Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rezi

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Három éve halt meg az olasz divat egyik legnagyobb tehetsége GIANFRANCO FERRÉ. A milánói tervező aki aszimmetrikus vonalairól,gazdag anyaghasználatáról , mérnökien megszerkesztett meghökkentő ruháiról,óriási masniiról és nem kevésbé arról lett híres, hogy betörve…..
90 Szandi megaposzt 2009.08.18 18:07:00
Először is szögezzük le, Szandi tizenhat éves koráig vállalható, másodszor, hogy jön ahhoz, hogy három gyerek után is húszévesnek nézzen ki, mikor nekem már minden testrészem olyan, mintha szült volna három gyereket. Mi nem hallottuk a Diákszigeten azt a kérdést, hogy…..
Valaki szólhatna már a pártoknak, hogy bő egy hét múlva nem magyar parlamenti választások lesznek, hanem ep-s voksolás.Persze a széles látókörrel rendelkező, külföldi politikát is jól ismerők figyelmeztetnek, a Lajtán túl sincs másképp, a pártok ott is kicsinyes, belpolitikai…..
Pályakezdőként, friss diplomával az ember 80 ezer forintos nettó fizetésre számíthat. Elkeserítő...A pályakezdők viszontagságai akár több oldalt is megérnek, én csak a saját sztorimat mesélném el. A külkerre jártam és az utolsó félévben gyakorlati időt kellett töltenünk…..
Rezi 2009.05.26 12:06:57
Nem olvastam el a hozzászólásokat, csak az elsőket, de gondoltam, megosztom veletek a sztorimat, hogy éltessem a reményt...
Idén fogok diplomázni, tehát még nincs meg a papírom. Vidéki főiskola egyetemi szakára járok. Szerencsére utolsó évben 3 hónap kötelező gyakorlatra kellett mennem (ez nagyon ritka egyetemi szakon sztem...). Jelentkeztem egy céghez, nem ismertem onnan senkit, sőt magát a céget sem, de a honlap alapján tetszett, amit csinálnak. Felvettek 3 hónapra gyakornoknak, persze fizetés nélkül. Végigdolgoztam napi 8 órát, tök jól beépültem a csapatba, ha kellett, túlóráztam. Azt előre kikötöttem, hogy nem kávét főzni akarok, de szerencsére nekik tényleg komolyabb munkára kellett ember. Fogalmam nem volt előtte, hogy működik a rendszer, de betanítottak.
A 3 hónap letelte után közölték, hogy sajnos nem tudnak felvenni, de mivel meg voltak velem elégedve, kaptam kb 1-1,5 havi bért utólag. A közvetlen főnököm beajánlott egy másik helyre, ahol pont az a szakmai tudás kellett, amit megszereztem. Most ezen a másik helyen dolgozom napi 4 órában, nettó 90e Ft-ért, és már várják, hogy ha végeztem a sulival, jöjjek 8 órában.
Valszeg nagyon szerencsés vagyok, de több hasonló esetről is tudok a környezetemben. Ajánlom, hogy mindenki menjen szakgyakra, de olyan helyre, ahol tényleg normális munkát kell végeznie, akár ingyen is, és csinálja azt teljes bedobással, mert megéri.