Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magnuna

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meglepő eredménnyel zárult a Teszt Plussz fogyasztóvédő magazin nagy barackpálinka-tesztje: az elmúlt években nevet szerzett kis magán főzdék italai a 17 tagú mezőny közepén és a legvégén rekedtek, a dobogón viszont két nagyvállalat pálinkája is szerepelt. Komoly elemzésnek…..
Magnuna 2010.01.19 20:34:48
@sompalinka: Mi augusztusban jártunk Panyolán, és pont szilvaátvétel volt. Mi kétpofára ettük a konténerből a feldolgozásra váró szilvát, ami apró volt, de nagyon édes. Elmesélték nekünk, hogy van valami speciális, helyi módszer, amit a szilvaszedésnél vetnek be, sajna a nevére pontosan nem emlékszem, de az a lényege, hogy levél, gally és szennyeződés nem kerülhet a gyümölcsbe. És tényleg olyan volt, a csajok úgy belelkesedtek, még a magot is elhozták, hogy majd elültetik.
Magnuna 2010.01.20 13:19:33
@utcai_arcos: ja, de az összeszedett gyümölcsöt egy fából készült, bevizezett valamin legörgetik, amire a levél és gally felragad. Eközben 90 éves mamik sasszemmel szúrják ki a nem megfelelő darabokat és lekapkodják. A ládába csak szép gyümölcs kerül. Aztán a fater felrakja a mutert a kistraktorra és szépen kirobognak a főzdébe eladni a termést. Ezt csinálta mindenki. Megmutatták ezt az izét, ami minimum 100 éves volt szintén. Ott volt az egész család, állati jó hangulat, összhang és harmónia. Én a neurotikus városi pofámmal evolúciós zsákutcának éreztem magam közöttük. Van valami abban a helyben, amit nagyon lehet szeretni. Lehet, hogy ez laborban nem mérhető és lila, de szerintem ez a fajta odafordulás, nagyon emberi hozzáállás vastagon benne van a pálinkájukban is. Ne parázz, Panyola(i), szeretünk!!! Nnna!
A kóstolási sorrendet nehéz volt eldöntenünk mivel két kissé ellentmondásos utalást is találtunk az ajánlott sorrendre. Reméljük, nem követtünk el nagy bakit… Az első: „Az almatermésekből, a bogyós gyümölcsökből, majd a csonthéjasokból áll, utoljára pedig a…..
Az utazási irodák válságtrükkje, hogy a szokottnál is hülyébbnek néznek minket, azt képzelve, hogy azt sem tudjuk, erősödött vagy gyengült-e az euró a forinthoz képest. Eddig a  Neckermann specialitásának tűnt (hiszen nemcsak ebben, de ebben a nemrég írt posztban is velük…..
Magnuna 2009.05.26 18:05:41
@maxt: tökéletesen egyetértek. ennyi.
Magnuna 2009.05.28 10:45:21
@megélhetési sünöző ♀ - Rock the funky SÜN!: szarjon inkább vemhes zsiráfot az, aki durván általánosít, hogy aztán annak is rinyálni kelljen, akinek erre semmi oka! Öntudatos vagyok, de egy idő után üldözési mániássá teszi az embert ez a sok zsigerből véleményt odaböffentő okostojás! Az anekdota a kabátlopási ügyről internet-korszak előtti, a szó erejét meg ha valakik, hát ti ismerhetitek!
Magnuna 2009.05.28 10:47:21