Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pingvin01

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár napja még azt hittük, hogy nehéz győztest hirdetni a "ki tartja magánál a legpofátlanabb módon az utas pénzét" versenyben, de a Ryanair a friss húzásával nehezen behozható előnyre tett szert. Azt, hogy a légitársaságok többsége sunnyog és a koronavírus-járvány miatt törölt járatok után nem…..
pingvin01 2020.04.22 15:09:42
@szánmonoxid: Én is azt hittem sokáig, hogy a Finnair korrekt (15 évig jártam rendszeresen dolgozni Finnországba, mindig Finnairrel, a kedvenc légitársaságom volt). Aztán egy késésnél 19 hónapig (!) tartott, mire végre kifizették a jogos kártérítést (a végén már leveleztem a Trafival és a Közlekedési és Kommunikációs Minisztériummal is, és csak azért nem adtam fel, mert annyira dühös voltam a csalódás miatt). Amikor ezt meséltem a finn barátaimnak, mindenkinek volt hasonló sztorija... :(
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
pingvin01 2018.10.17 20:00:21
@lenörd hofstadter: "attracting 2 million visitors each year to the small town of Wall." A cég honlapjáról. Szóval nincs se félreértés, se félrefordítás. Ez a hely ma már nagyjából egy bevásárlóközpont, ne egy sima boltot képzelj el.
,,Mindent a nőkért!" sorozatom második része következik. Történt ugyanis, hogy annyira megismételhetetlenül, állati módon jó fej voltam, hogy egy kedves nőnemű egyén részére rendeltem kínai női táskákat. Elég kőkemény biznisz megy errefelé. Nem én választottam a gengszter életet. A gengszter élet…..
Mindig is élvezettel olvastam (írtam) a Cinken cuki cicaharcokról, de a bársonyos tappancsok puffanása eddig elkerült. Na most megkaptam a magamét! Kicsit kiakadtam ugyanis egy cikken, amely szerint az "utazási irodai szakemberek" nem örülnek, hogy az új Kossuth téri…..
pingvin01 2014.07.09 02:10:49
@promontor: Nem volt nyafogás az Urbanista által kifogásolt cikkben, egyszerűen leírtak egy visszás gyakorlatot. A MUISZ reagálása is tárgyszerű volt, szemben a válaszbejegyzés végtelenül lekezelő stílusával (amit kifejezetten sajnáltam, hiszen ez egy jó blog).

Persze, a látogatóközpont megteheti, hogy nem ad jutalékot. Az iroda megteheti, hogy kihagyja a látogatóközpontot a városnéző túra útvonalából. És ez miért is lesz jó a budapesti turizmusnak? Az elmúlt években történet a városban némi előrelépés, de Budapest még mindig a legjobb ár-érték arányú (=olcsó) desztinációk listáinak élén jelenik meg elsősorban, ennek pedig főként a szolgáltatók közötti együttműködés hiánya az oka, amit remekül példáz ez a parlamentes történet is (meg a hozzászólások egy része is, de ez már túlmutat a konkrét eseten).
Egy korábbi posztban már írtam a felsőoktatással kapcsolatban felmerülő egyik problémáról, a tandíjról, ahol a hallgatóknak adtam igazat. Most a másik, kényesebb téma következik: a felsőoktatás minőségi és mennyiségi értékelése. A hallgatói követelések jól kivehető…..
pingvin01 2013.01.21 02:31:15
Azt én sem értem, hogy ha az érettségin indiszponáltség miatt "benézhet" valaki valamit és amiatt pontokat veszíthet, akkor ezt a felvételin miért nem látod problémának, anno ott sokkal jobban stresszeltünk, mint most egy érettségin....

Amúgy a piac pont a felsőfokú (OKJs) szakképzésekkel nem tud mit kezdeni (amelyek messze nem eléggé gyakorlatorientáltak, szeptembertől pedig - felsőoktatási szakképzés néven - még kevésbé lesznek azok, nem az oktatási intézmények hibájából, hanem azért, mert a képzési kimeneti követelményeket (KKK) már megint úgy állították össze központilag (!), hogy semmi értelmük nincs egy csomó szakon). A BSc/BA képzések megfelelnek a korábbi főiskolai szakoknak, ezeket érti a munkáltatók nagy része (a KKK-k persze itt is más kérdés).

Az egyetemek és a főiskolák között a mostani bolognai rendszerben nem lehet egyértelműen különbséget tenni, mindegyik kínálhat alap- és mesterképzéseket, és az én szakterületemen pl. van tragikus egyetemi és kiváló főiskolai tanszék (meg persze tragikus főiskolai is).

Azzal viszont egyetértek, hogy boldog-boldogtalan bejut ma a felsőoktatásba, de ez a felsőoktatás nem az, mint ami régen volt és nem is lesz az soha többet, kár visszasírni (a Közgázon végeztem 1993-ban, volt értéke a diplomámnak, nem azért gondolom így, mert nem). Őszintén szólva a hallgatóinkra (most főiskolán tanítok, nem könyvből olvasva az előadást :)) igenis ráfér, hogy még néhány évig tanuljanak kommunikálni, olvasni, értelmezni, érvelni, logikusan gondolkodni, elemezni, együttműködni, nyelveket stb., mert a középiskolából kikerülve a többségük mindezekre egyáltalán nem képes, így normális munkáltató kb. kávét főzni sem venné fel őket. Sajnos, jó vízvezetékszerelő meg jó jogász is csak abból lesz, aki képes átlátni egy rendszert, ehhez meg a mai középiskolák összességében nem adnak megfelelő alapot .

Amúgy valamiféle teljesítményarányos tandíj- és ösztöndíjrendszer teljesen rendben lenne, szerintem azt a hallgatók is el tudnák fogadni, csak nem utolsó pillanatban meghirdetve.
"Miért a teszkósat veszed? A finomabbik étbevonó akciós.""De az drága.""De most csak 150, a teszkós meg 200.""De a teszkós olcsóbb."Ismerős? Nem, nem egy idióta mondta ezt. Volt neki egy diplomája, igaz, nem számokkal foglalkozott.Ebben…..
pingvin01 2012.05.04 20:42:37
Ha már annyi diplomás sincs, hogy legalább a minisztereket közülük lehessen kiválasztani, biztosan nem indokolt a felsőoktatás leépítése. A ma elfogadásra váró új felsőoktatási törvény egyik alapvető célja az, hogy csökkentse a "diplomások túlképzését", és az virágzó…..
csox Szaloncukorteszt 2011 2011.12.23 12:36:00
Miközben mindenki a válságról és blokádról beszél, mi beszéljünk a szaloncukrokról. Idén elveimhez híven egyáltalán nem lesz pont, lesz viszont vélemény. Tízfélét kóstoltunk, előrebocsátom, hogy nem csak teendőim akadályoztak abban, hogy korábban írjam meg a tesztet…..
Pamacs és penge Dzsivendzsin 2011.09.07 10:05:00
 Van egy iszonyú jó humorú barátom, nemrég a maga könnyfakasztó stílusában – amelyhez persze irigylésre méltó dramaturgiai érzék társul – ecsetelte azon élményét, amely egy benzinkút kávézójában érte, amikor is bevonult egy kifejezetten elegáns, fölöttébb…..
Máshonnan akartam indítani, de kapóra jött egy frissen megjelent cikk. Tehát kérdésem: a faluját is túlélő 700 éves Balaton-közeli hársfánk horvát tengerparti megfelelője 800 éves lenne és szebb? Ez biztos?Hogy megszületett ez a düh, arra persze rásegített néhány vélemény,…..
Az Egy nap a városban blog küldetése, hogy felhívja a figyelmet a körülöttünk található szerethető dolgokra, ezért is örültem a legutóbbi idegenforgalmi világnapnak: egy rakás ingyenes turistajáratot szerveztek városszerte (akik nem is hallottak róla, azoknak itt egy…..
Ez egy vitaposzt lesz - talán először a blog történetében. Sajnálatos módon válság van, nekünk meg termelni kell a GDP-t, és mint azt megfigyelhettétek, időnként kimarad egy - egy frissülés. Igyekszünk, hogy ez ne így legyen. Mi a f.. van? Ma egy hajmeresztő interjút olvastam…..
pingvin01 2010.06.11 23:23:33
@Kentaur67: Kazahsztánban nekem meséltek egy legendát, amely szerint együtt vándoroltunk a Balatonig, de mi itt maradtunk, ők pedig egy farkast és a kölykeit kergetve visszamentek a mai Kazahsztán területére. De a határon nem fogadtak széles mosollyal :)).
Sziasztok!Beteg volt a gyerek, magas lázzal, hányással, hasmenéssel, közben tombolt kint a tél, gondoltuk, házhoz hívjuk az orvost. Azt mondja az asszisztenshölgy, tetszett volna de. 10 előtt hívni, csak addig lehet feliratkozni a napi listára. Viszont a doktor úr két óra múlva…..
pingvin01 2010.05.04 01:22:03
Édesapám közel egy hónapja ágyhoz kötött beteg volt, lehetett tudni, hogy sokáig sajnos már nem él (ápolónő jött hozzá naponta többször mosdatni, forgatni, stb.), mikor egyik délután iszonyú nehezen kezdte venni a levegőt, olyan volt, mintha fuldokolna. Az ügyelet közölte, hogy esetleg majd 4 óra múlva kijönnek. Rettenetesen tehetetlennek éreztük magunkat, és igenis, szerettem volna, hogy jöjjön oda egy orvos és mondjon valamit, enyhítsen a szenvedésén, ha van mód rá, vagy legalább adjon egy diagnózist, hogy mi várható vagy egyáltalán, ne csak mi üljünk ott ketten anyuval az ágya mellett és nézzük végig, ahogy megfullad. Felhívtuk a mentőket, akik közölték, hogy ha kijönnek, akkor be is viszik kórházba, de mi éppen azt akartuk elkerülni, hogy élete utolsó néhány napját kórházban töltse (sokat volt korábban kórházban is, iszonyatosak a tapasztalataink). Felhívtam újra az ügyeletet, közölték, hogy bocs, nem érnek rá, a krónikus (!) betegeket látogatják (akiknek rohadtul mindegy lett volna, hogy 10 perccel később ér-e oda az orvos). Felhívtam újra a mentőket, hogy jöjjenek ki, mondván, hogy a kórház-témát majd megbeszélem velük, ha ott lesznek. A mentősök végül nagyon rendesek, segítőkészek voltak, adtak apunak infúziót, hogy könnyebben vegyen levegőt, megmérték a véroxigén-szintjét, megnyugtattak bennünket, hogy az normális, tehát kap levegőt, még ha nem is úgy tűnik, de sok jót nem ígértek és igazuk lett, hajnalban apu meghalt. Erre aztán kijött az ügyeletes orvos is, hogy kiállítsa a halotti bizonyítványt.
Félrefordítások Kuglizott? 2010.03.27 15:39:00
Talán még emlékeztek, korábban dicsértem az Egek ura fordítását. (Egyúttal emlékeztetnék mindenkit, hogy ne hagyjuk elsüllyedni ezt a témát!) Most viszont Buda beküldésében pont ebből a filmből kifogásol egy megoldást: A moziban feliratosan néztem meg az Egek ura c.…..
BoNa levele egy érdekes aspektusát veti fel a puskázásnak, létezik-e olyan, hogy muszáj puskázni, mert az oktató az előadáson egy sort sem említ a vizsgakövetelményként feltüntetett könyvből? Mi a csalás, mást előadni, mint a vizsgakövetelmény, vagy puskázni a túlélésért,…..
csox Mar mint a mustár? 2010.03.19 02:17:00
Kedvünk támadt Japánba utazni – mondta az egyik werkfilmben Luc Besson, a Wasabi című film kapcsán. Maga a wasabi egy zöld színű tormaféle, amin – a gugli képei szerint legalábbis – a legszebb az alsó levelei hátán lévő hamvaslila szín, a leghasznosabb pedig a…..
A felreppent híresztelésekkel ellentétben nem hosszabbítják meg az ingyenes thai turistavízum programot, 2010. március 5-től újra fizetni kell a nagykövetségeken és a reptéren a turista vízumokért. Néhány hete éppen a thai turisztikai miniszter nyilatkozatában szerepelt, hogy…..