Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bandessz

2 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  2001 ősze óta mérik a hatodikos, a nyolcadikos és a tizedik osztályos tanulók szövegértési és matematikai képességeit. A mérésben alkalmazott feladatok nem a Nemzeti Alaptanterv, a kerettantervek, illetve az azokhoz fejlesztett tankönyvek által közvetített…..
bandessz 2011.09.09 12:55:19
Én örülök, hogy van humorérzékük az iskolásoknak.
Először is annyit üzennék a sok 'bezzeg az én időmben nem volt ilyen' típúsú embernek, hogy ezek kiragadott feladatsorok, és egy igen csak nagy adatbázisból kerültek elő. Aki a fenti képek alapján von le következtetést a fiatalokról, azok marhák :)
Másodszor... Mindenki azzal van elfoglalva, hogy milyen botrányos az írásképük a mai iskolásoknak, bezzeg régen... Jah, kérem szépen, régen boszorkányt is égettek, de ezek a mai emberek már nem. Hová jut így ez a világ? :) Az aláíráson kívül hirtelen nem jut eszembe semmi, ahol folyóírást kellene használniuk a jövőben, mert minden elektronikusan zajlik. Változik a világ.
Az jobban aggaszt, hogy a BKV-s kérdésnél a "vonaton folyamatosan állni kell" és "múltkor majdnem kigyulladt a vonat" válaszoknál még az ide író, tanult és nem 14 éves embereknek sem tűnt fel a paradox, hogy a bkv nem üzemeltet vonatokat. (Kivéve a hévet, amit erős túlzással sem lehet vonatnak nevezni, és valószínű a válaszadó sem ezekre a zöld csoda járgányokra gondolt.) Tehát egy 14 éves nincs tisztában azzal, hogy milyen állami cég üzemelteti a vonatokat. Bár ahogy látom a sok komoly, 'mi majd megmondjuk, hogy mi a baj ezekkel a mai gyerekekkel' felnőtt sincs vele tisztában. Nincs globális rálátásuk a világra az embereknek, és ez engem jobban aggaszt, mint az, hogy gyöngy betűkkel ír-e valaki?
Gondolom már senki nem olvassa ezt a blogot, ezért merem csak kirakni ezt a bejegyzést. (Bár Zsolti viccei után... :) )Tegnap éjszaka halálosan unatkoztam, és egy vicc oldalra keveredtem, ahol lehetetlen és megválaszolhatatlan kérdésekre bukkantam. De rá kellett jönnöm, hogy vannak…..
Ez a bejegyzés egyáltalán nem lesz vicces. Sőt... Inkább szomorú ésfelháborító.A történet ott kezdődik, hogy jövök haza ma délelőtt. Budapest legszínvonalasabb tömegközlekedési eszközén utazom. Igen, igen. A 24-es villamos. Vagy mondhatnánk a "brazil vonat". Haller…..
Na mi va(n)!? Misztikus esemény! 2009.05.24 19:52:00
Szóval a következő elég érdekesnek mondható történetnek szerintem pont itt van a helye!:)Szóval nagyon kedves németlandban élő nővéremnek van egy kis lakása zúglóban, páran már ismeritek bizonyos alkohol fogyasztási célokra használtuk rendszeresen évekkel korábban....Ebben a…..