Regisztráció Blogot indítok
Adatok
s.gabor

1 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A fenti kérdés a mai napig benne van az első 3-ban, amit feltesznek nekem azok, akik érdeklődnek a forex-el kapcsolatosan, és ahogy látom a kommentekben is előjön ez a téma (az évi hány %-ot tud egy mechanikus stratégia témára gondolok).A válasz amit erre mondani/írni…..
s.gabor 2010.09.01 19:18:43
Szervusztok!

Kérlek Benneteket magyarázzatok el valamit! Hogyan lehet egy stratégiának 6-9 hónapos veszteséges időszaka? Az a stratégia mire épül, mi az ami évekig valahogyan működik a piacon, de egyszer csak ilyen hosszú időre "szünetel"?

Ha nem is akarunk belemenni abba a kérdésbe, mi mozgatja az árat, a gazdasági változások miatt kialakult hangulatváltozás vagy a hangulatváltozás miatt kialakult gazdasági változások (ami jórészt teoretikus vita lenne) abban szerintem minden technikai alapon kereskedő szaktárs egyetért, hogy az árváltozás mikéntje, az ármozgás-forma jellege az ami ebben a "káoszban" rendszert teremt, ami a setupot adja. Mármint ha a setupon a valamelyik irányban időlegesen jelentősen megnövekedett valószínűségű elmozdulást jelző helyzetet (komplexen vizsgált körülmények speciális együttállását) értjük. Ez pedig mitől változna ilyen jelentősen? A szintek, alakzatok, dinamikus jelek (széthúzódás-beszűkülés) gyertya konfigok, hír környéki csapkodás, London NY nyitás körüli "trükkök" ... stb. Ezek mind együtt generálnak jeleket. Mi az ami egyszer csak nem működik? (Inflexio gondolom másképp közelíti az egészet, hiszen ha jól értem pont a volatilitásra épít, ami időszakonként valóban nagy eltéréseket mutat)

Szerintem ami inkább okozhatja a DD-t az pont a rosszabb pszicho, amit korábban Wik olyan sokszor részletesen kifejtett. De Ti mechanikus stratokról beszéltek, ezért nem értem.

Ha megosztjátok a véleményeteket előre is köszönöm!

Üdv, Gábor
s.gabor 2010.09.02 20:31:02
@trader55: "Azt gondolom, nincs olyan leprogramozható (diszkrecionális döntést nem igénylő) rendszer, ami változtatások nélkül képes nyereségesen működni hosszú ideig"

Ezek szerint úgy gondolod, hogy egy nyereséges daytrader stratégiát amit kézzel lehet kötni azt nem lehet leprogramozni? Miért? Én gyertyákat használok, néhány mozgóátlag van a charton, bollinger és a h4 h1 szintek-trendvonalak (ha vannak), valamint az ármozgás karakterét veszem figyelembe. Az ár-akció akár m5-ön is elég nekem (ha a többi körülmény rendben van) egy belépéshez. Ezek közül mi az amit nem lehet matematikailag leírni? Vagy a most alkalmazott kereskedési módszeredben mi az a szubjektív elem ami leprogramozhatatlan?
s.gabor 2010.09.02 21:57:32
@trader55:
h4 h1 szintek: ezt úgy értem, ha vannak szépen jelölhető szintek vagy trendvonalak, ez ugye nem mindig van. Ahogy trend sincs mindig. De ha van akkor figyelembe kell venni napon belül, hol vagyunk a h4-h1 trendben, ill. hol van a legközelebbi T/E szint.

"Varázslatos" :) ármozgás-karakter: csak nem akartam hosszúra nyújtani a hozzászólást, de a leghasználhatóbb szerintem a beszűkülés-ékelődés, ha az abból való kitörés szép jelet ad, és a fent említett felettes idősík zónák "nincsenek útban". Persze az idősíkok keverése komoly hiba, m5 begyorsuláshoz nem kell h4 beszűkülés, de a célár sem h4 zónában keresendő!

Ár akció: itt arra gondoltam, hogy egy megindulást-szétnyúlást milyen gyertyák követnek, nem pedig a hírekre adott mozgásra. A téma szempontjából talán most nem is lényeges ennél részletesebben belemenni.

Valahogy talán rosszul fogalmaztam. Próbáljunk egy más irányt. Amit a charton látunk az nem olyan bonyolult információ. Gyertyák, görbék, vízszintes és ferde vonalak amik mind megadhatók számokkal. Ezekből kellene a valamennyire hasonló helyzeteket kiszűrni. Ehhez képest egy arc felismerése mennyivel bonyolultabb, arra is van progi. (igaz halvány gőzöm sincs hogyan működik) A setupokat el tudom neked mondani ha azonos beállítású chartot nézünk, de egy arcot úgy elmesélni, hogy Te az alapján kiválaszd a tömegből sokkal nehezebbnek tűnik.

Amit nem tudok, mik azok a még apróbb dolgok amire gondolsz és nem leírhatóak. Pl. az "ármozgás karakterisztikája" (vészesen hasonlít az "ármozgás karakterére" :D) az talán az alacsonyabb idősík vizsgálatával megfejthető. Impulzív-korrektív a mozgás jellege, mennyire csapkodó vagy lanyha stb.
Az intuíciót nem szeretem. Szerintem mást diktál a tudatalattid a pillanatnyi érzéseidtől-hangulataidtól vezérelve különböző napokon ugyan abban a helyzetben. Lehet, hogy ez tud segíteni is, de ahhoz valami hihetetlen kiegyensúlyozott egyéniség kell. Hogy csak a szokásos példát említsem egy nyerő vagy egy bukó széria után aligha tudod ugyan olyan szemmel nézni a piacot. Ellentétben a számítógéppel.

Lassan ott tartunk, mint ha meg akarnálak győzni valamiről amit magam sem tudok. Remélem nem értesz félre, és tudunk tovább dumálni a témáról! Engem valóban az eredeti kérdés érdekel, le lehet-e programozni a daytrade-et és ha nem akkor miért nem?
Sziasztok,Ide gyűlhenek azok a kommentek és linkek amik az Elliott hullám elmélettel foglalkoznak.Saját korábbi bejegyzésem a témában:devizatozsde.blog.hu/2008/09/20/elmelkedes_ii_hullamok_es_elliotEzt a videót ár elég rég csináltam. Sokmindenben megálja a helyét, de sokmindent…..
s.gabor 2010.03.09 19:46:33
@TTguy:

Stílusból megbuktál, de ezt már mások is megírták!

Tartalmilag viszont talán nem érted, hogy az mindig csak valószínűsíthető merre lesz az arra.
s.gabor 2010.03.10 08:54:45
@WikFx:

Szia,

eusd valahogy így?

kepfeltoltes.hu/100310/minta56_www.kepfeltoltes.hu_.gif

Ha jól értelek eddig, itt pl. az a setup, miszerint tegnap reggelig az előző napi aljat ázsia "tisztelte" de reggel meg lett sértve, és a visszahúzódásból lefordult majd szépen lecsúszott a következő szintig, a hullámok elemzésével nagyobb biztonsággal köthető.

Tehát egyfajta megerősítésként működik Nálad a szintek és az ármozgás jellege mellé?

Üdv, Gábor
Bevezető (Wik)Ezen alakzatok a témakörével korábban csak érintőlegesen foglalkoztam, de nem mélyedtem el benne igazán. Találtam benne sok mindent, amit saját megfigyeléseim is igazoltak, de kifejezetten ezeket az alakzatokat még nem kerestem kereskedés közben.Pár hete egy…..
s.gabor 2010.02.25 09:30:35
@Gabor01414:

"A konzervatívabb long beszállót a piros nyíl jelöli."

Azért nem olyan ultra konzervatív! :)

Üdv, Gábor
s.gabor 2010.03.05 09:10:27
@Gabor01414:

Szia!

Te ezeket az m1 "trendcsatorna" töréseket be is kötöd igazi pénzzel??

Az a múltkor említett 20% profit élő számlán volt a kereskedési tőkédre vonatkoztatva?

Meg ne sértődj, de itt-ott olyan mókásnak tűnik amiket bemutatsz...

Üdv, Gábor
s.gabor 2010.03.07 00:31:25
@Gabor01414:

trader 55 kommentjéhez csatlakozva (már, hogy utólag minden milyen jól néz ki:D) engedd meg, hogy megmutassam az én megközelítésemet!

Az általad bemutatott helyzet távolabbról nézve tartalmaz néhány rendkívül sokszor használható elemet. Kezdve a mozgás megindulásával, ami egy támasz zóna 2. lekoccolásával kezdődött, 5 szép "egészséges" hullámot mutatott be, majd a momentum elhaltával kioldalazott, beszűkült és letört. Amit mutattál csatorna letörés enélkül a háttér nélkül sztem nem ad megnyugtatóan nagy valószínűséget. Igaz a beszűkülés "segítségével" a közeli stophely jó RR-t ad, de mivel trenddel szemben megyünk fel kell készülni a meglepetésekre és talán érdemes ehhez igazítani a pozi managelését.

Képpel egyszerűbb követni mire gondoltam:

kepfeltoltes.hu/100307/minta55_www.kepfeltoltes.hu_.gif

Félre ne érts egyáltalán nem kritikai észrevétel volt, csak ha már olvasgatom a blogot gondoltam megpróbálok hozzá is tenni valamit.

Üdv, Gábor
  Itt a 2. rész. Ez kicsit hosszabb lett és kérlek utána hallgasd meg az utószót is,amiben a letölthető indikátorról szólok néhány szót! A "nagy" videot már a hétvégén megcsináltam, de végül sikerült túl közel tennem a mikrofont, és a Darth Vader-es légzési…..
s.gabor 2010.02.18 13:49:06
@linocsj9cxöbxr:

Szia, nem tudom mire gondolsz, de sztem tegnap lehetett volna DA, de nem érte el a nyakvonalat.

kepfeltoltes.hu/view/100218/minta54_www.kepfeltoltes.hu_.gif

Ha belinkelsz egy chartot könnyebb válaszolni milyen feltételnek nem felel meg, mert én mást sehogy nem tudok DA-ként értelmezni.

Üdv, Gábor
Nos mint tudjuk,a sikeres tradelés fő pontjai a trendmeghatározás,a belépési pontok meghatározása,és a kilépési pontok helyes meghatározása. A fenti képen eurusd devizapárral kereskedem,H4 idősíkon,de bármely devizapárnál használom,ha van kedvem manuális tradeléshez.Az alap…..
s.gabor 2010.02.11 11:04:07
@trader55:

"Nagyon sokat foglalkoztam mechanikus (objektív, algoritmizálható) stratégiák tesztelésével."

Mire jutottál? Járható útnak tűnik? Kézi kötés helyett, vagy a mellett gondolod használni? Napon belüli vagy hosszabb távú dolgokat teszteltél?

Üdv, Gábor
s.gabor 2010.02.12 10:25:36
@trader55:

Köszönöm a választ! Akkor ha jól értem zsákutcának tartod az előbb-utóbb esetlegesen bekövetkező nagy DD miatt.

Annyit szeretnék még kérdezni, mi az akadálya a most figyelt h4-d1 idősíkon kialakult kereskedési lehetőségek leprogramozásának? Talán gyermeteg a kérdés, de nem tudom másképp megfogalmazni: amit el tudsz mondani szavakkal egy setup leírásánál, piaci környezetet, (trendirányt, t/e szinteket, ármozgás jellegét, stb.) azt miért nem tudod leírni matematikailag? Pl. meg tudod adni azokat a paramétereket, ami alapján egy program ugyan oda jelölne egy horizontális szintet (vagy zónát) ahova Te kézzel jelölnéd? Vagy meg tudod fogalmazni, hogyan nézzen ki egy beszűkülés ami Neked is tetszene, és az abból kitörés hogyan kell kinézzen a beszálláshoz? Egyszóval mi a neheze?

Gondolom aki indikátor jelzések alapján kereskedik annak teljesen más problémákat kell megoldania mint aki az ármozgás közvetlen megfigyelését választja, és mivel "találkoztunk" már más blogon azt hiszem Te az utóbbi megközelítést alkalmazod. Ezért faggatlak:)

Üdv, Gábor
s.gabor 2010.02.12 10:27:15
@WikFx:

Wik, Te civilben nem is informatikus vagy, hanem diplomata, valld be! :D
Gondoltam eltelt ismét egy "kis idő" én is tapasztaltabb lettem (talán) és felvetődött, hogy érdemes lenne összefoglalni azt, hogyan érdemes elkezdeni a kereskedést.Tudd, hogy mibe fogsz bele (ezt írtam kb. a kommentben is, de aki később csak ezt olvassa annak írom):- A…..
s.gabor 2009.09.19 20:21:35
@alterman:

Jól értelek? Azt mondod, hogy egy 3-4 éve sikeres kereskedő feltornázza a heti átlagos nyereségét 150.000.- usd-re? :)) akkor ő valóban vehet 5-ös, 6-os vagy akárhányas bmw-t...

Azt hittem itt vmi komoly beszélgetés folyik, de Te elhülyéskeded:(
s.gabor 2009.09.20 14:59:25
@alterman:

Eusd-n 150 lottal 30 pip, ami daytradeben gyakran használt stoptávolság (nagyságrend, setuptól függően persze), 45.000.- usd. 1% kockázati aránnyal számolva 4.500.000.- usd kereskedés tőkét feltételező kötésnagyság. Ez forintban közel milliárd körüli tőkét jelent. Nem tudom mekkora kezdőtőkével gondoltad ezt 3-4 év alatt reálisan elérhetőnek, nekem totál irreálisnak tűnik, de kiváncsi lennék a többiek mit gondolnak erről!
s.gabor 2009.09.20 18:55:44
@alterman:

Nem gondolom, hogy nincs senkinek, csak azt gondolom, hogy nem 3-4 év kereskedésével rakta össze!

Egyébként meg tudnál adni sl, tp és kockázati arányszámokat? (Utóbbi vmi teljesülési arány féle?)
Gabi Gabi blogja, aki főleg H4 swing trading-el foglalkozik.Sok tradejeit jellemzően élesben írja le, azaz amikor megtervezi és nem amikor már beszáll-t/kiszállt. Érdemes megfigyelni a gondolkodásmódot még rövidebb távú tradereknek is.Sok sikert GG a blogoláshoz is! :) ..
s.gabor 2009.09.06 21:25:19
@kmisi: Szia Misi,

Nem hiszem, hogy vitázni kellene a fentieken, ez a Te véleményed, gondolom mindenki tiszteletben tartja. (hogy le kellett-e itt írni abban nem vagyok biztos)

Nem tudom figyelemmel kísérted-e a blog működését, ha igen látnod kellett mennyire heterogén a közönség, milyen sokféle kérdés jött. Sokan teljesen kezdők, annyira, hogy igen nehéz egy-egy kérdésükre válaszolni, mert vissza kell nyúlni minduntalan az alapokhoz. Ezen nem lehet másképp segíteni mint egy átfogó, rendszerezett tudással, amit nem tudsz kommentekben megfelelően átadni, ill. utána nehezen visszakereshető amikor felmerül az eltévedt kollégában, mintha már olvasott volna erről, de nem emlékszik pontosan.
Innen jöhetett az igény a tanfolyamra.

Nagy munka lesz ezen végigvinni akár "csak" száz egynéhány embert, bár nem tudom hányan jelentkeznek.

Te ezt ingyen csinálnád a napi munkád mellett?
Amúgy én is egy fizetős szolgáltatás keretein belül, a Csizmadia Balázs vezette trading roomban tanultam meg rengeteg dolgot a kereskedésről, ami nélkül nem tudnék szisztematikusan profitot termelni. Megérte-e? Nem is kérdés, abszolút megérte, kétszer annyit is megérne, sőt... Ide viszont nem lehet több száz embert bevinni.

Akkor így azok a lehetőségek maradnak, hogy
-magukra hagyják a kezdőket akikre nagyon ráfér a segítség,
-dolgoznak ingyen másokért napi több órát, vagy
-a fizetős tanfolyam.

A hsz-ed sajnos itt-ott csúnya csúsztatás, de Te sem gondolhatod komolyan, hogy nem fognak értéket kapni a pénzükért a résztvevők.

Csak azért írtam le ezeket, mert nagyon meglepett amiket írtál, szerintem alapjaiban volt rossz a megközelítés, de vitázni nem fogok.

Üdv
Ezt a bejegyzést azért hoztam létre, hogy ide bárki beirhatja az Ő általa látott potenciális belépési lehetőséget és azt itt közösen véleményezhetjük. GG..
s.gabor 2009.09.02 21:24:28
@matheszabi: Szia Szabi,

nekem egy idősíkkal feljebb a h4 van, sztem ezt a trendvonalat törte. A következő h4 támaszig van hely (ha megvalósul a trade 0.6646-on van a célár)
A napos trendvonal szintén lejjebb van bár csak 2 érintéses feltételezett trendvonalról beszélhetünk, ahogy én látom. Ha feldobsz egy képet a chartodról megnézhetjük mit látunk másként.
s.gabor 2009.09.02 21:25:33
s.gabor 2009.09.03 18:39:32
@matheszabi: ebből Neked mi következik, és hogyan függ össze az eredeti bejegyzésemmel?
Devizakereskedés FOMC Minutes 2009.09.02 10:52:46
Felhívom mindenkinek a figyelmét, hogy ma este 20:00-kor lesz az FOMC Meeting Minutes, mely nagy kockázatú esemény. Ezt mindenki vegye figyelembe a mai esetleges pozíciófelvételkor!Izi Fx..
Devizakereskedés Szintek 09.08.31. 2009.08.31 09:51:00
Jöjjenek a hónap utolsó napjának szintjei 3 devizapáron. Szokásomhoz híven az EurUsd-vel kezdem. Ezen a páron a szép 4h szint nálam az 1.4200! Nem véletlen mutatom azonban az 1h chartot, ugyanis berajzoltam 1 trendvonalat, ahol történhetnek érdekes dolgok, de mivel én a…..
Remélem a héten vége lesz a nyári szünidőnek a Forex piacon is. Nálunk tuti, mert hamarosan Izi is hazaérkezik a nyaralásból és akkor ismét mindketten teljes erővel "pörgetjük" a blogot. Az előző mondatomban nem véletlen használtam a "kedvenc" szavamat, a…..
s.gabor 2009.08.25 11:11:36
@trader55:
"Innentől honnan tudhatnánk, hogy alatta fog zárni? "

Ha jól értem pont ez a lényeg, h nem tudjuk. De csak akkor akar pozi zárni ha az árfolyam a kritikus szint alá zár, nem pedig egy kanócban. Még jobb lenne ha erre egy trendvonalat is meg lehetne adni..
Ezt a bejegyzést azért hoztam létre, hogy ide lehetne és kellene azokat a kommenteket irni, amelyek egyik bejegyzéshez sem illenek...
s.gabor 2009.06.12 19:28:52
@Izi Fx:
Van még egy szempont ami szerintem nem elhanyagolható.
Külön kell választani a tőke hozamát a munkabértől. Ha beteszel pl. 10m forintot egy állampapírba akkor részedről nem igényel munka ráfordítást. Igaz reálérték növekedésről sem igen beszélhetünk. Ha viszont aktívan kereskedsz akkor már a munkaerődet is betetted a vállalkozásba a tőke mellé, tehát munkabért is kellene kivenni, és ezen felül vársz el nyereséget a befektetésre. (mint bármely más magánvállalkozásban, gondolom)
Ezek után nagy különbség lehet ugye az alkalmazott stratégiák között, mert pl. h4 swing nem feltétlen igényel többet mint napi 2x1 óra, de lehet napi 10 órában is vadászni a lehetőségeket alacsonyabb idősíkon. Az egyik főállás a másik akár másodállás is lehet.
A hozam tehát szerintem:
+teljes realizált nyereség
-kockázat mentes hozam
-munkabér
-adó (trader55 tiszteletére:D, de ne politizáljunk!)
s.gabor 2009.06.12 20:12:04
@Izi Fx:
Meg kell egyezni a főnökkel!:)

Legtöbbünk valószínűleg másból él mielőtt forexezni tanul, úgyhogy a kérdés sztem úgy vetődik fel, mekkora és mennyire stabil hozamot kell elérni ami ki tudja váltani az eddigi jövedelmet. (itt jön, hogy kinek mekkora jövedelmet, és mekkora tőke hozamával)
Én ebben nagyon óvatos/türelmes lennék! Minek is fokozni a kereskedéssel járó elkerülhetetlen stresszt?

Kíváncsian várom Te mit fogsz mondani az eredeti kérdésről!
s.gabor 2009.08.22 19:42:57
@trader55: Szia!
Ha megengedsz pár észrevételt, szerintem ennyi idő alatt 15% fájdalmasan kevés, infláció alatti eredmény. Nincs 40 egymástól független devizakereszt. Pls. javíts ki mit értettem félre!
Devizakereskedés Orderek 2009.09.10 11:29:00
DátumDevizapár   Irány Nyitás Kezdeti stop Kockázat % 2009.05.21EURUSDD1 buy 1,3520 1,2850 1,5 2009.06.11USDCHFD1…..
s.gabor 2009.08.17 09:36:55
@GabiGabi: a napos longot értem, a lefelé ág esetleges h4 trendjébe való beszállás (ill. annak a kezelése) lett volna a kérdés lényege. Vagy ha napos longra vársz akkor nem is figyeled a h4 short lehetőségét?
s.gabor 2009.08.17 10:09:01
@GabiGabi: akkor tehát?:)
Mi lesz a h4 shortod sorsa ha eléri a napos long szintet?
s.gabor 2009.08.17 10:41:36
@GabiGabi: na, lassan felfogom, hogy a külön azt jelenti külön.:)Köszi szépen!
Devizakereskedés GBPUSD 2009.08.13 13:30:00
Lehet hogy túl fukar akartam lenni a kábel buy limitnél. Tegnap az orderem fölött kb 10 pippel fordult az ár, azóta lenne benne kb. 250 pip.  Még egyenlőre marad az order. Érdemes megnézni, hogy mennyire pontosan a fibo 61,8-ról pattant. De persze ez lehet véletlen is, na de…..
s.gabor 2009.08.14 13:11:19
@Sz_Balázs: egyetértek, h korai shortot kiáltani, de a fentiek miatt esetleg könnyebb elhinni egy napon belüli short setupot.
A trendvonal sokszor véleményes de mit gondolsz pl. a naposon húzottról? (én III.11. és VII.30. kanócokra tettem) Ez alá is befigyelt.
s.gabor 2009.08.11 20:16:06
@GabiGabi: értem, köszi!
Devizakereskedés Szintek 09.08.10. 2009.08.10 09:36:00
A mai nap az EurUsd és a GbpUsd szintjeit mutatom be! Az EurUsd-ról elmondható, hogy jelenleg is szintnél van így már most is keresem a long beszállóra a jelet. Ennek megfelelően a kékkel jelölt sávban, az 1.4150 környékén már keresem a long jelet. Ellenben kijelöltem egy 4h-s…..
s.gabor 2009.08.10 20:02:16
@Izi Fx: a gbpusd zóna alján jelet vártál, vagy megvetted? (talán nem volt szétnyúlva pattra... bár utólag minden más)

@Wespa: akkor már a h1 range alja, 6340, főleg ha újabb m15 hullámzás nélkül eléri még ma, legalább is nekem, kiváncsian várom mit mond a főnök!
s.gabor 2009.08.10 20:41:27
@Izi Fx: ha nem gond még faggatlak picit:)

Azért nem foglalkoztál gu-val mert eu-n volt kötésed. Ez azt jelenti nem kötsz egyszerre kettőt azonos deviza ellen?

Eu-n mi volt a jel? h1 kalapács szerű?

Mikor fogsz rátérni a pozimanagelésre? (az az egyik legizgibb téma) Például eu longot hogyan kezelted volna nyerőben?
s.gabor 2009.08.11 10:58:22
@Izi Fx: köszi!
A válasz szerintem egyértelmű, de egy képpel tudom leginkább illusztrálni. A képen az EurUsd párt láthatjátok M15-ös felbontásban.Bármelyik irányba állok az adat idején, csak nagy mázlival tudtam volna nyereséggel kiszállni belőle! Természetesen ez csak rám vonatkozik, biztos…..
s.gabor 2009.08.07 19:02:55
@kdeurhj: ha azért tetted be a képet, h beszélgessünk róla akkor azt kérdezném, h mi volt a setupod (mert én egyiket sem értem) miért nincs célárad (eléggé kontra trade szerű kötések) ill. h miért oda húztad a fibot?
s.gabor 2009.08.07 21:29:29
@kdeurhj: a kialakult h1 rangeből nekem nem következett, h korrekció lesz, lehet Te láttál vmi plusz infot a mozgásban.
A fibot sztem egy hullám alja-tetejére érdemes húzni, és az alja ha véleményes is de mindenképp feljebb van. Legalábbis én így látom, de majd a szakértők megmondják:)
Devizakereskedés Szabályok III. 2009.07.07 14:18:00
Sziasztok! Bírom még a tempót, úgyhogy folytatom a szabályok közlését!   Az eddigi szabályokat hagyom kicsit ülepedni, az hogy nem érkezett semmi kérdés, ellenvetés remélem azért van, mert minden érthető és egyet is értetek vele ;-)! A struktúrám szerint, a következő…..
s.gabor 2009.07.10 12:56:09
@Izi Fx:
kepfeltoltes.hu/view/090710/minta36_www.kepfeltoltes.hu_.gif

Így talán már egyértelmű. (általánosságban és a most bemutatott stratégiáddal kapcsolatban is fontos téma lenne szerintem a becsapós helyzetek alapos kitárgyalása, mert ha 10-ből 3 hibát kihagyunk az a havi eredményen elég szépen javít)
s.gabor 2009.07.10 17:46:08
@abunba:
Elmondanád mi ez pontosan? Köszi!
s.gabor 2009.07.10 19:12:00
@Izi Fx: Értem, köszi szépen!
Devizakereskedés Szabályok II. 2009.07.06 15:00:00
A szombati kezdet után jöjjön a folytatás, már ami a szabályok leírását illeti. Mint említettem, az összes "trade elötti" szabályt nem tudtam még leírni, de most jöjjön pár újabb. A szombati bejegyzésből sajnos kihagytam hogy mely párokon tradelem ezt a stratot, most…..
Sok helyen felmerült az a kérdés, hogy a Dow csúcsosodik, lefordul innen, vagy esetleg megy tovább. Én ezt a kérdést nem fogom (nem is tudnám) eldönteni, de szeretném, ha megosztanánk egymással a…..
s.gabor 2009.06.21 14:14:06
@Csatornás:
Érdekel a véleményed/véleményetek két dologról.

I. A fedezetlen hitelkihelyezés ilyen nagy mértékben ahogy az USA ingatlanpiacán történt az lehet véletlen? Úgy értem lehetséges, hogy szakemberek sokasága nem látja a túlpörgetett ingatlanpiac (és általánosan a hitel alapú túlfogyasztás) törvényszerű megtorpanását és mindazokat a következményeket amit Csatornás kollega fentebb kifejtett? Ha meg látja, miért csinálja így?

II. Mit is értünk "valós" értéken? (Szerintem ilyen nincs.)

Mi a valós értéke 1 négyzetméter lakásnak? Hol? Mikor? Milyen lakásnak?
Mennyi a valós értéke 1 óra munkának? Kiének? Hol? Meg lehet fogalmazni a pénz valós értékét? (kicsit talán messzire megyek azzal, ha megkérdezem, mi a valós értéke bármilyen gazdasági/ipari aktivitásnak, ha az a fenntarthatatlan növekedést és az energiahordozók, nyersanyagok pazarlásán keresztül a következő generációk életének ellehetetlenítését "szolgálja"?)
s.gabor 2009.06.21 19:40:50
@Csatornás:
"és azt látod, hogy a szabályzók nem állnak utadba"
Valahol itt lehet a probléma kulcsa, nem?

Amúgy elnézést ha túlságosan elkanyarodtam az eredeti témától, de számomra az egész csak teoretikus kérdés, hiszen, mint gondolom a blogon a legtöbben, technikai jelek alapján keresem a trade lehetőségeket.
Devizakereskedés Kedvenc zenéim 2009.06.01 15:10:00
s.gabor 2009.06.17 22:09:40
@GabiGabi: akkor a szigorú üzletember álarca mögött egy nosztalgikus, örök-szerelmes örökifjú rejtőzik?:D
s.gabor 2009.06.18 08:51:52
@GabiGabi: sőt, csak így van értelme!
Az EURUSD napos chart alapján elhelyezett buy limitet áthelyeztem 1,3380-ra, a stop maradt, igy a pozi mérete csökkent.GG..
s.gabor 2009.06.16 22:41:10
@Waker: ha megengedsz egy észrevételt, a 3940 kicsit olyan, mint ha a kés elé tartanád a torkodat. Az még a tegnapi letörési szint alatt van, ha lesz vmi komolyabb esés nem csodálkoznék ha előtte beleszúrna a 3950-4000 zónába.
A szokásos hétvégi bejegyzésem következik, a nyitott poziciók áttekintése.EURCAD3 db shortom van:1. short : 1,6079-en április 22-én nyilt, jelenleg 370 pip körüli plusszban2. short : 1,5840-en május 12-én nyilt, jelenleg 140 pip körüli plusszban3. short : 1,5660-on június 03-án…..
s.gabor 2009.06.15 18:09:01
@trader55:
"...De: akkor mi van, ha 12 vesztő után jön 4 nyerő, majd 8 vesztő, stb. Ennek már nehezebb a matematikai modelljét felállítani. Lehet azt mondani, hogy ilyenkor újra kell gondolni a stratégiát, de nem biztos, hogy azzal van a gond."

Azért 24 ilyen kötés után már biztosan át kell gondolni mi volt a hiba. Amúgy ha már 2000 usd-vel kezdi valaki (amennyivel más vállalkozást nem is lehet elkezdeni) akkor pl. eusd-n 30 pipes stoppal köthet 1.5% kockázattal 1 minilotot, ami sok brókernél elérhető. Alacsony idősíkon simán vannak ekkora stoppal köthető tradek.

Ami még érdekes lehet egy kezdőnél, hogy meddig demozik. Megszerzi-e a szükséges chartolvasási rutint mielőtt élesre vált, van-e valóban jól ismert setupja, ismeri-e a buktatóit, amikor már-már úgy néz ki, de mégsem kell bekötni! Szerintem a kockázatvállalás nagysága nem csak a pozimérettől függ (az elején) hanem ezektől is.