Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Attila77

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha van embercsoport, amely a jóérzésű állampolgárokból is belezési-csonkolási vágyakat vált ki instant módon, az a kerekbilincses brigád. No és mit érez az ember, ha ez a banda még szemérmetlen leplezetlenséggel csal is? Pont azt, amit levélírónk, tudod te azt jól!, aki…..
Tisztelt Soros elvtárs! Mivel nem a szocializmust építjük, hanem a kapitalizmust, és Lenin elvtárs e-mail címéről is sorra visszapattannak a levelek, ismét Önhöz kell forduljak. Újonnan vásároltam egy autót pár éve. Mivel nem vagyok a rendszer ellensége, természetesen extrákat…..
A Zugügyvéd már sok fura helyzettel találkozott, de zugéttermet bújtató társasházi lakással még nem. Jogi ötlete lenne a felszámoláshoz, csak kérdés, hogy a felelős szervek vállalnának-e egy próbakajálást. Mégis igaz, hogy egy következmények nélküli országban élünk?…..
Unkle történetéből kiderül, hogyan lehet az államilag finanszírozott közüzemi díjakból, azaz a "rászorulóknak" támogatásként járó díjkompenzációból készpénzt csinálni. Mielőtt vki végeláthatatlan lakótelepeket vizionálna, ami fossa a pénzt, elszomorítjuk.…..
Attila77 2007.06.13 16:18:10
demizson bobby 2007.06.13. 15:16:40 Akkor félreértettük egymást. Én csak abban csalok, hogy nem jelentem be a bérleti díjat mint bevételt. Magát a bérlőt sohasem verem át, nem is igazán kérek sokat a lakásért, ezért egy hét alatt még mindig sikerült kiadnom a lakásomat. Ja és minden bérlőmmel azóta is jó viszonyt ápolok. Amit a közös költségről írsz az azért elég gáz, nem gondoltam volna, hogy ilyen is van.

Ami viszont az "ellopást" illeti, szerintem pont ez a véleményed a gond. Nagyon birkák vagyunk és hagyjuk, hogy a politikusok megsarcoljanak majd a közösből 100 milliárdokat lopjanak el. Nem azt mondom, hogy utcára kell menni és radikálisan törni-zúzni kell, de valamit csinálni kell. Egy időben úgy gondoltam, hogy újra elhagyom az országot és ezáltal nagyon sok pénztől elesik az ország. Miután jelen állapotomban ezt nem tehetem meg (4 héten belül 3-as ikreket szűl a feleségem), ezért inkább a "csalást" választom. Így úgy érzem, hogy teszek valamit a rendszer ellen. Ugyanakkor úgy érzem, hogy nagyon sok befektetés árán előrébb jutok, és a sok ellopott és elpazarolt pénzt most velem fizetetnek meg aki eddig is többet fizetett a lakosság 90%-nál. És ezek után nem tudok elmenni az általam válaszott korházba szülni (mármint a feleségem) mert azt megszüntetik, a másikban meg mindenféle fertőzés van, tehát megyek magánorvoshoz, magánkorházba mert rá vagyok kényszerítve. Mindezt úgy, hogy sokat fizetek. Ebből egy normális országban legalábbis felkelés lenne...
A kiszivárgott hírek szerint kilátástalan anyagi helyzetével magyarázta tettét az a rendőrségi helyszínelő, aki a Széna téri túszdráma után 460 ezer forintot lopott el a bankból, írja a Népszabadság. Tettét rögzítették a biztonsági kamerák. Azon kívül, hogy ilyen lúzer…..
Újra egy tipikus ügy érkezett a Zugügyvédhez. Milyen reális jogi lépéseket lehet tenni az építőipari körbetartozások ügyében? Korrumpálható-e egy ügyvéd? Ha igen, miként lehet bizonyítani? Íme a történet egy kis magyar vállalkozói magánvalóságról:Tisztelt Zugügyvéd!…..
comment:com Ó, ti hülye jenkik 2007.04.25 12:11:00
Szinte minden nap lehetne ilyen posztokat feltenni, mert az ország nagyságával egyenes arányban nő a prüdéria és a baromság hányadosa is, egyszerűen nevetséges mekkora faszokat képes kitermelni egy ekkora nemzet. Az egyik ottani gyermekvédő szervezet (One million moms) sasszeme most…..
A „Ha az APEH egyszer beindul” bejegyzéshez érkezett a következő hozzászólás, amit a Zugügyvéd kiemelt, ennél plasztikusabb leírását egy lefolytatott APEH ellenőrzésnek nem sok helyen lehet megtalálni.  A történet pontosan tükrözi, mire számíthat az, aki…..
Attila77 2007.04.17 17:12:41
Elég vicces dolog amit itt pro és kontra mondanak a t. felhasználók. Én egy multinak dolgozok, 100%-ban fehér fizetéssel. A cég is teljesen tiszta, persze 4,5 éve mióta itt dolgozok folyamatosan itt dolgozik Gyula az APEH-től, pedig soha nem talál semmit. (ezt is én fizetem)

Itt van viszont a papám aki fogorvos. Elég jól keres, relatíve sokat be is vall, tehát mindenképpen átlag felett adózik. Vagyonosodási vizsgálattal nem lehet megfogni, annak ellenére, hogy azért mindent nem vall be. Viszont mint pénzügyi szakember kiszámoltam, hogy ha mindent bevallana vagy a saját életszínvonalát kéne lejebb vinnie, amit nem fog megcsinálni, vagy ki kéne neki rugni egy alkalmazottat. A jelenlegi megszorítások miatt ugyanez a helyzet állt elő, vagy ő keres kevesebbet vagy kirug egy alkalmazottat és többet dolgozik.

Tök egyértelmű, hogy irreálisan magasak az adóterheink tehát a vállalkozók bizony adót fognak csalni, mert nem éri még meg legálisan mindent bejelenteni. Aki okosan csal azt úgysem tudják megfogni, aki elég magasan van a táplálkozási láncban azt nem akarják (Orbán, Gyurcsány & co.). Amennyiben nekem lehetőségem lesz adót csalni meg fogom tenni mert a kormány nem is törekszik átlátható és vállalható adórendszert felépíteni.

Ha félnek, hogy nagy a fekete gazdaság szüntessék meg az szja-t és térjenek át a vagyoni alapú adókra mint az USA-ban. Minden további nélkül kifizetek 30% egyszeri adót új autó vásárlásánál vagy évi 4-5% ingatlanadót ha a jövedelmemet nem adóztatják.