Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gazocska

67 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha már Tusványoson jártunk, csináltunk pár fotót is. Profi gép ugyan nem volt kéznél, de erre találták ki az instagramos szűrőket. A 24. Bálványosi Szabadegyetem képekben. Hercsel Adél és Pálffy András összeállítása.  A Pro Minoritate híd, egyesek szerint az…..
Gazocska 2013.08.04 23:10:08
@Holger Hartland:

Elsőül is Praktica,te lúzer...
Másodsorban az egyik legjobb tükörreflexes pentaprizmás fotómasina család volt a maga korában (optika---> Carl Zeiss Jena rulez !)
Harmadsorban a filmes gépeknél a gépen kívül a filmnyersanyag, annak előhívásának minősége, aztán a papírkép nyersanyaga, valamint annak kidolgozási minősége határozta meg az eredményt együtt...
Ilyen hozzászólást erről a témáról csak az ír, akinek halovány segédfogalma sincsen a filmes fotózás finomságairól.
Döbbenj le, elegendő fény esetén egy fix fókuszos,
162,-Forintba kerülő, bakelitházas, 6x6 cm-es filmre dolgozó "Pajtás" nevű fényképezőgéppel lehetett szemre a legszebb képeket készíteni.
Gazocska 2013.08.05 21:25:19
@Holger Hartland: valaki feltörte a fiókom és a nevemben irt ide. Én egy 30 éves műszaki antitalentum csaj vagyok. Passz, hogy ki irt a nevemben korábban.
Bence és a nagy világ Nyaralás 2010.07.29 10:56:00
Anyával múlt héten Szentendrén nyaraltunk. Nagyon szuperül éreztük magunkat Katiék telkén. Egész nap rohangáltam a kertben és a medencémben pacsáltam. Néha elmentünk vásárolni, meg egyszer Kitti néni meglátogatott minket és bementünk az Óvárosba. Ott sétálgattunk,…..
Bence és a nagy világ Vendégek 2010.07.02 21:35:05
Ma izgi nap volt. Kitty néni és Tomi bácsi meglátogatott minket. Anya nagyon készült. Sütött pizzát, ami nagyon finom lett. Sajnos a 3-ból az egyiket leejtette amikor vette ki a sütőből. Ettünk, játszottunk és jót beszélgettünk. Mondjuk a vendégeink nem feltétlenül értettek…..
Bence és a nagy világ Szúnyogok 2010.06.25 18:17:31
Az összes szúnyog monnnyon le! Már múltkor is tiszta para volt Anya, hogy biztos bárányhimlős vagyok, de aztán a doki bácsi mondta, hogy "csak" sok szúnyog csípesem van. Aztán Anya beszerzett valami ultrahangos ketyerét a szúnyogok elriasztására, de az csak a lakásban…..
Bence és a nagy világ Városliget 2010.06.19 22:12:46
Ma Anya elbénázott egy szuper lehetőséget. Elfelejtette, hogy ma volt a Főtávos gyereknap az Állatkertben. Csak a befizetett csekket kellett volna vinni és sokkal olcsóbban mehettünk volna be. Na nem baj, majd jövő héten megyünk a fórumos társasággal teljes áron. Helyette a…..
Bence és a nagy világ Költözés 2010.06.12 23:52:00
Nagyon régen nem jelentkeztem. Az ok pedig, hogy Anyával elköltöztünk. Kettesben vagyunk egy másik albérletben. Szuper hely. Van saját szobám (ahol elég kevés időt töltök ébren). Anya a nappaliban alszik, igy napközben az ágyán is pörgök nem csak a földön. Nagyon jó helyen van…..
Egyszerűen nincs időm irni. Mondjuk a napjaink elég egyformák, de engem ez nem zavar.Minden reggel teával vagy gyümölcslével inditom a napot, addig Anya visszafekszik az ágyba kicsit lustizni, aztán jöhet a szopi (ez még reggel és este megvan szerencsére). Utána Anya visszatesz az…..
Ma nagyon sok felé jártunk Anyával. Tegnap Apa elutazott Berlinbe megcsináltatni az ujjlenyomatos útlevelét, és itt hagyta nekünk a kocsit. Na, ezt jóóóól ki is használtuk. Reggel 9-kor már úton voltunk Anyával Dédiért és Irénért mert vittük őket az OTP-be. Amig ők ügyeket…..
Rég nem jelentkeztem, mert nagyon elfoglalt vagyok. Egyre gyorsabban megyek (már szinte szaladok) igy Anyának sincs sok nyugta.Múltkor itt volt Anya barátnője, Viki néni. Jól szórakoztunk, bár sajnos a sörébe nem engedett beleinni :-(A húsvétot itthon meg Nagyiéknál töltöttük.…..
Bence és a nagy világ Kukipufi 2010.03.23 23:02:00
Pénteken minitali volt. Találkoztunk Marcival (és anyukájával Zsuskával) és Benivel (és anyukájával Timivel) és elmentünk játszóterezni. Nagyokat játszottunk, sétáltunk és egy fantasztikus pillanatban Marci előszedte anyukája táskájából a kukoricapufit! Volt nagy buli,…..
Rég nem jelentkeztem. Ennek oka, hogy sokat betegeskedtünk. A szülinapi kórházi látogatás után a következő hétvégén is be kellett mennünk a kórházba, mert ismét belázasodtam. A kórházban Anya összeszedett valami hányós-hsmenéses virust, amit utána tovább adott nekem,…..
Az 1. szülinapom tuti emlékezetes marad a családnak. Délután Nagyi jött értünk. Anya elrakott egy lázcsillapitó kúpot, hátha szükség lesz rá a délelőtti hőemelkedés miatt. A délután jól telt, segitettem a szendvics készitésben. Aztán mire a rokonság is odaért,…..
Bence és a nagy világ A nagy nap 2010.02.20 10:42:57
Ma vagyok 1 éves. Anya azt mondja, hogy eme jeles esemény miatt éjjel Murphy bácsi is tiszteletét tette nálunk. Ugyanis sose vagyok beteg, erre reggel kicsi hőemelkedéssel ébredtem. Mondjuk jó kedvem van, emiatt Anya nem aggódik, de azért kaptam egy kicsi Nurofent és jelenleg no…..
Nagyiék kivittek minket a Mangalica fesztiválra. Én nem láttam sok mindent, mert majdnem átaludtam az egészet. Mikor itthonról indultunk, én már nagyon fáradt voltam. Nagyi tett be a hordozóba, és még be se kötött rendesen, én már aludtam is. Aztán mikor kiértünk a Felvonulási…..
Anyával elmentünk meglátogatni Csipit és Oszit. Nagyon jó volt. Oszitól eleinte kicsit tartottam, de aztán összehaverkodtunk és játszottunk együtt(egymás mellett). Hatalmas a lakásuk, amiben óriásiakat lehet barangolni. És az étkezőasztal nagyon tuti, mert a közepe üveg és lehet…..
Anya ki fog kapni a Nagyitól. Harisnyát vett nekem, pedig tudja hogy nem lenne szabad, mert a régi szobája tele van a nekem szánt ruhákkal. Viszont Anya azt mondta, hogy most szükség volt erre a harisnyára, mert 2-t is ki kellett dobni, annyira elkoptak. Próbálta megvarrni többször is…..
Bence és a nagy világ Kitty néni 2010.01.18 21:58:26
Múlt héten meglátogatott minket Kitty néni. Jó buli volt. Hozott nekem egy csörgő labdát meg egy csörgő kockát. Jókat lehet vele játszani. A labdát gyorsan ki is próbáltuk és gurigattuk egymásnak. Anya meg irigykedett, hogy vele ilyet nem játszom (olyankor csak az enyém a labda).…..
Igen igen! 2 bejelenteni valóm is van!Tegnap ebédre teljesen ugyanazt ettem, mint Anya (karalábé főzelék virslivel). Úgyhogy kezdünk lassan áttérni arra, hogy nem kell külön babakajákat vásárolgatni jó drágáért. Kép is született a nagy eseményről. Az a kék izé, pedig az…..
Bence és a nagy világ Karácsony 2010.01.07 20:58:00
Kicsit megkésve, de elkészült a fényképekből álló videó beszámoló a karácsonyról.24-én délelőtt Anyával voltunk kettesben itthon, mert Apa dolgozott. Aztán ebédre mentünk át Nagyiékhoz. Rengeteg kaja volt, és sok mindent megkóstolhattam. Nagyon jó volt azokból enni,…..
Nos, Anyának sikerült egy rövid kis videót összehozni a lépegetésemről. Persze ez hatalmas meló volt a részéről.És megtörtént az is amit már kb 2 hónapja halogatunk (vagy várunk?). Mert Apa kb 2 hónapja igérte meg Anyának, hogy megkurtítja a hajamat. Anyának a türelme…..
Bizony! Tegnap elindultam. Még nem nagy távokat, de 3-4 lépést már meg tudok tenni kapaszkodás nélkül. Anya sirt a gyönyörűségtől mikor tegnap bemutattam a tudományom. Ma már elég sokszor próbáltam eljutni A-ból B-be kapaszkodás nélkül. Persze többnyire félúton a pelenkámon…..
Bence és a nagy világ 2009.12.16 23:32:41
Anya ma teljes transzban volt mikor reggel kinézett az ablakon. Esett a hó és ennek ő nagyon örült. Azt mondta ez olyan szép, meg evett az első hóból (ez valami babona amit én nem értek). Én is megnéztem délben ezt a hó nevű valamit (amit állitólag a kórházból haza jövet már…..
Bence és a nagy világ Cipő 2009.12.08 00:11:41
Igen, ez a nap is eljött. Fel kellett venni és hordani. Borzasztó! Hiába komoly emlék Anyának (Dédi ezt a cipőt kapta tavaly szülinapjára, hogy megtudja, hogy jövök), én nem szeretem. Még eleinte mosolyogtam, de aztán sokat nyűglődtem, hogy vegyük le, mert nem jó. Viszont Anya…..
Gazocska 2009.12.08 11:22:47
@M.Cs.Réka: Az első néhány perc még tűrhető volt cipőben. Még nem volt rajta cipő sose, mert egy polipra hamarabb ráadtam volna 8 cipőt mint rá 2-t :)
Nos, igen. Csütörtökön kibújt a második fogam is. A bal fölső 1-es. Anya nagyon örült. Fényképet is csinált, ahol látszik mindkét fogam.Anya a szülinapi pénzéből vett nekem etetőszéket. Nagyon szép és tuti a szék. 2 nagy tukán madár is van rajta. Tálca is van hozzá,…..