Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xhris

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
December 15-től már elérhető lesz digitálisan az eredetileg alternatív rockot játszó Isten Háta Mögött új, Ű című nagylemeze, de a fizikai példányokra sem kell már sokat várni. Ez az első lemez, ami (részben) Bokros Csaba gitáros nélkül készült, aki helyett Sándor Dániel…..
autózz! Ennek mi értelme volt? 2010.11.15 14:31:00
Én tulajdonképpen az eddigi sztorik után már csak költői kérdésnek tekintettem 1kutya levelében azt, hogy tényleg van-e ilyen hülye, mint akiről írt. Az esetek 99%-ában valószínűleg akkor is igazam lenne, ha az igent még a történet elolvasása előtt vágnám rá. Ez a mai sem…..
Ha valami eltér a megszokottól a közlekedésben, az emberek egy része végtelen ciklusba kerül és lefagy. Aztán egy idő után rájön, hogy valami mást kellene megpróbálni, de különösen nehezített pálya, ha mások is vannak a környéken. Zoltán olyan kereszteződésben járt…..
xhris 2010.10.08 08:19:42
Ugyanebben a kereszteződésben tegnap óta nem a lámpa hibája miatt fog állni a Szabadkikötő felé a kocsisor, hanem mert a 2 sávból a külsőt odaajándékozták a BKV számára buszsávnak. Indoklás: "Csepeli HÉV vonalán történt rongálás miatt a vonatok az eredeti menetrendtől eltérően a csúcsidőben ritkábban, csak 10 percenként járnak. A zsúfoltságot csökkentendő, mentesítő pótlásként a reggeli és esti csúcsidőben a Boráros tér és Csepel, Szent Imre tér között pótlóbuszok közlekednek.
A buszok a Weiss Manfréd úton ( a volt Szabadkikötő úton ) közlekednek, ahol ideiglenes buszsávot jelöltek ki. Kérjük az autósokat, vegyék figyelembe a jelzéseket, a buszsávban ne közlekedjenek! " (budapest.hu) Én tegnap amikor erre jöttem, még nem tudtam semmit erről, csak meglepődve láttam a buszsávot, de mivel már a buszsáv kezdete előtt állt a sor én átsoroltam külsőbe, ugyanis nem lehetett látni, hogy miért állnak a belsőben, azt gyanítottam, hogy valaki előrébb balra akar kanyarodni. Tévedtem, igyekeztek betartani a kreszt, és egyszerűen feltorlódtak. Szóval haladok a külsőben a hosszú kocsisor mellett meglepetten, előttem teherautók, amik a Szabadkikötőből hajtottak ki, szépen gurulok többszáz méternyi kocsit megelőzve, mikor már észlelem a helyzetet, úgyhogy első lehetséges alkalommal átsoroltam a belső sávba. Araszoltam tovább percekig, mikor azt vettem észre, hogy a külsőben nem csak teherautók, és sötét színű "diplomata" autók, de már öreg Suzukisok is suhangatnak el mellettem. Ekkor elegem lett az értelmetlen ácsorgásból, és a külsőben szépen elgurultam a lámpáig, ott kivártam a soromat, óvatosan áthajtottam a kereszteződésen, ahol a lámpa jól működött, és kb. 20-30 perc időnyereséggel megérkeztem az úticélomhoz. A kérdésem egyszerű: a KRESZ szerint mit jelent az ideiglenes buszsáv? Van kiegészítő táblán jelzett időbeli hatálya? Vagy hogy kell ezt értelmezni? És tényleg elvárják sokszáz Csepel felé tartó autóstól, hogy egy sávban araszolgassanak félórákig, mikor nem is ők tehetnek a HÉV elektromos vezetékeinek rongálásáról?
Fiatalok és idősebbek szerveztek tiltakozó flashmobot péntek este tízkor a Móricz Zsigmond körtéren az újbudai kocsmazárások és az alkoholstop ellen. Az összegyűltek üres sörös- és borosüvegekkel koccintottak, majd "Alkoholstart!" kiabálással buzdították egymást. A…..
xhris 2009.05.24 22:44:55
Ha már mindenáron meg akarják oldani ezt a ZP/Rió problémát, zárják be mindkettőt, adjanak nekik üzemelésre területet a Lágymányosi híd budai hídfőjénél, és legyen ott ez a két intézmény. Ok: lakosság nulla, csak irodaházak vannak ott, mivel a déli összekötő vasúti hídnak eleve elég zajos a forgalma éjjel (is). A pesti oldalon meg ugyancsak nincs semmi, csak a Nemzeti, meg a MüPa.
A kocsmák maradhatnának nyitva, de legyen valami éjjeli rendszeres járőrözés, akár rendőri, akár polgárőri, és ha a kocsmából hazafelé tartó kedves emberekkel probléma lenne, (nem az alholoszintjukkel, hanem a hangerejükkel), akkor intézkedjenek. De csak akkor! Ez lenne az egyetlen értelmes megoldás. Ehhez képest... :(
Bár ettől még a parkban ücsörgő egyetemisták ugyanúgy zajonganának, de talán ha lenne hova bemenniük (egyetemi szórakozóhelyekre, ahol lényegesen olcsóbb pia szokott lenni), akkor ez a gond is megszűnne. A jó levegőn alkoholizálni szándékozókkal még nem tudom mi legyen - biztos ilyen is van -, esetleg érdemes kikérni azoknak a tanácsát, akik hasonló körülmények között szeretik a szexuális életüket élni :D
Mindesetre érdemes lenne tekintettel lenni arra a kisebbségre, aki a saját munkája és becsületes adófizető magatartása által lehetőséget biztosít pl. az egyetemistáknak a tanulásra, hisz ők is nagyrészt ugyanebben a városban élnek, és talán nagyobb okkal van joguk a nyugalomhoz, mint pl.az egyetemistáknak az utcán fesztiválozáshoz.
Jó tudom, nem erről van szó, hanem ahogy z is írta, konkurenciairtásról, sajna :(