Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lrob

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Zeitgeist és más gyanús dolgok bejegyzés kommentjeinek egy része, isteni mivoltunkat taglalja ezért megkockáztatok egy ezzel a kérdéskörrel foglalkozó önálló bejegyzést. Elöljáróban annyit, hogy nem célom és szándékom, hogy bárkit hitében, a kialakított istenképében…..
lrob 2009.06.09 20:40:25
szia jéé.

Én csak egy valakit tudok idézni, sajnos!
Krishnamurtit.
Ő nem modta hogy bármi rosz történik ha nem aszerint élek amit tőle olvastam.
Az én gondolkodásom nagyon egyszerű! Mondhatnám, mint egy ék!
Mostanában olyan nyugott vagyok, hogy nem tudok példát mondani arra, amikor valami felídegesített volna.

Igen értelek, tudom mire célzol és értem amit mondasz,de mégsem értem, és mégsem értelek, hogy amit mondok miért olyan hihetetlen. Talán hihetetlen mert annyira egyszerű, hogy már elsem hisszük!!

Amit te mondasz az az,hogy soha nem lessz béke, és miért, mert másként gondolkodunk, és nem akarunk megváltozni, hogy miért, ANNÁL INKÁBB SEM!!

És neked ebben nagyon igazad van, tudom én is, de nem értem!! MIÉRT ?

Miért jó, ha olyat hiszünk ami hihetetlen, mégha igaz is. Nem vagyunk felkészülve még arra hogy megtudjuk az igazságot!

Valaki ezt irta: Képzeld el azt, hogy egy gyerek agyába beöntenénk azt a tudást emit az ember egy életen át megszerzett és tapasztalt, mi történne?
Valószinű hogy azonnal megőrülne, attól amit kap!
---------------------------------------------------------

Más

Nem így mondanám hogy ellenes,hanam szabad gondolkodású, mindenről szabad véleményt alkotok, és folyamatossan figylem a dolgokat körölöttem hogy amiről véleményt alkottam mennyire állja meg a helyét a valóságban.

Hogy mi a vallás így konkrétan nem tudom.
Beszélhetünk róla, engem a kézzelfogható dolgok tudnak meggyőzni. Sajnos.
Az én elképzelésem egyszerű és szilárd mint a kő, nehéz befolyásolni olyannal amiben nem hiszek, viszont ha bizonyíttanak valamit és tudnakrá logikus válasz adni, ami számomra is érthető, akkor minden további nélkül beismerem a hibámat, fejethajtok!

Értem amit mondasz!
A vallás feszültség, ezt nem tudom másként mondani! Vallás ellenes vagy vallás párti mindegy honnét közelítesz, vagy legyen mindenki vallásos vagy senki, ez itt a lényeg!

Hogy mi a vallás? Lrob szerint!

Az ember él és fejlődik, tanul dolgokat, ÉS egyszer elkezd gondolkodni, kezdi értelmezni a tőrténéseket, a dolgokat kezdi vizsgálgatni, kézbeveszi, forgatja, nézi, és nem érti hogy mi az ami nála van.(darab kő, vagy fadarab, lényegtelen). Figyeli a körülötte zajló dolgokat, hideg-meleg, szél, vihar, földrengés, villám nem érti mi ez, honnét jön, miért jön.És gondolkozik, próbálja megérteni, magyarázza saját magának de nem érti. Akkor azt gondolja, biztos valaki van fent aki nézi, és látja mit csinál, igen egy Isten, biztos az aki mindent lát! És tovább folytatnám a mesémet de felesleges, mert érted hogy én mire gondolok.

Az hogy a világ kezdete, az első élet, mikor és hogyan, még senki nem tudja, és lehet soha nem is tudjuk meg! De valójában számít ez valamit, addig amíg az ember saját fajtáját írtja!

Ezek az én egyszerű gondolataim.

Kicsit hosszú lett, bocs.
Üdv. Lrob
lrob 2009.06.10 10:07:01
Üdv. jéé

Az hogy véleményt alkotok azt jelenti hogy nem fogadom el azt amit hallok, hanem megpróbálom megérteni.Szerintem ez érthető.

Krishnamurti azt mondja a filmben:
"Hogy ne fogadjuk a dolgokat hanem megértsük őket, hogy darabjaira szedjük szét, hogy szíved és lelked beleadd hogy megértsed.
Hogy másképpen éljünk.
De ez rajtad áll, nem máson.
Mert nincsen tanár, tanuló, nincsen vezető, nincs guru, nincs mester, nincs megmentő.
Te magad vagy a tanár, tanuló, te vagy a mester, a guru a vezető, te vagy mind!
Megérteni eggyet jelent az átalakulással."

Hogy miért vagyok ilyen? És miért fogott meg ennyire ez az ember, akiről eddig még soha nem hallottam? És miért akarom hinni azt mit mond?
Talán azért mert hasonlóan érzek, talán mert eddig soha nem hittem semmiben, csak magamban, és ő is ezt mondja.
Eddig mindig azt mondták, hogy Isten, meg teremtés, így volt, meg úgy volt!
Most meg azt hallom, (igaz, nem mondja ki, hogy nincs Isten) hogy nincs senki, te vagy mind. Isten kapcsán annyit mond hogy ne keresd, mert te vagy, benned van.

Szóval, nem vagyok vallás ellenes! És nem akarom senki véleményét befolyásolni. A gondolatmenetem arra irányult hogy megpróbálom megérteni hogy mi van, magyarázom magamnak, érthetővé akarom tenni hogy megértsem, ezért gondolkodom rajta!

A gondolatom az hogy a vallásos világban nem lehet egység mivel mindenki mást követ.

Az azonosságokat és külömbözőségeket, nem értem, szeretném konkrétan tudni mire gondolsz!
És talán pár szóval elmondhatnád, hogy te miben hiszel.

Üdv
Lrob
Néhány keresetlen vélemény - csak úgy gondolatébresztésül - a világ egyik legagyafurtabb átveréséről... A filmet (mindkét részt) kb. a megjelenés után egy héttel már láttam, és azóta sokszor megnéztem, mert valami nagyon zavart, és egy darabig nem értettem, hogy micsoda,…..
lrob 2009.05.26 11:27:42
Az írás szerzőjéhez !!

idézet: J.Krishnamurti

SEMMIKÉPPEN nem lehetsz tudatában az igazságnak, s a hamisat sem láthatod hamisnak, amíg a tudatod bármiféle erőfeszítéssel, hasonlítgatással, bizonyítgatással vagy elutasítással foglalkozik.


Az egész világon csak kétféle ember van: olyan aki tud és olyan, aki nem tud, s ez a tudás a lényeges. Hogy milyen vallást követ valaki, hogy milyen fajhoz tartozik, - mindez nem fontos; a valóban fontos, a tudás, annak a tervnek az ismerete, melyet Isten az emberiség számára készített. Mert Istennek terve van, s e terv a fejlődés. Ha az ember egyszer látta ezt s igazán ismeri, lehetetlen, hogy ne dolgozzék érte, hogy ne azonosítsa magát vele, mert ez olyan dicső, olyan szép. Mivel tehát tud, Istennel van, a jó mellett és a rossz ellen, a fejlődésért dolgozik, nem pedig önzésből.
Ha Istennel van, közülünk való s egyáltalán mit sem számít, hogy hindunak vagy buddhistának, kereszténynek vagy mohamedánnak vallja magát, hogy indiai vagy angol, kínai vagy orosz. Azok, akik Őmellette vannak, tudják, hogy miért vannak itt, hogy mit kell tenniük, s igyekeznek meg is tenni. A többiek még nem tudják, hogy mit kell cselekedniök, s ezért gyakran balgán cselekszenek. Olyan cselekvési módokat próbálnak kieszelni, amelyekről azt hiszik, hogy kellemesek lesznek számukra, - mivel nem tudják megérteni, hogy mindnyájan egyek vagyunk, s ezért csak az lehet mindig igazán kellemes bárki számára, amit az Egy akar. A valótlant követik a való helyett. Amíg nem tanultak meg különbséget tenni e kettő között, még nem szegődtek Isten oldalára, s ezért ez a megkülönböztetés az első lépés.

Különbséget kell tenned az igaz és hamis között; tanulj meg mindenben - gondolatban, szóban és cselekedetben - igaznak lenni.
Először gondolatban, ez pedig nem könnyű dolog, mert a világon sok a hamis gondolat, sok az esztelen előítélet, és senki sem fejlődhetik, ha ezeknek rabja. Ezért ne ragaszkodjál valamely gondolathoz csak azért, mert sokan ragaszkodnak hozzá; azért se, mert évszázadokon át hittek benne, vagy pedig azért, mert szentnek tartott könyvekben van megírva; saját magadnak kell megítélned, vajon ésszerű-e. Jegyezd meg, ha ezer embernek is egy a nézete valamely kérdésben, véleményük értéktelen, ha semmit sem tudnak a tárgyról. Aki az Ösvényen akar haladni, tanuljon meg önállóan gondolkozni, mert a babona az egyik legnagyobb rossz a világon, egyike azon bilincseknek, amelyektől teljesen meg kell szabadulnod.

Ember vagyok, de Isten is az emberben !

Sok gonosztettet követtek el az emberek a Szeretet Istenének nevében, a babona lidércének hatása alatt. Legyen rá gondod, hogy ennek még legparányibb nyoma se maradjon benned.

A vallásról ennyit !!
lrob 2009.05.29 01:29:55
@Jéé & Jé:

Köszönöm válaszod!

Az utóbbi időben kezdtem olvasgatni Krishnamurti tanításait,igaz nem értem tisztán minden gondolatát,de szeretném megérteni.

A teremtést nem egészen így gondolom,bár az igazságot nem tudom!
Az én elképzelésem szerint a biológiai kifejlődés valószínűbb.Az Isteni vallás a tudatosság kezdete! Az igazság keresése folytán jelent meg.Magyarán meg akartak magyarázni olyan dolgokat amiket nem értettek,és felsőbrendű hatalomhoz kapcsoltak, mint Isten aki figyeli őket és villámot szór ha olyan a kedve v főldrengést okoz ha haragszik stb.

Istent valójában az ember saját magában találja meg, akkor mikor az igazságot keresi, és megtalálja saját magát az emberben (a testben)!! Elkezd kutatni a valós és valótlan dolgok közt!
Ehhez az kell hogy minden hamis és valótlan gondolatot száműzzön a tudatából.
Ismét idézet,Krishnamurtitól

"Ember vagyok de Isten is az emberben"

Egy másik gondolat tőle.

Ámde a test és az ember két külön valami, s az ember akarata nem mindig azonos a test kívánságaival. Ha tested kíván valamit, állj meg egy pillanatra s gondold meg, vajon valóban te kívánod-e. MERT TE: ISTEN VAGY, s csak azt akarod, amit Isten akar. De mélyen be kell hatolnod magadba, hogy megtaláld a bensődben lakozó Istent, hogy halljad szavát, mely a te szavad. Ne téveszd össze testeidet saját magaddal, - se a fizikai testet, se az asztrálisat, se a mentálisat. Mindegyik Énednek szeretné kiadni magát, hogy megkaphassa, amit kíván. De néked ismerned kell valamennyit, s tudnod kell, hogy uruk vagy.

Üdv. Lrob
Ez a Zeitgeist c. film egyik állítása. Ebben azt állítják és bizonyítják is - ami sokunknak és persze egyre többünknek nem újdonság - hogy a keresztény vallás majdnem teljes egészében plagizálás, tehát egy nagy átverés. Ez sajnos a megdöbbentő igazság. A film egy az egyben rámutat és be is…..
lrob 2009.05.25 10:42:15
Üdv mindenkinek.

Ez egy idézet.

Alcyone (J. Krishnamurti)
A MESTER LÁBAINÁL
Elektronikus kiadás: Terebess Ázsia E-Tár
Forrás: http://www.Tau.hu

Az egész világon csak kétféle ember van: olyan aki tud és olyan, aki nem tud, s ez a tudás a lényeges. Hogy milyen vallást követ valaki, hogy milyen fajhoz tartozik, - mindez nem fontos; a valóban fontos, a tudás, annak a tervnek az ismerete, melyet Isten az emberiség számára készített. Mert Istennek terve van, s e terv a fejlődés. Ha az ember egyszer látta ezt s igazán ismeri, lehetetlen, hogy ne dolgozzék érte, hogy ne azonosítsa magát vele, mert ez olyan dicső, olyan szép. Mivel tehát tud, Istennel van, a jó mellett és a rossz ellen, a fejlődésért dolgozik, nem pedig önzésből.
Ha Istennel van, közülünk való s egyáltalán mit sem számít, hogy hindunak vagy buddhistának, kereszténynek vagy mohamedánnak vallja magát, hogy indiai vagy angol, kínai vagy orosz. Azok, akik Őmellette vannak, tudják, hogy miért vannak itt, hogy mit kell tenniük, s igyekeznek meg is tenni. A többiek még nem tudják, hogy mit kell cselekedniök, s ezért gyakran balgán cselekszenek. Olyan cselekvési módokat próbálnak kieszelni, amelyekről azt hiszik, hogy kellemesek lesznek számukra, - mivel nem tudják megérteni, hogy mindnyájan egyek vagyunk, s ezért csak az lehet mindig igazán kellemes bárki számára, amit az Egy akar. A valótlant követik a való helyett. Amíg nem tanultak meg különbséget tenni e kettő között, még nem szegődtek Isten oldalára, s ezért ez a megkülönböztetés az első lépés.