Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csutek

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utazási irodák válságtrükkje, hogy a szokottnál is hülyébbnek néznek minket, azt képzelve, hogy azt sem tudjuk, erősödött vagy gyengült-e az euró a forinthoz képest. Eddig a  Neckermann specialitásának tűnt (hiszen nemcsak ebben, de ebben a nemrég írt posztban is velük…..
Csutek 2009.05.25 17:23:27
@qügyintéző: Helló!
Én csak azt szeretném tudni, hogy az utazások árát, mikor állapítják meg?
Csak, hogy tudjam/tudjuk, hogy mihez mérten emelkedik az árfolyam.
Mert ha igaz az, hogy ezeket az árakat még 2008 őszén kalkulálták ki, akkor valahol érthető az emelés. Mondjuk, ebben az esetben is felháborító, mert az elmúlt években nem volt jellemző az € olyan mértékű mélyrepülése, mint a tavalyi évben. És egy utazási irodának ezt is figyelembe kellene venni, amikor leköti az útjait, hogy elkerülhesse a szezon alatti áremeléseket. Alapul kellene venni egy átlagos árfolyamot, és az alapján megszabni.
De, ha januárban fixálták az árakat, akkor jogtalan haszonszerzés, az utasok kárára.
Vagy túl naív lennék.
Csutek 2009.05.25 18:12:02
@qügyintéző: De azzal mindenki tisztában volt, hogy nem fog 245 Ft-on maradni, tehát nem ezzel az árral kalkulálták ki az idei árakat.
Ha mégis 245 forintal kalkuláltak, akkor vagy semmi fogalmuk nincs az üzletről, vagy nagyobb szeletet szerettek volna a tortából.
Mert: Szinte minden iroda emelte idén az árait 5-10%-al, annak ellenére, hogy ősszel erős volt a forint és ha az akkori € árfolyamot nézzük, akkor nem kellett volna emelniük, mert 245 forintnál, vígan a pénzüknél vannak. (Szerintem, a 2008-as árakat minimum 265 Ft/1 € áron számolták.)Gondolom, úgy voltak vele, hogy hamár lúd, legyen jó kövér, és kaszáljanak még nagyobbat.:(( Ezt nem tartom tisztességes eljárásnak. Úgy tűnik, hogy kevés utazás szervező cég ismeri a mondást: "Jobb a sűrű fillér, mint a ritka forint."
Én tudok olyan irodát, amely a tavalyi áron értékesíti az útjait, és nem szándékozik 8%-al megemelni az árakat. És érdekes módon, alig esett vissza a forgalmuk!
Tavaly is velük utaztam, és idén is őket választottam.