Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chrome Ball

3 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre eljött az idő, hogy a világvége nem csak amerikai helyszíneken látható és nem csak 2012 végén! Pár perces paródia reklám a hollywood-i katasztrófa filmek hatására. S végül választ kapunk arra is, hogy mi az a módszer ami még akkor pénzt keres nekünk ha épp a világ…..
A két nagy párt hirtelen belehúzott a kampányba. Alig aludtunk párat, amióta kihirdette a köztársasági elnökünk a választások időpontját, és máris benne ülünk egy furcsa kampány közepén.Az MSZP mint az őrült teleszórta az országot olyan óriásplakátokkal, amik egy-egy…..
Chrome Ball 2010.01.25 20:43:34
@B.Cs.: Arról nem beszélve, hogy kb. 3 millió nyugdíjas van Magyarországon. Épp csak egy kicsivel kevesebb mint amennyi adófizető...
Már a csapból is a közösségi médiában történő jelenlét folyik. Valami mégis zavar ebben, és eddig nem tudtam megfogalmazni, mi a bajom.De ma valahogy bevillant. A párbeszéd. Az hiányzik!A közösségi média jelenlétet jellemzően reklámnak gondolják azok, akik mostanában…..
Chrome Ball 2010.01.12 20:59:21
@safranyn: Nagyjából ezt írtam én is, hogy nem zavar ha valaki reklámoz olyasmit amihez köze van. Sokkal inkább zavar ha láthatóan csak azért ír, hogy írjon valamit (mi volt az ebéd, jóreggelt mindenkinek, stb.).

Persze én offline ismerősökkel nem tatrom a twitteren a kapcsolatot, inkább kapcsolatépítésre használom.
Ahogy kedves barátom szokta mondani: annyi itt a marketinges manapság, ha eldobsz egy követ, biztos egyet eltalálsz. Hiszen ha körbenézünk, mindenhol marketingesbe botlunk, akinek nagyon jó tippjei, letölthető eBookjai és számtalan más fantasztikus megoldása van. Megoldások. Kész…..
 Kicsit unalmas, hogy ennyiszer megváltozik a spam bejelentésének a szabályrendszere, de talán előbb-utóbb csak megáll ez a folyamat valahol, és akkor megtanulhatjuk, mikor mit is kell csinálni.A legfontosabb, hogy bár az NHH-nál kell bejelenteni továbbra is a spam-eket, de…..
Chrome Ball 2009.11.25 20:47:11
@metal: EZ nem egészen így van!

A spam mindig is tilos volt. Erre a főokosok ott fent elgondolkodtak, hogy miképp lehetne csökkenteni a kéretlen levelek számát. Arra jutottak (mint legtöbb esetben), hogy a legegyszerűbb megoldás ha szőnyeg alá seprik a problémát és papíron csökkentik csak a spamek számát. Legalábbis az intézkedéseik ezt mutatják:

- Legalizálták cégek felé a spamet.
- Nehezítették a bejelentést bonyolult űrlappal(nem feljelentést).
- Mivel még így is sok volt a bejelentés (nem feljelentés) ezért tovább mentek és ügyfélkapus megoldást vezettek be, hogy először el kelljen sétálnod az okmányirodába.
- Ekkor még mindig sok lehetett a bejelentések szám (nem feljelentések) mert a tuti ügyintézést már lóvéhoz is kötik.

Érdemes megjegyezni, hogy ez nem az nhh hibája hanem a dilettáns törvényhozásé.

Másik hozzászólásodra reagálva a spam már nem csak szabálysértés, több: www.hwsw.hu/cikk.php?id=27400
Chrome Ball 2009.11.26 19:08:56
@metal: Azért nem feljelentés hanem bejelentés (szerintem) mert nem jelentek fel senkit, hiszen nem tudom ki küldte a levelet (hisz lehet más mint amit egy átlag user a levélben lát) hanem csak bejelentem, hogy egy ilyen tartalmú kéretlen levél jött nekem.

De ezen tényleg felesleges vitatkozni, ha akarod legyen feljelentés és nehogy már az szégyelje magát aki feljelent egy törvénysértőt aki zaklatja őt!

Bizonyítani a magyar spamek többségénél könnyen lehet a küldőt, itthon nincs szerencsére túl sok aki nagyban, zombi gépekkel nyomja. Viszont mivel a magyar spam már legális cégek felé (én leginkább ilyenekkel találkozok) ezért sajnos ez már nem is aktuális.

Amúgy a problémát könnyedén meg lehetne szüntetni ha az emberek következetesen, direkt nem vásárolnának, nem olvasnák el amit így kapnak. Persze ez azért utópia.
chromeball Webgalamb reklámvideó 2009.11.24 15:30:00
Ősszel megjelent a Webgalamb 3-as szoftver és ennek kapcsán készítettünk egy reklám videót. A narrátor Gáti Oszkár volt ezért kézenfekvőnek tűnt egy kis poént elhelyezni a végén ha már egyszer Rambo magyarhangja is. :)Szöveg:- Mit szólna hozzá ha forgalmát…..
Nem írok hozzá sok magyarázatot. Egy sok éve a piacon lévő, in-store, FMCG marketinggel foglalkozó nyomtatott lap online oldalán nemsoká riport  videók fognak feltűnni. Ezek elé lesz ez az intro, és még lesz benne és  mögötte is  pár  apróság, de azokat nem…..
Chrome Ball 2009.11.24 15:23:55
@MacTom: Kikérem magamnak, hogy művész lennék. :)

@FCE-Kata: Nem ellentmondás, hogy hasonló dolgokat csinálunk, mert ahogy Tamás is írta, inkább kiegészítjük egymást.

A webes dolgokban mi inkább a szoftveres és grafikai munkákat csináljuk, a felépítés, marketing és egyéb pedig Tamás asztala így pont jól jön ki.

A videózásnál is mi inkább forgatunk meg filmes dolgokat csinálunk Tamás pedig a motion graphix-ban mélyedt el jobban.
 Ismerősöm mutatott egy videót a jutubon. Azt mondja: " te olyan videóbuzerátor féle vagy, nem lehet megnézni, hogy ez a film manipulált-e vagy nem? Mert fogadtam a társasággal 50  korsó Guiness-ben, hogy ez trükk! Legyél Te aki megnézi."  (Na basszus...)…..
A hagyományos pop up / pop under  hirdetés ugye úgy működik, hogy az oldal betöltésekor megnyílik egy másik ablak is, ami jellemzően kicsi, nincs navigációs sora, és hirdetést tartalmaz.Ezt a fajta hirdetési módot sikerült először túlzásba vinniük a hirdetőknek - illetve…..
Chrome Ball 2009.09.07 20:53:08
@Yo P: Azt azért megnézem, ha felugrasztasz nekem egy ablakot a NoScript-emen keresztül. ;)

Simán. A popup nem egyenlő a js-el csak régen mindenki úgy oldotta meg. Pár egyszerű css kóddal megoldható. S nincs az a böngésző ami le tudja tiltani mert a kód szerint csak egy div az oldalban a többi között.
...szociológusok leborulnak.És tanulnak. Jó sokat tanulnak.Érdekes megfigyelni, hogy a valamitől olvasottá váló bejegyzések utáni kommentek milyen mértékben tudnak elkanászodni. Egyrészt jól látszik, hogy sok hozzászóló csak egy ajánlóra vagy a címre - esetleg egy kiragadott…..
chromeball Itt is vagyunk. 2009.07.27 17:55:00
Ez a blog eléggé félkész, vagyis inkább el sincs kezdve. Nem tudom mikor lesz idő foglalkozni vele, addig is ha kíváncsi vagy írásaimra, és a Chrome Ball blogjára, ingyenes tippjeinkre a honlapkészítés, online és e-mail marketing, grafikai, videózás és úgy általában minden…..