Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zengogeci

2 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Depeche Mode @ Puskás Ferenc Stadion 2009.06.23. Izgatottan indult a reggel az intézetben. Korán keltettek, kapkodás, sietés, ki kellett érnem a repülőtérre. A MALÉV Bratislava felől érkező pozsonyi járata néhány perccel dél előtt, pontban fél 11-kor szállt le, fedélzetén a…..
Before The Frost… címmel jön ki idén ősszel az új The Black Crowes-lemez. Már önmagában ez a szeptember elsején megjelenő korong is öröm a hippirock-hívőknek, de a zenekar nem éri be ennyivel, ugyanis lesz az albumnak egy párja is (…Until The Freeze), amit majd…..
zengogeci 2009.06.15 05:05:17
@DankóG: Te magad is elismered: hülyén hangzik. Nos, ez pont elég ahhoz, hogy egy magyarul jól író ember el is hagyja a magyar kontextusban teljesen fölösleges the névelőt. És hogy hol használtátok feleslegesen? Kapásból a cikk címében: "Két új The Black Crowes-lemez idén". Magyarul ez így hangzik: Két új Black Crowes-lemez idén.
(Bocs, hogy az első hozzászólásomban nem pontosan idéztem a hibát, de most ezt pótoltam.) Még egy egy szóból álló zenekarnév esetében (The Hives) is simán el lehet hagyni a the névelőt. Emlékszik valaki a THE THE nevű zenekarra a 80-as évekből? Na, az talán az egyetlen példa, ahol kifejezetten tilos elhagyni a the névelőt, hiszen maga a zenekarnév egy szójáték a két the-vel. Így aztán az első the nem szimpla névelőként funkcionál, ezen extrém esetben.
Bocs, hogy nekiállok itt fejtágítani, de a Metal Hammer nyelvi merevségét és magyartalanságát ideje lenne meghaladni 2009-ben. Egy quart.hu-n pl. soha nem találkoznék ilyen the-s anomáliákkal.
Ahogy az Isten Háta Mögött a lemezkészítést sem szokta nagyon elsietni, úgy a videókkal is csínján bánik. A Kényelmetlen lemez még tavaly ősszel jön ki, az első klip hozzá viszont csak idén nyáron. (Ez már majdnem olyan, mint a Tool húzása, mikor az új album előtt kihoztak…..
Tegnap kezdte új lemezének promotálását a Pearl Jam, ami annyit jelentett, hogy ők voltak a zenei sztárvendégei az első Conan O Brien vezette Tonight Show-nak. Mindezt arra használták, hogy csapjanak egy kis reklámot az ősszel megjelenő Backspacer című lemezüknek, és…..
zengogeci 2009.06.03 23:56:31
@forsakenskies: nemtom ennek mi köze lenne a Tenhez, ez is csak egy ugyanolyan rocknroll-zúzás, mint amit az elmúlt 10-12 évben tolnak. Semmi Ten-féle himnikusság!..
  Bár a farsangi szezon még messze van, Pécsett már a múlt szombaton jelmezes felvonulást tartottak. A 2010-es maszkabáli trend bemutatása végett egy főleg 30-50 éves férfiakból álló csoport vonult végig a Rákóczi úton a délutáni órákban. "Fekete bézbólsapkánk -…..
Tegnap este szokatlan és meglehetősen kellemetlen élményben volt része a vendégeknek a Nyugati Várfal Sétányon (vagy Kultúrkertben, vagy mi a faszban). A pécsi úri közönség legújabb szórakozóhelyének tőszomszédságában ugyanis Észak-Koreából vezényelt atomrobbantást…..