Regisztráció Blogot indítok
Adatok
icke

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tök életlen A nyereményjáték 2010.10.03 11:59:00
 Találtam a munkahelyemen egy zacskót, amiben egy kupac vacak eldobható kínai fényképezőgép volt. Alapvetően semmit sem tudnak szegények, végtelenül primitív eszközök, de van belőle vagy 20, nagyrészt bontatlan dobozban (4 nyelvű használati utasítással...). Mivel az…..
w Folytassa, Cleo 2010.07.14 05:30:00
A szabadság szülőanyja, Franciaország elszánta magát, és megszülte a törvényt: a szabadság és a nők jogai nevében úgy határozott az alsóház, hogy mostantól Franciaországban a nőknek nincs joguk zacskót húzni a fejükre. Tilos az arc eltakarása úgy általában, de hát tudja…..
icke 2010.07.14 14:36:05
Nem igazán tudom eldönteni, hogy ez a törvény az "ágyúval verébre", vagy inkább a "fürdővízzel a gyereket" kategóriát erősíti. Egyrészt ugye a helyi érintettek szerint alig páran hordják közülük a most betiltott ruhát, másrészt viszont én könnyen el tudom képzelni, hogy egy jelentős részük (mostanra) önszántából. Egyszerűen azért, mert egy annyira zárt, saját szabályok szerint működő közösségen belül szocializálódtak _egész életükben_, hogy a nagy részüket nem csak, hogy nem zavarja a burka, hanem kimondottan identitásalkotó elemnek tekinti. Sánta a párhuzam, de ez kicsit olyan, mintha a katolikus családból származó, kissé bigott nyugdíjasnak azt mondanák, hogy ne vigye ki a feszületét vagy az olvasóját az utcára. Milyen alapon? Mert az valakiket zavar. Magyarán egyik oldalról nézve a törvény félig-meddig ízlés alapján rongálja bizonyos állampolgárok kulturális integritását.

Ugyanakkor a kezdeményezés eredeti célja az, amit ilyen módon a büdös életbe' nem fognak elérni. Amelyik muszlim férfi annyira elvakult, hogy igenis belekényszeríti a családja nőtagjait ebbe az öltözékbe, az valószínűleg cifrán elküldi mindenféle irányokba az összes jogalkotót, darabokra tépi a büntetési csekket, hangosan ordítozik a kamerába, amikor elviszik a rendőrök, és amikor kijön, folytatja ugyanúgy. Már, ha lesz még kivel, mert ugye amíg a családfenntartó hűsöl, addig anyuka, aki nem mehet dolgozni, jó kérdés, mit kezd magával.
Ellenben aki nem az idegbeteg kultúrállat csoporthoz tartozik, az valószínűleg eddig se a bikacsökkel állt a ruhásszekrény mellett, és ha asszonya-lánya mégis burkát öltött, azt saját akaratából, esetleg a tágabb környezetének szociális nyomására tette, és ebbe a részbe belepofázni már igazán nem az állam feladata.

Annyi a fő baj ezzel az egésszel, hogy egy elvakult szélsőséget próbál úgy megfékezni, hogy ledobja a törvényi atombombát a kérdéskörre, Isten pedig majd kiválogatja az övéit. Jövő héten azt tiltják be, hogy valaki fekete ruhában járjon, mert az nyáron úgyis meleg, és neki biztos nem jó? Igen, sarkítás, de hasonló kategória. Az egész határozat egyszerű tüneti kezelése egy (Árpád által is leírtan) sokkal mélyebben gyökerező problémának, és, mint a tüneti kezelések általában, nem oldja meg, viszont a mellékhatásai még ronthatnak is a helyzeten. Ráadásul még tüneti kezelésnek is csapnivaló, mert állítólagos jó szándéka dacára, alapvető emberi jogok védelmében más alapvető jogokba gázol bele.