Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lptr

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na most vonzza a mágnes a gyufát vagy sem? Könnyed kísérlet ultrarövid videóba csomagolva vizsgaidőszak hajnalára. Mágnes az egész világ. Egy kisgyerek órákig el tud játszani egy darab mágnessel meg egy vasdarabbal, iránytűvel vagy épp a szülei bankkártyájával. Azt, hogy a…..
lptr 2008.06.19 01:21:06
ThinkgGeek.com-on van ilyen pl:

www.thinkgeek.com/geektoys/science/770f/

$20-30 a szett, szóval annyira nem drága.

(Egyébként én kipróbáltam, és nem működött a trükk. Mi szúrok el? POWER típusú gyufát használtam, aminek piros feje van.)

(UPDATE: Kipróbáltam barnafejű, Korona típusú gyufával is, azzal működik. Jipí! :)

Ja, és egyébként zseniális a blog, hajrá, hajrá, hajrá!:)
Rémálom blog találkozásaim 2007.05.07 20:47:00
Nézzétek el nekem, hogy a bloghoz elég ritkán írok új bejegyzést. Van egy olyan érzésem, hogy hosszúra nyúlik a történet, nem akarok senkit fárasztani az új bejegyzéssel, ami esetleg nem szól semmiről. A lánnyal kapcsolatban nincs semmi új dolog, az érzéseinket, gondolatainkat…..
lptr 2007.05.08 20:32:53
„Translator +X+ • www.szabadzona.hu 2007.05.08. 14:32:27
Ráadásul tisztában vagyok azzal, hogy a szci mely részei veszélyesek annyira, hogy öngyilkosságba lehessen vele valakit kergetni, és melyek nem. A méregtelenítés kifejezetten a NEM kategóriába tartozik.”

Úgy gondolom, itt nem elsősorban maga a méregtelenítés maga az életveszélyes. Sőt, ez akár még hasznos is lehet bizonyos szempontból és mértékig. A probléma a közvetett életveszélyben, azaz abban áll, hogy a beteg elhiszi, hogy ezzel a kezeléssel a valódi életveszélyt okozó problémája (fenti esetben a depresszió) is megoldódik, és az így, kezeletlenül, tovább súlyosbodhat. Sajnos akár a történetben szereplő végkifejletig is.
Rémálom blog Javaslatok? 2007.04.25 20:05:00
Na akkor Transzi mester javaslata szerint íme egy szekció, ahol javaslatokat lehet tenni. Nagyjából mindenki tisztában van az események alakulásával, a pillanatnyi helyzettel. Akkor most hogyan tovább? Mit gondoltok? Csak zárójelben jegyzem meg, hogy már megvan a magam kis…..
lptr 2007.05.01 22:29:29
Na, kvázi kész vagyok a fordítással. Itt letölthető a Penthouse 1983-as interjúja ifj. L. Ron Hubbarddel:

lptr.metacortex.hu/szcientologia/dewolf-interview.pdf

Ha bármi hibát találtok benne, vagy észrevételetek van, szóljatok. Ha esetleg valaki szerint bármilyen törvényt áthágtam volna a fordítás publikálásával, akkor különösen. A jogot a (hibák, hiányosságok javításából eredő) módosítgatásra fenntartom, úgyhogy ha lehet, a linket és ne magát a PDF-et terjesszétek.

Megköszönném, ha dobnátok egy mailt abban az esetben, ha valahova felkerül a cucc. Amúgy részemről bárki felteheti bárhova.

Jó olvasgatást.
lptr 2007.05.06 16:30:06
Bocs, de ez a nyilatkozat ilyen formában szerintem nem jó. Én pl. ismerek olyan szcientológusokat, akiket nem szeretném, ha levadásznának, bántalmaznák, vagy bármitől is megfosztanák. Sőt, igazából nem szeretném, ha bámelyikükel, vagy bárki emberrel megtörténne mindez. Sőt, az 'ETIKAI UTASÍTÁS' sem hangzik épp elfogadhatónak: egy nem-szcientológust nem utasíthatsz, hogy dobja el az amúgy betartott szabályokat, ami miatt amúgy nem árthat valakinek.

Ez így szerintem egyáltalán nem vicces.

Jobban tetszene, ha valamivel önkéntesebb lenne a csatlakozás, és nem csak úgy bele a világba lenne megszólítva _minden_ nem-szcientológus. Mit szólnál pl. a "Minden, szcientológiát ellenző egyén számára" megszólításhoz?

A szci-típusú bajforrás definícióján is lenne mit pontosítani, de a kezelésre mindenképp a gúny eszközét javasolnám a "ha te így, én is így"-visszapantintgatás helyett. Mondjuk így:

"Felvilágosítható, nézetei nevetségessége megmutatható (ha szükséges, nyilvánosan is), szeme felnyitható (nem fizikai értelmeben) bármely szcientológiát ellenző egyán által, amennyiben utóbbi vállalja tettének minden következményét. Ennek megtörténte után a SCI-típusú bajforrás megszűnik bajforrássá lenni, az eljáró szcientológia-ellenző pedig köteles őt segíteni (amennyiben igényli) az esetleges trauma (elveszett évek, pénz, józan ész stb.) feldolgozásában."
Nemzetközi hírnévre teszünk szert lassan, most hallottam, hogy Koppenhágában is olvassák a blogot. Micsoda dolog ez, nektek szabad? Ez nem mókuskodás? De ha már itt tartunk, esetleg megmutathatnátok M-nek is. Nem csak elmesélni neki, hogy a fiam most micsoda C típusú bajforrás lett.…..
lptr 2007.04.23 20:02:46
Profit témája. Van ez az oldal:
www.technati.com/2007/04/02/the-profit-banned-is-the-usa/

Itt van egy link egy másik filmre (5. hozzászólás):
www.xenutv.com/bridge/index.html

Amúgy érdekes, hogy az IMDb-n épp egy "xenutv" nevű user húzza le a filmet (mármint a Profitot), mondván, hogy elfecsérelt energia, jobban is lehetett volna (alant, user comments):
www.imdb.com/title/tt0277255/

(A hivatkozott Battlefield Earth egy LRH könyv adaptációja Travoltával.)