell hozni a nyerget, akár extrém módon is (lásd Witch nyeregcsövét) és/vagy kell egy rövidebb stucni.
Amerikában, ahol a triatlon nagy divat, a bicaj beállítása külön üzletág...
Reggel elugrottam úszni, aztán ez lett belőle. Nagy volt a lendület. :)Nagyjából hat és fél óra volt, 1900 úszás/90 bringa/21 futás. Közben többször átértékeltem az életem és 17x megbántam hogy elkezdtem.:)Augusztusra a 13 órát tervezem be, minden perc győzelem amivel ez alá…..
Egy lelkes olvasó kérésére a 'fincsi' kategóriába minősítettem át a tegnapi bringa edzést,így íme egy gyors összfoglaló a hétvégi etapról:5 óra 10-es bringát mentem, 130 km(A terv 8 óra 30 volt, ami vállalható lett volna ha nem éhezek el.)- A csokis műzlis kajálás nem…..
Szép hosszú neve van a kedvenc versenyemnek, ami juni 7-én volt Bécsben. Próbálom majd jól lerövidíteni a bennem felgyülemlett dicséretáradatot a versennyel kapcsolatban, remélem nem fog halál uncsi és ömlengős lenni a post. :D Ott futok ni :D ( 4-es szám)  Valahol ott…..
Futóblog Gépi kóla 2009.06.11 15:36:00
Nem is tudom, hány éve futok, olyan 4-5 évet saccolnék. Az összesen megtett kilométereket nem is próbálom kiszámolni, mert az csak olyan, mint amikor összeszámoljuk, hogy életünk során annyit pislogunk, amennyi energiával fel lehetne tolni egy 105-ös Skodát a Mount Everestre. A…..
cakukatka 2009.06.12 09:40:46
@FutoBolond: egyetértek - ha kint szakad a hó, és nem akarsz eltaknyolni a felfagyott rekortánon/aszfalton, marad a futópad. Nem tökéletes, de legalább kíméli az izületeket, lehet csinos női popókat nézni a konditeremben, vagy TV-t (életemben nem láttam még annyi síugró-, és biatlon versenyt, mint idén télen, amikor ráfanyalodtam a konditeremben futásra). Ja, és télen az sem utolsó, hogy 45 perc futás után vár a forró szauna és a jéghideg merülőfürdő!

Ha tehetem, persze én is kimegyek futni a szigetre, de télen azért van, hogy a futópadot választom.

Itt a véleményem bővebben: aktakukac.net/index.php?option=com_content&task=view&id=682&Itemid=42