Regisztráció Blogot indítok
Adatok
apatia

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző rész tartalmából: a kétharmad igenis elérhető, sőt Pécsett el is lett érve, illetve a kétharmad nem egyenlő az atombombával, mert hasznosan is lehet forgatni. Mellesleg az atombombával is csodás dolgokat lehet megvalósítani, az egyik a gombafelhő, a másik meg a béke.…..
apatia 2009.05.26 12:16:07
A vessző valóban vicces, de legalább ennyire az "alázat hiányán". Magyarul ugyanis vagy az alázat hiányában, vagy az alázat híján a helyes formula. Gondolom, a léesz csak egy elütés lehet. A nyelvi hibáknál jobban zavar, hogy az írás alapvető logikai tévedésre épül. A jelen kormánnyal szembeni elégedetlenség nem a pécsi választáson leadott szavazatokkal mérhető, hanem a közvélemény-kutatások egyértelmű - mellesleg többséget jelző - adataival. Tóta W. észjárása a képviseleti demokráciáról jól lerántja a leplet, ugyanis minden választás után egy kisebbség gyakorolja a hatalmat. 2006-ban az MSZP-re 2.329.694-en szavaztak, 5 700 000 ember pedig részben senkire, részben pedig másra szavazott. Bár nem néztem utána, de szerintem eddig minden egyes választáson a Nem Tudja/Nem Szavazna Párt nyert. Ami pedig a számonkérést illeti. Úgy hiszem, hogy pártkötődéstől függetlenül a legtöbb embernek elege van abból, hogy egyesek bármit megtehetnek. Ha netán a politikai elit törvénybe ütköző dolgokat követ el, akkor annak legyen meg a büntetőjogi következménye. Hívják ezt az elit Fidesznek, MSZP-nek vagy SZDSZ-nek. nekem semmi bajom a számonkéréssel.
Ha emlékezetem nem csal, akkor eddig minden kormányváltásnál a portásig bezárólag lecseréltek mindenkit, s Tóta W.-vel ellentétben én még Keller szánalmasan aljas és kétségbeesett kísérleteit is fel tudom idézni. Nem tisztem védeni a Fideszt, de napnál világosabb, hogy mindaddig, amíg az MSZP nem kezdett bele az "üldözni fogják, s tán még fel is akasztják a szocikat" kampányba (ld. Vadai Ágnes, Lendvai Ildikó stb. megszólalásait), addig a Fidesz, mint ördög a tömjénfüstöt kerülte a kétharmados többség lehetőségének felemlegetését. Azóta viszont valóban beszél róla, s próbálja elmondani, mit kezdene az esetleges kétharmadával - ami értelemszerűen csupán a választáson leadott voksokra vonatkozik. Végül a hitelesség kedvéért megjegyzem, voltak a Fidesznek érdekes ügyei kormányzása alatt, de ami 2002 óta ebben az országban folyik, az bizony példátlan. Ez láthatóan téged nem zavar,hajrá Tóta W.!