Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Perneczky László

28 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Istvántelken, az Árpád úti felüljáró és a Szerencs utcai sorompó közti kis szakaszt rendszeresen szemetelik tele. Hogy kik? Rusztikusan fogalmazva: becstelen, gyáva alakok, a hazájukat, szűkebb környezetüket és embertársaikat semmibevevő, igénytelen gané emberek! Teherautóval, platóról…..
A lehutllott levelek csúsznak, a családi házak előtti járdákat pedig az ott lakóknak kell tisztán tartania! Tavasszal-nyáron gyom és fű, ősszel lehullott falevél, télen hó és sár - mindig van feladat a kertben és a ház előtt.  Az avar védi és táplálja a talajt! Zöldhulladék valójában nincs is,…..
Friss fejlemény és relek hír! Az FKF a szóbeli ígéretnek megfelelően szeptember 9-én reggel nem csak hogy feltakarította a Zichy-Istvántelki út sarkán lévő telephely környékét, de egy lendülettel újra ki is nyitott a hulladékudvar! A nyitvatartást és leadható hulladékok listáját lásd alant.  És…..
Tisztelt Újpestiek, Istvántelkiek! Az augusztus 4-i Nyisson újra az Újpest-Istvántelki hulladékudvar! című bejegyzésemben foglalkoztam először a Zichy-Istvántelki út sarkán jelenleg zárva tartó lakossági hulladékudvarral. Önkormányzati képviselőként természetesen az FKF-et is megkerestem, ahonnan…..
Az FKF képen látható címén is bejelentettem, hogy igény lenne a a Zichy Mihály utca - Istvántelki út sarkán a hulladékudvar újranyitására. Különös tekintettel arra, hogy immár a kerítésen belül és kívül is halmokban állnak az újrahasznosításra szánt hulladékok - ami így nem értékes másodnyersanyag…..
SRB közleménye a Fidesz-LMP-Jobbik "konszenzusról". Vicces, de mégse. ..
Holnap - 2016. április 6-án szerda délután múzeumi teremőrnek állok. Látogassátok a 38 NŐT, hogy ne járjak úgy mint Mr. Bean !  (Budapest, Péterfy Sándor utca 42. a Keletitől 3 perc séta)   No de félre a tréfát!  A 38 NŐ KORTÁRS KÉPZŐMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁS egy tényleg fontos kezdeményezés, amelyben a…..
Az Izzó Lakótelepen a Szűcs Sándor Általános Iskola előtt volta a legjobb hangulat, ugyanis itt gitárral és énekkel fogadták az polgári elégedetlenkedőket. A Károlyi előtt láttam a legklasszabb színes esernyőt.   Az UMSZKI felé nem is akartam kanyarodni, de a sarokról megláttam a tömeget. Így…..
Újpest Képviselő testületi ülés 2016.03.31. 15.00 Városháza, Díszterem. Noha a Fideszes többség szerint a "kerület parlamentje" NEM a helyi közélet része, legalább én azért szeretettel várok mindenkit!  "Ne terheljük a lakosságot politikával" -- érvel évek óta a Fideszes városvezetés. Újpesten…..
EURÓPA. A Britek szerint. A belgák szerint. A németek szerint. A Fidesz szerint. Putyin szerint. A menekültek szerint. A megélhetést keresők szerint. Meszrics Tamás EP képviselő, Kendernay János és Kancz Csaba nemzetközi szakértők szerint. Szerintünk és Ön szerint... Jöjjön el az Újpesti Lámpás…..
Mindig kínszenvedés volt, ha szabályos, akadémikus szak-szövegeket kellett írnom. Életemben csak két konzulens nyűglődött velem: Gayer Zoltán a Kodolányin, majd Illés Zoltán a CEU-n. Kivel így, kivel úgy végződött, ez inkább rajtam múlt. Most a Városliget védelmében értek össze ismét a…..
Søren Aabye Kierkegaard (1813 - 1855) Az Egyenes beszédben Rónai Egon megkérdezte Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselőt, hogy kik ezek az ultrák? Válasz: "Tisztességes, tanult emberek." *** Összesen 51 egzisztencialista filozófust állított elő a rendőrség szombatra virradó…..
„Lehet átlátható a pártkassza? Igen, lehet!” – áll azon a 2010-es LMP plakáton, amit fotók keresgélése közben találtam. Az LMP összes plakátján aktivisták szerepelnek, nem főállású modellek. Persze az átlátszó pénzes dobozon átmosolygó Csiba Katánál nem is kell jobb modell…. Bizony, ez is egyike…..
A fedélzeti kamerának hála immár van egy HD felvétel is a 2014. február 4-én történt tajvani repülőgép-katasztrófáról. Az első 5 másodperc drámai, mégis, a második 45 másodperc az igazán megdöbbentő számomra. A szinte üres haladó az autó előtt alig 100 méterre billen…..
CSÁK KÁLMÁN tanár úrtól tanultam MINDENT, amit kémiából tudok. Szürke öltönye fölött szigorúan begombolt barna köpeny. Minden tanóra szemléltető kísérlettel kezdődik: cinkszulfidos robbantás és füstfelhő, kék lakmusz és piros fenolftalein, fekete "kakihurka" a cukorra…..
A mindenkori Fidesz kormányok mindig is élen jártak környezetvédelem lerombolásában. Áder János most feltett egy szépségtapaszt. Kezdődött 1998-ban a Pepó Pál féle első vészkorszakkal, majd az abszolút hatalomra kerülés után jött az igazi mélyrepülés. Megszüntették az…..
Utóirat: bár a szavazás még hátravan, váratlan fordulat történt: a Fidesz eredeti javaslatát módosítva, a bizottságok létszámát megemelve biztosítja az Együtt-PM számára is az 1-1 belső, ill. külső bizottsági helyet (az MSZP is kapott plusz-helyet). Így, és csak így…..
Arról volt szó, hallgatólagosan, hogy mostantól még kábé két hétig nagyokat kussolunk. Mert tényleg még így ártunk a legkevesebbet annak, amiben hinni szeretnénk. Csak hát ez nem feltétlenül hit kérdése, persze. Ha én ellenéziösszefogásegyüttsatöbbi sajtós lennék,…..
Perneczky László 2014.03.28 08:10:22
Megjegyzem, az LMP nyíltan és egyenesen bevállalta, hogy 2014-ben legfeljebb "jó izmos ellenzékben" akar lenni. Most ez van.
Aktivistákat is szívesen fogadunk, a
lehetmas.hu/valasztas-2014/ oldalon a program alatt van a nyílt kampányszámla, ezért "Banki átutalás esetén feltétlenül tüntesd fel". A jövő zöld.
TÉNY: Újpest területén 35 hajléktalan bódéjának elbontására készül a rendőrség és a főváros március elején. 900 hajléktalan férfi, 216 nő és 11 gyermek él Budapesten és környékén erdőkben, bozótosokban és parkokban a rendőrség 2011-es felmérése és a NOL cikke…..
Tavaly nyáron, engedve a közéleti szerepvállalásból fakadó feladatnak és ismerőseim unszolásának, böcsülettel létrehoztam ezt a blogot és a hivatalos facebook oldalamat is. Utóbbi elnevezésével akadtak gondjaim, a perneczkylaszlo -t sehogy se tudtam elfogadtatni vele, de legalább…..
Minden demokrata örülhet annak, hogy a Lehet Más a Politika képviselői újra frakciót alakíthatnak. Ennek így kell lennie, helyesebben a frakciónak a Párbeszéd Magyarországért-et megalakító honatyák kiválásakor meg sem kellett volna szűnnie. Üröm az örömben, hogy frakció…..
Perneczky László 2013.06.18 09:00:37
Értem én a szabad mandátum elvét. A DK és PM képviselők kijelentették, hogy kilépnek abból a pártból, amelynek listáján bejutottak, új pártot hoznak létre, de ennek ellenére a mandátumot megtartják. Erre joguk van, sajnos a veszteséget jóvá kell írnunk, és már csak ezért sem tartottam se elegánsnak, se célravezetőnek a mandátum-visszakövetelő és nyomásgyakorló akciókat.
A DK-nak annak idején joga lett volna frakciót alakítani, az LMP és Schiffer volt az egyetlen, aki kiállt Gyurcsány mellett (!) ezügyben.

Tény ami tény: az LMP állított országos listát, benne te is, én is, meg mások is kaptak 380.000 pontosan behatárolható szavazatot. A PM és a DK meg nem. Ezért nem érzem fairnek a "kegyelem morzsák" címadást és az gondolatmenetet, hogy ezúttal hatalmi játékról lenne szó (mint ahogy annak idején viszont a lex DK nagyon is manipulatiív hatalmi játszma volt!)

Értem azt is, hogy képviselőcsoportot a képviselők alkotnak, nem a pártok. Én Újpesten egymagam is frakció vagyok a 20 képviselő közt, mert a negyedik kerületben az a felfogás, hogy aki indult és megugrotta a szintet, létszámtól függetlenül jár a frakció. A szomszédos palotán meg egy röpke pillanatra az ellenzéki technikai-frakcióalakítás gondolata is felmerült, mert ott meg húszból három kéne.

Hogy nem lehet tudni, hogy a párt vagy a személy kapta a szavazatot?
A
joszomszedsag.blog.hu/ blogocskámon három részben is fejtegettem, hogy számomra "Miért az LMP?" A sztorik neked is ismerősek lesznek, a nyócker vagy épp Újpest "behúzása", amiben még együtt vettünk részt Te meg én. Persze, bizonyára a rám is érkezett szavazat a nevemért, meg a két szép szememért.
Csakhogy az LMP léte, anyagi, emberi, szervezeti segítsége nélkül az én nevem eleve ott se lett volna a szavazólapon!
A te neved ott lett volna, Sipi?
Egy kétoldalas kis levél Kubatov Gábortól, és hopp, érkezik 100.000.000 forint a Fővárostól az FTC-nek. Ó, ez így megy? Ilyen kérelmet én is tudok írni! Hoci százmilliót Újpestre is! Vagy csak a F....radi? 2013. június 12-én a Fővárosi Közgyűlés 100,000,000…..
A Fideszt és kormányát számtalan kritika érte az utóbbi hónapokban-években, érthető okokból azonban akkor kapjuk fel leginkább a fejünket, ha ezek a konzervatív oldalról jönnek. Érthető: a Fidesz, bár egyre inkább "forradalmi" tempót diktál és tettei ezzel ellentmondanak,…..